HWSW Informatikai Kerekasztal: Kezdő Linux LÁMÁK topicja II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (53 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kezdő Linux LÁMÁK topicja II. ahol a profik segítenek (reméljük:)) Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 06. 09:00

Idézet: galkruzo - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 8:48

merthát következö aproblémám , frissitette magát az uj verzioval a PC suite de nem müködik. megprobáltam ujra telepiteni de azt irja hogy nem tudja torölni az elözöt mert nem találja a javito csomagot vagy nemtudja megnyitni ,nemtudom törölni semmivel probáltam cleaner-el de ugyan azt irja. lehet hozzá valami javito csomagot letölteni hogy kitudjam törölni , és ujra telepiteni a progit. átnéztem a gépet és windowsban /pf fájl / formában találtam pc suitot , lehet hogy azért nemtudom törölni ?

Nem találja az eredeti msi file-t (telepítő)  Vannak alkalmazások, amik enélkül leszedhetetlenek, így upgradelni sem lehet őket. Pl.: skype->skype pro/business

#122 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 09:02

Idézet: zoli62 - Dátum: 2007. dec. 5., szerda - 23:35

Szerinem linux user sosem egységsugarú, akkor legfeljebb desktop user.

Ne haragudj Zoli, de te mindenképpen egységsugarú vagy. Odaböki neked ékes angolsággal, nem regényben, hogy nincs gcc és te idejössz megkérdezni, mi is a baj. A nem egységsugarú júzer ilyenkor telepít és újrafuttatja a config scriptet.

#123 Felhasználó inaktív   galkruzo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 06. 09:10

Idézet: debianforever - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 9:00

Nem találja az eredeti msi file-t (telepítő)  Vannak alkalmazások, amik enélkül leszedhetetlenek, így upgradelni sem lehet őket. Pl.: skype->skype pro/business

akkor most mittudoktenni hogyan töröljem a progit?

#124 Felhasználó inaktív   AkyyrA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 09:16

Idézet: debianforever - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 10:02

Ne haragudj Zoli, de te mindenképpen egységsugarú vagy. Odaböki neked ékes angolsággal, nem regényben, hogy nincs gcc és te idejössz megkérdezni, mi is a baj. A nem egységsugarú júzer ilyenkor telepít és újrafuttatja a config scriptet.

Csak az 1.0 user abbol hogy gcc no nem szopja ki a jóanyjábol hogy mi a francnak jó és egyáltalán az e a baj...
<a href="http://akyyraweb.hu/egyebek/fullreport.htm" title="Everest Report" target="_blank"><font color="#0066CC"><strong>Everest Report</strong></a>

#125 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 09:39

Idézet: AkyyrA - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 9:16

Csak az 1.0 user abbol hogy gcc no nem szopja ki a jóanyjábol hogy mi a francnak jó és egyáltalán az e a baj...

Pedig írja konkrétan: Az a baj, hogy nincs gcc !

Innen még a muterom is úgy indulne el, hogy:

google.com [enter]
gcc[enter]

itt megtudja mi is az és kétségbeesik, majd felhív

No, de ne legyél közönséges. Akit megdöbbent ez az üzenet, az ne forrásból telepítsen, hanem csomagkezelővel.

Mondjuk ne rágózzunk ezen tovább, nem érdemes, fából nem lehet vaskarikát csinálni.

#126 Felhasználó inaktív   AkyyrA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 09:58

:topic OFF:

Ok, elmondom mégegyszer, tegnapelőtt este láttam először linuxot.  Majdnem minden program oldalán ebben a tar izé formátumban volt fent a cucc, kérdeztem hogy kell, írtátok readme, readme megnéz, csinál, hiba. Most miért olyan nehéz válaszolni? Miért jobb lenézni a kezdőt? Elhiheted rpm nekem is szimpatikusabb, csakhát ebben a formátumban nem sok mindent találni (nero az egyetlen amit ezzel raktam fel). A szoftver etelepítése/eltávolítása pedig nem mindent talál meg ami kellene, bár alakul. Na szal nincs kedvem vitatkozni, és nincs is értelme, a lényeg hogy csak annyit kértem, -hamár a topic címe KEZDŐ LÁMÁK topicja - hogy ha valamiben segítséget kérek/kérünk akkor választ kapjak/kapjunk amennyiben lehetséges, ne leszólást.  :respect:

