HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#571 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 26. 00:14

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 23:54

Devan, devan! :D

Ott az ÁSZF-ben, hogy X-Y okok miatt módosíthatnak egyoldalúan ÁSZF-et. Ha pedig módosul, te felmondhatod kötelezettségek nélkül.
Ennyi.

Az X-Y okokat lehet firtatni, hogy valóban arról van-e szó... de ezt már szvsz jogi úton lehet erőltetni.

hehe. a cítált példa amit hoztam arról szólt hogy a júpiszi kártéríteni volt kénytelen. persze, jogi útra kell terelni...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#572 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 00:16

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 0:14

hehe. a cítált példa amit hoztam arról szólt hogy a júpiszi kártéríteni volt kénytelen. persze, jogi útra kell terelni...

Ha igaz is, hogy hibázott a UPC, Te szerinted hány előfizető fogja jogi útra terelni? Az előfizetők 0,0000001 %-a...  :(

Szerkesztette: petne 2008. 02. 26. 00:16 -kor

#573 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 00:18

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 23:58

monnyuk ja, SFIJ meglátásában van valami, leszerződtem 2 évre x adókra y pénzért, a technikai részletekre nem vagyok kíváncsi, oldják meg :)

csak ha szerződésbontás lesz a júpíszível (ami hülyeség lenne a részükről, sokezer ügyfelet vesztenének egy pillanat alatt, nagyobbat buknának, mintha a jelenlegi árakért digital silver + hbo-t adnának, vagy kevesebbért analóg családit), akkor mi van helyette? anyám mániája a mezzo meg a tv deko meg mittu domain, szóval az ingyenes műhold nem opció, digikábel ki tudja mikor ér el ide, net sem ártana valami, meg telefon... egy antenna digital + akármilyen adsl + vezetékes telefon jóval drágább lenne...

pontosan, te szinre szagra darabra leszerződtél a tv adások tekintetében. hogy a júpiszi ezeket milyen műszaki intézkedésekkel, bilaterális megállapodásokkal tudja biztosítani az az ő magánügye, te a tartalomra szerződtél, nem pedig arra, hogy kapsz tőlük 40 darab akármilyen tv adót, olyat amilyenhez éppen kedvük van vagy üzeletileg az a leg előnyösebb számukra perpill.

#574 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 00:19

Idézet: petne - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 0:16

Ha igaz is, hogy hibázott a UPC, Te szerinted hány előfizető fogja jogi útra terelni? Az előfizetők 0,0000001 %-a...  :(

jha kérem, ha a saját jogaitokért sem vagytok hajlandóak kiállni akkor így jártok. egyfolytában meg leszetk rövidítve...

#575 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 00:21

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 23:58

monnyuk ja, SFIJ meglátásában van valami, leszerződtem 2 évre x adókra y pénzért, a technikai részletekre nem vagyok kíváncsi, oldják meg :)

csak ha szerződésbontás lesz a júpíszível (ami hülyeség lenne a részükről, sokezer ügyfelet vesztenének egy pillanat alatt, nagyobbat buknának, mintha a jelenlegi árakért digital silver + hbo-t adnának, vagy kevesebbért analóg családit), akkor mi van helyette? anyám mániája a mezzo meg a tv deko meg mittu domain, szóval az ingyenes műhold nem opció, digikábel ki tudja mikor ér el ide, net sem ártana valami, meg telefon... egy antenna digital + akármilyen adsl + vezetékes telefon jóval drágább lenne...

antennadidzsitál?

#576 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 00:33

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 0:19

jha kérem, ha a saját jogaitokért sem vagytok hajlandóak kiállni akkor így jártok. egyfolytában meg leszetk rövidítve...

Rám ez az új rendszer nem vonatkozik, ezért én nem tudok kiállni. Viszont ezzel csak azt akartam sugallni, hogy sajnos az emberek többségének nincs ideje ezzel foglalkozni, pláne jogi herce hurcát  végigcsinálni.

#577 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 00:38

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 0:14

Igen, de ott egyértelmen bizonyítható volt vmi hülyeség, ami nem is rájuk tartozott volna, csak gondolom vmi a marketing anyagban szerepelt...
A lényeg, hogy megszívták, mert konkrétan be volt ígérve.

Itt viszont egy olyan dologról van szó, ami direkt benne van az ÁSZF-ben kivételként, hogy milyen esetben b*szhatnak ki veled egyoldalúan. Műszaki megoldások kérdésében meg elék nezél lenne bármit is bizonyítani... gumiszabály.

