Kezdő Linux LÁMÁK topicja II. ahol a profik segítenek (reméljük:))
Elküldve: 2009. 03. 19. 09:53
Manapság hogy áll a linux-os ATI kártya driver? Azt tudom ,hogy 2 évvel ezelőtt kénytelen voltam váltani Nvidiára, mert ott évekkel előrébb voltak a driver minőségével.
Mostanság hogy állunk? Ki használja nagy elégedettséggel?
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux
Elküldve: 2009. 03. 19. 12:15
Idézet: Lenny - Dátum: 2009. márc. 19., csütörtök - 10:53
Manapság hogy áll a linux-os ATI kártya driver? Azt tudom ,hogy 2 évvel ezelőtt kénytelen voltam váltani Nvidiára, mert ott évekkel előrébb voltak a driver minőségével.
ott tartunk hogy az xorg lesz egyre szarabb
amúgy használj intelt, teljesítménye nincs cserébe nem bugzik és a driverek is nyíltak.
Elküldve: 2009. 03. 19. 13:40
Idézet: Lenny - Dátum: 2009. márc. 19., csütörtök - 10:53
Mire kell? Az fglrx elvben jó driver. Kérdés, milyen csipszeted van? Nekem 1950pro van, opengl-lel nincs gond. Más kérdés, mire akarod használni.
Elküldve: 2009. 03. 19. 13:47
Idézet: Warrior - Dátum: 2009. márc. 19., csütörtök - 13:40
Hát alapvetően a compiz fusson rajta rendesen. Anno kb. két éve mikor nekem is 1950PRO volt, annyira szar volt a driver, hogy fagyott az egész X ha compiz-t használtam...
Igazából ennyi, ami linux alatt szükség lehet...
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
Elküldve: 2009. 03. 19. 17:13
Idézet: pascal - Dátum: 2009. Mar. 19., Thursday - 13:15
Itt mire gondolsz?
xorg-server-1.6.0, xf86-video-intel-2.6.3, libdrm-2.4.4 es az aktualis 2.6.29-rc8-gitX kernellel es KMS-el teljesen kiralysag mind az intel mind az X.
Elküldve: 2009. 03. 19. 20:19
Idézet: Lenny - Dátum: 2009. márc. 19., csütörtök - 14:47
Igazából ennyi, ami linux alatt szükség lehet...
Szerintem nem a gl driver volt a bugos, hanem maga a compiz ill. fusion, vagy beryl, ahogy nevezzük.
Ma már gyengébb vasakon is prímán fut. Nekem is az megy debian lenny-ben. De tudom - ez csak 1 db rendszer.
Elküldve: 2009. 03. 26. 08:17
Idézet: Warrior - Dátum: 2009. márc. 19., csütörtök - 20:19
Én is azt hittem, de anno akkor sokak tanácsára lecseréltem Nvidiára a kártyámat és ugyanaz a compiz verzió tökéletesen futott...
Pár napja megnéztem egy ATI kártyán futó linux-ot. Nem rossz ahhoz képest ami anno volt. Kb. most ott tart mint 2 éve az Nvivia beállítási szempontokból...
Elküldve: 2009. 03. 26. 22:16
Idézet: padawan - Dátum: 2009. márc. 19., csütörtök - 18:13
xorg-server-1.6.0, xf86-video-intel-2.6.3, libdrm-2.4.4 es az aktualis 2.6.29-rc8-gitX kernellel es KMS-el teljesen kiralysag mind az intel mind az X.
na majd akkor a friss csomagokra kiváncsi leszek mert az 1.5ös xorg 2.4eses intel és 2.6.28-as kernel az a felét se hozza a régi i810 driver teljesítményének. Jó persze 855GM kártyám van, az nem mai csirke.
apropó, miféle rendszert használsz te amiben ilyen frisseségű cuccok vannak?
Elküldve: 2009. 03. 28. 09:37
Idézet: pascal - Dátum: 2009. Mar. 26., Thursday - 23:16
Ottvan az alairasban
Elküldve: 2009. 03. 29. 16:14
Idézet: padawan - Dátum: 2009. márc. 28., szombat - 10:37
Oh, ott a pont
Elküldve: 2009. 03. 31. 08:36
Céges levelező szerverünk IMAP protokollt használ, van 50 felhasználó, beérkezett, elküldött levelek is a szerveren tárolódnak. Vezetőség igénye szerint napi mentés készül a Maildir könyvtárakról.
Ezt eddig - és most is - egy tarolós, gzipelős parancs végzi, felhasználónként lesz egy-egy .tgz fájl.
A gond az, hogy a szerver kb. 5 órát bíbelődik ezzel naponta, napi szinten ~50GB-nyi tgz fájl keletkezik.
