HWSW Informatikai Kerekasztal: Tv tuner kártya van amelyik jó? II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tv tuner kártya van amelyik jó? II. Értékeld a témát: -----

#281 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2009. 06. 14. 08:54

A Digi TV-nek van külön topicja.

#282 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 14. 09:33

Attól, hogy a beltéri helyett tunert használsz, a tányért ugyanúgy fel kell raknod, be kell kábelezni, beállítani, stb. Ha találsz olyan usb/xpresscard tunert ami kezeli a digitv által használt nagra kártyát, az sokba fog kerülni.
:offtopic:
Személyes vélemény: semmit nem fogsz veszíteni, ha két hónapig nem pusztítod az agyad a magyar műsorokkal  :D
:offtopic:
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#283 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 01. 12:49

Birtokomba kerult egy AVerMedia AVerTV Hybrid Volar HX USB
tv tuner. Laptophoz hasznalnam, de villog a kep.

Laptop: toshi L300-19j - vista 32bit

Prohardver-en talaltam egy esetleges megoldasra utalo leirast,
de nem igazan ertem mit kellene csinalnom - nem talaltam...

Ez a PH-s topik (3 hsz.):
http://prohardver.hu/tema/tv_tuner_problem...x/hsz_1-50.html

Valamilyen kodek hianyzik? Vagy? :s
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#284 Felhasználó inaktív   .Tian. 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 03. 13:47

Sziasztok!
Usb-s tv tuner vásárlását tervezem, a következő kérdések merültek fel bennem:
ha veszek egy mpeg-4-est, az visszafelé kompatibilis? Tehát tudnék egy ilyennel Európa többi országában is tvzni?
Ha igen, milyen hibridet tudnátok ajánlani?
Nézegettem már párat, de nem mindegyiknél tudom biztonsággal megállapítani, hogy milyen rendszerre lett tervezve.
Remélem érthetően tettem fel kérdésem. Köszönöm a segítséget!

#285 Felhasználó inaktív   fornit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 06. 13:41

Sziasztok!
Van egy LEADTEK XP GLOBAL PCI-os tunerem, aminél a hang recseg, pattog, ennek intenzitása változó, de tv-adástól független. Audigy 2-es kártya segédletével használom, mindegy, hogy TAD-on vagy Line-In-en keresztül kötöm össze őket, a jelenség fennáll sajnos.
Mi lehet az oka?
A képe az rendben van, de műsort rögzíteni most csak úgy tudok, ha a videómagnómon keresztül vezetem be a PC-be a hangot, ami plusz eszköz, és macerás is olykor... Help Please!

#286 Felhasználó inaktív   Elek7 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 05. 14:49

Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni!
A közeljövőben szeretnék beruházni egy Leadtek WinFast DVR3100 H Hybrid TV tunert...
Rengeteg fórumot végig olvastam de képet csak nagyon szürkén kaptam erről a kártyáról :s
Ha esetleg van valaki akinek éppen ilyenje van, örülnék ha mondana róla pár szót!
Hallottam olyan esetekről, hogy ez a tuner kegyetlenül melegszik. (bár sztem nem ez az egyetlen amely ezt csinálja) még 1 kérdés h ha nekem egy HD monitorom van, azon mennyire lesz élvezhető a kép :confused:
Van nekem egy régebbi Pinnacle PCTV Pro kártyám, (azis kegyetlenül melegedett, még ha nem is használtam akkor is) csak a drága Pinnacle nemigen foglalkozik az x64-es felhasználókkal... tehát az a kártya az istennek sem működik (régi gépemen működött), ezért szeretnék beújítani :p ez a Leadtek elvileg működik 64bites rendszeren is..
a kártyát egyenlőre sima analóg kábeltvre használnám, szeretnék vele VHS-t digitalizálni.. én úgy gondolom, hogy az adatai alapján ez a kártya tudja mindazt amire nekem szükségem van, de azért meg hallgatnék egy-két véleményt, mielőtt megveszem :) 
Örülnék ha valaki (akinek van ilyen, vagy ismeri, látott már ilyet) leírná a véleményét...
Előre is köszönöm segítségeteket!

