HWSW Informatikai Kerekasztal: Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. www.felajanlasok.hu Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 26. 11:53

Idézet: Szőke - Dátum: 2008. jan. 25., péntek - 18:18

Engem nem zavar, akit meg zavar, az meg vessen magára. :Đ

:taps: Ne fürgyé le!

#302 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 18:01

Idézet: zoltánszól - Dátum: 2008. jan. 26., szombat - 12:53

:taps: Ne fürgyé le!

Na eztete nem érteni. :D

Egyébként nem ezért, csak azé, hogy a hogy a hét közepefelé (pontos időpontot majd irom) számithatsz rám, na meg az floppantyúra és a hozzávaló madzagra.
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#303 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 01. 27. 15:18

Idézet: Szőke - Dátum: 2008. jan. 26., szombat - 18:01

a hét közepefelé

:offtopic:  :( Csak szombaton, vagy vasárnap DÉLUTÁN érek rá. Bocs, de valamikor dolgoznom is kell, mert messze még a nyugdíj.

#304 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 27. 18:23

Idézet: zoltánszól - Dátum: 2008. jan. 27., vasárnap - 16:18

:offtopic:  :( Csak szombaton, vagy vasárnap DÉLUTÁN érek rá. Bocs, de valamikor dolgoznom is kell, mert messze még a nyugdíj.

Mindenképpen mennem kell a munkahelyedre is a leányod által felajánlott cumókért, igy hétközben is megtalállak, mert nem biztos, hogy a hétvégén tudok menni. Más úttal kell összekötnöm gazdaságossági okok miatt.
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#305 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 29. 15:01

Van itt nálam, egy 20'' -os SUN monitor, odaadnám nektek, 1996 -os, de jól működik

a következő alkatrészekkel tudok még szolgálni:

BNC elosztók és véglezárók (vékony koax)
aiwa rádiós walkman
LinkPro SOHOHal 5 típusú10 Mb-es UTP-s hub (4+1 port, nincs hozzá táp)
Yamaha cd-író (scsi) 6x4x16x
LG cd-író, dvd-olvasó 52x32x52x
Pioneer cd- és dvd-olvasó (nem tálcás) 40x10x
AUREAL Monster VORTEX2 hangkártya
nvidia geforce2 MX400 64 MB SDR videokártya
adaptec AHA-2940S76 scsi kártya
ELSA ERAZOR III LT G tnt2 videokártya
Tekram DC-315U scsi kártya
PGA370-es processzorfoglalat
2 db intel celeron 850 mHz processzor
intel pentium III 600 mHz processzor
scsi kábel
DELL Ethernet 10/100 BASE-TX pcmcia kártya
2 db Genius scroll-os, görgős, PS/2-es egér
Matsonic 3 gombos, görgős, PS/2-es egér
noname 48x cd-olvasó

Viszont el kellene érte jönni, vagy valami: Debrecen

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#306 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 29. 17:40

Idézet: Nevergone - Dátum: 2008. jan. 29., kedd - 16:01

Van itt nálam, egy 20'' -os SUN monitor, odaadnám nektek, 1996 -os, de jól működik

Szia!

Ennek a csatija 13W3? Mert akkor nem nagyon tudjuk használni...15 pin DSub vagy esetleg RGB bemenettel még csak-csak.
... a trip back in time is all I need ...

#307 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 29. 18:31

Idézet: Nevergone - Dátum: 2008. jan. 29., kedd - 16:01

a következő alkatrészekkel tudok még szolgálni:

Viszont el kellene érte jönni, vagy valami: Debrecen

A jelenlegi felajánlásodat is köszönjük!

