Elküldve: 2011. 03. 21. 20:11
Ált.táj! Úgy mindenröl vegyesen.
Eksőként talán a leglényegesebb és nekem biztosan a legfájóbb dologrol. Nagyon úgy néz ki, hogy Nagyréven sem jön össze a legújabb "Csipet csapat", sajnos.
Ma voltam a Polgármesternél - mert szombaton a jegyző megért rá, hogy keressem meg és beszéljek vele a Műv.Ház használatát illetően (ott akarnánk beizzitani ujbol a kis csapatot, itt a lakásomon egyszerűen nincs hely hozzá). A község Pogija tájékoztatott, hogy az Önkormányzat anyagilag igen gyalázatosul áll, igy csak úgy tudja részünkre a helyet biztositani, ha bérleti dijat fizetünk. Én persze ebben a témában nem tudtam dönteni, majd döntenek a szülők. A Műv.Ház vezetőjével és a Jegyzővel megbeszéltük, hogy majd egyezetetnek az érintettekkel, hogy hajlandóak-e fizetni a havi 5-800.- Ft-t (létszámtol függő) a számitógépes foglalkozásokért, melynek során ingyenesen juthatnak a résztvevők is számitógéphez. Választ a hét közepére igértek, de ahogy ismerem az ottani családok anyagi helyzetét (szemléltetésként, a faluban összesen 5 db. számitógép van a több, mint 700 fős településen, ebböl 3 db. a hivatalban) ez nem fog nekik összejönni, de nekünk, nekem sem.
Másodikként: Telcontár által hozott 7 db. komplett gépnek mindenképpen fog gazdája lenni Nagyréven, de az átadást a mai megbeszélés alapján a helyiek döntése alapján fogom intézni. ugyanis, ha úgy döntenek, hogy legyen csapat (fizetnek) akkor elsőként a résztvevők kapnak gépet, ha úgy döntenek, hogy nincs pénzük (sajnos ez a valószinűbb, nem tudják sokan még a számlákat sem fizetni, de foglalni sem tudnak náluk, mert egyszerűen nincs mit) akkor a legrászorultabbak, akik tudják a megnövekedő vill. számlát is rendszeresen fizetni, esetleg még a NET elérésre is szoritanak egy kis pénzt - a célszemélyeket, majd a Jegyző és a családsegitő szolgálat segitségével válogatjuk ki - kapnak majd gépet a jövő hét végén és utánna vége az ottani ceremóniának is.
Ebben az esetben, viszont már nincs is elképzelésem, hogy hol tudnánk ilyen kis csapatot létrehozni, lakásom sem a raktározásra, sem a csapat részére nem lakalmas, igy a legnagyobb valószinűség szerint már a jövőben nem is fogok fogadni gépalkatrészeket. Legfeljebb alkalmanként és ritkán kész konfigokat, melyet azonnal át is adhat a leszállitó segitő cimbora. Sajnos ez van.
Harmadikként: Yce Bear segitőtárs által küldött MEM kártyák jók ebbe a vacak Olympos foto aparátba, de működni tökéletesen még most sem akar. Én szétbontani a remegő kezeim, vaksi szemeim miatt nem merem, majd megteszi azt remélem didyman collega, ha egyszer erre téved, de lehet, hogy elküldöm neki postán, hogy ne unatkozzan odahaza sem. Amit most meg tudtam szétszedés nélkül állapitani, hogy a MEM foglalat bal oldali szélső éritkezője el van deformálódva (spec. nagyitóval benézve láttam). Ez persze (gondolom én) még nem indokolhatja, hogy mesebeli a működése. hol bekapcsol, hol nem, hol jó, hol nem, de minden esetben percek alatt lemeriti a legjobb elemeket is.
Negyedikként: A telcontar collega által hozott TV - amit jeleztem, hogy magamnak kérnék - sajnos még roszabb, mint a saját kőkorszakbol való TV-m. Képe nagyon vibrál, de a távirányitóra sem úgy reagál, mint ahogy az egy normális TV-töl elvárható. Esetleh, ha találok valami olcsó TV szerelőt, akkor majd megnézetem és ha az árba beleférek megcsináltatom, de igy addig megy a Haleszba, tartalékba, hátha valakinek, valamire, mert igy Tv-.nek nem jó.
Ötödikként: Ugyancsak Telcontar által darabokban hozott USB-s külső Thermaltake 3,5 " HDD rack összerámolása sikeres volt, az pöpecül működik, csak egy baj van vele. Nem lett hozzá hozva táp. Most a saját külső DVD iróm tápjával lett kipróbálva, de ezt a tápot nem adom oda, mert akkor a DVD irót én nem tudom haszn álni.
Hatodikként: YceBear által küldött Noti RAM-k pöpecül mennek a saját notimban, hamarosan mennek a célgépbe (1 db. már benne van, de még nálam). Ami itt van nálam az volt az utolsó melyben a FakeJack által a Távolkeletröl vásárolt RAM felhasználójaként számba vehető volt. Sajnos ebben sem ment a sárgáktol (jujj, de Rasszista Pista lettem) jööt, igy az sajnos felesleges pénzkidobás volt, de YceBear megoldotta a kérdést.
Egyelőre ennyi, folyt.köv. talán holnap.
Moztgáskorlátozottak részére készülő
akváriumokhoz berminemű
segítséget szívesen
elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is
KÖSZÖNÖM!