HWSW Informatikai Kerekasztal: Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 203
  • 204
  • 205
  • 206
  • 207
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. www.felajanlasok.hu Értékeld a témát: -----

#4081 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 03. 26. 13:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2011. 03. 26. 13:08

Kb. mennyit fogyasztanak az 1 - 2 TB-os vinyók? És melyik ágat terhelik inkább, a 12V-ot, vagy az 5 V-ot?

Semmivel nem eszik többet mint egy régi idés 120-320 vinyó.Pl:/Jól látszik legfölül a cimkén hogy mennyi ampert vesz fel.Kép

Szerkesztette: byebye hwsw 2011. 03. 26. 13:33 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#4082 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 26. 13:53

Üzenet megtekintéseIdézet: byebye hwsw - Dátum: 2011. 03. 26. 13:32

Semmivel nem eszik többet mint egy régi idés 120-320 vinyó.Pl:/Jól látszik legfölül a cimkén hogy mennyi ampert vesz fel.

:respect: Ezek szerint, mivel a képen egy 7200 rpm-es vinyó van, az 5400-esek még kevesebbet is igényelhetnek 0,05 - 0,1 amperrel.
... a trip back in time is all I need ...

#4083 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 26. 15:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2011. 03. 26. 13:53

:respect: Ezek szerint, mivel a képen egy 7200 rpm-es vinyó van, az 5400-esek még kevesebbet is igényelhetnek 0,05 - 0,1 amperrel.

Típustól változó pl a wd böl a green többet igényel 5v-on mint black az a vicc..Ami a lényeg hogy néha még kevesebbet is esznek mint a régi kissebb vinyók,csak fejlődött az elektronika azóta.

Green /5400rpm/:
Kép
Black:
Kép

Szerkesztette: byebye hwsw 2011. 03. 26. 15:30 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#4084 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 08. 07:08

Szőke!

Ilyen táp kell a DELL gépbe? http://szamitastechn...1450546633.html

#4085 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 08. 07:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2011. 04. 08. 07:08

Szőke!

Ilyen táp kell a DELL gépbe? http://szamitastechn...1450546633.html

Ahogy a képeket nézegetem NEM.
Az igaz, hogy az itteni macerás gép is DELL GX280, de ennél még a névben szerepel az OPTIPLEX név is. Ebbe a hagyományossal megegyező méretű, nagyságú táőkocka jár, csupán azzal az eltéréssel, hogy a 240 V-s csati elhelyezése máshol van, az nagyon a tápkocka szélére van kihozva. A gép hátuljának kialakitása viszont eltérő a szabványos házak hátlapjának kialakitásátol, ugyanis itt mindössze akkora nyilás van, mint a tápcsati mérete, sőt az alakja is ugyanolyan, igy a beljebb, lentebb lévő csatit már takarja a hátlap normál tápkocka behelyezése esetén. Ezen csak flexxel lehetne segiteni.

Viszont a mostani tápkocka már elvileg nagyo jó mert a "tápszagértőnk" saját műhelyében megviszlatta, a szükséges javitásokat el is végezte rajta. Javult is a gép stabilitása, de még mindig vannak problémái a HDD-k (kiszámithatatlan, hogy a SATA, vagy az ATA vinnyogót nem látja) felismerésével.

Jelenleg van készülőben egy másiik gépem (ehhez is tőletek jött főleg az alkatrész), de Gábor fiam is tervezi a saját gépének lecserélését egy erősebbre, akkor az övét megkapom, igy mire didyman cimbora amikor jön picézni (igéret már van) ezt a gépet elviheti és akkor nem csak mint "tápszagértést", de mindenre kiterjesdő vizslatást is el tud majd rajta végezni.

Ne is licitálj erre a tápra, ugysem tudjuk beépiteni sehová, mert amint látom a képeket annyira speckó táp.

Ennek a gépnek a hátulja igy néz ki:

Csatolt fájl:

Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#4086 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 09. 17:36

Ált. táj.!
Sikeres műtétet hajtottam végre egy Asus A7N8X alaplapon: két elhalt kondit cseréltem rajta. :banana: Jujj, most nagyon büszke vagyok magamra!!! :D A POST-on végigszaladt utána a lap, mint a huss! Szagértőknek kéretik nemröhögni, csak egy kicsit, mert nekem nagy dolog, ami nekik ujjgyakorlatnak is alig-alig számít. :)

Került bele yóó kis 2000+-os Athlon ekszpí, memória is vanik, meg minden: akárki meglássa, kafa gép lesz még ebből!

#4087 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 09. 17:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2011. 04. 09. 17:36

Ált. táj.!
Sikeres műtétet hajtottam végre egy Asus A7N8X alaplapon: két elhalt kondit cseréltem rajta. :banana: Jujj, most nagyon büszke vagyok magamra!!! :D A POST-on végigszaladt utána a lap, mint a huss! Szagértőknek kéretik nemröhögni, csak egy kicsit, mert nekem nagy dolog, ami nekik ujjgyakorlatnak is alig-alig számít. :)

Került bele yóó kis 2000+-os Athlon ekszpí, memória is vanik, meg minden: akárki meglássa, kafa gép lesz még ebből!

