HWSW Informatikai Kerekasztal: Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. www.felajanlasok.hu Értékeld a témát: -----

#3061 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 01. 10. 14:18

Idézet: Szőke - Dátum: 2010. jan. 10., vasárnap - 13:34

A vétójogrol meg már régen lemondtam. :D

...Amikor kimondtad a boldogító igent, ugye? :D
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3062 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 10. 16:18

Idézet: didyman - Dátum: 2010. jan. 10., vasárnap - 14:18

...Amikor kimondtad a boldogító igent, ugye? :D

Már akinek boldogító volt! :think:  :rolleyes:
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#3063 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 10. 16:26

Idézet: Telcontar - Dátum: 2010. jan. 8., péntek - 20:03

Szőke!

Találtam egy 5V, 1,5A-es adaptert. Küldjem a külső CD-hez?

Ja, Ja, Ja, Ja.... :D
Legfeljebb jó lesz egy másik kütyühöz, az úgyis 5V 1A -t kérne.
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#3064 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 10. 16:30

Idézet: didyman - Dátum: 2010. jan. 10., vasárnap - 11:18

Háromfeles helyre rakható.

Telcontar!

Amennyiben nem esik nehezedre a sok kunyerbálásom, akkor még tehetnél ehhez a kütyühöz is be egy pár illesztő idomot 5,25" fészekbe, mert hirtelen nem is tudom, hogy hogyan tudom majd beépíteni.

#3065 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 10. 17:54

Ált.Táj.:

A mai napon legnagyobb szomorúságomra "csak" 3 db. géptöl tudtam megszabadulni, tekintettel, hogy a 4. gép tulajdonosa Kunszentmártoni mozgáskorlátozott fog lenni és részére előreláthatólag csak kedden adom át a gépet (Nem akartam +-ban kocikázni, derága a benziny :mad: ).

A mai gépátadás viszont nem is kissé felüdített, ugyanis nagyon jányos :D  napra sikeredett.
A célszemélyek kiválasztására a Mozgáskorlátozottak Egyesületének elnökasszonyát kértem fel (nem ismerhetek minden rászorulót) és az Ő javaslata lapján 3 fősulis leányzó örülhetett a gépeknek. Róluk azonban majd, ha a tar.hu végez az átkonvertálással (lassú, mint a bűn :mad: ) leszek "képes" beszámolni.
Persze az elnökasszony nem csak a célszemélyek kiválasztásában, a gépek átadásának megszervezésésben és azok megtakarításában is jelentősen segített, melyért ezúton is Hálás köszönet et mondok neki és férjének is, aki a gépek házhozszállítását vállta be. :respect: 
E tevékenységröl is "képes" leszek beszámolni a konvertálás után, remélhetőleg hamarosan.

Szerkesztette: Szőke 2010. 01. 10. 18:01 -kor

#3066 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 10. 18:11

Ime a "Képes Táj.":

C.Imréné - a mai gépátadás házigazdája - szervezés

Kép

és puveválás közben:

Kép

A 3 új tulajdonos érkezési sorrendben:

T.Ágnes

Kép

S.Enikő

Kép

H.Renáta

Kép

Ők a Hóember-töl és acws -töl jött nagyobb gépeket kapták meg.

Kedden a "roncsfutamnak szánt" gépböl fabrikált gép kerül átadásra. Az acws-töl jött duplaprocis gép csak azután kerülhet átadásra, ha a hiányzó hw. elemek megérkeznek.

Szerkesztette: Szőke 2010. 01. 10. 18:15 -kor

#3067 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 10. 19:54

Idézet: Szőke - Dátum: 2010. jan. 10., vasárnap - 17:30

Telcontar!

Amennyiben nem esik nehezedre a sok kunyerbálásom, akkor még tehetnél ehhez a kütyühöz is be egy pár illesztő idomot 5,25" fészekbe, mert hirtelen nem is tudom, hogy hogyan tudom majd beépíteni.

Én tehetek, de csak olyanok vannak perpill, amelyekhez nincs előlapi takarólemez 3,5"-es floppynyílással.
Esetleg betenni egy floppy helyett?

Az átadásokhoz gratula!
... a trip back in time is all I need ...

#3068 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 10. 22:34

Idézet: acws - Dátum: 2010. jan. 10., vasárnap - 1:27

'estét!

Jövő héten teljesen esélytelen, családi elfoglaltságok vannak.
Azt mondanám célozzuk meg a 23-24-i hétvégét mint legközelebbi lehetséges időpontot :)
FakeJack, Didyman, Jahno vélemény?