Amint azt már korábban is irtam folyamatban van (napirenden van) a cumók elszállitása. Sajnos rendszeresen nem jár azon a vidéken senki sem a csapatbol, innen a Tiszazugbol meg csak alkalmi fuvarral tudjuk elszállitani. Jelenleg azonban egyelőre csak Zs.Apuka munkahelyéröl jár Debrecen felé alkalmasint a beszerző gk, aki el is vállalta, hogy elhozza (A telefonszámodat is neki kértem, hogy időpontot tudjatok egyeztetni, ha arra a vidékre vezénylik.), azonban a sors . vagy talán a vállat vezetése - még nem vezérelte Debrecen környékére. Reménykedünk azonban, hogy hamarosan sorra fog kerülni az elszállitás.
A felajánlott BNC-s hálózati csatlakozókat, végelzárókat nem tudjuk hasznositani, örülünk, ha egy-egy gépet tudunk adni egy-egy családnak, nemhogy hálózatba kössük. A csapatnál van kizárólag szükség hálózatra, de azt inkább UTP-s kábellel oldjuk majd meg, mert abban már van egy picinyke tapasztalatunk.
A monitorral kapcsolatban amit Telcontar tettestárs irt megfontolandó. Jelenleg csak DSub csatlakozónk van, de a ténykedésem ideje alatt (nem kevés idő) is mindössze egyszer jött RGB-s kábel, a 13W3 csatlakozórol meg most hallok először. Hiába na, nem vagyok/vagyunk itt a ZUGban profik.

Szerkesztette: Szőke 2008. 01. 29. 18:35 -kor

#308 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 29. 21:37

Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. jan. 29., kedd - 17:40

Szia!

Ennek a csatija 13W3? Mert akkor nem nagyon tudjuk használni...15 pin DSub vagy esetleg RGB bemenettel még csak-csak.

De az... viszont minő meglepetés, van DSUB átalakítóm hozzá (én is így használtam eddig), viszont picit kontakthibás, valószínűleg túlságosan a falhoz toltam a gépet, amikor használtam. Viszont használható, és szerintem egy ügyesebb (ebben a témában nem vagyok) embernek nem nagy kunszt rendbetenni.  :)

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#309 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 29. 22:16

Idézet: Szőke - Dátum: 2008. jan. 29., kedd - 18:31

A felajánlott BNC-s hálózati csatlakozókat, végelzárókat nem tudjuk hasznositani, örülünk, ha egy-egy gépet tudunk adni egy-egy családnak, nemhogy hálózatba kössük.

És a többi eszköz? Volt ott még pár dolog, ami talán hasznosítható.

Idézet

[link]

#310 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 29. 22:20

Idézet: Nevergone - Dátum: 2008. jan. 29., kedd - 23:16

A többi mind hasznosítható. :respect:

#311 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 30. 07:35

Idézet: Nevergone - Dátum: 2008. jan. 29., kedd - 22:37

De az... viszont minő meglepetés, van DSUB átalakítóm hozzá (én is így használtam eddig), viszont picit kontakthibás, valószínűleg túlságosan a falhoz toltam a gépet, amikor használtam. Viszont használható, és szerintem egy ügyesebb (ebben a témában nem vagyok) embernek nem nagy kunszt rendbetenni.  :)

Kontakthiba nálunk nem probléma. Zs.Apuka profi az ilyen jellegű hibák elháritásában.

#312 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 30. 07:37

Idézet: Nevergone - Dátum: 2008. jan. 29., kedd - 23:16

A többirül azért nem irtam, mert azok mindegyike használható, sőt nagyon is szükségünk lenne rájuk itt a ZUGban, csak valahogy el tudjuk hozni végre. Dolgozunk az ügyön.

#313 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 01. 11:26

Somogyban nincs kihelyezett tagotok? Oda le tudnám vinni a ramokat...
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#314 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 01. 19:22

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2008. febr. 1., péntek - 12:26

Somogyban nincs kihelyezett tagotok? Oda le tudnám vinni a ramokat...

Ha mész Somogyba, nem tudnál megállni Budaörsön? :)

#315 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 01. 20:35

YceBear!

Ma végre sort tudtam keriteni az általad hozott NOTI gatyába rázására. Már szőltam is a hölgynek (leányzónak), hogy alkalmasint látogasson meg. Persze nem árultam el neki, hogy  micélbol, had legyen neki igazi meglepi.
Sikerült az alaplapi elemet teljesen újra kicserélnem. Szépen repeszt is vele a masinger, csak az aksija (amit jeleztél is) teljesen halott. Itt jegyezném meg, hogy az általad hozott UPS CS 350 tip szünetmentes aksija is beváltotta a hozzáfűzütt reményeket. Az is hulla.
Visszatérve a NOTIra. Az SP2 kiegészitést még igy az őj elemmel sem volt hajlandó felvenni, ellenben az eredeti telepitő SP2-s lemezröl az ujratelepités során sikeresen felkúszott a nyüves.
Amint már közösen megtettük hozzácsaptam a FakeJack-tol jött SMC WiFi kártyát. Sajnos PCMCIA-s hálókártyát nem tudtam bele tenni (pedig akkor a kóterben is használhatná a leány NET-elésre), mert az ugyancsak FakeJack-tol jött PCMCIA hálókártya két aljzatot igényel és ebben a gépben meg csak egy van. A Xircom hálókártyámhoz meg még mindig nincs jó csatlakozó kábelem.
Viszont hozzácsaptam a konfighoz egy FreeCom külső házban egy CD irót (szükségesek telepitésével), hogy az előadásokon WiFin átvett anyagokat le tudja a gépröl menteni.
Jelenlegi állapotában a gépecske szuperül műxik, villámsebes.

