Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. www.felajanlasok.hu
Elküldve: 2008. 05. 05. 15:44
Sajnos a szatyi Bp-n maradt. A hölgyemény - akinél voltunk és elhozta acws-töl a csomit sajnos elfeledkezett róla. Most szólt amikor éppen hatzaértünk, hogy ott maradt.
Majd lekerül valahogy.
Elküldve: 2008. 05. 08. 10:28
A kért gép elkészült, fel is van kantározva. Sajnos most a hétvégén nem tudom vinni, mert tetőt kell javítanunk (esetleg jöhetsz segíteni
A gépen kívül mit adjak hozzá? (Monitor, bill, egér)
Elküldve: 2008. 05. 08. 23:02
Idézet: Szőke - Dátum: 2008. máj. 8., csütörtök - 11:28
Köszönöm!
Őszintén mondom: nem tudom, kell-e hozzá valami, mert mostanában nem beszéltem velük. Majd érdeklődöm, hogy van-e PS2-es bill és egér a géphez. Még a héten megírom.
Elküldve: 2008. 05. 09. 06:58
Idézet: zoltánszól - Dátum: 2008. máj. 9., péntek - 0:02
Őszintén mondom: nem tudom, kell-e hozzá valami, mert mostanában nem beszéltem velük. Majd érdeklődöm, hogy van-e PS2-es bill és egér a géphez. Még a héten megírom.
OK! Amennyiben kell (vagy talán már eleve viszem is) van mindkettő.
Persze jobb lenne (mármint nekem) ha inkább te jönnél (jönnétek) érte (mármint segíteni a tetőjavításban).
Szerkesztette: Szőke 2008. 05. 09. 07:00 -kor
Elküldve: 2008. 05. 09. 20:42
Idézet: Szőke - Dátum: 2008. máj. 9., péntek - 7:58
Persze jobb lenne (mármint nekem) ha inkább te jönnél (jönnétek) érte (mármint segíteni a tetőjavításban).
Maradjunk annyiban, hogy a biztonság kedvéért kérek szépen billentyűzetet és egeret PS/2-es csatlakozóval. Ha jó az ottani, akkor visszakerül majd a fölösleg.
Ha majd elhozod, Gabriella továbbviszi, átadja a nevedben. A tetőjavítást bízd másra, mert ha én fölmegyek, gerendát is cserélhetsz. Sorry! :Đ
Elküldve: 2008. 05. 10. 04:45
Idézet: zoltánszól - Dátum: 2008. máj. 9., péntek - 21:42
Ha majd elhozod, Gabriella továbbviszi, átadja a nevedben. A tetőjavítást bízd másra, mert ha én fölmegyek, gerendát is cserélhetsz. Sorry! :Đ
OK! de a földön is kell segítő személyzet. Jöhetsz. :Đ
Elküldve: 2008. 05. 10. 14:40
Idézet: Szőke - Dátum: 2008. máj. 10., szombat - 5:45
Na azt a segítséget megnézheted! A földről adogatom a "lámpást", a veress bort meg a rántott csirkecombokat. Erre gondoltál?
Szerkesztette: zoltánszól 2008. 05. 10. 14:55 -kor
Elküldve: 2008. 05. 10. 21:44
Idézet: zoltánszól - Dátum: 2008. máj. 10., szombat - 15:40
Az nadon jó lészen csak......???????
Hol marad a veresbor? Na és a csibecomb? :Đ
Várunk, meg a meló is.
Elküldve: 2008. 05. 10. 21:54
Adott 3 db. számítógép. A NET a lakásba Kábelen avel (nem kell semilyen azonosító, se jelszó belépéshez), melyet szeretnének mindegyik gépen használni. Mind3 gép HUB-n keresztül csatlakozik a kábelhez. Mindegyik gépen szeretnék a NET-t is használni. A hálózat aut. IP, és DNS-re konfigolva, Int. kapcsolat is megfelelően konfigolva (állandó szélessáv kézzel opció), ugyanúgy mint az enyém (ez megy is). Mindhárom gép látja egymást, azonban NET csak első bekapcsolódó 2 gépen van. Teljesen mindegy, hogy milyen sorrendben kapcsolják be a gépet, csak első kettőn van NET. A harmadik gép kuka, nem tud IP cimet kiosztani. 2 gépen van valami Hamachi hálózat ( a hálózati kapcsolatoknál 2 kapcsolat jelenik meg) is, hogy tudjanak valami közösséggel játszani (ez nekem már túl magas).
Vajon be lehet-e állítani, hogy mind3 gépen legyen NET?
Szerkesztette: Szőke 2008. 05. 10. 21:57 -kor
Elküldve: 2008. 05. 10. 23:45
A varazslo elvileg meg kene csinalja.
