HWSW Informatikai Kerekasztal: Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. www.felajanlasok.hu Értékeld a témát: -----

#3041 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 08. 06:55

Idézet: Jahno - Dátum: 2010. jan. 7., csütörtök - 16:43

Én is ilyesminek a közepén vagyok, csak kicsit egyszerűbb a helyzet, mert én papírozom le. Didymanus majd kommunista műszakban megjavít sok tápot, alaplapot, monitort, akkor megint lesz egy adag gép. De készül működőképes, bocs, hogy múltkor nem bírtam sokat és túl jót küldeni, de ez van, még a papírmunkázásával is elég jól állok.

Amivel bírok és olyasmi, azokat odahaza tornyozom, de már megint nem férni el, ráadásul saját meg 3-4 másik cég cuccai is rendesen keverednek, cégek felé is el kell számolni, szóval bonyás, de lesz még itt pár dolog, az szinte biztos. Ha olyan klubhelyiség lenne, akkor tán 3 cég cuccaából egy működőképes szervert is össze lehetne varázsolni, így lehet akkor kaptok mindenfélét darabokban, szerveres ház meg megy a hulladéklrakóba, oszt jónapot, csak nagy, nehéz, kerülgetni kell.

Erre ég vissza lehetne térni, mert klubbhelyiség az lenne, de nálam a szakértelem a hiány.
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#3042 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 08. 06:59

Idézet: Telcontar - Dátum: 2010. jan. 7., csütörtök - 19:13

Amíg van, addig adok is alkatrészeket. :)

Beraktam egy 550W-os Coolink tápot a csomagba. Jó lenne, ha didyman megvizslatná. Hiányzik mind a két ventilátora, emiatt gyakorlatilag tuti, hogy nem műxik, de nem próbáltam ki (és nem is akarom).

Aztán:

Elkészültem Hármaskával, aki tulajdonképpen egy Compaq Deskpro gép az alábbi konfigurációban:

Celeron 800 MHz
Compaq alaplap (Intel 815 chipset)
alaplapi VGA (Intel 815)
256 MB SDRAM
6,4 GB HDD (az a bizonyos :) )
Philips CDRW
LG CD-ROM
Compaq kisfloppy
mini ATX-ház

Ez amolyan "nyugdíjas" gép, kimondottan javaslom a karácsony előtti sorozat folytatására. Sajnos monitorokból eléggé kifogytam, egyetlen 17"-os van, de azt Rákóczifalvára szánnám. Ettől függetlenül küldeném Hármaskát acws-sel, ha rábólintasz (bill., egér, tápkábel még van, azt tudok adni).

Én állandóan csak bólogatok.:D

Természetesen ehhez szükségeltetik, hogy a Haleszbol behozott 2 db. moncsi is tényleg olyan legyen, mint amilyennek A.Józsi ecsetelte, avagy FakeJack pinyójábol kellene hozzá a moncsi, mert ott is van 3 db.
A halesziakrol ma estefelé már bővebben tudok nyilatkozni, ugyanúgy mint a többi hw. elemröl.

Az 550W-os Coolink tápba meg eleve hozhatna didyman ventiket, mert itt csendes zajszintű egyse(valójában semilyen sincs) :D , és akkor nem kellene magával hazacipelni javítás céljábol.

Szerkesztette: Szőke 2010. 01. 08. 07:02 -kor

Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#3043 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 08. 18:07

Telcontar!

