HWSW Informatikai Kerekasztal: Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 197
  • 198
  • 199
  • 200
  • 201
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. www.felajanlasok.hu Értékeld a témát: -----

#3961 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 12. 29. 00:28

Én is Verbarimos voltam legutóbb... 2 éve. Azóta nem írtam lemezt. Persze meg lehet nyugodni, azt is hamisítják.
EBayen most licitalok egy 256-os noti SD-re, meglátjuk. Ha sikerül, akkor licitalok egy másikra is. Szőke, 2x256MB kisegitene?

#3962 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 29. 07:58

Üzenet megtekintéseIdézet: FakeJack - Dátum: 2010. 12. 29. 00:28

Én is Verbarimos voltam legutóbb... 2 éve. Azóta nem írtam lemezt. Persze meg lehet nyugodni, azt is hamisítják.
EBayen most licitalok egy 256-os noti SD-re, meglátjuk. Ha sikerül, akkor licitalok egy másikra is. Szőke, 2x256MB kisegitene?

Nemhogy kisegitene, de pont elég lenne. Többet nem is tudnék (felesleges lenne, mert a gyengébbek tuningolhatók 128-l is mert van DIMM foglalatuk, de ennél a 2-nél csak egy DIMM van) hirtelenjében gazdaságosan felhasználni.
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#3963 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 30. 02:05

Megnyertem 1 centért (+posta). :D Egyből a te cimedre kertem a szállítást, ha nem gond. Ez is a sargaktol jön. Ha működik, akkor licitalok meg 1-re.

#3964 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 30. 07:32

Üzenet megtekintéseIdézet: FakeJack - Dátum: 2010. 12. 30. 02:05

Megnyertem 1 centért (+posta). :D Egyből a te cimedre kertem a szállítást, ha nem gond. Ez is a sargaktol jön. Ha működik, akkor licitalok meg 1-re.

Hálás köszönet! Kérdés, hogy a Pósta mennyi? Esetleg be tudok segiteni, mert van pár € -m PaxPal-n.
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#3965 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 30. 11:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2010. 12. 30. 07:32

Hálás köszönet! Kérdés, hogy a Pósta mennyi? Esetleg be tudok segiteni, mert van pár € -m PaxPal-n.

Azt en intezem. :glare:

#3966 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 30. 18:00

Üzenet megtekintéseIdézet: FakeJack - Dátum: 2010. 12. 30. 11:03

Azt en intezem. :glare:

Ezért is KÖSZÖNET, de jobb lenne, ha azt intéznéd, hogy megismerd az idei keritésszaggatót.

#3967 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 30. 19:53

:think: Allah, vagy az ő prófétája, aki volt neki, nem tiltja az etilalkohol tartalmú italok fogyasztását? :think: :D

Nyah, erre meg itten elfelejtettem a boroskólától, hogy mit is akartam: szereztem öt darab mini USB HUB-ot (négy portosak). Aktívak lennének, de nincs hozzájuk tápom (különben szerintem 5 V-os kell nekik, csak a polaritás ismeretlen, meg a kütyük típusát sem tudom megállapítani). Kipróbáltam passzív módban is őket, a rájuk dugott pendrive reagált, a gépem is elkezdte a felismerését, de aztán közölte, hogy az USB eszköz működésében hiba lépett fel, szóval kell a külső táp, ami nemvan. De ha kell, a következő csomagba berakom mind az ötöt, notitulajoknak jól jöhet otthoni bővítőként, ha tudtok hozzájuk tápot hegeszteni.

Ja, és a legspécibb USB kábel kell a géphez csatlakoztatáshoz, az a fajta, aminek az egyik vége olyan kis apró trapéz alakú. Na, ilyen kábel se vanik.

Nameg hilfe sie mir hirtelen, mert megőrjít a legújabb meglepi gép. A konfig:

FIC SD11 alaplap
AMD Athlon Classic K7-500 proci
128 + 64 MB PC133 SDRAM
Matrox G200 VGA
Adaptec AHA2940UW SCSI-host
2 db IBM DNES mittudomainmi vinyó (9 GB, egy IBM RS6000-esből bányásztam ki őket)
3COM EtherLINK III (vagymi) hálókártya
Creative SB16 PnP
48x LG CD-romboló (IDE)

Ez a gép egy kellemes, fürge kis darab, a kantár istenien felsüvít rá (szó szerint, mert a proci ventije is, meg a CD is sivít. :D ). A friss kantárral remekül megy, egészen addig, amíg...amíg ki nem kapcoslom, majd nem próbálom megint bekaccsolni. Ekkor szépen butul, elkezd betölteni a kantár, majd amikor a kantár inicializálná a VGA drivert, olyan képernyőt dob, mintha memóriahibás lenne a VGA. Ezt három Matrox-szal is megcsinálta (amik amúgy jók). Próbáltam egy Intel 740-es VGA-val is, azzal kivételt dobott (olyan...öööööö...egyszínűt), és a VGA-driverre hivatkozott, mint hibaforrásra. Nekem driver- vagy erőforrásütközés a gyanúm, de mihez nyúljak, és hol, hogy ki tudjam küszöbölni?

