HTPC (Home Theater PC) Rakjuk össze !
Elküldve: 2008. 04. 06. 11:52
Igaz a PH! fórumára írtam, de hátha itt tud valaki segíteni
Nos, úgy néz ki, hogy HTPC építésre adom a fejem, de gondoltam előtte még kérnék tanácsot alkatrészekkel kapcsolatban
Ház: Silverstone LC-02 v LC-04
Mivel elég szűk helyre menne, ezért sajnos csak ennek a két háznak a méretei jók (pedig az Antec is tetszett), annyira nem fontos az LCD kijelző, de talán az LC-04-es jobb lenne a 80 mm-es venti miatt.
Alaplap: Gigabyte MA78GM-S2H
Integrált VGA, illetve sok jó dolgot olvastam róla
Proc: Nos, itt eléggé meg vagyok lőve, ugyanis több jelölt is lenne. A cél az lenne, hogy 10 év múlva is vigye a dolgokat, szóval nem szívesen vennék egy gyengébb képességű provit, de a fogyasztás is számít. Nem tudom, hogy várjak e a 9100e-re, mivel hiába négymagos és nagyon keveset fogyaszt, de B2 steppinges és azokról sok jót nem hallottam. Esetleg várjak meg 3 magos Phenomot, bár azoknak elég magas a fogyasztása, vagy inkább egy 65 W-os X2-est vegyek most, aminek egészen jó ára van. Erre várnak igazán jó tanácsokat.
Hűtés: Scythe Mini Ninja
RAM: 4 GB/800 DDR2 GEIL KIT Value v. 2 GB/800 DDR2 GEIL KIT ULTRA
Bár tudom, hogy elég a 2 GB most még, de talán csak egy 10-essel drágább a 4 GB-os kit.
HDD: Samsung 500/SATA2/16M (HD501LJ T166)
Optikai: nos a NEC-eket mondják elég halknak, de nem láttam konkrétan semmilyen übersilent drive-ot.
Távirányítás valószínüleg billentyűzettel menne, mert a szerver funkciók miatt úgyis kell.
Esetleg még Edimax wi-fi vevő kerülne bele, az is csak azért Edimax, hogy kompatibilis legyen a többi eszközzel
No, várnám a véleményeket!
Elküldve: 2008. 04. 06. 22:27
Elküldve: 2008. 04. 06. 22:51
Idézet: Mumia - Dátum: 2008. ápr. 6., vasárnap - 22:27
sztem meg Pio BDC-202, mert fjúcsörprúf. A TSST, a toshiba-samsung vegyesvállalat nem a minőségi cuccairól híres...
Szerkesztette: SFIJ 2008. 04. 06. 22:52 -kor
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2008. 04. 08. 05:35
Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. ápr. 6., vasárnap - 21:51
Köszi a reakciókat. Én is láttam, hogy már lehetne bele tenni Blu-ray olvasót, de nem találtam arról semmit, hogy mennyire hangos.
Sokan mondják, hogy a régi szérás Plextorok voltak jók, illetve azokat lehetett Plextools-szal lassítani. Más szoftver nem tudja ezt?
Elküldve: 2008. 04. 28. 12:49
Tudnátok segíteni hol lehet kábel nélküli hdmi (anya)-dvi (apa) átalakítót kapni (lehetőleg jó áron, és az 5-6000 szerintem pofátlanul sok egy ilyen passzív konverterért)?
Esetleg olyan változat, ahol a dvi jel mellé még egy spdif digitális audio jelet is be toduk varázsolni a hdmi-be?
Elküldve: 2008. 05. 05. 18:00
Idézet: Kisqqcs - Dátum: 2008. ápr. 8., kedd - 5:35
Dehogynem.
Nero DriveSpeed vagy mi a szösz, a Nero Tools része. De van még ezen kívül jópár. Betöltődik boot-kor és kész, állíthatod a drive sebességét. Audio, mp3 dvd-ről, film, ilyesmi esetén 4x és meg se nyikkan, hajrá
Éppen ezért én maradok a nagyon király NEC (Optiarc) meghajtóknál. A zajt csökkentem progival, ennyi. Csak emiatt nem tennék bele "buta" olvasót, csak csoffadtat ami lassabb. Mert ha viszont átjön a haver és kell a sebesség lemásolni valamit, jujuj
Progival minden megoldható.
Elküldve: 2008. 05. 08. 16:22
Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2008. máj. 5., hétfő - 19:00
Nekem is egy piszok kirány NEC / Optiarc 7170A van, és qrvára nem lehet lehalkítani
Az utolsó amit lehetett (sőt, a saját Play gombját is nyomkodva) az Asus 50x CD volt. Aztán lett ilyen-olyan CD meg DVD író, nem lehetett állítani, aztán Pioneer 107, azt sem, most meg ez a szutyok.
A Pioneer legalább alapból nagyon halk volt.
Elküldve: 2008. 05. 08. 21:21
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.
Elküldve: 2008. 05. 12. 10:22
Idézet: avman - Dátum: 2008. máj. 8., csütörtök - 21:21
Nekem is az utolsó verzióból eltünt az optika. Ha nagyon muszáj lenne lemezt használni, akkor van egy usb-s külső meghajtóm, rá lehet dugni osztjóvan
Elküldve: 2008. 05. 15. 15:50
Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2008. máj. 5., hétfő - 18:00
Szia,
Tudnál mondani ilyen progikat?
köcce.