Itt a végleges hiánylista:

- 4 db. min 64 MB. SD RAM
- 2 db. (lehetőleg magyar és minél csicsásabb :D ) PS2 bill. (lehet fehér színű USB-s is, mert a sajátoméhoz - nagygéphez is és a NOTI-hoz is - fekete USB-s van, de én ezt a színt nem nagyon látom :mad: )
- 2 db. PS2 egér
- 1 db. beépítőkeretes FDD
- 1 pár beépítő elem 3,5" HDD.hez 5,25" helyre (eddig ez nem szerepelt)
- 1 db. takarólemez (korábban küldött képnek megfelelő) alaplapi kivezetésekhez
- 2 db. tápkábel
- 1 db. nyomató (2 eres) tápkábel  230 V-s. (eddig ez nem szerepelt, de kompletté vált az általad hozott nyominger, mert időközben megérkezett FakeJacktol a patrónus készlet is)
- 1 db. javítandó táp didymannak
- 1 db. 10 GB-s HDD ( csak akkor, ha acws nem tudja hozni az SCSI-t) )

A hármaska gép (de a ketteske, vagy az egyeske is akár, ha már csak most 1 db. kell Rákóczifalvára), de ahhoz (azokhoz) minden tartozék, FakeJack-tol még a moncsi is (nála állítólag 3 db. van)

acws-töl:

1 db. SCSI-s HDD rendszernek
1 db. HDD-hez illő (alaplapon 50 és 68 pines) SCSI kábel (1 vagy 2 eszközös) és ha szükségeltetik akkor termináló is.

A fenti listában nem szereplő, de korábban hiányként jelzett hw. elemek kikerültek a tegnapi bogarászásbol, azokbol lett jó is.
Ennek köszönhetően holnap már meg is próbálom elpasszolni a kantározott és kompletté vált gépeket (még az F1-ért nyafogó Compaq-ot is), mert anyókám már kezdi kiverni a biztosítékot, hogy nem fér tőlük.

Szerkesztette: Szőke 2010. 01. 08. 18:22 -kor

#3044 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 08. 19:38

Idézet: Szőke - Dátum: 2010. jan. 8., péntek - 19:07

Telcontar!

Itt a végleges hiánylista:

- 4 db. min 64 MB. SD RAM
- 2 db. (lehetőleg magyar és minél csicsásabb :D ) PS2 bill. (lehet fehér színű USB-s is, mert a sajátoméhoz - nagygéphez is és a NOTI-hoz is - fekete USB-s van, de én ezt a színt nem nagyon látom :mad: )
- 2 db. PS2 egér
- 1 db. beépítőkeretes FDD
- 1 pár beépítő elem 3,5" HDD.hez 5,25" helyre (eddig ez nem szerepelt)
- 1 db. takarólemez (korábban küldött képnek megfelelő) alaplapi kivezetésekhez
- 2 db. tápkábel
- 1 db. nyomató (2 eres) tápkábel  230 V-s. (eddig ez nem szerepelt, de kompletté vált az általad hozott nyominger, mert időközben megérkezett FakeJacktol a patrónus készlet is)
- 1 db. javítandó táp didymannak
- 1 db. 10 GB-s HDD ( csak akkor, ha acws nem tudja hozni az SCSI-t) )

A hármaska gép (de a ketteske, vagy az egyeske is akár, ha már csak most 1 db. kell Rákóczifalvára), de ahhoz (azokhoz) minden tartozék, FakeJack-tol még a moncsi is (nála állítólag 3 db. van)

No, akkor nézzük:

SDRAM-ok már bepakolva. Több, mint négy darab, de tesztelni kell őket!
Kivéve a csomagból 1 db PS/2 bill, megy 4 db (2-őt kértél, kettő pedig az alább szereplő gépekhez)
Kivéve a csomagból 1 db egér, megy 4 db (ld. a billáknál írtakat)
FDD keretestül már a csomagban van.
1 db HDD beépítő készlet berakva.
Takarólemez már a csomagban van.
4 db tákábel kivéve a csomagból, maradt hat.
1 db táp didymannak
1 db 10 GB-os vinyó (jó lesz akkor is, ha acws ad vinyót, mert legfeljebb tartalékolod, vagy odaadod valakinek, akinek kicsi vinyó jutott most karácsonykor)

A nyomtató kábelt nem egészen értem, mert a nyomingert kábelszempontból fullosan adtam oda: volt hozzá tápvezeték is, meg Centronics kábel is. Legalábbis úgy emlékszem, de néha már nálam is elefáni effekt. 2 eres tápkábelem különben nincs, ha netán nem vittem vele, akkor sem tudok adni.