Szerkesztette: Telcontar 2010. 12. 30. 20:12 -kor

... a trip back in time is all I need ...

#3968 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 30. 21:02

Sztem a SCSI kártyával nem csípik egymást. Meg kéne nézni IDE vinyóval.
Esetleg egy memtest.
AGP helyett PCI VGA vagy fordítva.
Kivenni a háló- és hangkártyát és úgy meglesni.

#3969 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 30. 22:11

Üzenet megtekintéseIdézet: FakeJack - Dátum: 2010. 12. 30. 21:02

Sztem a SCSI kártyával nem csípik egymást. Meg kéne nézni IDE vinyóval.
Esetleg egy memtest.
AGP helyett PCI VGA vagy fordítva.
Kivenni a háló- és hangkártyát és úgy meglesni.

Memtest volt, és próbáltam cserélni VGA-t is meg a hálókártyát is. IDE vinyóval megnézem még, de már csak jövőre.
Ami még kimaradt a leírásból: a friss telepítés végén a gép két ismeretlen eszközt is feltüntet az eszközlistában - ugyanakkor én nem látok semmi olyat, ami hiányzana a már felismert perifériák közül. Kicsit gyanús ez az alaplap is, lehet, hogy valami driver kellene neki?

#3970 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 12. 31. 00:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2010. 12. 30. 19:53

IBM RS6000-esből bányásztam ki őket

Azannya. Ez a maradék meg van? Közeleg a nyugdíj, arra begyűjtenék pár ilyen babrálnivaló baszt.
Make love not Wor.

#3971 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 31. 06:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2010. 12. 30. 19:53

* :think: Allah, vagy az ő prófétája, aki volt neki, nem tiltja az etilalkohol tartalmú italok fogyasztását? :think: :D

** Nyah, erre meg itten elfelejtettem a boroskólától, hogy mit is akartam: szereztem öt darab mini USB HUB-ot (négy portosak). Aktívak lennének, de nincs hozzájuk tápom (különben szerintem 5 V-os kell nekik, csak a polaritás ismeretlen, meg a kütyük típusát sem tudom megállapítani). Kipróbáltam passzív módban is őket, a rájuk dugott pendrive reagált, a gépem is elkezdte a felismerését, de aztán közölte, hogy az USB eszköz működésében hiba lépett fel, szóval kell a külső táp, ami nemvan. De ha kell, a következő csomagba berakom mind az ötöt, notitulajoknak jól jöhet otthoni bővítőként, ha tudtok hozzájuk tápot hegeszteni.

*** Ja, és a legspécibb USB kábel kell a géphez csatlakoztatáshoz, az a fajta, aminek az egyik vége olyan kis apró trapéz alakú. Na, ilyen kábel se vanik.

**** Nameg hilfe sie mir hirtelen, mert megőrjít a legújabb meglepi gép. A konfig:

* Allah és prófétáinak idejében még nem voltak jártasak annyira a kémiában és nem is ismerték az etilalkohol kifejezést, igy a tiltottak listáján sem szerepel IGY, mindössze a szeszesital, de én azt soha sem iszom, csak fehér, vagy vörös üditőt és a leggyakrabban keritésszaggatót. Ezek meg ugye szintén nem szerepelnek a tiltó listában.:nevet:

** Nekem van egy - anno még Jahno bajtárstol jött - USB hubom, melyhez van külső táp. Az igazat megvallva még eddig soha sem néztem, hogy milyen feszkóval megy, de ha leküldöd a HUB-kat, majd meglátjuk, előbányászom a szekreter mélyéröl és kiskutyásat játszunk (próbálgatunk).

*** Ugyancsak van olyan USB csatim is (több méretben, melynek a végén az a mini trapéz alakú csati van, sőt van egy olyan is amelynek a mini trapézát még eddig semmihez sem tudtam csatlakoztatnmi olyan picurka. Majd meglátjuk.

