HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#1961 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 01. 12:40

Idézet: delphijos - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 12:29

Max. akinek elég az a pár adó, és még egy digitv-t sem hajlandó kifizetni....

Pont nekik szol majd a DVB-T, hogy ne csak 1+2 csatorna legyen a valasztasi lehetoseg...
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1962 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 12:43

Megnéztem az UPC analóg csatornakiosztását és annak a díjait.
A jelenlegi silver csomag megfelel a régi családi csomagnak. Ennek a jelenlegi díja 4000 Ft.

#1963 Felhasználó inaktív   delphijos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 12:57

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 11:40

Pont nekik szol majd a DVB-T, hogy ne csak 1+2 csatorna legyen a valasztasi lehetoseg...

Ez OK, de ki fog szolgáltatni DVB-T-ben amikor azon nagyságrendekkel kisebb haszon realizálható? Ha lesz én örülök neki ( bár kihasználni nem fogom ) de kicsit szkeptikus vagyok...
PS3 ID: delphijos , PC: Éppen hogy csak AT, kizárólag netezésre

#1964 Felhasználó inaktív   tfetng 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 01. 13:02

Idézet: delphijos - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 11:48

Ezt az ö szempontjukból meg lehet érteni. Mindegyik saját "look"-ot akar, azokkal a funkciókkal amiket ő támogat. Egy "általános" cucc egy részről vagy nem tudna anyit mint ők szeretnék, másrészről meg lenne benne olyan amit meg ők nem akarnak / tudnak.

Egyébként a 1080i 1080p-ről van kismillió leírás érdemes azot elolvasni, jobban én sem tudnám elmagyarázni. Itt van egy pl. KATT

Koszi a linket, hasznos volt. Ezek szerint az atvitt adat mennyiseg ugyanaz a p/i esetben. Ebbol kovetkezoen az atlagos savszellesseg igenye is megegyezik. Akkor nincs sporolas sehol. Kiraly. A kulonbseg az, hogy az 1080p jelet nem kell post-processelni:

"In 1080p, each frame of video is sent or displayed progressively. This means that both the odd and even fields (all 1,080 pixel rows or pixel lines) that make up the full frame are displayed together. This results in a smoother looking image, with less motion artifacts and jagged edges."

A vicc az egeszben az, hogy ha nem media berendezesekrol beszelunk, hanem mondjuk egy PC-rol ami tv-re van kotve, akkor a kulonbseg 1080i es 1080p kozott eg es fold. Kiprobaltam jonehany markat mielott megvettem a TV-m, de egyedul a Sony tudta a valodi 1080p inputot, es csak ennek nem zizegett a kepe 1080 felbontasban. PC input 1080i-vel iszonyu szar (nem movie nezesre, mert ott ugysem veszed eszre, de mondjuk egy browser/desktop eseteben. A deinterlace miatt (note to self: nem interpolacio miatt) a kep nem kontrasztos, elek zizegnek, fontok bantjak a szemet etc.)

Innentol kezdve mi a banat ertelme van az 1080i-nek ? Azon tul, hogy el lehet adni minden TV-hez 1db post-process chip-et ?

#1965 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 13:04

Idézet: Pille - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 12:24

Gizikét a gőzekével...

A digikábel nem digitálisan továbbítja a jelet. Az analóg UPC-nek meg olcsóbb az előfizetése, mint a digitálisnak. Ezt az árat még meg kell nézni.

Kis nyugdíjas eleve nem fog 500 ezerért full hd plazmát venni hogy digitálisan teljes pompába nézze a national geo-t  :respect:  ;)
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1966 Felhasználó inaktív   tfetng 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 04. 01. 13:06

Idézet: Samott - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 11:51

Eddig se volt sok ertelme... :) (volt egyaltalan olyan szolgaltato ahol ez a megoldas mukodott?) (de ha a DVB-T mpeg4-ben indul, akkor a jelenlegi DVB-T tunereknek se lesz sok haszna :Đ )

Samott

Miert ? Adott a szabvany, elvileg minden iparagi szereplo megvalositja, es a gadgetek remekul mukodnek eggyutt. (Legalabbis regen meg ez volt a moka) Most meg mit kapunk ? Kotsog DRM-et mindenhol... :(

Errol jutott eszembe valami: A magyar torvenyeknek megfeleloen jogomban all backupot kesziteni a cuccaimrol. Ergo akar a felvett TV adasbol is. Ezt most a UPC 100%-ban elveszi tolem. Nem lehet ezert perelni ?  :cool:

#1967 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 13:07

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 12:40

Most mondjam azt hogy 2003 óta nem nézek tv-t,nekem bőven eklég volt eddig is a tv2 meg az rtl azt se én nézem hanem a család.Van egy digitális műholdvevőm azt is valamelyik nap próbálltam ki hogy még üzemel e :)
Egyáltalán fellapozok egy műsorújságot és sehol nem találok egy olyan filmet ami nem lenne "ezer éves" és nem láttam volna minimum 2 szer.Nem értem hogy mért nem csinálnak egy olyat mint külföldön, a moziba menő filmek mennek és csak azért fizetsz amit megnézel.

Szerkesztette: djculture 2008. 04. 01. 13:15 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1968 Felhasználó inaktív   Yv@n 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 13:11

Idézet: tfetng - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 13:06

Errol jutott eszembe valami: A magyar torvenyeknek megfeleloen jogomban all backupot kesziteni a cuccaimrol. Ergo akar a felvett TV adasbol is. Ezt most a UPC 100%-ban elveszi tolem. Nem lehet ezert perelni ?  :cool:

Legjobb esetben azt éred el, hogy nem adnak felvételre alkalmas boxot...

#1969 Felhasználó inaktív   Laci082 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 13:11

Idézet: kChris - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 9:31

nem tudom pontosan de 2-3 német adó ingyen sugároz HDben.. pl RTL, Pro7. egyéni szerencse hogy értek németül, elég sokszor mennek jó filmek (HBO előnye hogy nincs reklám..). Mivel van rálátásom a Széchenyi hegyre és a TVmben is van DVB-T tuner, azt is ki tudom próbálni. Kiváncsi vagyok mit fognak a DVB-T multiplexekbe belepakolni, szerintem a T-Onlinenak és a UPCnek akkora lobbiereje lesz hogy sok értelmeset nem fognak engedni beletenni, mert különben nagyon sok user felmondaná a hazai/stb csomagot ami normális DVB-T összeállítással értelmét vesztené. (szerintem az előfizetők jó része ilyen kaliberű csomagra fizet elő)

Csak, hogy ne lepődj meg: az ÖSSZES általad említett német csatorna leállította a HD sugárzást, mert nem érte meg nekik. De ha lenne akkor is néznél nagyot mert a valódi HD tartalom annyi volt rajtuk mint most az HBO HD-n (igen, 0%).

A DVB-T-re meg nem a kábelesek nyomására nem fognak ingyenesen felkerülni a kábelcsatornák, hanem azért mert azok így elesnének egy rakás bevételtől amit most a szolgáltatóktól beszednek jogdíj címén. Éppen ezért nem érdekük, hogy ingyenesen elérhetőek legyenek, mert a nézettségük várhatóan akkor se lesz annyival magasabb, hogy a reklámbevétel kompenzálni tudná a kieső jogdíjakat. Ez különösen igaz a legtöbb magyar megélhetési kábelcsatornára.

Szerkesztette: Laci082 2008. 04. 01. 13:13 -kor

#1970 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 13:12

Idézet: tfetng - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 14:06

Miert ? Adott a szabvany, elvileg minden iparagi szereplo megvalositja, es a gadgetek remekul mukodnek eggyutt. (Legalabbis regen meg ez volt a moka)

Mikor, hol volt olyan, hogy DVB-C-n szabadon vehetted a musort barmilyen eszkozzel? En csak olyanrol hallottam, ahol a szolgaltato adja az eszkozoket...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1971 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 13:13

Idézet: djculture - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 13:04

Kis nyugdíjas eleve nem fog 500 ezerért full hd plazmát venni hogy digitálisan teljes pompába nézze a national geo-t  :respect:  ;)

Hát persze! De az előfizetési díj őt is terheli. Miattuk  ;) kerestem meg az analóg havidíjat. Mondjuk nekik mindig kitalálnak valamit, de az most még várat magára. A szomszédunkban lakó nyugdíjasok kb. 6000-et fizet az internetért, meg a tv-ért együtt. Nyugdíjas csomag.
Meg ott a digikábel.

Meg nyáron nagy valószínűséggel úgyis lesz társasházi csomag, az meg 25% kedvezményt ad a csomagdíjból.