:respect: :up: :taps:
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#4088 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 10. 09:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2011. 04. 09. 18:36

Ált. táj.!

:respect:

#4089 Felhasználó inaktív   YceBear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 12. 10:32

Szoke,

Kell meg Notiba SD RAM?

#4090 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 12. 12:36

Üzenet megtekintéseIdézet: YceBear - Dátum: 2011. 04. 12. 10:32

Szoke,

Kell meg Notiba SD RAM?

Ártani nem ártana, de csak combosabb darab, mert jelenleg a leggyengébben is van 128 MB (2x64 amelyiknél van 2 slot) és ez a mennyiség a mai opuszhoz elég karcsú, de azért már ezzel jobban megy, mint anno az a problémás 1 slotos 64 MB-l.

#4091 Felhasználó inaktív   YceBear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 12. 14:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2011. 04. 12. 12:36

Ártani nem ártana, de csak combosabb darab, mert jelenleg a leggyengébben is van 128 MB (2x64 amelyiknél van 2 slot) és ez a mennyiség a mai opuszhoz elég karcsú, de azért már ezzel jobban megy, mint anno az a problémás 1 slotos 64 MB-l.

Combosabb nehez eset de 256MB os mar eselyes

#4092 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 12. 15:48

Üzenet megtekintéseIdézet: YceBear - Dátum: 2011. 04. 12. 14:58

Combosabb nehez eset de 256MB os mar eselyes

Az már csúcskategória lenne, mint ahogy a legutóbbi küldeményedben lévővel is "villámgyors" lett a lipitopi.
A 256-s menne az 1 slotosba, abbol ki a 128 és abbol menne akkor 2 db. a 2 slotosba.
Max. 3 db. 256-s kellene és akkor mind mehetne 256 MB-l.

Szerkesztette: Szőke 2011. 04. 12. 15:50 -kor

#4093 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 14. 07:17

1 db 256-os DDR2 itt is van feleslegbe.

Szőke, hogy működik a TV-d?

Van egy Samsung TV, szilveszterkor még működött. Azóta nem volt bekapcsolva. Most virágtartóként funkcionál. Jár még hozzá egy LG videomagnó aminek az utolsó használatát már meg sem tudom mondani (nagyon keveset volt használva mert bejött a számítógépes TV kártyák divatja). Az biztos, hogy ki kell takarítani használat előtt. Ja! meg a távirányítók. Elem az kell mind a kettőbe. Kipróbálnám a TV-t de nincs antenna vagy hasonló. Anélkül meg nem megy! Telefonszámom gondolom még megvan.

Szerkesztette: RaidX 2011. 04. 14. 07:19 -kor

RaidX

#4094 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 14. 09:19

Üzenet megtekintéseIdézet: RaidX - Dátum: 2011. 04. 14. 07:17

1 db 256-os DDR2 itt is van feleslegbe.

Szőke, hogy működik a TV-d?

Van egy Samsung TV, szilveszterkor még működött. Azóta nem volt bekapcsolva. Most virágtartóként funkcionál. Jár még hozzá egy LG videomagnó aminek az utolsó használatát már meg sem tudom mondani (nagyon keveset volt használva mert bejött a számítógépes TV kártyák divatja). Az biztos, hogy ki kell takarítani használat előtt. Ja! meg a távirányítók. Elem az kell mind a kettőbe. Kipróbálnám a TV-t de nincs antenna vagy hasonló. Anélkül meg nem megy! Telefonszámom gondolom még megvan.

Felajánlásodat úgy a közösség (RAM), mint a magam nevében köszönöm!

Megjegyezném azonban, hogy a 256 MB-s RAM - amely nagyon jól jönne - elsősorban NOTI-hoz kellene, de abba is SD. Persze a sima gépbe való DDR2 RAM-t is tudom hasznositani, mert van hozzá lappantyú is és porcogó is.

Nagyon sajnálom, hogy nem egy héttel korábban irtál, mert 7.-n voltam éppen Kecskeméten a Suzuki szervizben, garanciális lengéscsillapitó cserén (csak oda tudtam menni, közelebb nem), akkor el tudtam volna hozni.
Persze - mivel a TV-m elég "kőkorszaki", de a közelmultban Telcontar cimbora által hozott még ennél is roszabb képminőségű, igy még husvét előtt "megszabaditalak" tőle. Persze elképzelhető, hogy nem én, hanem a fiam egy barátjával megy érte, Ők ugyanis rendszeresen járnak bevásárolni a Metróba. Nekem meg ma már túl derága a benziny, de ha más nem lészen megyek személyesen. Majd egyeztetünk, mert természetesen a telefonszámod még meg van, sőt "atombiztos" helyre (ahol ráadásul meg is találom) el van mentve örök időkre.

Mégegyszer köszönöm.