És akkor megy még Ketteske és Hármaska. Egyeskét meg Rákóczifalvára adnám, ha nincs ellenvetés. Ketteske olyan gép, akit érdemes játékkedvelő gazdinak adni. Bár a Radeon 9200SE videokártya kicsit sem nevezhető erőműnek, de alapbeállításokkal, alacsonyabb felbontásokban azért egész sok játékkal megbirkózik. És a kis teljesítményért cserébe kevesebb árammal is beéri.
... a trip back in time is all I need ...

#3045 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 08. 20:03

Szőke!

Találtam egy 5V, 1,5A-es adaptert. Küldjem a külső CD-hez?

#3046 Felhasználó inaktív   toupe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 08. 21:33

Üdvözletem,

kérdezném, hogy hasznos-e valami a következőkből:
PS/2 billentyű + egér,
3-4 házventi (azt hiszem, mind 9 cm-es, pár hetet, ha futottak)
1 db IDE-kábel
1 db LGA775 gyári hűtő (max. fél évet ment ez is)
Ha igen, akkor a VI. kerületben lesznek elszállásolva. Mivel nem túl nagy méret, a belső kerületekbe én el is bírom vinni alkalomadtán. Ennél hasznosabb cuccokkal sajnos nem szolgálhatok.

#3047 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 08. 22:48

Idézet: toupe - Dátum: 2010. jan. 8., péntek - 22:33

Üdvözletem,

kérdezném, hogy hasznos-e valami a következőkből:
PS/2 billentyű + egér,
3-4 házventi (azt hiszem, mind 9 cm-es, pár hetet, ha futottak)
1 db IDE-kábel
1 db LGA775 gyári hűtő (max. fél évet ment ez is)
Ha igen, akkor a VI. kerületben lesznek elszállásolva. Mivel nem túl nagy méret, a belső kerületekbe én el is bírom vinni alkalomadtán. Ennél hasznosabb cuccokkal sajnos nem szolgálhatok.

Köszönjük szépen a felajánlásod, igényt tartanánk rá.

A telefonszámomat a profilomban megleled, ha valamikor megcsörgetsz, visszahívlak, és megbeszélünk egy találkát.

#3048 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 08. 22:50

Idézet: Telcontar - Dátum: 2010. jan. 8., péntek - 21:03

Szőke!

Találtam egy 5V, 1,5A-es adaptert. Küldjem a külső CD-hez?

És mégiscsak találtam a nyomtatóhoz tápkábelt. Ment a csomagba az is. Rendrakásban vagyok fönt a padláson, kerülnek elő izgi dolgok... :)

#3049 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 09. 10:04

Idézet: Telcontar - Dátum: 2010. jan. 8., péntek - 19:38

No, akkor nézzük:

SDRAM-ok már bepakolva. Több, mint négy darab, de tesztelni kell őket!
Kivéve a csomagból 1 db PS/2 bill, megy 4 db (2-őt kértél, kettő pedig az alább szereplő gépekhez)
Kivéve a csomagból 1 db egér, megy 4 db (ld. a billáknál írtakat)
FDD keretestül már a csomagban van.
1 db HDD beépítő készlet berakva.
Takarólemez már a csomagban van.
4 db tákábel kivéve a csomagból, maradt hat.
1 db táp didymannak
1 db 10 GB-os vinyó (jó lesz akkor is, ha acws ad vinyót, mert legfeljebb tartalékolod, vagy odaadod valakinek, akinek kicsi vinyó jutott most karácsonykor)

A nyomtató kábelt nem egészen értem, mert a nyomingert kábelszempontból fullosan adtam oda: volt hozzá tápvezeték is, meg Centronics kábel is. Legalábbis úgy emlékszem, de néha már nálam is elefáni effekt. 2 eres tápkábelem különben nincs, ha netán nem vittem vele, akkor sem tudok adni.