Acws

Egyelőre jónak tűnik. :)
Szőkének átadáshoz grat!

#3069 Felhasználó inaktív   acws 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 10. 23:59

Idézet: FakeJack - Dátum: 2010. jan. 10., vasárnap - 22:34

Egyelőre jónak tűnik. :)
Szőkének átadáshoz grat!

Reméljük így marad :)
Részemről is grat!
web-solution.hu A megfizethető tárhely

#3070 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 11. 06:12

Idézet: Telcontar - Dátum: 2010. jan. 10., vasárnap - 19:54

Én tehetek, de csak olyanok vannak perpill, amelyekhez nincs előlapi takarólemez 3,5"-es floppynyílással.
Esetleg betenni egy floppy helyett?

Az átadásokhoz gratula!

Előlapi takarólemez nem is kell, azt majd kireszelem a kártyaolvasóhoz igazítva, ha nem lesz a megcélzott gépben 3,5"-s hely. A vinyókhoz használt illesztőidomra - melyböl már egy pár van a csomiban, ha jól gondolom  - gondoltam csupán.

Szerkesztette: Szőke 2010. 01. 11. 06:13 -kor

#3071 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 11. 15:31

A 2009.december 18.-i gépátadásrol készült képek ITT tekinthetők meg.

A csapatrol írnak ITT és ITT.

#3072 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 11. 19:56

Idézet: Szőke - Dátum: 2010. jan. 11., hétfő - 7:12

Előlapi takarólemez nem is kell, azt majd kireszelem a kártyaolvasóhoz igazítva, ha nem lesz a megcélzott gépben 3,5"-s hely. A vinyókhoz használt illesztőidomra - melyböl már egy pár van a csomiban, ha jól gondolom  - gondoltam csupán.

Okés, már be is raktam még egy párt.

Kértél 70 mm-es ventit. Sajnos olyan nemvan, csak 60 mm-esek vannak. Van viszont egy komplett borda + venti kombó S370-re (vagy Socket A-ra, az mindegy). A venti spéci, erre a bordára való méretezéssel, így nem szedném le. A kütyü méretei ventistől, bordástól: 78x68x45 mm (szélesség x mélység x magasság). A rögzítőpöcke a 68 mm-es távolságot hidalja át, hogy tudd orientálni a procifoglalathoz képest.

Küldjem a MIG helyére? Befér az alaplapi alkatrészek közé, illetve a házba?

Vagy tudok adni kisebb, 60 mm-es bordákat ventistől, ha megmondod, max. mekkora lehet.
... a trip back in time is all I need ...

#3073 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 11. 20:12

Idézet: Szőke - Dátum: 2010. jan. 11., hétfő - 15:31

A 2009.december 18.-i gépátadásrol készült képek ITT tekinthetők meg.

A csapatrol írnak ITT és ITT.

Gratulálok Öreg, Gábor és Telcontar! Szép munka volt! :taps:

#3074 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 11. 20:32

Na, lássuk, mit tudok összeszedni, úgy sejlik, már senkinek nem tudom eladni, itt meg útba vagyon. Penyó2-esek zömmel (2 darab)
Alaplap: 1db asus P2B, 1db gigabájt most hirtelen nem tudom mi. Mindkettő 440BX-es, AGP v1.0, x2. Az asusba biztosan elmegy 1ghz-ig 133-as busszal procik, én is ilyet használok, de csak olyan vidiókaresszal, ami a >66 mhz agp-t birja, pl geforce, mert régi 4-8 megás karikkal nem, de még 32 megás ati rage vagy tnt-vel se biztos. Csak azér mondom, hogy tudva legyen kituningolhatóságuk használható szintre. De már egy 100-as buszú 800-as celeron is megteszi. Valszeg a gigabájt is hasonló, nem kisérleteztem vele, azonos csipszet ellenére másképp vannak a jumperei.
Procik: P2-es celeroncsokat tudok adni, egy 433-as már Telcontárnál van, követheti az ikertestvére, de van 350-es nagy p2 csupaszon, se borda, se propeller.
Ram: Van egy marék reg ECC sdram 64 és 128 megás kiszerelésekben többféle típus, 2-3 csoportokban. Elvileg 133 mhz-sek, jelölésük 7, 7.5, 8, 8E ilyesmi. Kell-e esetleg belőle valakinek sajátcélra? Mert ha felajánlásba adom, de kiszedegetik (bocs a rosszhiszeműséget), akkor nem értem vele semmit, illetve ha valaki simára cseréli végülis az is jó. A lapoknak 3 slotjuk van, igy 192 megától 384-ig meg lehet tölteni.
Vga: S3 trio 3d/2x, és savage-k vannak.
CD,hdd: néhány fölös cd meghajlóm van és műxenek is. 4-ig bezárólag hdd is akad (oprendszernek elég tán, ha nem winXP), de jobb lenne a hardverM-et meggyőzni, hogy ne 500 ft-ért adják már a néhány gigás zsákbamacskát. Múltkor adtak 300-ért is működőket, csak lehet, hogy megbánták utólag.