Majd az átadásrol is referálok.

#316 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 01. 20:37

Zoltánszól!

Irtam emilkét, hogy holnap Bp-röl visszajövet feléd kerülnék, ha neked is megfelel. Nem kaptam eddig választ, hogy odahaza leszel-e, mehetek-e. Holnap reggel 7,00 körül indulok, addig várom a válaszod. Amennyiben nem kapok megerősitő választ nem kerülök felétek.

#317 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 01. 22:56

Idézet: Szőke - Dátum: 2008. febr. 1., péntek - 20:37

Zoltánszól!

Irtam emilkét,

"Csak szombaton, vagy vasárnap DÉLUTÁN érek rá", tehát gyere.

#318 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 02. 06:40

Idézet: zoltánszól - Dátum: 2008. febr. 1., péntek - 23:56

"Csak szombaton, vagy vasárnap DÉLUTÁN érek rá", tehát gyere.

Ma (02.02-n) kb. 14,00 - 15,00 között - ha semmi és főleg senki sem jön közbe - ott vagyok.

#319 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 03. 07:25

Gépátadás a ZUG-ban!

A tegnapi napon ellátogatot hozzánk H.Marika (korábban én hivtam, hogy alkalmasint jöjjön el, de nem jeleztem, hogy miért) aki korábban már kapott a csapattol egy NOTI-t, amely sajnos napjainkra teljesen használhatatlan lett (Kijelző szinte teljes területén pixelhibás).
Fiam - kihasználva a lehetőséget, hogy a babérokat learassa - átadta Marikának az YceBear által hozott (neki kértem anno) és általam kissé felturbózott PII NOTI-t.
Nagyon nagy volt a Marika meglepetése, hogy őjra lesz neki lipitopija, de még jobban örült annak, hogy van benne WiFi-s csatlakozási lehetőség, igy előadásokon nem kell nekije "körmölnie", a kapcsolódó anyagokat közvetlenül le tudja tölteni a fősuli nyilt WiFi hálózatárol. Természetesen a CD irónak is nagyon örült.

H.Marika ismételten köszönetét fejezte ki a csapatnak, hogy megint segitettünk rajta.

Sajnos új képet az átadásrol nem tudok feltenni, tekintettel, hogy a kamerám nálam volt és igy a fiam nem tudott tegnap azt késziteni. Ellenben - ha kéritek - az első esetröl (még Csipet-Csapatos időszakbol) ismételten fel tudom tenni az akkor készült képet.

#320 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 03. 07:34

A tegnapi napon elhoztam Zoltánszóltol a leánya által felajánlott és általa összegyüjtött nagy doboznyi hw. elemet, továbbá 1 db. moncsit és 1 db. Lajcsi II nyomingert. (Ez utóbbi kontakthibás).
Az elhozott hw. elemek teszteletlenek, azok nem mindegyike biztos, hogy műxik, de amint időm engedi mindent letesztelek. Azok a hw. elemek amelyek működóképesek majd mennek a Haleszba, azok pedig amelyek hibásak - és érdemes a javitásukkal foglalkozni, és lesz is rá valaki aki beválalja - mennek javitásra. A többi pedig megy Telcontar "roncsfutam" gyüjteményébe.
Az eredményekröl majd később a tesztelések után referálok.

Köszönjük Csutinak a felajánlást!

A nagy dobozban Zoltánszól szerint (én még ki sem bontottam) az alábbiak vannak:

Csatolt fájl:

Téma megosztása:

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.