HWSW Informatikai Kerekasztal: Debian Linux II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (19 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Debian Linux II. Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   gekmage 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 11. 14:08

Pár apró gondolat látatlanban első olvasatra:

$ipt -A INPUT -m state --state ESTABLISHED,RELATED -j ACCEPT
    $ipt -A FORWARD -m state --state ESTABLISHED,RELATED -j ACCEPT    
    $ipt -A OUTPUT -m state --state ESTABLISHED,RELATED -j ACCEPT

Szerintem ez szvsz elég lenne csak -p tcp -re.

$ipt -A INPUT -i eth0 -m state -p icmp --state INVALID -j DROP
    $ipt -A FORWARD -i eth0 -m state -p icmp --state INVALID -j DROP
    $ipt -A OUTPUT -o eth0 -m state -p icmp --state INVALID -j DROP
    $ipt -A FORWARD -o eth0 -m state -p icmp --state INVALID -j DROP

Ez szvsz felesleges, mert ha nincs rá további szabály az alap lép életbe és eldobálja.

$ipt -A INPUT -i eth0 -p ip -f -j DROP

Ez szvsz talán nem csak az i eth0-ra ajánlott, és talán nem is csak az input láncra.

$ipt -A INPUT -i eth0 -p tcp --tcp-flags ALL ACK,RST,SYN,FIN -j DROP
    $ipt -A INPUT -i eth0 -p tcp --tcp-flags SYN,FIN SYN,FIN -j DROP
    $ipt -A INPUT -i eth0 -p tcp --tcp-flags SYN,RST SYN,RST -j DROP

mivel az alapszabály drop, ezért sz'tem ez is felesleges.

$ipt -A INPUT -i eth0 -p tcp -m multiport --destination-port 53,80,22,25 -m state --state NEW -j ACCEPT
    $ipt -A INPUT -i eth0 -p udp --destination-port 53 -m state --state NEW -j ACCEPT    

TCP 53 általában nem kell névfeloldáshoz.

$ipt -A INPUT -s 81.x.x.x -m state --state NEW -j ACCEPT
    $ipt -A INPUT -s 10.0.0.0/24 -m state --state NEW -j ACCEPT        
    $ipt -A OUTPUT -p udp --dport 53 -j ACCEPT
    $ipt -A FORWARD -p udp --dport 53 -j ACCEPT

$ipt -A OUTPUT -p tcp --dport 80 -j ACCEPT    
    $ipt -A FORWARD -p tcp --dport 80 -j ACCEPT

$ipt -A OUTPUT -p tcp --dport 110 -j ACCEPT
    $ipt -A FORWARD -p tcp --dport 110 -j ACCEPT

$ipt -A OUTPUT -p tcp --dport 143 -j ACCEPT #imap
    $ipt -A FORWARD -p tcp --dport 143 -j ACCEPT #imap

Sehol nem adtál meg hálózati interfacet -i / -o.

Még annyi hogy időről időre elfőfordulnak a kernelben routolással kapcsolatos biztonsági problémák a filter táblában.

Ha nagy a parafaktor :cool: akkor érdemes beüzemelni a mangle táblában a PREROUTING szálat. Az az első szűrési lehetőség, ezután jön a filter/input , ill. /forward.

#102 Felhasználó inaktív   Archon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 16:07

Sziasztok!

Abban kérem a segítségeteket, hogy egy Debian Linux FW mögött levő gépen szeretném engedélyezni a World of Warcraft kommunikációját, amelyről ezt tudom:
"World of Warcraft requires that TCP port 3724 is forwarded. The Blizzard Downloader requires that TCP ports 3724 and 6112 are forwarded. It can also benefit from having ports 6881 through 6999 forwarded. The World of Warcraft Voice Chat feature uses UDP Port 3724."

A kérdésem az lenne, hogy az IPtables-ben hogyan tudom ezeket engedélyezni?

Köszi előre is!
<a href='http://armory.wow-europe.com/character-sheet.xml?r=Arathor&n=Shamliza' target='_blank'>Shamliza</a> lvl 80 draenei master reinkarnátor
Darkyra lvl 80 haláli lovag (tanker)
Hornessa lvl 80 draenei farmer médzs
Edinora lvl 70 néni warrior tankermájszter nyögdíjas

Moonwalker lvl 68 nightelf néni hunti
Memphyssa lvl 64 worlákk (-nak láccó valami)
Stealthike lvl 64 néni laprugó

#103 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 23:14

Inkább ITT próbálkozz.
For every friend who joins Dropbox, we'll give you both 250 MB of bonus space (up to a limit of 3 GB)!