Mindegyik gepen engedelyezni kell az automatikus ip, illetve dns opciokat, es az internetmegosztast.
Meg lehet manualisan is csinalni, csak kicsit macerasabb.
Ip cimnek add meg a 192.168.0.1-et.
Maszknak a 255.255.255.0-at.
A tobbi gepnek szinten az elozot, csak az utolso egyes helyett valami mast, az ip-nel.
A maszk maradhat ugyanaz.
Atjaronak, meg dns-nek szinten a 192.168.0.1-et.
Lehet ettol eltero is, akkor a szolgaltatotol kapott parametereket kell megadni.
Nem tudom mennyire ertheto, de egyszerubben nem tudom.
Egy oran belul mindent elfelejtek, ugyhogy ha surgos, hivj fel!
Nem postazok semmit, ha surgos, hivj fel!
Be is kaphatod, ha surgos, hivj fel!:D
Elküldve: 2008. 05. 11. 05:08
Idézet: g@by - Dátum: 2008. máj. 11., vasárnap - 0:45
A varazslo elvileg meg kene csinalja.
Mindegyik gepen engedelyezni kell az automatikus ip, illetve dns opciokat, es az internetmegosztast.
Meg lehet manualisan is csinalni, csak kicsit macerasabb.
Ip cimnek add meg a 192.168.0.1-et.
Maszknak a 255.255.255.0-at.
A tobbi gepnek szinten az elozot, csak az utolso egyes helyett valami mast, az ip-nel.
A maszk maradhat ugyanaz.
Atjaronak, meg dns-nek szinten a 192.168.0.1-et.
Lehet ettol eltero is, akkor a szolgaltatotol kapott parametereket kell megadni.
Nem tudom mennyire ertheto, de egyszerubben nem tudom.
Köszönöm az infót!
Mindegyik gépen jelenleg is automatikus IP, ill. DNS van és az internetmegosztás is engedélyezett. Varázslóval csináltam, mégis az utoljára csatlakozó gép nem tud fellépni a NET-re.
Estére majd megpróbálom az általad megadott fix adatokkal beállítani a gépet és majd meglátom.
Még egy kis kiegészítést hozzáfűznék a témához - hátha ez valakinek segít a probléma felismerésében:
- Az én gépemen - melyen megy a NET (szintén saját hálózaton KábelNET) az ipconfig parancs futtatására az IP címek, DNS-k és egyebek szépen a szabványnak megfelelő (pl.: IP 192.168.2) formátumban jelenik meg.
- A problémás gépeken ezek az adatok viszont kódolva (Pl.: ff01.hk01.aaa0.bbff , nem pontos adat, mert azt nem tudom fejböl, csak valami ilyesmi a formátum) jelennek meg. Lehet, hogy annak a másik hálózatnak (Hamatchi vagy mi a csuda) hatására?
Elküldve: 2008. 05. 11. 07:46
Idézet: Szőke - Dátum: 2008. máj. 10., szombat - 21:54
Adott 3 db. számítógép. A NET a lakásba Kábelen avel (nem kell semilyen azonosító, se jelszó belépéshez), melyet szeretnének mindegyik gépen használni. Mind3 gép HUB-n keresztül csatlakozik a kábelhez. Mindegyik gépen szeretnék a NET-t is használni. A hálózat aut. IP, és DNS-re konfigolva, Int. kapcsolat is megfelelően konfigolva (állandó szélessáv kézzel opció), ugyanúgy mint az enyém (ez megy is). Mindhárom gép látja egymást, azonban NET csak első bekapcsolódó 2 gépen van. Teljesen mindegy, hogy milyen sorrendben kapcsolják be a gépet, csak első kettőn van NET. A harmadik gép kuka, nem tud IP cimet kiosztani. 2 gépen van valami Hamachi hálózat ( a hálózati kapcsolatoknál 2 kapcsolat jelenik meg) is, hogy tudjanak valami közösséggel játszani (ez nekem már túl magas).
Vajon be lehet-e állítani, hogy mind3 gépen legyen NET?
Hali,
hogyan is néz ki pontosan a hálózat?
gép
Kábelmodem - hub - gép
gép
Jól értem hogy így?
Elküldve: 2008. 05. 11. 11:30
Legalabbis igy vettem ki, aztan lehet tevedek.
Egy oran belul mindent elfelejtek, ugyhogy ha surgos, hivj fel!
Nem postazok semmit, ha surgos, hivj fel!
Be is kaphatod, ha surgos, hivj fel!:D
Elküldve: 2008. 05. 11. 14:55
Idézet: g@by - Dátum: 2008. máj. 11., vasárnap - 12:30
Legalabbis igy vettem ki, aztan lehet tevedek.
nem-nem, modem, hub, gép-gép-gép a sorrend a tűzoltó szerint.