#287 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 23. 09:17

Egy érdekes dolgot osztanék meg veletek! Leadtek TV2000 XP Expert kártya van a gépben, azon W7 64 bit. Alapból a kártya ugye 4:3 képet ad, ebből a 16:9-et erős nyújtással (úgy, hogy a képet torzítja) hozza létre. Utóbbi időben az a szokásom, hogy nem zárom be a progit, ha otthagyom a gépet, hanem csak lekapcsolom a ház gombjával. Azt vettem észre, hogyha ilyenkor - tehát ha teljes képernyőről nem lépek ki - akár másnap, akár bármikor újra indítom a PWR2-t, akkor szépen kitölti a teljes képernyőt és nem torzít. Legalábbis nem olyan erősen, mintha a jobbgombos menü "Videó nyújtás"-al tenném teljes képernyőre.

Esetleg, akinek ilyen - sztem Leadtek kártya elég hozzá - van, az megnézné, hogy az övé is így működik, azt megköszönném!
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#288 Felhasználó inaktív   UseR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 23. 20:56

sziasztok! Win7RC alatt próbálok egy Hauppauge WinTV PVR250-et éleszteni. A saját programjával megy, de a Media Center nem hajlandó együttműködni vele.
Kép

a képen látszik a probléma. Vistával jó volt, a driverek megvannak a kártyához, a windóz is látja őket device managerben. valakinek esetleg van hasonló tapasztalata?

#289 Felhasználó inaktív   UseR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 23. 20:57

a másik gondom a port.hu EPG beizzítása Win7 Média Centerbe - erre van már megoldás?

Szerkesztette: UseR 2009. 08. 23. 20:57 -kor

#290 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 23. 21:07

Idézet: UseR - Dátum: 2009. aug. 23., vasárnap - 21:57

a másik gondom a port.hu EPG beizzítása Win7 Média Centerbe - erre van már megoldás?

Bzoley jóvoltából van.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#291 Felhasználó inaktív   UseR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 23. 22:29

Idézet: VKP - Dátum: 2009. aug. 23., vasárnap - 22:07

Bzoley jóvoltából van.

ezt megtaláltam azóta én is :) köszi!

#292 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 06. 22:56

Milyen nem professzionális megoldás jöhet szóba ha egy belső hálózaton (100 as UTP), több adást szeretnék szórni.

Mondjuk 8 csatornát szeretnék állandóan.

1. Mekkora telejsítményű gép kellene ehhez?
2. milyen tunner(ek) lenne a megfelelő megoldás?

Ha úgy számolunk hogy 1 kártya képes lene egyszerre 2 adás képét továbbítani akkor elveikeben 4 kártyával megoldható lenne (ehhez kellene oylan lap amin 4 PCI vagy PCIe fogalalt van), 2db 120 as HDD hogy a winyók ne fogják vissza a rendszert.

Van esetleg valami céleszköz ami erre való (aminél nem kell PC se tunner se semmi), amibe egyszerűen belekötjük az analóg jelet majd a UTP kábelt és kis konfigurálás után kész is.

Szerkesztette: Virus9AX 2009. 09. 06. 22:59 -kor

#293 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 09. 06. 23:24

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2009. szept. 6., vasárnap - 23:56

Milyen nem professzionális megoldás jöhet szóba ha egy belső hálózaton (100 as UTP), több adást szeretnék szórni.

8 gép 8 külön kártyával biztos működik :-) 1 gépen általában az enkóderszoftver sem fut több példányban, kártyák is csak egy adót tudnak befogni. Ha több bemenet van, akkor külön alkalmazással lehet varázsolni, elég combos gép is kell a tömörgetéshez.

Analóg jelből/UTP-t tud csinálni, de azok meg max. 1 nézősek. Kb. 20ezer/tuner. A nagyobb cuccoknak utánajárni sincs értelme, nem hinném, hogy milliókat szeretnél eltolni.
Make love not Wor.

#294 Felhasználó inaktív   zhagyma 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 06:24

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2009. szept. 6., vasárnap - 22:56

1. Mekkora telejsítményű gép kellene ehhez?
2. milyen tunner(ek) lenne a megfelelő megoldás?

Ha úgy számolunk hogy 1 kártya képes lene egyszerre 2 adás képét továbbítani akkor elveikeben 4 kártyával megoldható lenne (ehhez kellene oylan lap amin 4 PCI vagy PCIe fogalalt van), 2db 120 as HDD hogy a winyók ne fogják vissza a rendszert.

Van esetleg valami céleszköz ami erre való (aminél nem kell PC se tunner se semmi), amibe egyszerűen belekötjük az analóg jelet majd a UTP kábelt és kis konfigurálás után kész is.

Szia!