Szóval tehát kettő p2-es gépet fel tudok vértezni, bár ahogy olvasgattam ezzel a mennyiséggel nem leszek éllovas. Meg nem csak az alkatrészek önmagukban, mert akár készre is tudom őket szerelni, csak doboz és táp kell. Korábban kaptam volna észbe, akkor nem hajigálok ki rakás billentyűt, egeret, monitort. A szoftver ellátottság se probléma, bár ezt nagyon nem kürtölhetem világgá. De pl kórházakba, gyerekosztályokra tudok gondolni, van rahedli kis kedves logikai, ügyességi játék, ami kicsiknek sokkal jobb, meg amúgy se való nekik a doom6 és tsa. Illetve linux alá is van valami win emulzió, meg openofisz, satöbbi.

Szóval most hirtelen ennyi, de a jövőben már p4-ek várhatók, remélhetőleg lesz proci szakajtóval eléggé ingyen, hogy tudjak ajándékozni is. Meg lapok, ha kapok és meg is tom javulni. DDR-el és dvd-vel viszont híjján vagyok, azok piaci árasak.
...asszem ennyi.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#3075 Felhasználó inaktív   g@by 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 11. 23:41

Idézet

de jobb lenne a hardverM-et meggyőzni, hogy ne 500 ft-ért adják már a néhány gigás zsákbamacskát. Múltkor adtak 300-ért is működőket, csak lehet, hogy megbánták utólag.

Mit akarsz te rajtam gyozkodni? :)
Ha mondtad volna, hogy a felajanlasokba kell, akkor kaptal volna ingyen is.
Nincs idonk formazgatni a vinyokat, a kisebbeket vagy szetkapjuk, vagy megy az 500ft-os turkaloba.
Multkor is kuldtem egy nagy kartondoboz mindenfelet, nem tudom egyaltalan leert e a cucc?
Napkozben nincs idom netezni, ha surgos, hivj fel!
Egy oran belul mindent elfelejtek, ugyhogy ha surgos, hivj fel!
Nem postazok semmit, ha surgos, hivj fel!
Be is kaphatod, ha surgos, hivj fel!:D

#3076 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 12. 10:27

Idézet: Samuraj - Dátum: 2010. jan. 11., hétfő - 20:32

Na, lássuk, mit tudok összeszedni, úgy sejlik, már senkinek nem tudom eladni, itt meg útba vagyon. Penyó2-esek zömmel (2 darab)
Alaplap: 1db asus P2B, 1db gigabájt most hirtelen nem tudom mi. Mindkettő 440BX-es, AGP v1.0, x2. Az asusba biztosan elmegy 1ghz-ig 133-as busszal procik, én is ilyet használok, de csak olyan vidiókaresszal, ami a >66 mhz agp-t birja, pl geforce, mert régi 4-8 megás karikkal nem, de még 32 megás ati rage vagy tnt-vel se biztos. Csak azér mondom, hogy tudva legyen kituningolhatóságuk használható szintre. De már egy 100-as buszú 800-as celeron is megteszi. Valszeg a gigabájt is hasonló, nem kisérleteztem vele, azonos csipszet ellenére másképp vannak a jumperei.
Procik: P2-es celeroncsokat tudok adni, egy 433-as már Telcontárnál van, követheti az ikertestvére, de van 350-es nagy p2 csupaszon, se borda, se propeller.
Ram: Van egy marék reg ECC sdram 64 és 128 megás kiszerelésekben többféle típus, 2-3 csoportokban. Elvileg 133 mhz-sek, jelölésük 7, 7.5, 8, 8E ilyesmi. Kell-e esetleg belőle valakinek sajátcélra? Mert ha felajánlásba adom, de kiszedegetik (bocs a rosszhiszeműséget), akkor nem értem vele semmit, illetve ha valaki simára cseréli végülis az is jó. A lapoknak 3 slotjuk van, igy 192 megától 384-ig meg lehet tölteni.
Vga: S3 trio 3d/2x, és savage-k vannak.
CD,hdd: néhány fölös cd meghajlóm van és műxenek is. 4-ig bezárólag hdd is akad (oprendszernek elég tán, ha nem winXP), de jobb lenne a hardverM-et meggyőzni, hogy ne 500 ft-ért adják már a néhány gigás zsákbamacskát. Múltkor adtak 300-ért is működőket, csak lehet, hogy megbánták utólag.

