HWSW Informatikai Kerekasztal: Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. www.felajanlasok.hu Értékeld a témát: -----

#711 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 02. 19:32

Idézet: zoltánszól - Dátum: 2008. máj. 2., péntek - 14:59

:confused: Milyen hibaüzenetről beszélsz? Itt kergetem a linket, de nem lelem. :think:

Anno írtam!

Részlet belőle:

Idézet: Szőke - Dátum: 2008. ápr. 30., szerda - 18:13

HELP!

Azonban, ha az SCSI-s vinnyogórol indulok akkor a betöltés után a NOD 32 kezdő ellenőrzése után valami ilyesmit nyefeg: [color=purple]A 0x7c901010 utasítás a 0x00006d14 címre hívatkozott. Hiba a readnál.
Mi lehet a nyűge ennek a vacaknak? :think:  :think:  :think:

Sajnos akkor képet nem készítettem róla, most meg nem fogom visszacsinálni az egészet. Link meg nem is volt.
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#712 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 03. 22:02

Idézet: Szőke - Dátum: 2008. máj. 2., péntek - 20:32

Sajnos akkor képet nem készítettem róla, most meg nem fogom visszacsinálni az egészet.

Elvártam volna pedig. :D  :Đ

#713 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 04. 05:32

Idézet: zoltánszól - Dátum: 2008. máj. 3., szombat - 23:02

Elvártam volna pedig. :D  :Đ

És mondja Kend! Hogyan? Amint írtam is a hibaüzenet után hűtőládát szimulált a gép (fagyott) és csak a reset gomb mozdította ki ebböl az állapotbol.
Persze egy külön digigéppel megoldható lett volna, de a minősége ????
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#714 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 05. 04. 07:37

Teszteljen memóriát. Azzal lesz gond szerintem.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#715 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 04. 10:42

Idézet: didyman - Dátum: 2008. máj. 4., vasárnap - 8:37

Vagy az alaplapi memóriavezérlővel.
... a trip back in time is all I need ...

#716 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 04. 15:08

Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. máj. 4., vasárnap - 11:42

Vagy az alaplapi memóriavezérlővel.

Az alaplapi memóriát hogyan tesztelhetem (ha lehet?).
Esetleg nem lehet gond az SCSI vezérlővel, vagy az SCSI-s HDD.-vel. Most erre tippelek és a következő lépés, hogy ezeket cserélem majd, ha az időm is engedi.

#717 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 04. 15:11

Idézet: didyman - Dátum: 2008. máj. 4., vasárnap - 8:37

A MEMTeszt sajnos nem fut le alapbol Ezt korábban már írtam. Egyelőre egyenként sem, de összességében sem tudok tesztelni. Most szereztem egy kifogástalan 512 MB-s RAM-t azzal is ugyanaz a jelenség. Összesen eddig 4 RAM modullal próbálkoztam (2 db. Telcontartol, 1 db. saját és most 1 db. kölcsön) egyesével is párokban is, de egyszerre a 4 db- is. Bibi mindíg marad.

#718 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 04. 16:57

Idézet: Szőke - Dátum: 2008. máj. 4., vasárnap - 16:11

A MEMTeszt sajnos nem fut le alapbol Ezt korábban már írtam. Egyelőre egyenként sem, de összességében sem tudok tesztelni. Most szereztem egy kifogástalan 512 MB-s RAM-t azzal is ugyanaz a jelenség. Összesen eddig 4 RAM modullal próbálkoztam (2 db. Telcontartol, 1 db. saját és most 1 db. kölcsön) egyesével is párokban is, de egyszerre a 4 db- is. Bibi mindíg marad.

Alaplapi memóriavezérlő.

#719 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 04. 17:20

Idézet: Szőke - Dátum: 2008. máj. 4., vasárnap - 16:11

A MEMTeszt sajnos nem fut le alapbol Ezt korábban már írtam.

Akkor addig mit várunk el egy géptől, ha alapesetben a memóriakezelése is beteg?
Make love not Wor.

#720 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 04. 17:32

Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. máj. 4., vasárnap - 17:57

Alaplapi memóriavezérlő.

Akkor most ezen lehet változtatni, avagy "rioncsfutam" ez a lap is. Ebben az esetben ugyanis minden jobb alaplapbol kifogytunk. Az itt jobb hw. elemek meg mehetnek pihenőre a szekreterbe. :mad:

#721 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 04. 17:51

mi a minimum gépek amiket átvesztek? nagy mennyiségnél szállítás megoldhato?

nyaron ha minden jol megy a régebbi gépeket ki tudom selejtezni.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#722 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 04. 17:55

Idézet: charlie - Dátum: 2008. máj. 4., vasárnap - 18:51

mi a minimum gépek amiket átvesztek? nagy mennyiségnél szállítás megoldhato?

nyaron ha minden jol megy a régebbi gépeket ki tudom selejtezni.