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 0:18

pontosan, te szinre szagra darabra leszerződtél a tv adások tekintetében. hogy a júpiszi ezeket milyen műszaki intézkedésekkel, bilaterális megállapodásokkal tudja biztosítani az az ő magánügye, te a tartalomra szerződtél, nem pedig arra, hogy kapsz tőlük 40 darab akármilyen tv adót, olyat amilyenhez éppen kedvük van vagy üzeletileg az a leg előnyösebb számukra perpill.

De nem a magánügye. Ott van az ÁSZF-ben, hogy a műszaki megoldás ezalól kibúvó.
Joker, amit lobogtathatnak, ha megkérdezik mi az oka, hogy elvették a csatornáid felét vagy invertált színnel kapsz 20 adót.

És te egyet tehetsz: nagy kegyesen megengedik, hogy felmondd a szolgáltatást.

Szerkesztette: vipisrac 2008. 02. 26. 00:43 -kor

#578 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 00:44

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 0:38

Itt viszont egy olyan dologról van szó, ami direkt benne van az ÁSZF-ben kivételként, hogy milyen esetben b*szhatnak ki veled egyoldalúan. Műszaki megoldások kérdésében meg elék nezél lenne bármit is bizonyítani... gumiszabály.

nézd hetente permutálhatják az adókat ha ez nekik jólesik. hozzárakhatnak újabb adókat. de azt alistát amit előfizették, pláne annak akiemelt prémium adóját nem vehetik el, mert az szerződésszegés. persze persz, felkínálják hogy ingyen kiszálhatsz a hűségből, mert nekik ez alegolcsóbb meg legkényelmesebb. nem kell veszteségegel helytállni a szerződésben vállalatkkal és/vagy kártérítést fizetni.
persze ha feladod és beletörődsz és inkább fizetsz mint akatonatiszt.... akkor röhögnek a markukba.

Szerkesztette: SFIJ 2008. 02. 26. 00:52 -kor

#579 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 00:50

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 0:38

De nem a magánügye. Ott van az ÁSZF-ben, hogy a műszaki megoldás ezalól kibúvó.
Joker, amit lobogtathatnak, ha megkérdezik mi az oka, hogy elvették a csatornáid felét vagy invertált színnel kapsz 20 adót.

És te egyet tehetsz: nagy kegyesen megengedik, hogy felmondd a szolgáltatást.

nagyon sok olyan kitételt le lehet írni egy polgárjogi szerződésben amiről a PTK alapján kimondja a bíróság hogy semmis :) a műszaki megoldás mibenléte téged fogyasztót nem érdekel. te adott tartalmakhoz való hozzáférési jogot vásároltál, adott kondíciókkal (időtartam, ár). ha ezt a szolgáltató nem teljesíti, holott erre szerződött, akkor az szerződésszegés.

#580 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 00:54

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 0:44

nézd hetente permutálhatják az adókat ha ez nekik jólesik. hozzárakhatnak újabb adókat. de azt alistát amit előfizették, pláne annak akiemelt prémium adóját nem vehetik el, mert az szerződésszegés. persze persz, felkínálják hogy ingyen kiszálhatsz a hűségből, mert nekik ez alegolcsóbb meg legkényelmesebb. nem kell veszteségegel helytállni a szerződésben vállalatkkal és/vagy kártérítést fizetni.
persze ha feladod és beletörődsz és inkább fizetsz mint akatonatiszt....

Nem értem mitől szerződésszegés?

Ott van a szerződésben, hogy ha X az ok, akkor nincs választás: változik a szerződés egyoldalúan, te meg tehetsz amit akarsz.
Ha úgy tetszik ez egy hivatalos kivétel a szerződés egyoldalú be nem tartására.

Ez ugyanaz, mint mikor a MÁV nem vállal felelősséget természeti okokból eredő késésért.
Le van írva, fehéren-feketén. Pont. Ha esik a hó a büdös életbe nem fogsz semmit rájuk kenni.

Hiába példálózol, hogy csak 10cm volt és hogy az ekkora hóban való utaztatás még az alapvető szolgáltatásuk része kell, hogy legyen... nem az. És mindez csak amiatt, hogy külön kezelik.

Eg szó mint száz, nem látok szerződésszegést. A szerződés szerint járnak el.
Ha vmit támadni akarsz akkor vagy az okról lehet bebizonyítani, hogy nem állt fent (pl. hogy a digitális átállás nem okozza az analóg csatik megszüntetését.) vagy magát a szerződést támadhatod, mondván, hogy az adott pont jogsértő.

