HWSW Informatikai Kerekasztal: Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 220
  • 221
  • 222
  • 223
  • 224
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. www.felajanlasok.hu Értékeld a témát: -----

#4421 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 01. 04. 22:24

Üdv a népeknek Koppenhágából! :)

Itt most épp esik, és este van, és hideg (de nem hidegebb, mint odahaza), az emberek mégis kedvesek, segítőkészek, mosolygósak, barátságosak, és határozottan boldognak tűnnek. Valahogy egészen más attitűddel és gondolkodásmóddal szemlélik a világot, mint tesszük mi, magyarok. A dán konyha sem olyan rettenetes, mint azzal néhányan riogattak (sőt, vannak kifejezetten finom ételeik). Az mondjuk igaz, hogy más ízvilág - és mivel tengermelléki nép, érthetően sok a hal és az egyéb tengeri herkentyű.
Azt csak érintőlegesen említem, mert ez nem az a topik, és nem az a fórum, hogy a magyarországi politikai hírek erősen benne vannak itt is a köztudatban. Újdonsült dán kollégáim kérdezgettek is ezzel kapcsolatban.
Ja, ha valakinek esetleg még nem jött volna le: már nem az EGIS-ben dolgozom. Ez sajnos azt is jelenti a csapat szemszögéből, hogy kevesebb időm lesz foglalkozni az itteni dolgokkal - ez főleg az építést / kantározást fogja érinteni. Olyan mennyiségben, ahogy az elmúlt évben sikerült termelnem, idén nem fog menni. A csapat támogatását azonban egyelőre nem szándékozom abbahagyni, és (sajnos) nem is maradok itt Dániában (ahol semmi sem bűzlik :) ), péntek este indulok haza.

Jók legyetek, Szőkének meg külön köszönet a legekért - remélem, jövőre ilyenkor is kapunk majd egy kis összeállítást az ideiekből.
... a trip back in time is all I need ...

#4422 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 05. 09:05

Szép hely, jó hely. Grat Telcontár! Érezd jól magad e rövid időre! :cool2:

#4423 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 01. 05. 13:14

akváriumos csomag úton, ne lepődj meg ha minden vacak kiborul, sötétben a parkolóban dobozoltam át, mert az előző elázott. Amit találtam a kocsiban azzal tömtem ki a maradék helyet. Egy P4es gép kantározásának is nekiláttam, többi remélem folyamatos lesz.
Make love not Wor.

#4424 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 05. 13:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2012. 01. 04. 22:24

Üdv a népeknek Koppenhágából! :)

Azt nem is mondtam, hogy addig emlegettem Kubát, míg kb. a szomszéd szigetere eljutottam december elején.

Ehun 2 bemelegítő, ez van kéznél:

És nagyon jó a helyi sörük...
Make love not Wor.

#4425 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 05. 16:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 01. 05. 14:14

akváriumos csomag úton, ne lepődj meg ha minden vacak kiborul, sötétben a parkolóban dobozoltam át, mert az előző elázott. Amit találtam a kocsiban azzal tömtem ki a maradék helyet. Egy P4es gép kantározásának is nekiláttam, többi remélem folyamatos lesz.

Csomi megérkezett és minden épp és sértetlen.
Köszönjük!

Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#4426 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 07. 22:26

Zöreg! Egy régi ismerőst mutatok néked!
Kép

A bal oldali lészen az. Kicsit megöregedett már, de él és virul.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#4427 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 08. 07:15

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 01. 07. 23:26

Zöreg! Egy régi ismerőst mutatok néked!
Kép

A bal oldali lészen az. Kicsit megöregedett már, de él és virul.

Azért azt ne mondja kend, hogy megöregedett, mert akkor már te is vénember lehetnél.
Ezeknek a guriknak 5-6 év a várható életkoruk és ez még kb. max. 3 éves lehet, tehát kb. a felénél van a várható életének.
Sajnálom, hogy a gyerekeiböl nem hoztál.
Viszont megint vannak igen szép egyéb fajok, látnod kellne őket, ráadásul nálam a picurok sem tűnnek el.
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#4428 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 08. 08:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2012. 01. 08. 07:15

Azért azt ne mondja kend, hogy megöregedett, mert akkor már te is vénember lehetnél.
Ezeknek a guriknak 5-6 év a várható életkoruk és ez még kb. max. 3 éves lehet, tehát kb. a felénél van a várható életének.
Sajnálom, hogy a gyerekeiböl nem hoztál.
Viszont megint vannak igen szép egyéb fajok, látnod kellne őket, ráadásul nálam a picurok sem tűnnek el.

A picurok egyik napról a másikra mind eltűntek a nyáron :-( . De majd ha melegebb idő lesz, úgyis nekiállnak megint! :-)
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#4429 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 08. 10:26

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 01. 08. 08:40

A picurok egyik napról a másikra mind eltűntek a nyáron :-( . De majd ha melegebb idő lesz, úgyis nekiállnak megint! :-)

:fear: A nagyok megették őket?

Szerkesztette: zoltánszól 2012. 01. 08. 10:28 -kor

#4430 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 08. 15:23

Üzenet megtekintéseIdézet: zoltánszól - Dátum: 2012. 01. 08. 11:26

:fear: A nagyok megették őket?

Szerintem IGEN, mivel a gazdijuk nem különítette el őket.