És akkor megy még Ketteske és Hármaska. Egyeskét meg Rákóczifalvára adnám, ha nincs ellenvetés. Ketteske olyan gép, akit érdemes játékkedvelő gazdinak adni. Bár a Radeon 9200SE videokártya kicsit sem nevezhető erőműnek, de alapbeállításokkal, alacsonyabb felbontásokban azért egész sok játékkal megbirkózik. És a kis teljesítményért cserébe kevesebb árammal is beéri.

A leglényegesebb kimaradt az előző listámbol, de azért kellene az a 70 mm-s hűtőventi amelyröl itt volt szó korábban. Kérlek - ha van - azt is tedd a csomiba.

Ami a + gépeket illeti: Azokhoz feltétlen kell moncsi is. FakeJack pinyójábol jöhetne mind a 3, mert a Haleszbol behozottak közül az egyik elég gyengécske (túl sötét).

A nyomingerre rosszul emlékszel. Ugyanis ahhoz nem volt semilyen tartozék (látom tápkábelt már találtál), egyébként is USB kábellel (ami van nekem, a nyomi tipusa HP Officejet 4215) és nem Centronics kábellel csatlakozik a géphez.

"Ketteskének" meg majd nézek (akad bőven) megfelelő jelöltet.

Rákóczifalvára megint csak IGEN.

Szerkesztette: Szőke 2010. 01. 09. 10:06 -kor

#3050 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 09. 10:22

:offtopic:

acws!

Mikorra vagytok várhatóak? Kérdezem ezt több okbol kifolyólag:

- Tegnap este már fogtak menyhalat. Akivel beszéltem - és láttam is a halakat - 4 db. elég szép példányt hozott haza, de ezen kívül volt neki 2 db. bugylija is. Ezek közül 1 db. igazán szép, 2,1 kg.
Tekintettel, hogy a halak ívási helye nagy valószínűséggel nem itt nálunk van - na meg a felmelegedés is elkezdődött most - itt általában 1-2 hét az amikor érdemes velük kisérletezgetni.
Érdekességként említem, hogy a szomszéd 1 kicsi kivételével mind girnyócsokorral - vizközt úsztatva - fogta. Ő pergetni nem szoktt, de elmondása szerint tegnap éjjel pergetve is fogtak.

- A második ok! Anyókám már lassan lehetetlenné teszi az életemet :reklamacio:  a sokk át nem adott gép miatt. Jól jönne a hiányzó tartozék Telcontartol.

Szerkesztette: Szőke 2010. 01. 09. 10:23 -kor

#3051 Felhasználó inaktív   acws 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 10. 00:27

Idézet: Szőke - Dátum: 2010. jan. 9., szombat - 10:22

:offtopic:

acws!

Mikorra vagytok várhatóak? Kérdezem ezt több okbol kifolyólag:

- Tegnap este már fogtak menyhalat. Akivel beszéltem - és láttam is a halakat - 4 db. elég szép példányt hozott haza, de ezen kívül volt neki 2 db. bugylija is. Ezek közül 1 db. igazán szép, 2,1 kg.
Tekintettel, hogy a halak ívási helye nagy valószínűséggel nem itt nálunk van - na meg a felmelegedés is elkezdődött most - itt általában 1-2 hét az amikor érdemes velük kisérletezgetni.
Érdekességként említem, hogy a szomszéd 1 kicsi kivételével mind girnyócsokorral - vizközt úsztatva - fogta. Ő pergetni nem szoktt, de elmondása szerint tegnap éjjel pergetve is fogtak.

- A második ok! Anyókám már lassan lehetetlenné teszi az életemet :reklamacio:  a sokk át nem adott gép miatt. Jól jönne a hiányzó tartozék Telcontartol.

'estét!

Jövő héten teljesen esélytelen, családi elfoglaltságok vannak.
Azt mondanám célozzuk meg a 23-24-i hétvégét mint legközelebbi lehetséges időpontot :)
FakeJack, Didyman, Jahno vélemény?