De amíg a szerződésről (illetve ezekről az egyoldalú ÁSZF módosítási pontokról) ez nem bizonyosodik be, addig nincs itt semmiféle szerződésszegés.

#581 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 00:59

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 0:50

nagyon sok olyan kitételt le lehet írni egy polgárjogi szerződésben amiről a PTK alapján kimondja a bíróság hogy semmis :) a műszaki megoldás mibenléte téged fogyasztót nem érdekel. te adott tartalmakhoz való hozzáférési jogot vásároltál, adott kondíciókkal (időtartam, ár). ha ezt a szolgáltató nem teljesíti, holott erre szerződött, akkor az szerződésszegés.

Alapestben rendben van, hgoy téged a műszaki megoldás nem érdekel. Amíg alá nem írtad ezt az ÁSZF-et, amivel viszont elfogadtad, hogy mégiscsak kivételes ok a műszaki megoldás változása és elfogadod az emiatti egyoldalú módosítási jogukat.

És igen, így van! Hozzáférési jogot vásároltál adott kondíciók mellett, de ezen kondíciók nem csak az időtartam és az ár, hanem minden amire a szerződés kitér.

Szóval ha elfogadtad és jelen ÁSZF nem jogsértő akkor nincs szerződésszegés. Ha meg jogsértő, akkor majd kiszedetik belőle a "műszaki ok miatti egyoldalú ÁSZF módosítási lehetőséget" és majd utána mondhatod, hogy nem érdekel a megvalósítás. :)

Szerintem.

Szerkesztette: vipisrac 2008. 02. 26. 01:00 -kor

#582 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 01:11

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 0:59

Alapestben rendben van, hgoy téged a műszaki megoldás nem érdekel. Amíg alá nem írtad ezt az ÁSZF-et, amivel viszont elfogadtad, hogy mégiscsak kivételes ok a műszaki megoldás változása és elfogadod az emiatti egyoldalú módosítási jogukat.

És igen, így van! Hozzáférési jogot vásároltál adott kondíciók mellett, de ezen kondíciók nem csak az időtartam és az ár, hanem minden amire a szerződés kitér.

Szóval ha elfogadtad és jelen ÁSZF nem jogsértő akkor nincs szerződésszegés. Ha meg jogsértő, akkor majd kiszedetik belőle a "műszaki ok miatti egyoldalú ÁSZF módosítási lehetőséget" és majd utána mondhatod, hogy nem érdekel a megvalósítás. :)

Szerintem.

vipisrác azt tudom mondani, hogyha te önmagad ellensége vagy, akkor nem segíthetek. 1etlen okot tudok mondani, egy vismajort amikor a jupiszi kibújhat a szeződés alól: az adó megszűnik és/vagy a magyarországi terjesztése megszűnik.

Ez ugyanaz, mint mikor a MÁV nem vállal felelősséget természeti okokból eredő késésért.
már hogy a csudába ne vállalna?  :rolleyes: a szerződéses fuvarozónak kötbért fizet, személyszállítás esetén, ha az utazást nem kezdted meg visszaválthatod a menetjegyet. éppen nemrégiben fogadott el az unió egy törvényt pl, hogy adott időintervallunon túl késve induló repülöjárat eseten téged 250 euro kártérítés illet meg, sőt adott esetben köteles a légitársaság számodra szállást biztosítani. szal ne beszéljünk már hülyeségeket...

Le van írva, fehéren-feketén. Pont. Ha esik a hó a büdös életbe nem fogsz semmit rájuk kenni.
mondom, ha hagyod magad, megszivatnak. a gondolokdásmódodban van a hiba. az egy dolog hogy ők mit szeretnének. számodra ez közönbös. te a saját érdekeidet nézd.

Szerkesztette: SFIJ 2008. 02. 26. 01:28 -kor

#583 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 01:32

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 0:21

antennadidzsitál?

erősen kérdőjeles, nem is olcsó (~5300 vagymi) + dekóder egyszeri díja + dekóder havidíja.

rálátás elvileg van, google earth szerint semmi magas nincs útban, ami elég jó eredmény egy 15km-es távon, keresztül budapesten :D

Csatolt fájl:

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#584 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 01:47

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 1:32

erősen kérdőjeles, nem is olcsó (~5300 vagymi) + dekóder egyszeri díja + dekóder havidíja.

rálátás elvileg van, google earth szerint semmi magas nincs útban, ami elég jó eredmény egy 15km-es távon, keresztül budapesten :D

jó 5300 a családi 400 a dekóder, az 5700, ugyan ott vagy mint jupiszivel és digitális. igaz nem lesz HBO HD-ben és a dekóderük nemtud HDMI-t. (fekete pont)

persze ez erősen elméleti dolog, csak azért feszegetem, hogy ne legyen parafaktor, van a jupiszinek alternatívája :)

