HWSW Informatikai Kerekasztal: Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. www.felajanlasok.hu Értékeld a témát: -----

#721 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 04. 17:51

mi a minimum gépek amiket átvesztek? nagy mennyiségnél szállítás megoldhato?

nyaron ha minden jol megy a régebbi gépeket ki tudom selejtezni.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#722 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 05. 04. 17:55

Idézet: charlie - Dátum: 2008. máj. 4., vasárnap - 18:51

mi a minimum gépek amiket átvesztek? nagy mennyiségnél szállítás megoldhato?

nyaron ha minden jol megy a régebbi gépeket ki tudom selejtezni.

Nagy mennyiségért ha érdemes, akkor kerülök nagyvassal, aztán kész. Meg lehet oldani, de most úgyis van vagy 3 autónk, akkor mi is meginnánk a sört, hegesztenél nekem Linuxot, 2 kocsimba meg elfér vagy 20+ konfig jól.

Ki kell találni, szeirntem ha egyben van, meg működik P1, akkor alap kantárral az is jó, de többiek eldöntik. Nagyobakat érdemes csak összeszöszmötölni, de ha valaki ráér, akkor nem szóltam.
Make love not Wor.

#723 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 04. 18:00

a gépek komplettek, monitor, egér bill,  stb., max egy puculás kell neki, nem tudom, hogy a gyerekek mennyire amortizaltak le oket.

#724 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 05. 04. 18:08

Idézet: charlie - Dátum: 2008. máj. 4., vasárnap - 19:00

a gépek komplettek, monitor, egér bill,  stb., max egy puculás kell neki, nem tudom, hogy a gyerekek mennyire amortizaltak le oket.

Akkor szerintem bármi jöhet. Inkább azzal szokott szívás lenni, mikor teletolnak mindenféle maradvány P1-ekkel, aztán CD nem olvas, HDD bados, minden hetedik alaplap meg RAM működik, akkor meg annyit legózott vele az ember, hogy hajlamos vagyok mérnökórát számolni, amiért rohadtul nem éri meg :-(
Make love not Wor.

#725 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 04. 18:19

Idézet: Szőke - Dátum: 2008. máj. 4., vasárnap - 18:32

Akkor most ezen lehet változtatni, avagy "rioncsfutam" ez a lap is. Ebben az esetben ugyanis minden jobb alaplapbol kifogytunk. Az itt jobb hw. elemek meg mehetnek pihenőre a szekreterbe. :mad:

Mivel a memóriavezérlő az alaplap legfontosabb chipjében, az északi hídban szokott helyet kapni, javítani nemigen lehet.
... a trip back in time is all I need ...

#726 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 04. 18:21

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. máj. 4., vasárnap - 19:08

Akkor szerintem bármi jöhet. Inkább azzal szokott szívás lenni, mikor teletolnak mindenféle maradvány P1-ekkel, aztán CD nem olvas, HDD bados, minden hetedik alaplap meg RAM működik, akkor meg annyit legózott vele az ember, hogy hajlamos vagyok mérnökórát számolni, amiért rohadtul nem éri meg :-(

Ezzel egyet tudok érteni. :)
... a trip back in time is all I need ...

#727 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 04. 19:02

magamat nem szopatom, a roncsok mennek mindig a bontoba.

#728 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 04. 20:56

Idézet: Szőke - Dátum: 2008. máj. 4., vasárnap - 6:32

És mondja Kend! Hogyan?

:omg: Egy rendes hibaüzenetet sem tudsz produkálni? :eek:  Indítás közben húzd ki kétszer a gépet a konnektorból, meg villámgyorsan vissza. Garantáltan lesz mit olvasni! :D Erre is én tanítsalak? ;)

#729 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 06:21

Ez így van, de talán én módosítanám a mennyiséget, mert inkább minden 10. a jó, a többivel meg van szopás elég.
Itt van pl. ez a P4P800-X alaplap. Kaptunk 3 db-t. Ebböl 2 egyáltalán el sem indult, ezzel a harmadikkal meg már több mint 1 hónapja szívok, a sorsa mégis az lesz, hogy "roncsfutam".
Persze általában a jobb cuccokkal mindíg ez a helyzet. A gyengébb cuccok kimennek a divatbol, majd jönnek hozzánk,. A jobb cuccok meghibásodnak és sok felajánló ahelyett, hogy küldené a "roncsfutamba" ideadja nekünk, majd szívunk vele mi. Egy a lényeg: Neki ne kelljen a veszélyes hulladékkal foglalkozni. Már teljesen tele van az ilyen dolgokkal a .... :mad:  :mad:

Persze azért vannak kivételek, alkalmasint jó dolgokat is kapunk, csakhát ez a ritkább eset.
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#730 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 06:25

Idézet: zoltánszól - Dátum: 2008. máj. 4., vasárnap - 21:56

:omg: Egy rendes hibaüzenetet sem tudsz produkálni? :eek:  Indítás közben húzd ki kétszer a gépet a konnektorból, meg villámgyorsan vissza. Garantáltan lesz mit olvasni! :D Erre is én tanítsalak? ;)

Hibaüzenetet nem kapsz, mert amint időm megengedi kikapok ebböl a lapbol minden használhatót és az meg megy a "roncsfutamba". Én ugyan nem szívózok többet egyetlen ronccsal sem. Abban az esetben, ha elsőre szépen be lehet izzítani, jó, ha nem akkor irány a "roncsfutam". Ilyen sz@rok miatt sokaltam be, untam bele az egészbe. :mad: Lehet, hogy a vén fejemmel már abba is kellene hagyínom az egészet? nem való nekem már az ilyen idegeskedés. Állandóan sz@r gyenge gépet adjunk át, avagy szívózzunk a jobbnak látszó - ám selejtes - cumókkal. Hát nem. Mostantol ennek vége. :mad:
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#731 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 15:44

gabyka és acws!

Sajnos a szatyi Bp-n maradt. A hölgyemény - akinél voltunk és elhozta acws-töl a csomit sajnos elfeledkezett róla. Most szólt amikor éppen hatzaértünk, hogy ott maradt.
Majd lekerül valahogy.

#732 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 08. 10:28

Zoltánszol!

A kért gép elkészült, fel is van kantározva. Sajnos most a hétvégén nem tudom vinni, mert tetőt kell javítanunk (esetleg jöhetsz segíteni :D ), majd alkalmasint viszem, ha addig nem jársz (tudom, hogy nem érsz rá) ezen a vidéken.
A gépen kívül mit adjak hozzá? (Monitor, bill, egér)

#733 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 08. 23:02

Idézet: Szőke - Dátum: 2008. máj. 8., csütörtök - 11:28

A gépen kívül mit adjak hozzá? (Monitor, bill, egér)

Köszönöm! :respect:

Őszintén mondom: nem tudom, kell-e hozzá valami, mert mostanában nem beszéltem velük. Majd érdeklődöm, hogy van-e PS2-es bill és egér a géphez. Még a héten megírom.

#734 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 09. 06:58

Idézet: zoltánszól - Dátum: 2008. máj. 9., péntek - 0:02

Köszönöm! :respect:

Őszintén mondom: nem tudom, kell-e hozzá valami, mert mostanában nem beszéltem velük. Majd érdeklődöm, hogy van-e PS2-es bill és egér a géphez. Még a héten megírom.

OK! Amennyiben kell (vagy talán már eleve viszem is) van mindkettő.
Persze jobb lenne (mármint nekem) ha inkább te jönnél (jönnétek) érte (mármint segíteni a tetőjavításban).  :D

Szerkesztette: Szőke 2008. 05. 09. 07:00 -kor

#735 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 09. 20:42

Idézet: Szőke - Dátum: 2008. máj. 9., péntek - 7:58

OK! Amennyiben kell (vagy talán már eleve viszem is) van mindkettő.
Persze jobb lenne (mármint nekem) ha inkább te jönnél (jönnétek) érte (mármint segíteni a tetőjavításban).  :D

Maradjunk annyiban, hogy a biztonság kedvéért kérek szépen billentyűzetet és egeret PS/2-es csatlakozóval. Ha jó az ottani, akkor visszakerül majd a fölösleg.

