HWSW Informatikai Kerekasztal: Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. www.felajanlasok.hu Értékeld a témát: -----

#2441 Felhasználó inaktív   Hoember 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 10. 11:44

sehól semmi?  Sehól senki? :think:

Szerkesztette: Hoember 2009. 05. 10. 11:45 -kor

Adatmentést vállalok sérült elektronkáju, letörölt, formázott vinyókról Telefon SIM kártyákról 06/20/393-94-46

#2442 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 10. 12:30

Idézet: Hoember - Dátum: 2009. máj. 10., vasárnap - 12:44

sehól semmi?  Sehól senki? :think:

Egyelőre csönd és hullaszag. :) Se jelöltek, se felajánlások. Utóbbit még meg is értem, elvégre mostanában sokan inkább kibírnak még egy-két évet a régi PC-jükkel, nem cserélik le egyelőre a közismert gazdasági okok miatt...például én sem.

Jelölteket viszont várunk: nálam van néhány PII-es, PIII-as gépre elegendő alkatrészmennyiség.
... a trip back in time is all I need ...

#2443 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 11. 18:53

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. máj. 10., vasárnap - 12:30

Egyelőre csönd és hullaszag. :) Se jelöltek, se felajánlások. Utóbbit még meg is értem, elvégre mostanában sokan inkább kibírnak még egy-két évet a régi PC-jükkel, nem cserélik le egyelőre a közismert gazdasági okok miatt...például én sem.

Jelölteket viszont várunk: nálam van néhány PII-es, PIII-as gépre elegendő alkatrészmennyiség.

Szerintem azért mert az emberek legkissebb baja az most hogy nincs számitógépük.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2444 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 17:22

Idézet: djculture - Dátum: 2009. máj. 11., hétfő - 19:53

Szerintem azért mert az emberek legkissebb baja az most hogy nincs számitógépük.

Nem adddig a!

A zembereknek fáj, hogy nincs nekik számítógépük. Csak mi nem tudunk róluk. Mert ők sem tudnak rólunk.

A zemberek meg sem hallják, hogy kaphatnának ingyen számítógépet valakiktől, mert teleordítja a politika nap mint nap a fülüket, hogy féljenek, süketek és vakok legyenek még a nekik jóra is. Ezért a zemberek fásultak, rosszkedvűek, hitüket vesztettek, reménytelenségbe süllyedtek. Meg mi is.

Akar valaki egy listát az őt körülvevő zemberekről, akik akarnak egy számítógépet, mégha régit is? Nem kell mást tenni: ki kell írni kis falragaszra, hogy:

Ingyen számítógépért erre (xy) telefonszámra kell szólni.

Ezrével jönnek a hívások. És nem csak Pestről.

#2445 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 20:18

Igen csak utána lehet rostálni hogy kiaz aki igazán rászorul.Tudok én is jópár helyet itt ahova kis gyerekek vannak és elférne egy egy.Csakhogy ott már olyan a helyzet hogy áramot is kellene vele adni lassan.Akik eddig ugyanis szegények voltak azok még szegényebbek lettek és az alapvető szollgáltatásokbol esnek ki szép lassan.Nem kell messzire menni ez az ujonnan kitalált a háztulajokbol bérlők lesznek az államé lesz a ház dolog is nagyon okos dolog lessz.Inkább melót kéne adni ezeknek az embereknek nem még a házukat is elvenni.Tudom nem ide való téma de kikivánkozott a tisztánlátás miatt. :respect:
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2446 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 20:32

Idézet: djculture - Dátum: 2009. máj. 12., kedd - 21:18

Tudom nem ide való téma de kikivánkozott a tisztánlátás miatt. :respect:

Lehet, hogy nem idevaló az sem, amit én mondtam, de az oldal címe meg úgy kezdődik, hogy "Segíteni kéne". Akkor hát?...

Én magamból indulok ki - hibásan. Én akkor költök villanyra, internetre, amikor más már nem. Mostanában nem iszom, a cigiről rég leszoktam (az asszonyt is nógatom miatta), lovira nem járok - hát internetre költök. Bízom abban, hogy lesz még jobb, de főleg, hogy lesz még jobb kedvünk. Igaz, az is lehet, hogy a leendő kormánypártot is el kell hajtanom a mostani után és csak 5, vagy 9 év múlva látok majd vidámabb magyarokat. Kiböjtölöm.

#2447 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 18:33

Idézet: djculture - Dátum: 2009. máj. 12., kedd - 21:18

Igen csak utána lehet rostálni hogy kiaz aki igazán rászorul.Tudok én is jópár helyet itt ahova kis gyerekek vannak és elférne egy egy.Csakhogy ott már olyan a helyzet hogy áramot is kellene vele adni lassan.Akik eddig ugyanis szegények voltak azok még szegényebbek lettek és az alapvető szollgáltatásokbol esnek ki szép lassan.Nem kell messzire menni ez az ujonnan kitalált a háztulajokbol bérlők lesznek az államé lesz a ház dolog is nagyon okos dolog lessz.Inkább melót kéne adni ezeknek az embereknek nem még a házukat is elvenni.Tudom nem ide való téma de kikivánkozott a tisztánlátás miatt. :respect:

1. A jelöltek rostálását elvégezzük. Szerintem mindannyiunknak, akik adtunk át eddig gépet, volt olyan jelöltünk, akit elutasítottunk. Többen kaptak tőlünk gépet, mint akik nem, de volt, akinek (akire) nemet mondtunk.