Kezdek kicsit aggódni a merevlemezek épsége miatt, emellett az sem egészséges, ha a szerver erőforrásainak jelentős része erre megy el. Most hajnali 4-kor indul a mentés, délelőtt fél tíz körül végez. Tehetném persze korábbra az időzítést, de úgy érzem, ez csak átmeneti megoldás lenne, míg meg nem nőnek annyira a mailboxok, hogy már megint "belelógna" a munkaidőbe.
Sosem használtam eddig semmilyen területen inkrementális mentést. E miatt kérdeznélek titeket.
Szerintetek kevesebb ideig, kevesebb merevlemez darálással járna-e az inkrementális mentés (ha jól tudom, a tar tud ilyet), vagy effektíve csak a mentési állományok mérete lenne kisebb :confused:
Én úgy gondolom -de lehet, hogy rosszzul - hogy az inkrementális mentés során is végig kell túrnia az előző mentést, hogy tudja, mik a változások. Ezt rosszul gondolom?
Milyen más megoldás jutna még eszetekbe mentést illetően ebben a helyzetben :confused:
Elküldve: 2009. 03. 31. 10:34
Elküldve: 2009. 04. 05. 07:45
Elküldve: 2009. 04. 05. 23:43
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."
Elküldve: 2009. 04. 07. 14:26
Van valakinek működő minta konfigja? Esetleg valami step by step howto?
Előre is thx
Elküldve: 2009. 04. 20. 09:10
Hallottam egy ismerősömtől, hogy a Linux Ubuntu változata már teljesen felhasználóbarát, mindenféle dzsudzsu nélkül lehet programokat telepíteni, sok eszközzel települ, gyors, teljesen szuper.
Na most én a Linuxhoz egyáltalán nem értek, és amúgy se vagyok pro... Szóval windowsban létrehoztam a Paragon eszközével egy partíciót a MÁSODIK vincseszteremen második felén(!), direkt linuxosat. Tehát azon az eszközön két partíció volt.
- Aztán elkezdtem a telepítést, na most eljutott addig a részig, hogy hova tegye az oprendszert. Az első megoldás valami automata volt, de úgy értelmeztem, hogy az nem jó, mert a c:-vel akart valamit, az első vinyóval...
- A második lehetőséget választottam.
- Ezután már nem írt semmi durvulens dolgot, hogy itt most legyilkolja a teljes vinyót, óvakodjak, format, vagy valami, olyan hogy formázás, törlés a folyamatban azthiszem nem is volt.
- Ezután el is indult az Ubuntu, nagyon szép, gondolom nagyon jó is, de mivel egyáltalán nem értek hozzá, hagytam, majd később szöszölök vele, kíváncsi voltam, hogy van e boot menü, indul-e az xp.
- Elindult, minden okés, EDDIG. Ugyanis egyáltalán(!) nem látom a primary slave winchestert.
Ez volna a kisebb gond, de nemhogy a Win, de a Paragon se látja egyáltalán a másik partíciót azon az egységen (az egész sárga linuxos partíció, és az EXTENDED pedig lapozófájl). Ami megrémít...
Mivel nekem azon a meghajtón fontos adataim voltak, igen nagy gondban vagyok!
A KÉRDÉSEM az volna, hogy hogyan tudok hozzáférni a régi adataimhoz? Van erre valami 4 dummies megoldás?
Itt pedig érkezik a második fele a kérdésemnek - amely a pesszimistábbik énem csúnya feltételezésén alapul. A fentiekre a 2.0 linux userek (én még 0.1b se vagyok
Azt szeretném megtudni, hogy mi a teendő? Szóval minden megoldás érdekel, egészen konkrétan itt valami unformat, lemezvisszaállító, adatkinyerő megoldásra gondolok, tényleg minden számításba jöhet... oké, Kürt kft nem (de a progik amiket használnak...
Megtisztelő, építő jellegű válaszotokat előre is nagyon köszönöm, írhattok ide, vagy a trashbin20@gmail.com címre (
RP
Elküldve: 2009. 04. 20. 09:46
Idézet: Quentaro - Dátum: 2009. ápr. 20., hétfő - 9:10
Hallottam egy ismerősömtől, hogy a Linux Ubuntu változata már teljesen felhasználóbarát, mindenféle dzsudzsu nélkül lehet programokat telepíteni, sok eszközzel települ, gyors, teljesen szuper.
Na most én a Linuxhoz egyáltalán nem értek, és amúgy se vagyok pro... Szóval windowsban létrehoztam a Paragon eszközével egy partíciót a MÁSODIK vincseszteremen második felén(!), direkt linuxosat. Tehát azon az eszközön két partíció volt.
- Aztán elkezdtem a telepítést, na most eljutott addig a részig, hogy hova tegye az oprendszert. Az első megoldás valami automata volt, de úgy értelmeztem, hogy az nem jó, mert a c:-vel akart valamit, az első vinyóval...
- A második lehetőséget választottam.