Ha majd elhozod, Gabriella továbbviszi, átadja a nevedben. A tetőjavítást bízd másra, mert ha én fölmegyek, gerendát is cserélhetsz. Sorry! :Đ

#736 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 10. 04:45

Idézet: zoltánszól - Dátum: 2008. máj. 9., péntek - 21:42

Maradjunk annyiban, hogy a biztonság kedvéért kérek szépen billentyűzetet és egeret PS/2-es csatlakozóval. Ha jó az ottani, akkor visszakerül majd a fölösleg.

Ha majd elhozod, Gabriella továbbviszi, átadja a nevedben. A tetőjavítást bízd másra, mert ha én fölmegyek, gerendát is cserélhetsz. Sorry! :Đ

OK! de a földön is kell segítő személyzet. Jöhetsz. :Đ

#737 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 10. 14:40

Idézet: Szőke - Dátum: 2008. máj. 10., szombat - 5:45

OK! de a földön is kell segítő személyzet. Jöhetsz. :Đ

Na azt a segítséget megnézheted! A földről adogatom a "lámpást", a veress bort meg a rántott csirkecombokat. Erre gondoltál? :D

:offtopic: Hétfőre hagytál még egy kis munkát? Mert akkor ráérnék pihenés helyett. Esetleg fél kiló csirkemáj és egy-két nőnemű kíséretével ha mennék?

Szerkesztette: zoltánszól 2008. 05. 10. 14:55 -kor

#738 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 10. 21:44

Idézet: zoltánszól - Dátum: 2008. máj. 10., szombat - 15:40

Na azt a segítséget megnézheted! A földről adogatom a "lámpást", a veress bort meg a rántott csirkecombokat. Erre gondoltál? :D

:offtopic: Hétfőre hagytál még egy kis munkát? Mert akkor ráérnék pihenés helyett. Esetleg fél kiló csirkemáj és egy-két nőnemű kíséretével ha mennék?

Az nadon jó lészen csak......??????? :think:  :think:  :think:
Hol marad a veresbor? Na és a csibecomb? :Đ
Várunk, meg a meló is. :eek:

#739 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 10. 21:54

HELP! Hátha (nam nátha) betéved valamelik főguru!

Adott 3 db. számítógép. A NET a lakásba Kábelen avel (nem kell semilyen azonosító, se jelszó belépéshez), melyet szeretnének mindegyik gépen használni. Mind3 gép HUB-n keresztül csatlakozik a kábelhez. Mindegyik gépen szeretnék a NET-t is használni. A hálózat aut. IP, és DNS-re konfigolva, Int. kapcsolat is megfelelően konfigolva (állandó szélessáv kézzel opció), ugyanúgy mint az enyém (ez megy is). Mindhárom gép látja egymást, azonban NET csak első bekapcsolódó 2 gépen van. Teljesen mindegy, hogy milyen sorrendben kapcsolják be a gépet, csak első kettőn van NET. A harmadik gép kuka, nem tud IP cimet kiosztani. 2 gépen van valami Hamachi hálózat ( a hálózati kapcsolatoknál 2 kapcsolat jelenik meg) is, hogy tudjanak valami közösséggel játszani (ez nekem már túl magas).

Vajon be lehet-e állítani, hogy mind3 gépen legyen NET?

Szerkesztette: Szőke 2008. 05. 10. 21:57 -kor

#740 Felhasználó inaktív   g@by 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 10. 23:45

Egy hid kapcsolatot kell letrehozni.
A varazslo elvileg meg kene csinalja.
Mindegyik gepen engedelyezni kell az automatikus ip, illetve dns opciokat, es az internetmegosztast.
Meg lehet manualisan is csinalni, csak kicsit macerasabb.
Ip cimnek add meg a 192.168.0.1-et.
Maszknak a 255.255.255.0-at.
A tobbi gepnek szinten az elozot, csak az utolso egyes helyett valami mast, az ip-nel.
A maszk maradhat ugyanaz.
Atjaronak, meg dns-nek szinten a 192.168.0.1-et.
Lehet ettol eltero is, akkor a szolgaltatotol kapott parametereket kell megadni.
Nem tudom mennyire ertheto, de egyszerubben nem tudom. :)
Napkozben nincs idom netezni, ha surgos, hivj fel!
Egy oran belul mindent elfelejtek, ugyhogy ha surgos, hivj fel!
Nem postazok semmit, ha surgos, hivj fel!
Be is kaphatod, ha surgos, hivj fel!:D

Téma megosztása:

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.