Viszont, ha már megint csomagon töröd a fejed, tehetnél bele 1-2 db. USB portrol PS2-re átalakitót, mert nagyon rosszul látom a fekete billát (az eddig használt englis fehér beadta a derekát), és a gépen sajna csak USB port található. A franc esne ebbe a DELL gépbe, na meg abba is, hogy soha sincs időm átalakitani.

**** Amennyiben sikerül kiküszöbölnöd a nyügét akár jöhet(ne) is, csak azt nem tudom mikor és hogyan. Bibisen viszont nem sokat tudok vele kezdeni az én tudásommal.

Egyéb!
Küldted azt a guriga irható DVD lemezt, melyröl a tettestársak nem alkottak valami jó véleményt. Lehet, hogy igazuk fog lenni - bár még egyet sem pörköltem belőle - mert tegnap átrámoltam normális műanyagtokba (még jó, hogy a régmult idők során felgyülemletteket megőrizgettem) azokat, hogy a por ne lepje (ennek nem volt csak papirboritása) addig amig nem kerülnek felhasználásra. Ekkor jöttem rá, hogy a ráirt 20 db. grátisz, csak a külső papirboritón szerepel, mert pontosan 100 db. volt benne. Már itt jól átvágta a vevő fejét a gyártó, mert a csomagolás eredeti és épp volt. :grrr:

Szerkesztette: Szőke 2010. 12. 31. 06:18 -kor

#3972 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 31. 06:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2010. 12. 30. 22:11

. Kicsit gyanús ez az alaplap is, lehet, hogy valami driver kellene neki?

A gugli neked is barátod. Tessen hozzá keriteni egyet, ocsóé adják. :rolleyes:

#3973 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 31. 07:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2010. 12. 30. 20:53

:think: Allah, vagy az ő prófétája, aki volt neki, nem tiltja az etilalkohol tartalmú italok fogyasztását? :think: :D

Tudtommal a hithű muszlimok úgy játszák ki ezt a szabályt, hogy éjszaka isznak, mert Allah nem látja sötétben a csibészséget. Amúgy meg annyi gondja van a fényességesnek, hogy úgysem tud mindenhol ott lenni. :D  U.i.: Mindenkinek Boldog Új Évet Kivánok!

Szerkesztette: zoltánszól 2010. 12. 31. 07:21 -kor

#3974 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 31. 08:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 12. 31. 00:13

Azannya. Ez a maradék meg van? Közeleg a nyugdíj, arra begyűjtenék pár ilyen babrálnivaló baszt.

Már csak a memóriamoduljai. (Meg persze a procikártya, de azt nem adom! :) )

#3975 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 31. 09:01

Üzenet megtekintéseIdézet: zoltánszól - Dátum: 2010. 12. 31. 07:12

Tudtommal a hithű muszlimok úgy játszák ki ezt a szabályt, hogy éjszaka isznak, mert Allah nem látja sötétben a csibészséget. Amúgy meg annyi gondja van a fényességesnek, hogy úgysem tud mindenhol ott lenni. :D U.i.: Mindenkinek Boldog Új Évet Kivánok!

Vagy, ahogy Gárdonyi Géza is leírja az Egri Csillagokban, rikoltoznak ivás előtt, mert a lélek megijed a hangoskodástól és leszalad a lábukba, így nem vesz részt a bűnözésben. :D

#3976 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 31. 09:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2010. 12. 31. 06:16

* Allah és prófétáinak idejében még nem voltak jártasak annyira a kémiában és nem is ismerték az etilalkohol kifejezést, igy a tiltottak listáján sem szerepel IGY, mindössze a szeszesital, de én azt soha sem iszom, csak fehér, vagy vörös üditőt és a leggyakrabban keritésszaggatót. Ezek meg ugye szintén nem szerepelnek a tiltó listában.:nevet:

** Nekem van egy - anno még Jahno bajtárstol jött - USB hubom, melyhez van külső táp. Az igazat megvallva még eddig soha sem néztem, hogy milyen feszkóval megy, de ha leküldöd a HUB-kat, majd meglátjuk, előbányászom a szekreter mélyéröl és kiskutyásat játszunk (próbálgatunk).

*** Ugyancsak van olyan USB csatim is (több méretben, melynek a végén az a mini trapéz alakú csati van, sőt van egy olyan is amelynek a mini trapézát még eddig semmihez sem tudtam csatlakoztatnmi olyan picurka. Majd meglátjuk.