Nem a linuxot nehéz megtanulni, hanem a windows "hülyeségeit" elfelejteni.

Köpött a maci, fújt a bőrgyár.

#104 Felhasználó inaktív   Archon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 12:31

Idézet: dash - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 0:14

Inkább ITT próbálkozz.

Megpróba, bár 2007-es ott az utolsó hozzászólás...  :rolleyes:
<a href='http://armory.wow-europe.com/character-sheet.xml?r=Arathor&n=Shamliza' target='_blank'>Shamliza</a> lvl 80 draenei master reinkarnátor
Darkyra lvl 80 haláli lovag (tanker)
Hornessa lvl 80 draenei farmer médzs
Edinora lvl 70 néni warrior tankermájszter nyögdíjas

Moonwalker lvl 68 nightelf néni hunti
Memphyssa lvl 64 worlákk (-nak láccó valami)
Stealthike lvl 64 néni laprugó

#105 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 16:51

Idézet: Archon - Dátum: 2008. Mar. 11., Tuesday - 16:07

Sziasztok!

Abban kérem a segítségeteket, hogy egy Debian Linux FW mögött levő gépen szeretném engedélyezni a World of Warcraft kommunikációját, amelyről ezt tudom:
"World of Warcraft requires that TCP port 3724 is forwarded. The Blizzard Downloader requires that TCP ports 3724 and 6112 are forwarded. It can also benefit from having ports 6881 through 6999 forwarded. The World of Warcraft Voice Chat feature uses UDP Port 3724."

A kérdésem az lenne, hogy az IPtables-ben hogyan tudom ezeket engedélyezni?

Köszi előre is!

/sbin/iptables -A FORWARD -p TCP --m multiport --dport 3724,6112,6881-6999 -j ACCEPT
/sbin/iptables -A FORWARD -p UDP --dport 3724 -j ACCEPT
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#106 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 16. 16:19

Sziasztok!

Tudtok-e arról valamit, hogy lehet-e és ha igen, hogyan hozzájutni egy olyan szolgáltatáshoz, mely a felhasználók jelszavainak módosításakor bizonyos tesztet elvégez, ha azon nem megy át, akkor új jelszó megadására kötelezi :think:

Mondjuk a bubu felhasználó ne tudjon ugyanilyen bonyolutságú jelszót megadni magának :confused:
Gondolom ez paraméterezhető is lehetne, de mondjuk legalább egy nagy betűnek és egy számnak szerepelnie kelljen a jelszóban.

Debian, konzolban kellene.
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#107 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 17. 21:59

Idézet: Mono - Dátum: 2008. márc. 16., vasárnap - 17:19

Sziasztok!

Tudtok-e arról valamit, hogy lehet-e és ha igen, hogyan hozzájutni egy olyan szolgáltatáshoz, mely a felhasználók jelszavainak módosításakor bizonyos tesztet elvégez, ha azon nem megy át, akkor új jelszó megadására kötelezi :think:

Mondjuk a bubu felhasználó ne tudjon ugyanilyen bonyolutságú jelszót megadni magának :confused:
Gondolom ez paraméterezhető is lehetne, de mondjuk legalább egy nagy betűnek és egy számnak szerepelnie kelljen a jelszóban.

Debian, konzolban kellene.

pam_cracklib használata nem jó?

Itt egy leírás:

http://www.deer-run....m_cracklib.html
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#108 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 14:39

Idézet: Friczy - Dátum: 2008. márc. 17., hétfő - 21:59

pam_cracklib használata nem jó?

Itt egy leírás:

http://www.deer-run....m_cracklib.html

Dehogynem jó, sőt, vért izzadva rátaláltam, megtaláltam, kb. két órája már működik is a dolog bő egy napnyi keresgélés után :cool: :smoker:

Köszönöm! :respect:
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#109 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 22. 12:04

Sziasztok.

Van egy Debian-om. Legújabb Testing, szeretem is. Régóta foglalkozok vele, de a Grub sosem kötött le annyira, hogy tudjam, mit kell most tennem:

Feltettem egy XP-t, és eltűnt a Grub-om, csúnya XP felülírta az MBR-t. Azóta ment fel még egy XP egy másik partícióra, és több Boot Manager is, de rájöttem, hogy egyik sem a legjobb, szeretnék Grub-ra visszaállni és élesíteni a Debian-t ismét.

