HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#1901 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 01. 05:57

Idézet: Socket - Dátum: 2008. márc. 31., hétfő - 22:09

A cikk jó, csak úgy ömlik belőle a hurrá optimzmus, ez nyílván a UPC-t dicséri, hogy nyitásra sikerült előállniuk egy nem félkész szolgáltatással. Azonban valahogy hiányzik belőle a "szakmaiasság", mehetett volna akár blog-ra is, mindenesetre egy rövid ismertetőnek jó volt.

Ez volt a lenyeg. Kiprobaltuk, ilyen volt. Nem vesezos, sajnos az egy-ket emberen kivul nem erdekel senkit, akik meg itt a forumban siman megtalaljak, amit keresnek. Hurraoptimizmus? Nana. :) Erre varok evek ota, es szerintem nem csak en... teljesen mindegy melyik ceg allt volna a masik oldalon.
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1902 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 06:00

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 2:01

:offtopic: nem akarlak bántani, de ettől te sokkal jobb cikkeket szoktál írni ;)

Nem bantasz. Izlesek es pofonok. :D Nyilvan nem neked szol, aki mindent tudsz a temarol...

#1903 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 06:03

Idézet

- A HD felvevos Philips tamogat 1080p kimenetet ? (tudom, hogy a jel csak 1080i, de ettol fuggetlenul fullHD TV-n sokkal szebb ha 1080p-vel hajtod, sokkal elesebb a kep) Kis Philips csak 1080i-t tud kikohogni magabol...

Akarhogy neztem az 1080i, meg 1080p anyagot, nem nagyon latok kulonbseget, szal ezt akar urban legendnek is hivhatjuk.

A felvett anyagokhoz meg nyilvan nem lehet hozzaferni sehogy, ezt mar korabban is letargyaltuk. Masolas? LAN-on hozzaferes? Mirol beszelsz? :)

#1904 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 06:09

Idézet: tfetng - Dátum: 2008. márc. 31., hétfő - 22:56

- HD egy vicc. Angol nyelvu NatGeo (ami tenyleg szep) fizessek 8-10k-t havonta ? EuroSport majd talan lesz (gondolom csak angolul ez is felirat nelkul) HBO HD-nel anyaztam eloszor nagyot - es akkor meg itt volt a szerelo - hogy ez bazzeg nem HD.
Egyenlore 1:0 UPC vs. en. Messze nem azt kaptam, amire szamitottam.

Pedig eleg volt csupan elozetesen olvasnod. HBO HD-nal senki sem allitotta, hogy rogton minden az lesz. Igaz a nulla HD tartalom azt sem eri el, emit elozetesen igertek.
A dobozt nekem meg nem sikerult kiakasztanom, bar neha tenyleg belassulgat. Nem jobban mint mas hasonlo doboz, ugyhogy ez nekem nem tunt komoly problemanak, siman kivarhato. A betuk, kepernyok minosege tenyleg nem HD-ra valo, de ez latszik a kepernyomentesekbol is.

#1905 Felhasználó inaktív   Naked Lunch 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 07:39

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. márc. 31., hétfő - 14:27

Az nem világos, hogy a cikk szerint éjszaka is, stand-by üzemmódban is folyamatosan megy a winchester?

Meg feleslegesnek tűnik a nézett adás folyamatos felvétele (jó, tudom cserébe ott az a szolgáltatás, hogy vissza tudom tekerni az élő adást, bár erre nem igazán van szükség), mert kíváncsi vagyok, hogy mennyire lesznek tartósak ezek a box-ok?

#1906 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 08:17

Idézet: Naked Lunch - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 7:39

Az nem világos, hogy a cikk szerint éjszaka is, stand-by üzemmódban is folyamatosan megy a winchester?

Meg feleslegesnek tűnik a nézett adás folyamatos felvétele (jó, tudom cserébe ott az a szolgáltatás, hogy vissza tudom tekerni az élő adást, bár erre nem igazán van szükség), mert kíváncsi vagyok, hogy mennyire lesznek tartósak ezek a box-ok?

Szvsz tök mindegy meddig tart. Ha elromlik, nem tudod igénybe venni a szolgáltatást, így csere. Téged nem terhel semmi. (Csak a környezetet: volt egy zöld hozzászóló néhány napja.)

Az élő műsor felvételéről... Ha nem akarod ezt a szolgáltást igénybenni, akkor nem nézed meg, mit rögzített.
A focirajongókkal szokott az megtörténni, hogy az asszony pont akkor áll be a képbe, amikor gólt rúgnak. Tudom a válaszod, úgyis megismétlik vagy 8 kameraállásból...  :tv:

#1907 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 08:21

Mint az IPTV-sek. Azok ugyanugy mennek ejjel-nappal, nem hallottam, hogy cserelni kene oket felevente. Amugy meg a szolgaltatoe a box, ha rossz, kicserelik, az o gondja.