Szóval tehát kettő p2-es gépet fel tudok vértezni, bár ahogy olvasgattam ezzel a mennyiséggel nem leszek éllovas. Meg nem csak az alkatrészek önmagukban, mert akár készre is tudom őket szerelni, csak doboz és táp kell. Korábban kaptam volna észbe, akkor nem hajigálok ki rakás billentyűt, egeret, monitort. A szoftver ellátottság se probléma, bár ezt nagyon nem kürtölhetem világgá. De pl kórházakba, gyerekosztályokra tudok gondolni, van rahedli kis kedves logikai, ügyességi játék, ami kicsiknek sokkal jobb, meg amúgy se való nekik a doom6 és tsa. Illetve linux alá is van valami win emulzió, meg openofisz, satöbbi.

Szóval most hirtelen ennyi, de a jövőben már p4-ek várhatók, remélhetőleg lesz proci szakajtóval eléggé ingyen, hogy tudjak ajándékozni is. Meg lapok, ha kapok és meg is tom javulni. DDR-el és dvd-vel viszont híjján vagyok, azok piaci árasak.
...asszem ennyi.

Openofisz egy tohonya dög a kantár2003-hoz képest is, sajnos azt kell mondjam,régi vasakra az Isten mentsen tőle.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3077 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 12. 10:32

Idézet: g@by - Dátum: 2010. jan. 11., hétfő - 23:41

Mit akarsz te rajtam gyozkodni? :)
Ha mondtad volna, hogy a felajanlasokba kell, akkor kaptal volna ingyen is.
Nincs idonk formazgatni a vinyokat, a kisebbeket vagy szetkapjuk, vagy megy az 500ft-os turkaloba.
Multkor is kuldtem egy nagy kartondoboz mindenfelet, nem tudom egyaltalan leert e a cucc?

'haggyá meg :D Beugrok majd cuccokért csüt-péntek valamikor.

#3078 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 12. 11:19

Idézet: Telcontar - Dátum: 2010. jan. 11., hétfő - 19:56

Okés, már be is raktam még egy párt.

Kértél 70 mm-es ventit. Sajnos olyan nemvan, csak 60 mm-esek vannak. Van viszont egy komplett borda + venti kombó S370-re (vagy Socket A-ra, az mindegy). A venti spéci, erre a bordára való méretezéssel, így nem szedném le. A kütyü méretei ventistől, bordástól: 78x68x45 mm (szélesség x mélység x magasság). A rögzítőpöcke a 68 mm-es távolságot hidalja át, hogy tudd orientálni a procifoglalathoz képest.

Küldjem a MIG helyére? Befér az alaplapi alkatrészek közé, illetve a házba?

Vagy tudok adni kisebb, 60 mm-es bordákat ventistől, ha megmondod, max. mekkora lehet.

Igy ne küldjed. Marad az eredeti Thermaltake rézborda és megy rá 60x60 mm-s venti (ilyenem vagyon). Majd megpróbálom valai jól megbuherálni.

Szerkesztette: Szőke 2010. 01. 12. 11:20 -kor

#3079 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 12. 15:19

Van Flóriánon fekvő házban egy majdnem teljes gépem, amit el lehetne vinni a héten, mert hétfőn elrepülök. Alaplap, proci, táp, CD biztos van. Elviekben mindegyik működik is. P4 1,5GHz/256/400/1,75v. Hűtővel.
a házon win 2000 prof matrica, de szerintem már nincs a vinyón. Én is kaptam pár hónapja, de nem foglalkoztam vele, most meg már nem is akarok.
Üdvözlettel:
Gabi

#3080 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 12. 16:05

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2010. jan. 12., kedd - 15:19

... gépem, amit el lehetne vinni a héten, mert hétfőn elrepülök. ...

Na ezért mondom, hogy óvatosnak kell lenni bizonyos tudatmódosítókkal! :fly:  ;)

Téma megosztása:

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.