Hogyan teszem meg ezt ? -> Van egy Knoppix (Debian alapú) Live CD-m, semmi más.

Grub alatt ugyanis szépen megadhatom a többi OS-t, és hogy milyen további logikai meghajtók legyenek melyik rendszernek láthatók és melyek nem (hidden).

Win98SE boot lemezből fdisk /mbr nem segített. Változtatta, de nem segített, mert az előző sem volt már jó.
Om mani peme hung.

#110 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 22. 12:11

Idézet: padawan - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 16:51

/sbin/iptables -A FORWARD -p TCP --m multiport --dport 3724,6112,6881-6999 -j ACCEPT
/sbin/iptables -A FORWARD -p UDP --dport 3724 -j ACCEPT

PREROUTING  -j DNAT ?
A FORWARD-ok pedig csak akkor kellenek, ha a policy DROP. Ha ACCEPT, akkor tökmindegy.. (de érdemes DROP-ra tenni és akkor ezek a FORWARD-ok jöhetnek, biztonságosabb, ha szűröd ezt is.

Szerkesztette: Eperkutyus 2008. 03. 22. 12:17 -kor

Om mani peme hung.

#111 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 22. 12:39

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2008. márc. 22., szombat - 12:04

Sziasztok.

Van egy Debian-om. Legújabb Testing, szeretem is. Régóta foglalkozok vele, de a Grub sosem kötött le annyira, hogy tudjam, mit kell most tennem:

Feltettem egy XP-t, és eltűnt a Grub-om, csúnya XP felülírta az MBR-t. Azóta ment fel még egy XP egy másik partícióra, és több Boot Manager is, de rájöttem, hogy egyik sem a legjobb, szeretnék Grub-ra visszaállni és élesíteni a Debian-t ismét.

Hogyan teszem meg ezt ? -> Van egy Knoppix (Debian alapú) Live CD-m, semmi más.

Grub alatt ugyanis szépen megadhatom a többi OS-t, és hogy milyen további logikai meghajtók legyenek melyik rendszernek láthatók és melyek nem (hidden).

Win98SE boot lemezből fdisk /mbr nem segített. Változtatta, de nem segített, mert az előző sem volt már jó.

dvd betesz, bebootol, debian bemountol (ha tobb particio, akkor ertelemszeruen azokat is, bar home nelkul pl megvagy), chroot bemountold debianra, aztan grub-install, vagy dpkg --reconfigure grub, vagy ilyesmi.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#112 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 19:45

remelem nem a szokasos megoldhatatlan kerdesek egyike... de szeretnek megoldani egy "kis" problemat. debian, iceweasel, java? a www.cib.hu oldalan levo internetbanking-et szeretnem hasznalni. google-eztem jobbra balra, masoltam ide, oda, linkeltem ezt azt, stb, stb, stb. (hogy mi mindent, azt mar nem birom felidezni, raadasul tobbszor is nekialltam..) talan annyit sikerult elerni, hogy most mar ezt irja ki nekem az ablakban, ami elindul:
"Az Ön böngészöje nem támogatja a Java kisalkalmazások futtatását."
(regebben ilyenkor telepiteni akarta, de az ugye nem ment.)

mindekozben ha elmegyek a
http://www.java.com/...help/testvm.xml
oldalra, akkor ott tancol a kis emberke, jol megy a java (max azt irja, hogy nem a leguljabb, csak az 1.4.2 van fent..)

szoval mi lehet a gond? mit kene csinalnom?
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#113 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 21:07

na, mit tesz ha az ember foglalkozik a problemaval.. felig sikerult megoldanom..
egyfelol a gepemen van telepitve firefox is, es iceweasel is. a javak, amik fent vannak a gepemen, ha minden igaz, az 1.5-os, es amit a debian telepitett (gyanithatoan az az 1.4-es), es most felraktam az 1.6-ost.

ami most szemetszurt, az az 1.4-es verzio, mikozben en kezzel felraktam az 1.5-ost, es be is linkeltem (a /usr/local/firefox/plugin es a /usr/lib/iceweasel/plugin directorykba), de az iceweasel, amit hasznalok nem azt mutatta!) most az 1.6-ost is belinkeltem, de nem jo..

kozben a firefox az uj javat mutatja jol, es fut a cib internet-bank. tehat a regi java-val volt a gondja. tiszta sor. de hogy kene az iceweaselt ravennem az uj javara? a firefox egy java linkje helyett itt kettot latok, de nem ertem, miert.. a libjavaplugin_oji.so -t, amit en allitottam be a leirasok alapjan, es a libjavaplugin.so -> /etc/alternatives/iceweasel-javaplugin.so -t... ha a masodikat atlinkelem az elsore meg mindig 1.4-es javat mutat.. :( hol kell beallitani ennek a szerencsetlennek, hogy van frissebb java?