Szerkesztette: SFIJ 2008. 02. 26. 01:52 -kor

#585 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 01:55

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 1:47

jó 5300 a családi 400 a dekóder, az 5700, ugyan ott vagy mint jupiszivel és digitális. igaz nem lesz HBO HD-ben és a dekóderük nemtud HDMI-t. (fekete pont)

persze ez erősen elméleti dolog, csak azért feszegetem, hogy ne legyen parafaktor, van a jupiszinek alternatívája :)

a parafaktor az, hogy most van havi 12ért soksok tévéadónk, 10mbites netünk, este 6 után ingyen pofázhatunk az egész országban, és ez sosem lesz meg ennyiért, ha több cégnél rakjuk össze.

Szerkesztette: qnadam 2008. 02. 26. 01:56 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#586 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 02:33

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 1:55

a parafaktor az, hogy most van havi 12ért soksok tévéadónk, 10mbites netünk, este 6 után ingyen pofázhatunk az egész országban, és ez sosem lesz meg ennyiért, ha több cégnél rakjuk össze.

ja :D
o 8192/512-es ADSL - cafeteria
o céges mobil havi 15 ezres keretig
o TVadók - m1,rtlk tv2 (m2, duna, duna autonomia DVB-T) - de nem tvzek...

todmit? - nempanaszkodom  :Đ

#587 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 08:02

Idézet: petne - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 23:51

Az analógot se tudod újrakötni akciós áron, amit beidéztem az arra vonatkozott... :)

Dehogynem. Én már két éve ezt csinálom, szerződés megszüntetésre hivatkozva. Ilyen esetekben (ez eddig kétszer fordult elő  minden évben április táján), amikor a számlázási csoport illetékeseihez kapcsolnak, mindig felajánlanak egyedi kedvezményt régi előfizetői mivoltomra hivatkozva. Eu a módszer eddig még működött nálam. Igaz, néha erélyesen kellet kérnem, hogy kapcsoljáka "lemondási" csoportot.  :) Cserébe viszont szoktam kapni 10 százalék kedvezményt, egy év határozott idejű szerződékötés ellenében. (Nekem olyat  is mondtak az egyik levelemre válaszolva, hogy idén át lesz dolgozva a hűségpolitika.  Levelet írtam, de nem voltak képesek válaszolni, inkább felhívtak kb egy hónap múlva.)
"Légy szerény mint én..."

#588 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 08:12

OFF Azért T-Home IPTV-nél is van elég sok gond. (ott műszakilag: értsd szoftverileg :) )
"Légy szerény mint én..."

#589 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 08:30

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 8:12

OFF Azért T-Home IPTV-nél is van elég sok gond. (ott műszakilag: értsd szoftverileg :) )

OFF Ez olyan mondja, aki nem is használta még soha... teljes mértékben meg vagyok elégedve vele, már több hónapja az égatta világon semmi gond nincs vele, pedig kettő előfizetésem is van. Persze mint minden szolgáltatásnál itt is előfordulhatnak hibák, de azt legalább orvosolják, nem úgy, hogy kijön a UPC és széttárja a kezét, mert szellemképes, meg szar a kép. Szóval légyszi először tapasztald meg és azután mondjál véleményt. Köszi!

#590 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 08:32

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 8:02

Dehogynem. Én már két éve ezt csinálom, szerződés megszüntetésre hivatkozva. Ilyen esetekben (ez eddig kétszer fordult elő  minden évben április táján), amikor a számlázási csoport illetékeseihez kapcsolnak, mindig felajánlanak egyedi kedvezményt régi előfizetői mivoltomra hivatkozva. Eu a módszer eddig még működött nálam. Igaz, néha erélyesen kellet kérnem, hogy kapcsoljáka "lemondási" csoportot.  :) Cserébe viszont szoktam kapni 10 százalék kedvezményt, egy év határozott idejű szerződékötés ellenében. (Nekem olyat  is mondtak az egyik levelemre válaszolva, hogy idén át lesz dolgozva a hűségpolitika.  Levelet írtam, de nem voltak képesek válaszolni, inkább felhívtak kb egy hónap múlva.)

De Te is csak akkor tudod csinálni, hamár lejárt a hűséged, nem? Neki még nem járt le, ezért ezt nem tudja megcsinálni... olvass vissza.  ;)

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.