A szamitogepemben levo egyik winyomban több mint 5,5 ev van, azota megy (pontosan 2961828 perc, azaz 49363,8 óra, 2056 nap van benne), az utóbbi 3 évben ejjel-nappal (melohelyi gep), megis jo meg mindig.

Krinyo

#1908 Felhasználó inaktív   kChris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 08:32

komolyan mondom el vagyok hülve ezektől az áraktól. 6-8-10 rugo CSAK A TVért??? hol élnek ezek? komolyan veszek egy antennát veszek egy digitális beltérit aztán ingyen jön az adás. ott is vannak legalább olyan műsorok mint ennél a lehúzós UPCnél.. HBO olyan ratyi hogy hihetetlen, előfizettem rá mer 1200volt 1 hónapban gondoltam ennyit megér de olyan szar filmek mennek rajta és mindegyiket lenyomják 5-10* hogy már nem is nézem.. és most azért is fizessek 2500at mert HB már nincs önmagában csak HBO2vel (ami ugyanaz csak a filmek vannak másképp keverve)??? lemondom az egészet, netről úgyis lejön ami érdekel, évekkel korábban mint ahogy odakerülne...

Szerkesztette: kChris 2008. 04. 01. 08:33 -kor

#1909 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 08:33

Idézet: Strezi - Dátum: 2008. márc. 31., hétfő - 22:32

Nekem nem igazán vilagos, hogy 20Mb/s UPC kábeles interneten miért nem lehet IPTV-zni. Az IP csomagok igenis atmennek, kellő számban. Gondolom, kellene egy direkt 10+Gb-es kapcsolat másik szolgáltató felé . . .

De vicces lenne, ha a torvenyileg kipassziroznak a hordozoszolgaltatokbol es a musorszolgaltatokbol, hogy keresztbe kelljen tudniuk adni a masik halozatan..... Tehat UPC kabelen T-home-ot nezni (mert ugye visszafele nem lehet tul egyszeruen, mert a UPC digitalis az nem IP alapu tudtommal...Bar, valahogy biztosan enkapszulalhato IP csomagba, kerdes, hogy ennek hol, milyen eszkozigenye lenne. )

#1910 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 08:42

Idézet

komolyan veszek egy antennát veszek egy digitális beltérit aztán ingyen jön az adás.

Hajra. Sokan irtak mar, ime megegyszer: NEM KOTELEZO ELOFIZETNI.

#1911 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 08:46

Idézet

komolyan veszek egy antennát veszek egy digitális beltérit aztán ingyen jön az adás.

Hajra, jo szorakozast az m1, m2, Duna, ATV, HirTV, RTL, Tv2 csomaghoz... mert a hirek szerint kb. ez lesz ingyenes a DVB-T-n...

Samott

Szerkesztette: Samott 2008. 04. 01. 08:47 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1912 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 08:49

Idézet: Samott - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 8:46

Hajra, jo szorakozast az m1, m2, Duna, ATV, HirTV, RTL, Tv2 csomaghoz... mert a hirek szerint ez lesz kb. ingyenes a DVB-T-n...

Samott

Ő szerintem műholdas vételre gondolt és nem DVB-T re. DVB-T meg ugyebár még a jövő zenéje. Ma még ugyebár csak kísérleti sugárzás van mely még nem is országos lefedettségű.

#1913 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 08:52

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 9:49

Ő szerintem műholdas vételre gondolt és nem DVB-T re.

Az meg nagyobb elmeny lehet... :)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1914 Felhasználó inaktív   Yv@n 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 08:57

Krinyo:
Van valami mód a set top box valagáról lefejteni PC által ehető formában jelet?
Anyám gépében van egy dvb-t tuner, feltételezem ilyen jelet nem lehet lehúzni róla, tehát az a megoldás mint analóg boxok esetén nem működik, viszont ezen kívül van valami megoldás?

Ő lenne az a családban aki néha igényelné, hogy valami műsort felvehessen(beépített hdd kevéske, meg különbenis...kérem az anyagot, majd elteszem ahova szeretném :) ), és jó lenne digitális jelet lementeni. Valószínű, hogy a legszarabb esetben is fényévekkel jobb minőségű, mint ami analóg jelet képes rögzíteni egy efféle olcsóbb tuner.