Elküldve: 2008. 05. 27. 08:00
Azt hiszem, az ImgBurn-nek is van ilyen része, de ebben már nem vagyok biztos..
Apropó, valami szép, új házról van vkinek infója ? Nekem még mindig nem kielégítőek a mai HTPC házak. Csak három követelményt kell hogy teljesítsenek:
1. csak 12 cm-es ventije legyen, lehetőség szerint hátul
2. normál (nem mikro) ATX alaplapot fogadjon
3. SLI-set is.
Még nem találtam ilyet, aminek a minősége is megfelelne. mATX-ben az Antec-nak van egy üdvöskéje, 1db 12 centis venti hátul, kis fordulaton - tökéletes csend. Csak hát nem SLI-zhető (bár a mostani dual GPU-s megoldások ezt kiválthatják)..
A baj csak az, amiért az SLI kellhet, hogy 1920x1080-ban tisztességes fps-sel játszani.. ehhez izom kell.
Elküldve: 2008. 06. 06. 13:29
Mi az amit egy HTPC tud és egy PS3 nem?
Mostanában gondolkodtam el én is HTPC-n, de PS3-at már 100-ért lehet kapni, ami filmlejátszáshoz szerintem tökéletes.
Elküldve: 2008. 06. 06. 14:14
Tán' a PS3-hoz van tuner, igény szerinti (infra / rádiós / programozható / kijelzős) távirányító, mindenféle videóformátum (HD) támogatás, média szerver okosság, torrent kliens?
Ha ezt tudja, akkor tán' még veszek is egyet
Eperkutyus: HTPC és mATX és SLI? Szerintem nincs is ilyen állat.
De ha már, akkor valamelyik elvetemült laptopgyártó mostanában hozott ki SLI-s, 19"-es, 4-magos "laptopot". Igaz, hogy akkora mint egy koffer és nehéz mint egy cementeszsák
Elküldve: 2008. 06. 06. 14:48
Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2008. jún. 6., péntek - 15:14
Tán' a PS3-hoz van tuner, igény szerinti (infra / rádiós / programozható / kijelzős) távirányító, mindenféle videóformátum (HD) támogatás, média szerver okosság, torrent kliens?
Ha ezt tudja, akkor tán' még veszek is egyet
Eperkutyus: HTPC és mATX és SLI? Szerintem nincs is ilyen állat.
De ha már, akkor valamelyik elvetemült laptopgyártó mostanában hozott ki SLI-s, 19"-es, 4-magos "laptopot". Igaz, hogy akkora mint egy koffer és nehéz mint egy cementeszsák
Távirányító van
És én úgy tudom mindenféle formátumot játszik... hülyeség?
Tuner nem kell, ha az ember eleve LCD tv-re köti...
Na jó, a többi nincs benne
Igazából arra irányult a kérdésem, hogy játékhoz, médialejátszáshoz, néha böngészéshez szerintem megfelelő a PS3...
Vagy teljesen hülyeséget hordok itt össze?
Elküldve: 2008. 06. 07. 15:03
A64 3200+, 2 GB ram, Raptor 74gb és/vagy 750GB Samsung. Gigabites lanon ez lenne a NAS-om is.
Felvétel A/V bemenetről menne (T-kábel digitális vevő kimenetéről)
Ajánljatok hozzá egy full hd képes, AGP-s, HDMI kimenetes vga kártyát ami nem dupla széles és lehetőleg passzív hűtésű !!!!
Meg egy PCI slotos tuner is kellene a fentebb említett A/V felvételhez...
Távirányítónak mit ajánanátok?
Köszi!
Elküldve: 2008. 06. 07. 15:47
miert nem rogton PCI-os?
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."
Elküldve: 2008. 06. 07. 16:04
Idézet: bogdan - Dátum: 2008. jún. 7., szombat - 15:47
miert nem rogton PCI-os?
http://www.ramiris.eu/termek.php?cikkszam=...k%E1rtya&page=3
például...
Az ASUS HD2600XT is jó lehet, az ráadásul passzív is...
A full hd amit nem tudok biztosra... Nekem csak 'video' lejátszásra kell..
Ki a ..szom játszik HTPC-n?
Szerkesztette: FőDudu 2008. 06. 07. 16:21 -kor
Elküldve: 2008. 06. 12. 21:50
Idézet: begbie - Dátum: 2008. jún. 6., péntek - 13:29
Mi az amit egy HTPC tud és egy PS3 nem?
Hát ölég sok minden
Nekem speciel nagyvonalakban amire a HTPC-t használom
- TV adás rögzítése
- NAS üzemmód
- Torrent kliens
- Film lejátszás, azok kitömörítése, konvertálása (szükség esetén)
- DVD image lejátszás HDD-ről
- Media stream lejátszás hálózatról/internetről
- Media megosztás
- Időzített ki és bekapcsolás (energiatakarékossági célokból)
- Távoli management
- LCD Kijelző kezelés, hogy ne kelljen bekapcsolni a TV-t ahhoz hogy lássam éppen mit hallgatunk
- Időnként játék (nagy ritkán)
Soroljam még? Az én szempontomból pont a PS3 lenne pénzkidobás, mivel pont játékra nem igazán használom. Meg aztán havonta jönnek ki az új kodekek, a PS3 fogja-e tudni követni?

Súgó
A téma zárva.