Szerkesztette: Szőke 2011. 04. 14. 09:24 -kor

#4095 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 14. 14:02

Azt elfelejtettem írni, hogy Noti SD ramról van szó! Egy Acer masinába volt és a 2 giga mellé már feleslegesnek ítélte a tulaj így rám hagyta. Hinix 256 M 1Rx16 PC2-3200S-333-12. Bár nem hiszem, hogy sokat mond ez a számsor. Legalább is nekem nem. Írtam volna korábban is, de sokat voltam távol és nehéz lett volna időpontot egyeztetni. Most 20.-a délelőtt kivételével nincs akadály. Ennek a TV-nek jó a képe, de teljesen leszoktunk a TV nézésről! Az elmúlt három évbe csak szilveszterkor nézte az asszony a műsort. Ha a fiad jön, feltétlen ellenőrizd, jó e a szám. Nehogy megint rosszat hívjon.

Sajnos nem csak a benzin drágább szinte napról napra, de minden másnak is ész-nélkül megy fel az ára.

RaidX

#4096 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 14. 18:46

Üzenet megtekintéseIdézet: RaidX - Dátum: 2011. 04. 14. 14:02

Azt elfelejtettem írni, hogy Noti SD ramról van szó! Egy Acer masinába volt és a 2 giga mellé már feleslegesnek ítélte a tulaj így rám hagyta. Hinix 256 M 1Rx16 PC2-3200S-333-12. Bár nem hiszem, hogy sokat mond ez a számsor. Legalább is nekem nem. Írtam volna korábban is, de sokat voltam távol és nehéz lett volna időpontot egyeztetni. Most 20.-a délelőtt kivételével nincs akadály. Ennek a TV-nek jó a képe, de teljesen leszoktunk a TV nézésről! Az elmúlt három évbe csak szilveszterkor nézte az asszony a műsort. Ha a fiad jön, feltétlen ellenőrizd, jó e a szám. Nehogy megint rosszat hívjon.

Sajnos nem csak a benzin drágább szinte napról napra, de minden másnak is ész-nélkül megy fel az ára.

Noti DDR RAM sajnos mostanság még nemnagyon szükségeltetik, hiszen már az is nagy öröm, ha PII, vagy esetleg egy kicsit ennél jobb kategóriás notit kapunk felajánlásba. Persze azért - ha nincs jobb helye - jöhet, mert már van nálam is 3 db és majdcsak eljön az az idő is amikor ilyenek használata is szükségeltetik számunkra.

Az Ápr.20.-a nekem pont nem jó, az nekem most az idén (is) tabu, de majd egyeztetünk.

A Gáborom meg most már biztosan a jó számot fogja hívni, hiszen idehaza személyesen adom át neki cetlire felírva, igy nem fogja elérteni a telefonban.

#4097 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 04. 15. 06:33

Üzenet megtekintéseIdézet: byebye hwsw - Dátum: 2011. 03. 20. 11:36

Ja csak előbb utóbb lemezt se fogsz kapni hozzá az a baj,a régiek meg elhullanak.Olyan ez mint a magnókazetta,amennyire 20 évig divat volt annyira nincs már üres kazetta se újonnan.Még egy kettő multinál lehet legszarabb vasoxidost találni:)

Fenét, van króm is, nem is a legszarabb, meg amúgy van gyártásban stabilan kazetta. Flopival sincs akkora baj, DOSnavigatorral kell formázni és az megoldja, amíg nem sérült. Kazettával sincs addig baj, a 20-30 éves szalagra ma is tökéletes felvételt lehet rakni, a rögzítés elvéből fakadóan.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#4098 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 15. 06:44

Üzenet megtekintéseIdézet: RaidX - Dátum: 2011. 03. 25. 21:00

Az a táp kapacitás elegendő. Ha csak nem Terás kapacitású HDD megy bele! Ahhoz nem árt dögösebb tápot használni. Átlagosan 2-2 A terhelhetőségűek a mai kuckókhoz adott tápok. Persze a drágább kuckókhoz nagyobb jár mert azokba elképzelhető Terás HDD is.

Igaz nem IT! De lehet valaki örülne neki húsvétra. Van egy régi típusú diavetítő, az úgynevezett púpos elzett gyártmány. Sajnos Filmek nincsenek hozzá már. Szőke tudja az elérhetőségemet, csak ha jön valaki érte,előtte csörögjön ide a biztonság kedvéért. Nehogy csavargóba legyek éppen.

Ez így nem igaz :-) . Az egyre újabb vinyók mind átlagosan kevesebbet fogyasztanak. A fogyasztás nagy része a 12V-ról esik, és az is elsődlegesen tányérszám-függő lesz adott típuson belül, de a maiak mind kevesebbet esznek, mint a pár évvel ezelőttiek. Üzem közben az 1A-t sem éri el a 12V terhelése, az 5V olyan stabil 0,5-1A körül, alatt jár. Tessék csak megnézni klf HDD teszteken a fogyasztás, vagy hőmérséklet diagramokat. Egy régebbi, 1T-s Deskstar is beéri 15W szummával munka közben.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#4099 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 15. 06:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2011. 04. 09. 18:36

Ált. táj.!

Kép

:up: :Đ

#4100 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 15. 06:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2011. 04. 12. 13:36

Nekem meg itt van azóta is félretéve az a 128M-s IBM. Elefáni effektus.

Téma megosztása:

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 203
  • 204
  • 205
  • 206
  • 207
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.