Idézet: Friczy - Dátum: 2007. dec. 9., vasárnap - 10:26
Én partíciónként cp -ax paranccsal szoktam másolni. Mindek bonyolítani a dolgokat?

dd-hez azonos partícióméretek kellenek, ha ez nem adott, akkor szerintem felejtős.
Én is szopózok most hasonlóval, mármint partíció másolással.
Van 1 MSI P965 NEO alaplap, a "szokásos" jMicron vezérlővel, amit ugye a népszerű (bár nem a legfrissebb) installerek defalut kernelje nem kezel (SlackWare_current, ill. Debian etch). Ha jól olvastam, valahol 2.6.18-nál kezdődött a supportja, de az etch defaultban nem volt, vagy én voltam béna.
Meglepődtem, amikor először találkoztam a problémával, de hamar sikerült kideríteni mi is a baj tulajdonképpen. Amikor betölt a kernel, elindul, elindul az installer is, de írja, hogy nem talál CDROM-ot. A CDROM ugyanis IDE vezérlős. A windows jól kezeli, ott nincs gond egyébként.
Első eset (elegáns, meg kell mondani, de lehet felesleges): Azt fogom csinálni, hogy rakok 1 debian-t egy másik gépre (i386), majd a partíciót átmásolom arra a gépre, amire eredetileg raktam volna. Ezután sajnos be kell bootolni valahogyan (pl. USB-ről), hogy chroot-olni tudjak, mert a lilo-t be kell írni az MBR-be (ugyanis sose volt még linux azon a gépen azelőtt).
Második eset: veszek egy 1 gigás pendrive-ot (az enyimé 128 megás), s felrakom róla az alaprendszert az említett renitens gépre, kernelforrással együtt, majd compile (jmicron supporttal természetesen), s meglátom, kezeli-e az IDE-CDROM-ot... Ez a megoldás pénzbe kerül.
Harmadik eset: veszek 1 sata-s optikai drájvot, oszt lehet minden gond elhárul... De ez a megoldás kerül a legtöbb pénzbe...
ps.: közben olvasom a rémhíreket: nemcsak az IDE CDROM-mal van gond ezen lapoknál (jmicron vezérlős 965-ös lapok), hanem az IDE hdd-kkel is!

Szerencsére sata hdd-re fogom rakni a rendszert...
Szerkesztette: Warrior 2007. 12. 10. 14:28 -kor
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."