Visszaolvasva a fórumban, úgy látom, hogy hasonló gondokkal küzdtök, mint én. Ha megengeditek, néhány dologban én is hozzászólnék.
1. Csak és kizárólag leinformálható személynek adok át gépet aki valóban rászorul, kölcsönadási szerződéssel. Így ha már nincs szüksége a PC-re, akkor visszaadja nekem és én tovább tudom adni azt. Így nem fordulhat elő az az eset /mint ahogy már velem előfordult/, hogy az általam ingyenesen odaadott PC-t a megajándékozott pénzért akarta eladni másnak.
2. Utolsó gépátadásom egy felújított /táp, alaplap hibás volt/ 1,8 Gh-es Celeron processzoros Intel vga chippes PC volt 2x256 Mb DDRI-es RAM-mal szerelve, de Lubuntu 12.04-es OS-el telepítve. A gép alkalmas volt böngészésre /Chromium+ AdBlock+Flashblock/, flash videók akadásmentes lejászására 360p-n /igaz nem full képernyőn/, irodai alkalmazások futtatására /LibbreOffice/, webtelefonálásra /Skype/, zene lejátszásra /DeaDBeef/, filmnézésre /Vlc, GNOME Mplayer/ mindezt meglepően használható sebességgel. Érzésre gyorsabb volt mint a WindowsXP, kinézetre pedig nagyon hasonló és ráadásul teljesen jogtiszta. De tudok olyan magyar kezdeményezésről akik erőforrásigényben még lentebb mentek itt olvashattok róla:
http://www.susie.hu/linux/Susie/