Idézet: Jahno - Dátum: 2012. 04. 08. 04:16
Akkor most már érted, hogy a nem létező maradék időmben mivel szoptam az elmúlt években és nem az ilyen roncsok feltámasztásával. Báregész jól állok, de mindig van egy fontos meg sürgős dolog, miközben a saját cuccaim is csak "majd holnap" opciót kapnak, majd eccer lóvé lesz belőle, csak neki kellene látni és összerakni. Nehéz ügy ezek mellett még a majdnem ingyé is termelni komoly dolgokat, mikor ráadásul azt láttam, hogy papi lakkal sem lett folytatás, vagy amit hálózatosan összeraktunk Kunvalahol, az szinte rögtön szét lett túrva.
Nem tudom merre legyen az előre, cucc még lenne, csak ilyenkor elmatekozom, hogy tegyek bele X nap melót, mikor most már majdnem reggel van, húzom az igát, de kell az apró pénz nekem is.
Jahno!
Nekem, mint aki talán a legtöbb időt töltöttem el ebben a csapatban és talán még fogok is - mert éppen most is (Annak ellenére, hogy bejelentettem, hogy itt a vége, nincs időm, hiszen legtöbször heti két éjszakát, ha othonomban töltök,
de MÉGIS!) van egy Bp-i projektem 10 db. nagyon erős P!-s gépekböl, csak tudnám, hogyan kerülhetne le ide hozzánk, de a megoldáson fáradozom -
teljesen más a véleményem mint a tiéd. Nem panaszkodom, nem sírok, ha lehet inkább dolgozom.
Most nem állítok csak kérdezek és nem is csupán rád vonatkozik.
Lehet, hogy éppen ilyen hozzállások miatt hullot darabjaira a csapat?
Te
felhánytorgatod, hogy a Kunszentmártoni projektnél milyen sokat melóztál/melóztatok (1-2 nap volt összesen, de max. 3). Én Örülök, hogy több éven keresztül csinálhattam ugyanannyi fizetségért (köszönömért a legjobb esetben is, ha nem korholást, szemrehányást kaptunk) és kb. 200 gép átadásával tudtuk segíteni a rászorulókat, de ugyanezt nyugodtan elmondhatjuk több segítőtársunkrol is. Csak
Telcontárrol vegyél pédát. Ő még most is csinálgatja, igaz nem itt, de saját költségén hozta a kész gépeket ide a "ZUG"-ba, az ország informatikailag legelmaradottabb térségébe és Ő sem háborgott soha, avyga
didyman! Szinte állandóan nekünk javít, alkatrészeket saját költségén szerzi be és ráadásul még rendszeresen le is szállítja INGYENESEN részünkre. A többiekröl ne is beszéljünk, hiszen mindenki a saját ereje, lehetősei szerint teljes odaadással végezte ezt a munkát mindaddig, amíg valamilyen oknál fogva - amikor már az éves rendszeres baráti összejövetelt sem tudtuk összehozni (mindenkinek ingyenes volt, legfeljebb a vendéglátónak nem, de azok meg soha sem hánytorgatták fel.
Az, hogy soha sincs az embernek ideje. Aki segíteni akar, annak mindíg van, akár a saját rovására is szakít.
Itt van pl. az akváriumos projektem. Nagyon sok akit is átadtam már az utóbbi időben, de a sajátom már 3 éve áll lapjára összerakva a sarokba, arra soha sincs időm, pedig hidd el én is szeretnék sját szép akit, melyben bárki aki jön hozzám gyönyörködhet, de ugyancsak nincs időm (elviszi a jótékonyság, ha éppen idehaza vagyok) befejezni a saját kunyhómat sem. Mégsem sírtam eddig soha sem, csak csináltam a dolgomat, ugyanúgy mint a többiek, akik nem panaszkodnak.
A knszenti projekt hidd el nem rajtunk múlott, hogy megszakadt. Az önkormányzat aránytalanul magas bérleti díjat, rezsihozzájárulást akart tőlünk kérni, akkor amikor mi az Ő ifjuságpolitikai célkitűzéseinek megvalósításán ügyködtünk a saját módszerünkkel. A fiatalok szabadideje hasznosan, kulturált körülmények között volt lekötve, miközben némi ismeretanyagra is szert tettek, nem az útcán lófráltak, nem a rosszat tanulták. Erröl nem mi tehetünk.