#4431 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 08. 17:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2012. 01. 08. 15:23

:omg:

#4432 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 08. 19:28

Nem vagyok nagy halas így ez nekem is újdonság hogy ez így megy. Mondjuk hörcsögöknél amiket én tartottam ugyanez van.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#4433 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 08. 21:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2012. 01. 08. 15:23

Nem, semmi affinitást nem mutattak irántuk. Két fészekalj volt, mindkettő csoport nőtt, aztán egyik napról a másikra eltűntek egyszerre. A papa meg védte tovább az üres fészket.

#4434 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 09. 06:52

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 01. 08. 22:14

A papa meg védte tovább az üres fészket.

Az anyauci meg zsákmányállatnak nézte az utódokat. Ilyenkor célszerű külön venni addig, amíg a picurok legalább a 10 mm-s nagyságot el nem érik. Persze az apuci is szereti a saját utódait, ha azok kiúsznak a habfészekböl, ezt úgy lehet megelőzni, hogy bőséges (elsősorban élő) eleséggel kell őt táplálni naponta legalább 2x.
Ezeket gyakorlati megfigyelés útján állíthatom.

Szerkesztette: Szőke 2012. 01. 09. 06:53 -kor

#4435 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 09. 07:38

Az akvárium meg addigra tele lett fonalas algával, amit a picik miatt hagytam meg. Azért volt fura, mert imádtak közte lenni, ha a szülők össze is szedegetik, hát egy nap alatt nem tudják az összeset elkapkodni úgy, hogy azok javarészt ott fekszenek a sűrű fonadékban. De már nem tudjuk meg, mindenesetre hirtelen jöttek, nekem meg másik alkalmas üvegem nem volt. Talán még megfázhattak, vagy valami fertőzés vitte el őket. Etetés volt rendesen a szülőknek és nekik is.

#4436 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 09. 11:18

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2012. 01. 08. 19:28

Nem vagyok nagy halas így ez nekem is újdonság hogy ez így megy. Mondjuk hörcsögöknél amiket én tartottam ugyanez van.

Hiénáéknál meg az utódok ölik egymást előszeretettel. Persze azért, mert akkor bőségesebb ellátmány jut anyatejből. Az anyaállatnak meg vagy sikerül időben szétválasztania őket, vagy nem. Általában egy ellésből egyet, legfeljebb kettőt sikerül felnevelnie, de az már nagy siker, mert hihetetlenül agresszívek a kicsik.

#4437 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 09. 11:18

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2012. 01. 08. 19:28

Hiénáéknál meg az utódok ölik egymást előszeretettel. Persze azért, mert akkor bőségesebb ellátmány jut anyatejből. Az anyaállatnak meg vagy sikerül időben szétválasztania őket, vagy nem. Általában egy ellésből egyet, legfeljebb kettőt sikerül felnevelnie, de az már nagy siker, mert hihetetlenül agresszívek a kicsik.

#4438 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 09. 15:37

Üdv.Mindenkibe!

Így az év elején mindjárt egy HELP!

A közelmúltban (decemberben) hoztam egy fájentos kunyhót Telcontar cimborátol.

Ennek a kuhónak az előlapjába valamiféle kijelző van beépítve, ráadásul sok-sok olyan vezetékkel amelyet azt sem tudom hova lehetne kötni, de eldarabolt is van közötte.

Valaki ha felismerné ezt a kijelzőt, linket tudna róla nekem küldeni, hogy eredeti állapotába, eredeti funkciójára vissza tudjam állítani megköszönném.

Segedelemül egy kép a belső elektronyikárol

Csatolt fájl  DSCF0001_belsĹ‘ elektronika.jpg (35,59K)
Letöltések:: 41

és egy kép a ház elejéröl:

Csatolt fájl  DSCF0002_elĹ‘lröl.jpg (29,16K)
Letöltések:: 34

A kijelző alatt az alábbi nyomógombok vannak: DOWN UP SET

#4439 Felhasználó inaktív   szocske 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 01. 11. 11:04

Sziasztok, BUEK, meg ami meg kimaradt!

Vallasvitat en sem akartam inditani, csak megkerdeztem, hagyjuk is.

Wifiszoras templotoronybol vagy hazrolhazra, lenyegeben mindegy, es 1-1 doboz 1 havi netelofizetes, az antenna esetleg egy masik. Ha mast nem erdekel, akkor szinten hagyjuk. Csak jelzem, hogy engem izgat a tema, ha elegen leszunk, majd nyitunk al-topikot ra.

Kijelzo help:
Bocs, hogy megint banalisat szolok hozza, de mi lenne ha nem lenne bekotve ez a kis barkacs LCD micsoda sehova es az uj gazdaja csak diszitoelemnek hasznalna?

#4440 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 11. 14:25

Üzenet megtekintéseIdézet: szocske - Dátum: 2012. 01. 11. 12:04

Kijelzo help:
Bocs, hogy megint banalisat szolok hozza, de mi lenne ha nem lenne bekotve ez a kis barkacs LCD micsoda sehova es az uj gazdaja csak diszitoelemnek hasznalna?

Látszik, hogy még nem ismersz eléggé.

A fő probléma nem az, hogy bekössem, vagy ne, mivel teljesen igazad van abban, hogy az új gazdinak teljesen mindegy, csak menjen a gépe.

Viszont aki már régóta ismer az tudja rólam, hogy számítástechnika terén ami hw a kezembe kerül, azt szeretném is megismerni, hogy mi merre meddig és meddig. Itt ez a lényeg, hogy tanuljuink is, így talán taníthatunk is. Bizonyára ismered a közmondást is. A vénember is a haláláig ....

Téma megosztása:

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 220
  • 221
  • 222
  • 223
  • 224
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.