Szerkesztette: bogdan 2008. 03. 24. 21:09 -kor

a forum ma:

#114 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 21:16

latom senki nem akar segiteni nekem.. :p

szoval belinkeltem osszesen 3 helyre (/usr/lib/mozilla/plugin/, /usr/lib/mozilla-firefox/plugin/ /usr/lib/iceweasel/plugin/) es most mar mukodik.. hogy miert van ezekbol 3, es voltakeppen melyik is szamit igazabol azt valaki azert elarulhatna..
a forum ma:

#115 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 21:32

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. márc. 24., hétfő - 21:16

latom senki nem akar segiteni nekem.. :p

szoval belinkeltem osszesen 3 helyre (/usr/lib/mozilla/plugin/, /usr/lib/mozilla-firefox/plugin/ /usr/lib/iceweasel/plugin/) es most mar mukodik.. hogy miert van ezekbol 3, es voltakeppen melyik is szamit igazabol azt valaki azert elarulhatna..

Próbáld ki, hogy szép lassan most elveszed onnan őket. Kiderül, melyik kell ténylegesen... :)
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#116 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 21:49

az max a kerdes masodik felere ad valaszt.. ;)
a forum ma:

#117 Felhasználó inaktív   vasy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 25. 02:34

Bár nekem Gentoo-m van, de elég érdekes ez a dolog. :)

vasy@vasy ~ $ ls /usr/lib/mozilla
plugins
vasy@vasy ~ $ ls /usr/lib/mozilla/plugins
vasy@vasy ~ $ ls /usr/lib | grep mozilla
mozilla
mozilla-firefox
mozilla-thunderbird
vasy@vasy ~ $ ls /usr/lib/mozilla-firefox/plugins
libnullplugin.so  libunixprintplugin.so
vasy@vasy ~ $

Miért is kell neked a legújabb? Ezt mondd meg nekem! :)

Debian alá így tettem fel a java-t, hogy

nano /etc/apt/sources.list

Majd ezt a surt beleírtam:

deb http://ftp.hu.debian.org/debian/ etch non-free

Majd:

apt-get update 
apt-get dist-upgrade
apt-get upgrade

És már is telepítettem a java-t és tökéletesen ment alapból. :)))

De ha esetleg te nem szeretnd így feltenni, akkor ezt így megpróbálnám, hátha:
ln -s /usr/lib/j2re1.5-sun/plugin/i386/ns7/libjavaplugin_oji.so ~/.mozilla/plugins/
ln -s /usr/lib/j2re1.5-sun/plugin/i386/ns7/libjavaplugin_oji.so /usr/lib/mozilla/plugins/

Persze írd át a j2re1.5-öt 1.6-ra. :)))

Üdv.:
Vasy
Gentoo Linux - 2.6.24-gentoo-r7
Windows XP with Service Pack 3
blackPantherOS 5.2.8 (Sea) - 2.6.24.2-bP - blackPanther Beta Testing Man

#118 Felhasználó inaktív   vasy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 25. 02:35

Bár azt nem értem, hogy te, hogyan tettél fel mozillát debian-ra? :))))
Ugyan is mozillaból lett az iceweasel. :))))
Gentoo Linux - 2.6.24-gentoo-r7
Windows XP with Service Pack 3
blackPantherOS 5.2.8 (Sea) - 2.6.24.2-bP - blackPanther Beta Testing Man

#119 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 08:35

Idézet: vasy - Dátum: 2008. márc. 25., kedd - 2:34

Miért is kell neked a legújabb? Ezt mondd meg nekem! :)
hat pedig irtam, csak ugy tunik nem olvastad el figyelmesen.. ;) azzal, ami a debiannal jon (1.4.2-es) a cib bank felulete nem futott, hanem azt irta ki, hogy a bongeszom nem tamogatja a java kisalkalmazasok futtatasat. (nem azt, hogy regi verzio, es frissitsem, hanem azt, hogy nem tamogatja!  :omg: )

Idézet

De ha esetleg te nem szeretnd így feltenni, akkor ezt így megpróbálnám, hátha:
mint irtam, mar sikerult megtalalni.. igaz a ~/.mozilla//plugins ala nem is linkeltem.. viszont a legutolso kerdesem az volt, hogy konkretan hova is kell linkelni a (most mar) 4 hely kozul? mert ott van meg a mozila-firefox es a iceweasel directory is a /usr/lib alatt!! honnan lehet kitalalni, hogy melyikre van szuksege az embernek?