#1915 Felhasználó inaktív   Naked Lunch 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 09:03

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 8:21

Mint az IPTV-sek. Azok ugyanugy mennek ejjel-nappal

Azt ismerem, de az a megoldás sem szimpatikus.
Úgy vagyok vele, hogy feleslegesen ne működjön semmi.
Az igazán jó megoldás az lenne, ha tennének pár giga memóriát a box-ba, és az ilyen elő adás visszanézés azt használná, a teljes műsor rögzítése meg mehetne a HDD-re.

#1916 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 09:06

Idézet: Yv@n - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 8:57

Krinyo:
Van valami mód a set top box valagáról lefejteni PC által ehető formában jelet?

Persze, analogban kiveszed, bele tv-tunerbe, vagy DVD-rogzitobe, vagy amibe akarod. Mas megoldas nincs. Digitalisan felejtsd el.
Nem is ertem mibol gondoljatok, hogy ezt, vagy a szerkesztest, vagy barmi hasonlot barmelyik csatorna tulajdonosa engedelyezne. Az is csoda, hogy ilyen nagy winyoval rendelkezo STB-t kitelepit a UPC...
A beepitett winyora azert nagyon sok anyag fer SD-ben.

Krinyo

#1917 Felhasználó inaktív   tfetng 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 01. 09:16

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 6:03

Akarhogy neztem az 1080i, meg 1080p anyagot, nem nagyon latok kulonbseget, szal ezt akar urban legendnek is hivhatjuk.

A felvett anyagokhoz meg nyilvan nem lehet hozzaferni sehogy, ezt mar korabban is letargyaltuk. Masolas? LAN-on hozzaferes? Mirol beszelsz? :)

1080i eseteben a fel kepbol interpolalnak egesz kepet, ezert minden kicsit elmosodottabb lesz rajta. (FullHD TV-t feltetelezve. HDReady-nel (720p) ugyis teljesen mindegy) Ez nyilvan TV adas eseteben nem eszreveheto, viszont a menu eseteben igen. Nekem pl nem mindegy, hogy a menu szovegek kontrasztosak vagy zizegnek. A kerdesem mindossze arra vonatkozott hogy a _box_ kepes-e 1080p-vel hajtani a TV-t, hogy FullHD TV-n ne legyen csunya a menu.

Eleg szomoru, hogy pont te (mint tech ujsagiro) tartod viccesnek a LAN-os hozzaferest es egyebeket. A technologia teljes egeszeben adott ehhez, csak korlatozzak. Kb ugy erzem magam, mint a VHS elotti idokben, bar akkor annyira nem volt fajdalmas, hogy nem tudom megosztani/backupolni a felvett tartalmat (amiert fizettem!) mert felvenni sem tudtam :)

Vicces, hogy az UPC megteheti MO-on hogy sokkal kevesebb szolgaltatasert sokkal tobbet ker. (USA/NY EU-hoz kepest)

#1918 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 09:20

Idézet: tfetng - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 9:16

1080i eseteben a fel kepbol interpolalnak egesz kepet, ezert minden kicsit elmosodottabb lesz rajta. (FullHD TV-t feltetelezve. HDReady-nel (720p) ugyis teljesen mindegy) Ez nyilvan TV adas eseteben nem eszreveheto, viszont a menu eseteben igen.

Dehogy lesz "sokkal elmosodottabb". Jezusom. :) Siman osszerakjak a ket felkepet hiba nelkul. A menu meg 720p-n is meg 1080-on is ugyanolyan ocsmany, mert nem a HD-t szem elott tartva keszitettek, ugyhogy szep menure ne szamits a kimenet jeletol fuggetlenul. :)

#1919 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 09:22

Idézet: tfetng - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 10:16

Vicces, hogy az UPC megteheti MO-on hogy sokkal kevesebb szolgaltatasert sokkal tobbet ker. (USA/NY EU-hoz kepest)

Nem mondod, hogy mashol engedik a digitalis kimasolast a dobozbol? ;) (mert en meg ilyenrol nem hallottam)

Samott

#1920 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 09:23

Idézet: tfetng - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 9:16

Eleg szomoru, hogy pont te (mint tech ujsagiro) tartod viccesnek a LAN-os hozzaferest es egyebeket. A technologia teljes egeszeben adott ehhez, csak korlatozzak.

USA-ban, Nyugat-Europaban hol fersz hozza barmihez is hasonlo szolgaltatasnal? Sehogy. Es nyilvan viccesnek tartom, mert neked is tudnod, erezned kellene, hogyan allnak ehhez az egeszhez a tartalomszolgaltatok... nyilvan nem technikai akadalya van. Ahogyan pl. annak sem lenne technikai akadalya, hogy egyszerre ket adast vegyek fel. Megsem lehet es en nem is csodalkozom rajta.

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.