A pataki projekt az egyház hozáállásán - hiába na, nem csak a vallásos ifjuságot akartuk támogatni - bukot meg.
A Haleszi projet, hogy kin bukott azt majd eldöntöd Te. Ők ugyanis abbol a 2 teherautónyi cumóbol indítottak, melyet te ömlesztettél le ide, de abbol alig tudtak 3-4 komplett, ráadásul azok is a gyengébb kategórába tartozó gépet kihozni. Én nem csodálkozom, hogy bejelentették - nem neked, nekem, mert én adtam oda nekik a cuccot válogatás nélkül - Ők nem hulladékeltakarítók. A szelevényi projekt ismét az Önkormányzaton bukott meg, hiszen Ők akarták nem csak szociális szempontbol, de szakmailag is irányítani a csoport működését és az első javaslatukban szereplő személyek mind annyira hátrányos helyzetűek voltak, hogy mi ketten (Te, meg én - bár a tiéd nem tudom, de látom nem halsz éhen, de én sem) nagy valószínűséggel az egész családdal együtt nem keresünk annyit, mint azoknál a jalölteknél az egyfőre jutó jövedelem volt. Ezek után én - aki a rászorultak megsegítését tűztem ki célul - ilyeneknek dolgozzak ingyen, saját költségeimet, de a csapattársak költségeit, fáradozásait sem kímélve. Na inkább NEM.
Persze vannak olyan esetek is, ahl az újabb tagok csak a saját boldogulásukat tartották szem előtt. Addig amíg nekik jó nem lett, minden fényes volt, majd amikor az első csalódás (mint pl. Kondoros, mer hiperszuper erős gépeket vártak és legfeljebb csak gyengébb P4 jutott) érte őket, akoor köszönés nélkül el.
Az lyen kudarcok nem kell, nem lehet, hogy meghátrálásra ösztökéljen olant aki önzetlenül segíteni akar.
Itt tettekre és nem nagy szavakra (nem egy esetben tapasztalhattuk tőled (is) hogy ha valami volt a palacsintában, nálad attol mozdulni sem lehetett a piyóba, bár mindannyian már mielőtt leírtad, tudtuk, hogy azokbol semmit sem fogunk látni. Nem egy ilyen hozzáálást vártam el tőeld az első pinyóbeli bulink után.
Természetesen a csoport széthullásához az is hozzájárulhatott, hogy a mostani követelményeknek megfelelő felajánlásokat alig-alig kapunk. A mai világban - amikor a NET már szinte mindenkinek elérhető közelségben van - a NET-n elég komoly gépigényeket kérő alakalmazások futnak, azon mi nem tudunk változtatni. Anno a játékfejlesztők után mentz a gépek fejlesztése, napjainkban meg inkább a NET fejlesztők után kullognak a gépek. Előbbi esetet ki tudtuk védeni, mert a gépekre olyan sw-k erültek, melyek az adott konfigon simán elszaladgált, de a WEBlapokat már nem tudjuk beflyásolni. Egy-egy gyengébb konfig átadása után meg jön a reklamáció, hogy ez sem és az sem megy a gépen. Éppen az elmúlt héten (volt talonban idehaza még 2 kompletté tehető hw-m és össze is eszkábáltam) átadott gépeknél mindkét esetben a gyerkőcök - mivel a szülők meg is igérték nekik, hogy lészen NET - szinte első kérdése az volt hozzám, hogy a YouTube fog-e menni rjt, mert Ők azt akarják nézni. Gondolhatod, egy közepes PIII-ra a FlashPlayer nem nagyon akaródzik feltelepülni, de a 64 Mb-s VGA és 256 MB SDRAM sem túl nagyon támogatja a folyamatos filmlejátszást. Ilyen pofonok után sem keseredtem el, bár a számíze kissé megkeseredett, inkább tanultam. legközelebb gyenge konfig nem megy sehova,
Remélem nem sértettelek meg nagyon, de javasolnám, hogy nem ártana egy kicsikét azért elgondolkodni, ielőtt hasonlóakat írsz , mert a fagyi akár vissza is nyalhat.
Szerkesztette: Szőke 2012. 04. 10. 12:33 -kor