:topic ON:
<a href="http://akyyraweb.hu/egyebek/fullreport.htm" title="Everest Report" target="_blank"><font color="#0066CC"><strong>Everest Report</strong></a>

#127 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 10:07

van valami modja, hogy synapticot tegyel mandrakere, akkor viszont elered a deb-ek tobbtizezres tárházát.

vagy ha nem értesz hozza, hasznalj olyat ami olyan celra keszult, pl. ubuntu, és annak ezer meg egy variánsa.

az apt-get fényévekre előrébb van az rpm-es mokanal.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#128 Felhasználó inaktív   AkyyrA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 10:14

Ubuntut is próbáltam, de  jelen állás szerint nincs driver a videokarimhoz, és hát valahogy nem szimpatikus egy 1440x900 as LCD-n a max 1024x768 as felbontás :) (tegnapelőtt este ubuntu, uhu és mandriva volt fent ebből a mandriva az egyetlen ami mindent kezel, van hang, nativ felbontás, nyomtató, scanner, bt,  stb ). Igen ezt az APT GET parancsot már ajánlották nekem, csak nem jöttem rá mire jó :) Ennek a synaptic nak utánanézek azt csak lesz valami :)  :cool:

#129 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 10:18

milyen vga az?

lehet valami restricted driver van hozaz, és azért nincs fent alabol.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#130 Felhasználó inaktív   AkyyrA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 10:33

A VGA: Nvdia GeForce 6100 nForce 405 (alaplapi)

Talált a szoftverkezelő ilyen synaptic dolgokat, melyiket/melyikeket javasolt telepíteni?
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Szerkesztette: AkyyrA 2007. 12. 06. 10:36 -kor

#131 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 10:36

Idézet: AkyyrA - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 9:58

:topic OFF:

Ok, elmondom mégegyszer, tegnapelőtt este láttam először linuxot.  Majdnem minden program oldalán ebben a tar izé formátumban volt fent a cucc, kérdeztem hogy kell, írtátok readme, readme megnéz, csinál, hiba. Most miért olyan nehéz válaszolni? Miért jobb lenézni a kezdőt? Elhiheted rpm nekem is szimpatikusabb, csakhát ebben a formátumban nem sok mindent találni (nero az egyetlen amit ezzel raktam fel). A szoftver etelepítése/eltávolítása pedig nem mindent talál meg ami kellene, bár alakul. Na szal nincs kedvem vitatkozni, és nincs is értelme, a lényeg hogy csak annyit kértem, -hamár a topic címe KEZDŐ LÁMÁK topicja - hogy ha valamiben segítséget kérek/kérünk akkor választ kapjak/kapjunk amennyiben lehetséges, ne leszólást.  :respect:

:topic ON:

Van a madrivaban, ha jol emlekszem azt hasznalsz csomagkezelo, abbol kene feltenni a dolgokat, nem pedig forditani. A grafikusat ha jol emlekszem rpmdrakenek hivjak, konzolon pedig az urpm kezdetu parancsok kellenek. Ha jol emlekszem en meg ezt hasznaltam: http://easyurpmi.zarb.org/ itt van egy csomo csomag fenn.

A ledorgalas pedig nem neked szolt, hanem annak, aki meg akarja magyarazni, hogy a development eszkozoknek fent kellene lenni alapbol, csak epp ertelmes ervekre nem tud masik ertelmes ervekkel valaszolni.

charlie: te meg legy olyan jo, es ne tanacsol hulyesegeket :) attol meg hogy feltesz egy apt alapu csomagkezelot meg nem fog tobb dologhoz hozzaferni, mert nem lesznek benne a dolgok a repositoryban, es a debianet pl meg nem hasznalhatja ugye ertelemszeruen. So plz.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#132 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 10:40

Idézet: AkyyrA - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 10:33

A VGA: Nvdia GeForce 6100 nForce 405 (alaplapi)

Talált a szoftverkezelő ilyen synaptic dolgokat, melyiket/melyikeket javasolt telepíteni?
Kép