Acws
web-solution.hu A megfizethető tárhely

#3052 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 10. 05:55

Idézet: acws - Dátum: 2010. jan. 10., vasárnap - 0:27

'estét!

Azt mondanám célozzuk meg a 23-24-i hétvégét mint legközelebbi lehetséges időpontot :)

Acws

Igaz az én véleményemet nem kérdezted :D , de nekem teljesen OKÉs a 23-24. A lényeg, hogy "tele"kocsival gyertek, a három érintett feltétlen jöjjön. :p
Az itt lévő gépek sem zavarnak addig (anyókám is remélem kibírja addig) mert a reményeim szerint ma sikerül megszabadulnom egy kivételével mindtöl.

Telcontar!

Bővülne a csomag, ha lehetséges. A tegnapi gépátadáson (melyröl később lehet, hogy "képes" is leszek beszámolni) ugyanis bejött megint Mörphi törvénye. Az átadandó gépben a CD olvasó (RW volt) képes volt szombaton is csütörtököt mondani, annak ellenére, hogy a kantározás során még arrol mentek rá a cumók. Még jó, hogy az acws duálprocis gépében is volt céda, így abbol gyorsan tudtam pótolni.
Így kellene 1 db. CD olvasó.

#3053 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 01. 10. 08:43

Céda van, író, benq, alig használt, viszem-kapod. Kártyaolvas érdekel?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3054 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 10. 08:44

Idézet: acws - Dátum: 2010. jan. 10., vasárnap - 0:27

'estét!

Acws

Jahno úgyis möhö :D , nekem 23-a délutántól jó lesz.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3055 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 10. 11:12

Idézet: didyman - Dátum: 2010. jan. 10., vasárnap - 8:43

Céda van, író, benq, alig használt, viszem-kapod. Kártyaolvas érdekel?

Cáda KÖCE!

Kártyaolvasó???? Attol fűgg milyen :think: .

#3056 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 10. 11:18

Idézet: Szőke - Dátum: 2010. jan. 10., vasárnap - 11:12

Cáda KÖCE!

Kártyaolvasó???? Attol fűgg milyen :think: .

Háromfeles helyre rakható. SDHC-t nem tudja,azon kívülmindent.

#3057 Felhasználó inaktív   acws 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 10. 11:24

Idézet: Szőke - Dátum: 2010. jan. 10., vasárnap - 5:55

Igaz az én véleményemet nem kérdezted :D , de nekem teljesen OKÉs a 23-24. A lényeg, hogy "tele"kocsival gyertek, a három érintett feltétlen jöjjön. :p
Az itt lévő gépek sem zavarnak addig (anyókám is remélem kibírja addig) mert a reményeim szerint ma sikerül megszabadulnom egy kivételével mindtöl.

Te még decemberben azt mondtad, hogy otthon ülő nyögdíjjas vagy így bármikor jó  :D  :D  :D
Viccet félretéve természetesen vétójogod van  ;)
web-solution.hu A megfizethető tárhely

#3058 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 10. 12:32

Idézet: acws - Dátum: 2010. jan. 10., vasárnap - 11:24

Te még decemberben azt mondtad, hogy otthon ülő nyögdíjjas vagy így bármikor jó  :D  :D  :D

Tanúsítom, nekem is mondott ilyet! :-D

#3059 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 10. 13:33

Idézet: didyman - Dátum: 2010. jan. 10., vasárnap - 11:18

Háromfeles helyre rakható. SDHC-t nem tudja,azon kívülmindent.

Hozzad - márha el is jutsz eddig  :D  - és majd meglátjuk.

#3060 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 10. 13:34

Idézet: acws - Dátum: 2010. jan. 10., vasárnap - 11:24

Ez így is van. Most is IGEN-t mondtam.
A vétójogrol meg már régen lemondtam. :D

Téma megosztása:

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.