- Ezután már nem írt semmi durvulens dolgot, hogy itt most legyilkolja a teljes vinyót, óvakodjak, format, vagy valami, olyan hogy formázás, törlés a folyamatban azthiszem nem is volt.
- Ezután el is indult az Ubuntu, nagyon szép, gondolom nagyon jó is, de mivel egyáltalán nem értek hozzá, hagytam, majd később szöszölök vele, kíváncsi voltam, hogy van e boot menü, indul-e az xp.
- Elindult, minden okés, EDDIG. Ugyanis egyáltalán(!) nem látom a primary slave winchestert.
Ez volna a kisebb gond, de nemhogy a Win, de a Paragon se látja egyáltalán a másik partíciót azon az egységen (az egész sárga linuxos partíció, és az EXTENDED pedig lapozófájl). Ami megrémít...
Mivel nekem azon a meghajtón fontos adataim voltak, igen nagy gondban vagyok!
A KÉRDÉSEM az volna, hogy hogyan tudok hozzáférni a régi adataimhoz? Van erre valami 4 dummies megoldás?
Itt pedig érkezik a második fele a kérdésemnek - amely a pesszimistábbik énem csúnya feltételezésén alapul. A fentiekre a 2.0 linux userek (én még 0.1b se vagyok
Azt szeretném megtudni, hogy mi a teendő? Szóval minden megoldás érdekel, egészen konkrétan itt valami unformat, lemezvisszaállító, adatkinyerő megoldásra gondolok, tényleg minden számításba jöhet... oké, Kürt kft nem (de a progik amiket használnak...
Megtisztelő, építő jellegű válaszotokat előre is nagyon köszönöm, írhattok ide, vagy a trashbin20@gmail.com címre (
RP
gyanus h az egesz masodik winchesterre linux ment fel es valamit megiscsak elneztel a telepiteskor.
elvileg egy adat addig allithato vissza a winchesterrol ameddig nincs felulirva valamivel fizikailag a magneses felulet. de mivel felkuszott a linux mar ezert szerintem bucsuzz el az adataidtol, legalabbis egy reszet.
nemi remenyre biztat az alabbi blogbejegyzes. olvasd at.
http://www.techsupportforum.com/hardware-s...ormat-tool.html
Legfrisebb hirek a virtualizacio vilagbol.
Elküldve: 2009. 04. 20. 10:16
Idézet: gergelyk3 - Dátum: 2009. ápr. 20., hétfő - 9:46
elvileg egy adat addig allithato vissza a winchesterrol ameddig nincs felulirva valamivel fizikailag a magneses felulet. de mivel felkuszott a linux mar ezert szerintem bucsuzz el az adataidtol, legalabbis egy reszet.
nemi remenyre biztat az alabbi blogbejegyzes. olvasd at.
http://www.techsupportforum.com/hardware-s...ormat-tool.html
Nagyon köszönöm a válaszodat, megnéztem az oldalt, valóban adott némi reményt, kicsit megnyugszom, aztán neki is látok a felsorolt progik kipróbálásának. Remélem, hogy a jpeg képeknek van valamilyen jellemző bináris "mintája"...
2,5 G a Linux telepítés, ez a teljes mérethez képest elhanyagolható.
Elküldve: 2009. 04. 24. 18:55
Nagyon kezdő vagyok Linux ügyileg (alig 3 órája használom..), és máris felbukkant egy óriási probléma.. :confused:
Két winchesterem van... (C,D - h egyszerűbb legyen) A D-n fenn van az XP...,amin játszok és gondoltam hogy tök jó lenne egy Linux is... hát kaptam egyet Ubuntu 9.04 - asszem ez nem régi
és most teljesen tanácstalanul ülök a gép előtt...
HELP!!!! pls
THX,
tekike007
Elküldve: 2009. 04. 24. 22:28
Idézet: tekike007 - Dátum: 2009. ápr. 24., péntek - 19:55
Nagyon kezdő vagyok Linux ügyileg (alig 3 órája használom..), és máris felbukkant egy óriási probléma.. :confused:
Két winchesterem van... (C,D - h egyszerűbb legyen) A D-n fenn van az XP...,amin játszok és gondoltam hogy tök jó lenne egy Linux is... hát kaptam egyet Ubuntu 9.04 - asszem ez nem régi
és most teljesen tanácstalanul ülök a gép előtt...
HELP!!!! pls
THX,
tekike007
Nem linux ügyileg vagy kezdő hanem úgy egyáltalá nem értesz a számítástechnikához.Ezzel nincs baj, nem kell mindekinek gurunak lennie, viszont most csúnyán elkaszáltad a már működő rendszeredet. A helyedben és lehetőleg nem piszkálnám tovább és kerítenek valakit aki rendberakja neked a gépet. Persze ez csak egy jótanács.

Súgó
A téma zárva.