Idézet

Bár azt nem értem, hogy te, hogyan tettél fel mozillát debian-ra?
Ugyan is mozillaból lett az iceweasel.
nagyon misztikus, mi? letoltottem a honlapjarol es feltettem. (azaz nem csomagbol..) vagy ez annyira meglepo fordulat? :)
(hogy miert? mert sehonnan nem derult ki, hogy a mozillat iceweasel neven kene keresnem.. es mivel mozillara volt szuksegem... viszont kesobb, amikor megtudtam mar azt telepitettem rendesen.)

Szerkesztette: bogdan 2008. 03. 25. 08:36 -kor

a forum ma:

#120 Felhasználó inaktív   gekmage 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 26. 00:53

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. márc. 25., kedd - 8:35

hat pedig irtam, csak ugy tunik nem olvastad el figyelmesen.. ;) azzal, ami a debiannal jon (1.4.2-es) a cib bank felulete nem futott, hanem azt irta ki, hogy a bongeszom nem tamogatja a java kisalkalmazasok futtatasat. (nem azt, hogy regi verzio, es frissitsem, hanem azt, hogy nem tamogatja!  :omg: )

mint irtam, mar sikerult megtalalni.. igaz a ~/.mozilla//plugins ala nem is linkeltem.. viszont a legutolso kerdesem az volt, hogy konkretan hova is kell linkelni a (most mar) 4 hely kozul? mert ott van meg a mozila-firefox es a iceweasel directory is a /usr/lib alatt!! honnan lehet kitalalni, hogy melyikre van szuksege az embernek?

nagyon misztikus, mi? letoltottem a honlapjarol es feltettem. (azaz nem csomagbol..) vagy ez annyira meglepo fordulat? :)
(hogy miert? mert sehonnan nem derult ki, hogy a mozillat iceweasel neven kene keresnem.. es mivel mozillara volt szuksegem... viszont kesobb, amikor megtudtam mar azt telepitettem rendesen.)

1. Debian etch-el nekem sun-java5-plugin csomaggal 1.5.0-14-1etch1 verzió jön. aptitude install sun-java5-plugin. / non-free section /, de apt-pinning / ha érdekel lásd apt leírásokat, ezt azért így bonyolultabb leírni 2 sorban ;) / el végül is lenny-ből is simán feltehetném a sun-java6-plugint.

2. az usr/lib/iceweasel/plugins-ban levőt kezeli az iceweasel böngésző.

Debinnal az ilyen böngésző pluginok a etc/alternatives/*böngésző*-pluginsba mutatnak. Azok pedig még egy "átirányítást" tartalmaznak, minden böngésző (iceweasel, firefox, mozilla*) java pluginnál  ugyanarra az egy helyre, a sun-java*-csomagban levő libjavaplugin_oji.so-ra.

Gondolom azért szedik külön a böngészőket, mert ha kézzel felteszel pl. egy naprakész firefoxot az iceweasel helyére/mellé , akkor is meglegyenek a pluginjaid (?), ne kelljen kézzel kozmetikázni. Ha kézzel tettél fel firefoxot, akkor a etc/alternatives/mozilla-firefox-javaplugin / de ha kézzel módosítod a usr/lib/firefox/pluginsban, az is jó, mert az is ugye előszőr az etc-be mutat, azt pedig továbbirányítják a java csomagba a plugin bináris cuccoshoz.

Ezért, ha globálisan akarod felülírni, akkor a etc/alternatives/*iceweasel-javaplugin.so* -t symlinket teszed át az új verziós javaban levő libjavaplugin_oji.so-ra.

Egyrészt azért teszik több helyre, mert használhatsz többféle böngészőt is. Ezért ahelyett, hogy mindegyik plugins könyvtárába bemásolnák a plugint, mindegyiket átirányítják egy symlinkkel a központi globális java-ra (etc/alternatives).Ha valamelyiket módosítani akarod, elég a etc/alternatives-ben átállítani a symlinkeket.

másrészt meg azért, mert ha java csomagot frissítik, akkor elég csak egy helyen módosítani a javaplugin symlinket (etc/alternatives)-ben, nem kell a böngészők könyvtárába is pluszban belenyúlni. :)

kis debian feeling :up:

Téma megosztása:

• (19 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.