#1972 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 13:15

Idézet: tfetng - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 13:06

... Errol jutott eszembe valami: A magyar torvenyeknek megfeleloen jogomban all backupot kesziteni a cuccaimrol. Ergo akar a felvett TV adasbol is. Ezt most a UPC 100%-ban elveszi tolem. Nem lehet ezert perelni ?  :cool:

Nem veszi el. Van videód, dvd-d, azokat rákötöd a mediabox RF kimenetére és megoldódott a probléma.  :up:

#1973 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 13:19

Idézet: Laci082 - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 13:11

Csak, hogy ne lepődj meg: az ÖSSZES általad említett német csatorna leállította a HD sugárzást, mert nem érte meg nekik. De ha lenne akkor is néznél nagyot mert a valódi HD tartalom annyi volt rajtuk mint most az HBO HD-n (igen, 0%).

Melyik nap?  :OOO  A múlt hét péntekén még működött. Vagy a t-kábeles settopbox csak emlékezetből tette oda a Hd jelet?

#1974 Felhasználó inaktív   tfetng 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 04. 01. 13:28

Idézet: Samott - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 13:12

Mikor, hol volt olyan, hogy DVB-C-n szabadon vehetted a musort barmilyen eszkozzel? En csak olyanrol hallottam, ahol a szolgaltato adja az eszkozoket...

Samott

Ki beszelt itt szabad vetelrol ? Kabelnel ez eleve furcsa fogalom.

En csak azt mondtam, hogy ha regen ket cucc tamogatott egy szabvanyt, akkor altalaban mukodtek. Most meg itt van a UPC, DVB-C szabvany szerint tolja a digit TV-t, amit tamogat a TV-m, megsem birom hasznalni. Mindezt csak azert, mert a dekoder kartya (amit akar a TV-men levo slotba is illeszthetnek ha lenne ilyen verzioja) bele van heggesztve a dobozba. Szep uj vilag. DRM FTW !  :confused:

#1975 Felhasználó inaktív   delphijos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 13:30

Idézet: tfetng - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 12:02

Koszi a linket, hasznos volt. Ezek szerint az atvitt adat mennyiseg ugyanaz a p/i esetben. Ebbol kovetkezoen az atlagos savszellesseg igenye is megegyezik. Akkor nincs sporolas sehol. Kiraly.

Lehet hogy hasznos volt de nem olvastad elég figyelmesen. :)  Ha ugyanaz lenne a sávszélesség igény, akkor tényleg nem lenne szükség 1080i-re. Egy frame 2 field-ből áll. 1080i-nél a két field csak "fele akkora" mint a teljes kép, mert az egyik a páros, a másik a páratlan sorokat tartalmazza. Ebből "fésüli" össze a deinterlacer egy frame-é. 1080p-nél midíg a "teljes" képtartalmat küldik és nincs szükség deinterlace-re.

The fields in 1080i are composed of 540 rows of pixels or lines of pixels running from the top to the bottom of the screen, with the odd fields displayed first and the even fields displayed second. Together, both fields create a full frame, made up of all 1,080 pixel rows or lines, every 30th of a second.

In 1080p, each frame of video is sent or displayed progressively.This means that both the odd and even fields (all 1,080 pixel rows or pixel lines) that make up the full frame are displayed together.

Szerkesztette: delphijos 2008. 04. 01. 13:30 -kor

PS3 ID: delphijos , PC: Éppen hogy csak AT, kizárólag netezésre

#1976 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 13:39

Idézet: tfetng - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 14:28

Ki beszelt itt szabad vetelrol ? Kabelnel ez eleve furcsa fogalom.

Te ne terelj, ne terelj, mert raduszitok egy moderatort. :) Te irtad, hogy nem lesz ezutan sok ertelme a tevebe epitett dvb-c-nek, en azt irtam, hogy eddig se volt, mert senki se tamogatta. Te erre azt irtad hogy dehogynem, szabvany, remekul mukodott egyutt... probalsz csusztatni, de nem hagyom. :)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1977 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 15:35

Idézet: alibabusic - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 12:16

Van benne box +kézikönyv,távirányító, scart kábel, rf kábel.

Viszont a Thomson felvevős boxhoz adott scart kábel -1 m- nekem nem volt elég hosszú, így a szerelő nem is tudta a végleges helyére tenni. Miután elment irány kábelt venni.
A szomszédomnak a sima Pace boxhoz már jó hosszú scartot raktak a dobozba.