2. Az a réteg, akikről írsz, nemcsak a felsorolt, manapság lassan már alapvetőnek számító ("ha áram van, minden van": ugye, ismerjük?) szolgáltatásoktól esik el. Már régóta elestek például attól az Európai Unióban alapvetőnek számító jogtól is, hogy szabadon elérhessék az Internetet.

3. Lehet, hogy pont az innen kapott számítógép lesz az, aminek révén egyes jelöltek majd munkához jutnak. Nem feltétlenül maga a számítógép lesz a munkaeszköz: lehet, hogy csak a segítségével (meg az Internetével, ld. a 2. pontot) találnak maguknak munkalehetőséget. Vagy olyan tudáshoz jutnak a neten keresztül, ami később segíti a munkához jutásukat.

4. A szegénység újratermelődik. Ez egy szomorú közhely. Ezt a ciklust szeretnénk megszakítani (na jó, nem leszek nagyképű: szeretnénk segíteni egy icipicit a megszakításában), amikor kimondottan keressük és előnyben részesítjük a rászoruló gyermekeket, ifjoncokat. Hogy tanulhassanak, képezhessék magukat, hogy ne szakadjanak le behozhatatlanul az informatikai tudás terén.

Nem a mienk az egyetlen ilyen kezdeményezés: más, a mienknél profibban, alaposabban megszervezett társaságok futtatnak hasonló, sőt, kiterjedtebb prodzsekteket, például Nyírő András Login Kezdeményezése is ilyen: bár a résztvevők számára nem ingyenes, de mikrohitel lehetőséggel támogatott. A Black Panthernek is van, vagy volt ilyen kezdeményezése (nem tudom, hogy működik-e még, de ingyen PII/PIII osztályú, használt gépeket adtak (volna) rászorulóknak, feltétel a Black Panther OS használata (volt)).

Általánosságban véve meg: attól, hogy gazdasági válság van, még nem kell összezuhanni. Át kell(ene) gondolni inkább, hogy mit csináltunk, mivel foglalkoztunk eddig, és az működőképes-e a megváltozott környezetben is, vagy most már váltani kell. Meggyőződésem, hogy a váltást, amennyiben szükséges, tudja segíteni egy számítógép meg az Internet - ha van.

#2448 Felhasználó inaktív   Nimrod 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 17. 20:20

Üdv Néktek régi bajtársak.  :)

Innen kell valamii? Mert ha igen akkor üzenet de izibe, ellenben gyanús a kuka.
Rating: Psychopath

#2449 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 18. 08:31

Lenne egy leselejtezett gepunk otthon. P2es proci (allo slotos), ga-6bxc rev1.7-es alaplap, ati 3d rage pro videokari (agp-s), pc100as ramok (nem tudom hany mega), sb pci128-as hangkartya, halokartya es egy scsi port (talan isa-s) es egy cd iro/ujrairo, hazzal egyutt.

Biztosan jol jonne vkinek.  :)
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#2450 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 18. 16:36

Idézet: Nimrod - Dátum: 2009. máj. 17., vasárnap - 21:20

Üdv Néktek régi bajtársak.  :)

Innen kell valamii? Mert ha igen akkor üzenet de izibe, ellenben gyanús a kuka.

Szia!

Jó látni újra!

A czözuccaid nekem kellenének (magánba, tehát a meghirdetett árat megadom értük)!

#2451 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 18. 16:39

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2009. máj. 18., hétfő - 9:31

Lenne egy leselejtezett gepunk otthon. P2es proci (allo slotos), ga-6bxc rev1.7-es alaplap, ati 3d rage pro videokari (agp-s), pc100as ramok (nem tudom hany mega), sb pci128-as hangkartya, halokartya es egy scsi port (talan isa-s) es egy cd iro/ujrairo, hazzal egyutt.

Biztosan jol jonne vkinek.  :)

Szia!

:respect: Köszönjük! Hol és mikor? :) :respect:

#2452 Felhasználó inaktív   Nimrod 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 19. 16:10

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. máj. 18., hétfő - 17:36

Szia!

Jó látni újra!

A czözuccaid nekem kellenének (magánba, tehát a meghirdetett árat megadom értük)!

Oké, elraktam a számod, holnap hívlak megbeszélni a részleteket.  :)

#2453 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 19. 20:40

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. máj. 18., hétfő - 17:39

Szia!