Nagy mennyiségért ha érdemes, akkor kerülök nagyvassal, aztán kész. Meg lehet oldani, de most úgyis van vagy 3 autónk, akkor mi is meginnánk a sört, hegesztenél nekem Linuxot, 2 kocsimba meg elfér vagy 20+ konfig jól.

Ki kell találni, szeirntem ha egyben van, meg működik P1, akkor alap kantárral az is jó, de többiek eldöntik. Nagyobakat érdemes csak összeszöszmötölni, de ha valaki ráér, akkor nem szóltam.
Make love not Wor.

#723 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 04. 18:00

a gépek komplettek, monitor, egér bill,  stb., max egy puculás kell neki, nem tudom, hogy a gyerekek mennyire amortizaltak le oket.

#724 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 04. 18:08

Idézet: charlie - Dátum: 2008. máj. 4., vasárnap - 19:00

a gépek komplettek, monitor, egér bill,  stb., max egy puculás kell neki, nem tudom, hogy a gyerekek mennyire amortizaltak le oket.

Akkor szerintem bármi jöhet. Inkább azzal szokott szívás lenni, mikor teletolnak mindenféle maradvány P1-ekkel, aztán CD nem olvas, HDD bados, minden hetedik alaplap meg RAM működik, akkor meg annyit legózott vele az ember, hogy hajlamos vagyok mérnökórát számolni, amiért rohadtul nem éri meg :-(
Make love not Wor.

#725 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 04. 18:19

Idézet: Szőke - Dátum: 2008. máj. 4., vasárnap - 18:32

Akkor most ezen lehet változtatni, avagy "rioncsfutam" ez a lap is. Ebben az esetben ugyanis minden jobb alaplapbol kifogytunk. Az itt jobb hw. elemek meg mehetnek pihenőre a szekreterbe. :mad:

Mivel a memóriavezérlő az alaplap legfontosabb chipjében, az északi hídban szokott helyet kapni, javítani nemigen lehet.

#726 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 04. 18:21

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. máj. 4., vasárnap - 19:08

Akkor szerintem bármi jöhet. Inkább azzal szokott szívás lenni, mikor teletolnak mindenféle maradvány P1-ekkel, aztán CD nem olvas, HDD bados, minden hetedik alaplap meg RAM működik, akkor meg annyit legózott vele az ember, hogy hajlamos vagyok mérnökórát számolni, amiért rohadtul nem éri meg :-(

Ezzel egyet tudok érteni. :)

#727 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 04. 19:02

magamat nem szopatom, a roncsok mennek mindig a bontoba.

#728 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 04. 20:56

Idézet: Szőke - Dátum: 2008. máj. 4., vasárnap - 6:32

És mondja Kend! Hogyan?

:omg: Egy rendes hibaüzenetet sem tudsz produkálni? :eek:  Indítás közben húzd ki kétszer a gépet a konnektorból, meg villámgyorsan vissza. Garantáltan lesz mit olvasni! :D Erre is én tanítsalak? ;)

#729 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 06:21

Ez így van, de talán én módosítanám a mennyiséget, mert inkább minden 10. a jó, a többivel meg van szopás elég.
Itt van pl. ez a P4P800-X alaplap. Kaptunk 3 db-t. Ebböl 2 egyáltalán el sem indult, ezzel a harmadikkal meg már több mint 1 hónapja szívok, a sorsa mégis az lesz, hogy "roncsfutam".
Persze általában a jobb cuccokkal mindíg ez a helyzet. A gyengébb cuccok kimennek a divatbol, majd jönnek hozzánk,. A jobb cuccok meghibásodnak és sok felajánló ahelyett, hogy küldené a "roncsfutamba" ideadja nekünk, majd szívunk vele mi. Egy a lényeg: Neki ne kelljen a veszélyes hulladékkal foglalkozni. Már teljesen tele van az ilyen dolgokkal a .... :mad:  :mad:

Persze azért vannak kivételek, alkalmasint jó dolgokat is kapunk, csakhát ez a ritkább eset.

#730 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 06:25

Idézet: zoltánszól - Dátum: 2008. máj. 4., vasárnap - 21:56

:omg: Egy rendes hibaüzenetet sem tudsz produkálni? :eek:  Indítás közben húzd ki kétszer a gépet a konnektorból, meg villámgyorsan vissza. Garantáltan lesz mit olvasni! :D Erre is én tanítsalak? ;)

Hibaüzenetet nem kapsz, mert amint időm megengedi kikapok ebböl a lapbol minden használhatót és az meg megy a "roncsfutamba". Én ugyan nem szívózok többet egyetlen ronccsal sem. Abban az esetben, ha elsőre szépen be lehet izzítani, jó, ha nem akkor irány a "roncsfutam". Ilyen sz@rok miatt sokaltam be, untam bele az egészbe. :mad: Lehet, hogy a vén fejemmel már abba is kellene hagyínom az egészet? nem való nekem már az ilyen idegeskedés. Állandóan sz@r gyenge gépet adjunk át, avagy szívózzunk a jobbnak látszó - ám selejtes - cumókkal. Hát nem. Mostantol ennek vége. :mad:

Téma megosztása:

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.