Köszi a választ. Felvevős lesz, de azthiszem nekem is kell vennem kábelt mert 1m-s az épp necces. Majd kiderül holnap este.
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

#1978 Felhasználó inaktív   tfetng 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 04. 01. 16:27

Idézet: Samott - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 13:39

Te ne terelj, ne terelj, mert raduszitok egy moderatort. :) Te irtad, hogy nem lesz ezutan sok ertelme a tevebe epitett dvb-c-nek, en azt irtam, hogy eddig se volt, mert senki se tamogatta. Te erre azt irtad hogy dehogynem, szabvany, remekul mukodott egyutt... probalsz csusztatni, de nem hagyom. :)

Samott

lol  :cool:

Szal, nem azt irtam, hogy a dvb-c szabvany mukodott regen, ezt ertetted felre. Csak azt mondtam, hogy regen ha vettel valamit ami ismert egy _akarmilyen_ szabvanyt (pl: VHS) es vettel melle valamit (mondjuk egy VHS kazit) ami szinten, azok tobbnyire mukodtek frankon egymassal. Vagy az analog tuner, ami remekul mukodott az analog musorszorassal. Most hiaba DVB-C a musorszoras, meg hiaba tamogatja a TV-m, a hajamra kenhetem. (koltoi sirankozas volt  :rolleyes:)

DVB-C alapu musorszoras eleg sok helyen mukodik, Londonban volt szerencsem eloben is latni, hogy egy szal STB nelkul ment a kabeltv.

Egyebkent a kabeltuneres TV-k seggeben van csati, amibe dekodert lehet illeszteni (ugy nez ki mint egy PCMCIA kartyahely). UPC is csinalhatta volna, hogy ha a TV tamogatja, akkor a mediabox helyett kapsz egy PCMCIA kartyat, es orulhetsz a sajat TV-d ficsoreinek. (en teljesen oszinten erre szamitottam mikor vettem a TV-t tavaly karacsonykor. Tudom, naiv vagyok)

#1979 Felhasználó inaktív   tfetng 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 04. 01. 16:33

Idézet: delphijos - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 13:30

Lehet hogy hasznos volt de nem olvastad elég figyelmesen. :)  Ha ugyanaz lenne a sávszélesség igény, akkor tényleg nem lenne szükség 1080i-re. Egy frame 2 field-ből áll. 1080i-nél a két field csak "fele akkora" mint a teljes kép, mert az egyik a páros, a másik a páratlan sorokat tartalmazza. Ebből "fésüli" össze a deinterlacer egy frame-é. 1080p-nél midíg a "teljes" képtartalmat küldik és nincs szükség deinterlace-re.

The fields in 1080i are composed of 540 rows of pixels or lines of pixels running from the top to the bottom of the screen, with the odd fields displayed first and the even fields displayed second. Together, both fields create a full frame, made up of all 1,080 pixel rows or lines, every 30th of a second.

In 1080p, each frame of video is sent or displayed progressively.This means that both the odd and even fields (all 1,080 pixel rows or pixel lines) that make up the full frame are displayed together.

Ahhhh... :)

Szal valoban, a fel frame fele akkora mint a full. Viszont fele annyi ido alatt kell atpaszirozni a csovon, vagyis az _atlagos savszelesseg_ igenye pontosan ugyanakkora... A nagyobb savszelesseget a full frame csak akkor igenyli, ha ugyanannyi ido alatt kell eljuttatni kliens/szerver kozott, mint a half-frame-et.

Mas szavakkal: Fel frame-re 20ms-ed van, hogy eljuttasd a TV-hez. Full frame-re 40ms. Ha nincs olyan megkotes, hogy mindket esetben a kepnek mondjuk 20ms alatt meg kell erkeznie, hanem hagyod, hogy a progressziv jel 40ms alatt csorogjon le a csovon, akkor pontosan ugyanakkora savszelessegen elmennek.

Szerkesztette: tfetng 2008. 04. 01. 16:35 -kor

#1980 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 16:58

Idézet: Pille - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 13:15

Nem veszi el. Van videód, dvd-d, azokat rákötöd a mediabox RF kimenetére és megoldódott a probléma.  :up:

De. Az RF-en csak továbbmegy a jel, nem kimodulálódik a lejátszott. Ami csak digitálisan jön, azt az RF kimeneten sem dobozzal, sem doboz nélkül nem látod.
Legfeljebb az AV kimeneten vehetsz fel , a tv-n nézéssel egyidőben.

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.