Viszont, ha már megint csomagon töröd a fejed, tehetnél bele 1-2 db. USB portrol PS2-re átalakitót, mert nagyon rosszul látom a fekete billát (az eddig használt englis fehér beadta a derekát), és a gépen sajna csak USB port található. A franc esne ebbe a DELL gépbe, na meg abba is, hogy soha sincs időm átalakitani.

**** Amennyiben sikerül kiküszöbölnöd a nyügét akár jöhet(ne) is, csak azt nem tudom mikor és hogyan. Bibisen viszont nem sokat tudok vele kezdeni az én tudásommal.

Egyéb!
Küldted azt a guriga irható DVD lemezt, melyröl a tettestársak nem alkottak valami jó véleményt. Lehet, hogy igazuk fog lenni - bár még egyet sem pörköltem belőle - mert tegnap átrámoltam normális műanyagtokba (még jó, hogy a régmult idők során felgyülemletteket megőrizgettem) azokat, hogy a por ne lepje (ennek nem volt csak papirboritása) addig amig nem kerülnek felhasználásra. Ekkor jöttem rá, hogy a ráirt 20 db. grátisz, csak a külső papirboritón szerepel, mert pontosan 100 db. volt benne. Már itt jól átvágta a vevő fejét a gyártó, mert a csomagolás eredeti és épp volt. :grrr:

* : "Nem, Józsikám, nem ihatok sört, bort, mert kocsival vagyok. Inkább valami töményet adjál!"
** és *** : Mennek a HUB-ok a következő pakkal. Vagy a következő autóval. Viszont USB -> PS/2 átalakítóm nemvan. Nekem is kellett egy (a KVM switchem csak PS/2 vagy AT billákat meg egereket kezel, a gépem meg USB-s), aztán nem tanáltam, vennem kellett. De legalább lehet kapni, már az is jó hír. A PS/2 egeret + billt egyetlen USB-portra közösíti. Emiatt persze csak akkor működik az egér a gépemen, amikor a boot után a Win felismeri a csatlakoztatott USB-s eszközöket, de utána már minden rendben.
**** Megpróbálom a BIOS-ban is állítgatni, bár lehet, hogy FakeJack-nek lesz igaza az AHA2940-est illetően. Drivert különben nem találtam az alaplaphoz, csak Win95 OSR2 alá. Szerintem a szokásos kantár már alapból felismer mindent rajta (elvégre "ezeréves" modell), csak valami tényleg ütközik, vagy nem jól működik, ez okozza a gubancot.

DVD-sztori: Ez van. Várom a további fejleményeket. (Tudom, sztoikusnak tűnök, de mit tudok tenni? A hamisító valahol a világ másik felén van, a keze sem szárad le, hiába kívánom neki. A neppert meg,akitől vettem, ha bántom, legközelebb nem lesz jó lemez se. :) ) Tanulság: legközelebb Verbatim lesz. És műanyag tokos, nem csavaros. Meg mínuszos.

#3977 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 31. 10:09

[quote name='Telcontar' date='2010. 12. 31. 09:33' timestamp='1293784430' post='6865057']
* : "Nem, Józsikám, nem ihatok sört, bort, mert kocsival vagyok. Inkább valami töményet adjál!"

Tényleg nem Józsikám, persze felénk is tilos a sör, helyette árulják az árpoacolát. :rolleyes:

Ja és jobb a minyuszos.

#3978 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 31. 10:10

Érdemes szlovákból rendelni és kihagyni ezt a nepper láncolatot.Ők is onnan veszik.A csavaros philips meg ilyen, a rendes hengeressel sose volt még bajom igaz 15-20ft/db különbség is van köztük szlovákba is és nem a 20ft os henger miatt.A verbatim se olyan már mint régen azt is hamisítják.Plusz maga averbatim is gyárt azo-s eredeti verbatimot meg mindenféle gyárral legyártatott külsös verbatimot fóliásan.Amit tudok ajánlani az a jvc-k /Taiyo Yuden japán alapanyagosak/.

Szerkesztette: byebye hwsw 2010. 12. 31. 10:13 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#3979 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 31. 10:12

Igaz, hogy még nincs itt az év vége,

De én lehet, hogy négykézláb érek a végére.
Ezért hát, míg stabilan állok,

Boldog Új Évet Kívánok!

Csatolt fájl:

#3980 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 31. 14:52

Mindenki az alábbiakat teszi? :kocc: :beer: :reszeg:

Téma megosztása:

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 197
  • 198
  • 199
  • 200
  • 201
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.