"Mind3 gép HUB-n keresztül csatlakozik a kábelhez."
én a nemHamachis gépet tenném a modemből kivezető zsinórra, és utána hubot, majd jöhet a másik két gép a hubba bele, nekijje.
Elküldve: 2008. 05. 11. 17:19
A munkahely nem kocsma, hogy mindennap bejárj...
Elküldve: 2008. 05. 11. 17:44
Idézet: gabyka - Dátum: 2008. máj. 11., vasárnap - 17:19
Ezért kérdeztem én is, mert a fenti nem jó :Đ
Elküldve: 2008. 05. 11. 18:40
Sajnos azonban mégjobban elbizonytalanodtam.
Most indulok megint gyógyoléni, mert eddig a tetőn senyvedtem.
A pontos konfig:
Kábelmodem -> HUB -> ebböl 3 db. gép.
Sajnos olyan ruterünk nincs amely jelszó és azonosító nélkül ruterolna, legfeljebb azt is át lehetne állítani HUB-nak, switcs-nek, csak úgy működne. A szolgáltató bejelentkezéshez nem kér sem azonosítót, sem jelszót.
Az 1 gép és Hametchi megoldás nem nyerő, mert legalább kettő gépre kellene a gyerkőcöknek, persze lehet, hogy a leányzóéra is szeretnék feltenni, én nem támogatom egyiken sem.
Majd Kunszentröl megint feljövök léas érdeklődök, hátha addig valaki pontosabbat tud. Legelőször megcsinálom a fix. IP-s változatot és majd meglátjuk.
Elküldve: 2008. 05. 11. 18:42
Idézet: perzecutor - Dátum: 2008. máj. 11., vasárnap - 15:55
"Mind3 gép HUB-n keresztül csatlakozik a kábelhez."
én a nemHamachis gépet tenném a modemből kivezető zsinórra, és utána hubot, majd jöhet a másik két gép a hubba bele, nekijje.
Ez a sorrend a JÓ!
Hogyan kellene megcsinálni ezt a modem - gép - hub variációt. A Hamatchis gépbe két hálókártya?
Elküldve: 2008. 05. 11. 18:56
Idézet: Szőke - Dátum: 2008. máj. 11., vasárnap - 18:40
Sajnos azonban mégjobban elbizonytalanodtam.
Most indulok megint gyógyoléni, mert eddig a tetőn senyvedtem.
A pontos konfig:
Kábelmodem -> HUB -> ebböl 3 db. gép.
Sajnos olyan ruterünk nincs amely jelszó és azonosító nélkül ruterolna, legfeljebb azt is át lehetne állítani HUB-nak, switcs-nek, csak úgy működne. A szolgáltató bejelentkezéshez nem kér sem azonosítót, sem jelszót.
Az 1 gép és Hametchi megoldás nem nyerő, mert legalább kettő gépre kellene a gyerkőcöknek, persze lehet, hogy a leányzóéra is szeretnék feltenni, én nem támogatom egyiken sem.
Majd Kunszentröl megint feljövök léas érdeklődök, hátha addig valaki pontosabbat tud. Legelőször megcsinálom a fix. IP-s változatot és majd meglátjuk.
A sorrend Ok, csak a hub nem megfelelő erre, router kell. Jelenleg az első két gép amit bekapcsolsz kap IP-t a szolgáltatótól a harmadik meg sanyi.
Ha nincs router akkor modem-gép-hub-másik két gép lenne a jó és a modemre kötött gépnek kell megosztani a netet. Persze ez esetben annak mindig menni kell ha a másik gép(ek)en kell net.
Elküldve: 2008. 05. 11. 20:11
Idézet: acws - Dátum: 2008. máj. 11., vasárnap - 19:56
Ha nincs router akkor modem-gép-hub-másik két gép lenne a jó és a modemre kötött gépnek kell megosztani a netet. Persze ez esetben annak mindig menni kell ha a másik gép(ek)en kell net.
Köszi!
Erre már én is gondoltam, mindössze két probléma van most még jelenleg, amely tul.kép három.
1. Nincs router!
2. Nem szeretnék, ha a hálózatos alapgép állandóan menne (majd megoldják
3. Nálam a modem->HUB-gépek variáció szépen muzyikál, igaz a szolgáltatónk nem azonos.
Ja és egyébként kipróbáltam a fix IP-s variációt. Sajna nem OK!
A hamatchinak is osztottam ki IP-t (a sorrendben következőket, tehát utolsó szám 4-5 és 6) = semmi.
Egyedül csak az aut. kiosztásnál van NET, csakhát max. 2 gépen
A routeres megoldást majd kipróbálom a saját routeremmel ideiglenesen legközelebb.
Szerkesztette: Szőke 2008. 05. 11. 20:17 -kor

Súgó
A téma zárva.