Na, ezt hasznald, csak tegyel meg bele repositorykat.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#133 Felhasználó inaktív   AkyyrA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 10:47

:respect:  :respect: Hálás köszönet!  :respect:  :respect:

Végre valami amit használni is  tudok,és még működik is :)

Ha ezt csinálja akkor jól csináltam? :)

Kép

Szerkesztette: AkyyrA 2007. 12. 06. 10:49 -kor

#134 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 10:53

Idézet: AkyyrA - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 10:47

:respect:  :respect: Hálás köszönet!  :respect:  :respect:

Végre valami amit használni is  tudok,és még működik is :)

Ha ezt csinálja akkor jól csináltam? :)

ugy tunik :)

#135 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 11:06

Idézet

Ne haragudj Zoli, de te mindenképpen egységsugarú vagy. Odaböki neked ékes angolsággal, nem regényben, hogy nincs gcc és te idejössz megkérdezni, mi is a baj.

Én csak arra céloztam, hogy csodálkoztam, hogy egy alapértelmezett telepítés után egy linux disztribucióban nincs compiler. Egyébként meg SZVSZ aki linuxot használ, előbb-utóbb eljut oda, hogy forrásból fog telepíteni valamit, különben nem ezt az operációs rendszert választotta volna.

Szerkesztette: zoli62 2007. 12. 06. 11:07 -kor

"Légy szerény mint én..."

#136 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 11:09

meg mindig jossz a demagog bulshittel. :)

Es mire eljut oda, addigra eljut oda, is hogy je, nincs gcc, apt-get install gcc, meg ez egy kdes cucc, apt-get install kde-dev, es aszongya, hogy hasznalja a foo libraryt is, mert az milyen jo, es kell neki, apt-get install foo-dev, es nem akad fenn azon, hogy nincs felteve.

#137 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 11:21

Idézet: zoli62 - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 0:35

Szerinem linux user sosem egységsugarú, akkor legfeljebb desktop user.

Desktop linux user :)

Egyébként pedig egy széles programválasztékkal ellátott disztribúció esetén nem létszükséglet a fordító. Kernelt már nagyon ritkán fordítok, az alkalmazások nagyon nagy része felrakható apt-gettel, esetleg egy-két alkalmazás binárisból. Akkor minek is a fordító?. Ha meg kell, akkor pár perc felrakni.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#138 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 11:28

Idézet: zoli62 - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 12:06

Én csak arra céloztam, hogy csodálkoztam, hogy egy alapértelmezett telepítés után egy linux disztribucióban nincs compiler. Egyébként meg SZVSZ aki linuxot használ, előbb-utóbb eljut oda, hogy forrásból fog telepíteni valamit, különben nem ezt az operációs rendszert választotta volna.

Ez lehet, hogy igaz volt két-három éve. Ma már nem. Ne essünk abba a hibába, mint amibe >20 évvel ezelőtt az első számítógépek megjelenésekor. Akkoriban az volt az alapfeltételezés, hogy aki számítógépet (C64, ZX Spectrum, stb.) használ, meg kell tanulnia programozni.

Most meg aki Linuxot használ, mindenképpen szüksége van gcc-re, vagy szüksége lesz. Mindkettő téves.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#139 Felhasználó inaktív   AkyyrA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 13:10

Hm bajban vagyok. Eltűnt a tálca (eddig előjött ha a képernyő aljára vittem az egeret, mostmár nem) :Đ  Valakinek vanvalami tippje hogy lehet visszacsinálni? KDE4 felület alatt oké de ott meg nincs meg egy telepített progi se + angol az egész :/

UI: Akkor se adom fel  :D

UI2: KDE4 alatt is megvannak a progik csak a parancsikonok szálltak el  :smoker:

Szerkesztette: AkyyrA 2007. 12. 06. 13:20 -kor

#140 Felhasználó inaktív   AkyyrA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 14:28

Megvan a megoldás  :Đ

Jobbklikk --> parancs végrehajtása --> beír panel --> ok --> elrejtés --> automatikus elrejtés ki, automatikus elrejtés be --> örül hogy újra előjön  :Đ

Téma megosztása:

• (53 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.