Idézet: bogdan - Dátum: 2007. dec. 11., kedd - 8:51
na, volt idom atolvasni Warrior az eredeti problemadat.
a) nem jol ertem, hogy a telepito elindul, csak a cdrom-ot nem tudja felmountolni? azaz van shell-ed? mert ha igen, es azt mondod, hogy a kernelben van support a vezerlore, akkor miert nem huzod be a megfelelo modult hozza ekkor? (vagy van ilyen a telepiton, vagy keszitesz, es pendrive-on viszed.)
b) ha masik gepen felraktad az alaprendszert, a boot loadert is fel lehet varazsolni elvben a hdd elso par blockjanak masolasaval. (igaz ez a grub-bal mukodne, ha jol sejtem, nem a liloval)
c) ha felraktad a rendszert (vagy atmasoltad a cp -a parancsal), es az a problemad, hogy hogyan bootolj, arra a floppy a legmegfelelobb (gyanus, hogy usb-vel is pont ugyanugy meg lehet tenni!) modszer: forditasz pici kernelt, dd-vel rarakod a floppyra, majd "rdev /dev/fd0 /dev/hda5" ha a hda5 a root filesystem. ekkor a floppy bootol es a /dev/hda5-rol szedi a rendszert. minimalis kernel miatt nem minden fog elindulni, de egy "lilo" parancsot ki fogsz tudni adni.
ennyi.
Köszy a választ!
Sajnos floppy nincs, csak pendrive. Meg a hdd-k...
Közben rájöttem, hogy csináltam yó sok hülyeséget: pl. a netinst iso fájlt elvben nem lehet (szerintem) ráírni byte-ról byte-ra a pendrive-ra, mert CD-re kiírva bootol meg minden, de a pendrive "szerkezete" inkább a hdd-khez hasonló, mint a CD-hez.

Esetleg rosszul gondolom?
A telepítőn levő jmicron modult megnézem, nem kerestem, arra gondoltam, hogy alapvető eszközök úgyis bele vannak forgatva a kernelbe. Megnézem, meddig jut el a bootolás, addig nem írok semmit, nehogy félrevezető legyen.
Köszy a többi tanácsot a telepítésre, ha lehet, pendrive-ről szeretném megúszni az egészet, optikai drive használata nélkül. Ezért akarnék bootolható pedrive-ot csinálni.
Közben annyit változott a helyzet, hogy windows-os gép előtt vagyok.
Mondjuk az is érdekelne, hogy ha a pendrive-ra csinálok FAT fájlrendszert, arra felmásolom a netinst iso fájl tartalmát, fájl-szinten, majd írok rá 1 boot-szektort...
Nézegettem a slax image-eket, azokon syslinux.exe van, debian image-eken viszont isolinux-ot találtam, gondolom ő való a boot szektor írására (a syslinux.exe biztos, mert azt próbáltam, windows alól is, működik, s utána bootol a pendrive). Csakhogy én mindezt debian image-re szeretném megcsinálni.
De még próbálkozom.
ps.: bocsi, hogy nem írtam, de először én is úgy akartam, hogy másik gépen telepítek, majd fájlrendszer másolás s lilo után menni fog. De szereztem 1 gigás pendrive-ot, s mindenütt azt olvastam, hogy erről az alaprendszer telepíthető. Csak én vagyok a béna...
Szerkesztette: Warrior 2007. 12. 11. 10:18 -kor
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."