Ha mát otthoni műsorszórás szeretnél UTP-én, miért analógot szeretnél "szórni"? Válaszad a digitális adást és stream-eld a hálózaton.

#295 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 09:39

Idézet: zhagyma - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 7:24

Ha mát otthoni műsorszórás szeretnél UTP-én, miért analógot szeretnél "szórni"? Válaszad a digitális adást és stream-eld a hálózaton.

Azzal előbbre van? Ráadásul ha célhardver, akkor úgyis kompozit a bemenet, ha tunerkártyázni szeretne, akkor meg a settopbox csinál a digitből analógot és azt adja be alá kompoziton, vagy valamin.
Make love not Wor.

#296 Felhasználó inaktív   zhagyma 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 08:44

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 9:39

Azzal előbbre van? Ráadásul ha célhardver, akkor úgyis kompozit a bemenet, ha tunerkártyázni szeretne, akkor meg a settopbox csinál a digitből analógot és azt adja be alá kompoziton, vagy valamin.

Ismereteim szerint a digitális adásnál a PC-s tunerből digitális stream nyerhető. Analóg adás esetén a tunerbe esetleg beépített MPEG2 encoder, vagy szoftveres encoder használható a stream előállítására. A "műsorszórás" egy ethernet hálózaton megvalósítható PC-k között például ezzel: mediaportal (open source). Úgy gondolom ezen esetben nincs szükség célhardverre a tuner kártyák kivételével, feltéve ha van LAN. Hogy előbbre van-e, vagy sem azt nem tudom ... javasoltam egy lehetséges megoldást.

#297 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 10:51

Idézet: zhagyma - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 9:44

Ismereteim szerint a digitális adásnál a PC-s tunerből digitális stream nyerhető.

Ezt nem ismerem, ellenben ha 1az1-ben nyomja tovább, akkor elég hamar sovány lehet a hálózat.
Make love not Wor.

#298 Felhasználó inaktív   zhagyma 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 11:43

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 10:51

... ha 1az1-ben nyomja tovább, akkor elég hamar sovány lehet a hálózat. ...

Sok kliens esetén biztosan. Mivel kliens-szerver rendszer, gondolom csak azok a stream-k terhelik a hálózatot, amlelyeket éppen megtekintenek a kliensek.

#299 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 12:59

Idézet: zhagyma - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 12:43

Sok kliens esetén biztosan. Mivel kliens-szerver rendszer, gondolom csak azok a stream-k terhelik a hálózatot, amlelyeket éppen megtekintenek a kliensek.

Multicast jó is lenne. Meg attól függ mit tud mellette a lan, de monitoron nézni fél megabit flash mondjuk teljesen jó lenne, a digit adás meg azért megabitek. Ez sem mindegy. Ja, meg a kliens sem, hátha nem telepíthet, varázsolhat semmit, a flash meg mondjuk böngészőfüggetlen. Ellenben kurva drága  :Đ

No meg ilyen online streames topik már volt pár, érdekelne hova jutottak, vagy merre az előre a megoldással.
Make love not Wor.

#300 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 14. 19:24

Hmm érdekes megoldások az igaz.

De a sok gépes megoldás kicsit sokba kerülne sztem gépenként legalább 50K és itt nem 8-10 csatornát kellene szórni.

Azért analóg mert a jel asszem az (UPC-s az tuti), legalábbis a csak analóg jelet ismerő Tunnerem simá vette az adást.

HW-s háttér az annyi hogy adott egy 100/100-as belső hálózat (kollégium) egyszerre a várható maximum 150 néző(igaz ez csak durva becslés, kb van 350 lakója a kolinak nem mindenkinek van PC-je vagy laptopja max 70%, szobánként valszeg 1 gépen menne csak az adás így a 350 et oszthatjuk 4 el), na most fél megabiten nem tudom milyen minőséget lehet kicsalni nem vagyok kóder mester, de így lenne 75Mbit sávszél foglalás (mondjuk 3 emelet van és minden szinten vannak routerek ez nem tudom mennyire befolyásoló tényező) és maradna szintén 75Mbit nyi szabad sávszél az internetre.

Abba igazatok van hogy milliókat nem szeretnék/nénk költeni, így a nagyon professzionális cuccok kilőve.
Én igazából arra lennék kíváncsi hogy megoldható e ez mondjuk 50-60K összegből habár valószínűleg nem.

Szerkesztette: Virus9AX 2009. 09. 14. 19:27 -kor

Téma megosztása:

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.