:respect: Köszönjük! Hol és mikor? :) :respect:

Jo kerdes. :) Nem otthon lakom. Hetvege is jo lenne, vagy csak a hetkozbeni napok barmelyike?  :think:

Cimet es egyebet akkor pü-ben. ;)

#2454 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 19. 21:11

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2009. máj. 19., kedd - 21:40

Jo kerdes. :) Nem otthon lakom. Hetvege is jo lenne, vagy csak a hetkozbeni napok barmelyike?  :think:

Cimet es egyebet akkor pü-ben. ;)

Hétvége mostanában jó, hétköznap inkább csak késő délután/estefelé.

#2455 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 19. 21:33

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. máj. 19., kedd - 22:11

Hétvége mostanában jó, hétköznap inkább csak késő délután/estefelé.

Celozzuk be a vasarnap kora delutant.

#2456 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 20. 18:52

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2009. máj. 19., kedd - 22:33

Celozzuk be a vasarnap kora delutant.

Most úgy tűnik, hogy jó lesz. :respect:

#2457 Felhasználó inaktív   Nimrod 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 27. 08:28

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. máj. 18., hétfő - 17:36

Szia!

Jó látni újra!

A héten már sajna nem lesz jó, privát ment.

#2458 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 30. 18:26

Üdv.Mindenkibe!
Nem vesztem el, csak az igéreteimet igyekszem betartani.
Ennek megfelelően a mai napon YceBear-tol Bp-n átvettem 2 db. asztali PC-t, 1 db. monitort és 1 db. Laptopot.

A gépek átadásárol - ugyanúgy mint a husvéti akvárium átadásárol - remélem majd "képes" is leszek beszámolni.

További jó munkát mindenkinek.

Szőke János
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#2459 Felhasználó inaktív   frollo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 03. 11:51

Sziasztok! Van egy ismerősöm, aki "saját szakállára" gazdátlan állatokat fogad be. Teljesen leinformálható, akit érdekel, megírom az elérhetőségeit is. Egy mindössze 27 éves ózdi lányról van szó amúgy, aki esetelnként akár 30 kutyáról is gondolskodik. Ami miatt írok ide, hogy elromlott a számítógépe (talán a monitor még megvan), pedig fontos lenne neki a honlapjának szerkesztéséhez és hirdetések feladásához. Nemrég kapott egy rossz laptopot, amit megjavíttatott, és nagyon boldog volt vele. Egy napig... Egy szerencsétlen véletlen folytán (egy kutya meglökte) beleöntött valamit a gépbe, így ismét nem jó. Én szoktam rajta segíteni, de az maximum egy kis kajára elég az állatoknak. Ha esetleg valaki tudna rajta segíteni, biztos nagyon boldog lenne! Egy szervezet keretein belül munkálkodik, így az is lehet, hogy tud erről papírt adni, sajnos nem értek ehhez.
Minden ötletet, segítséget szívesen vennénk.
Köszönöm előre is!

#2460 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 03. 17:24

Idézet: frollo - Dátum: 2009. jún. 3., szerda - 12:51

Sziasztok! Van egy ismerősöm, aki "saját szakállára" gazdátlan állatokat fogad be. Teljesen leinformálható, akit érdekel, megírom az elérhetőségeit is. Egy mindössze 27 éves ózdi lányról van szó amúgy, aki esetelnként akár 30 kutyáról is gondolskodik. Ami miatt írok ide, hogy elromlott a számítógépe (talán a monitor még megvan), pedig fontos lenne neki a honlapjának szerkesztéséhez és hirdetések feladásához. Nemrég kapott egy rossz laptopot, amit megjavíttatott, és nagyon boldog volt vele. Egy napig... Egy szerencsétlen véletlen folytán (egy kutya meglökte) beleöntött valamit a gépbe, így ismét nem jó. Én szoktam rajta segíteni, de az maximum egy kis kajára elég az állatoknak. Ha esetleg valaki tudna rajta segíteni, biztos nagyon boldog lenne! Egy szervezet keretein belül munkálkodik, így az is lehet, hogy tud erről papírt adni, sajnos nem értek ehhez.
Minden ötletet, segítséget szívesen vennénk.
Köszönöm előre is!

Szia!

Megkérdezhetem, hogy milyen szervezeten belül munkálkodik? Vannak olyan szervezeti formák, amelyek pályázhatnak különböző támogatásokra, akár kifejezetten informatikai fejlesztési céllal is. Ha ilyen szervezetről van szó (pl. alapítvány), jobban jár egy pályázattal, mert az ott nyert pénzből modern, minden igényt kielégítő gépet lehet venni, akár hordozhatót is. Amit mi tudunk nyújtani, az szinte kizárólag asztali gép a Pentium II-III osztályból, használt állapotban, garancia és support nélkül.

Beszéld meg a hölggyel a dolgot. Ha nem tud támogatáshoz hozzájutni, akkor feltesszük itt szavazásra.

Szerkesztette: Telcontar 2009. 06. 03. 17:39 -kor

Téma megosztása:

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.