HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#611 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 26. 13:51

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 14:48

Csak az a gond, hogy a jelenlegi álláspont szerint június 30.-tól kitörölhetjük a seggünket a hűséggel mert a családi+HBO szerződés megszűnik és akkor vagy kötünk digitálisra 6000Ft-10000Ft közötti magyar forintért vagy 5780Ft-ért analóg családit.

Nekem 2009-ig szerződésem van a UPC-vel. Ha erre nem talál ki valamit, akkor polgári peres út és NHH.

#612 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 14:41

Idézet: djculture - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 13:51

Ezt csak akarnák de több sebböl vérzik a dolog.Egy szerződés nem azért szerződés mert csak ugy meglehet szüntetni.Mivel határozott időröl van szó addig vagy garantálja a csatornákat és havidíjat vagy kártérítést kell fizetnie.A hűségszerződés álltal érintett havidíjakat simán megfogja itélni a szerződő magánszemélynek a bíróság. És ezt egy jogász barátom mondta akinek magának is upc van.
És tényleg belegondolva ,ha egyszer van egy szerződés amiben te veszel egy adott szolgáltatást x összegért x időtartamra.Akkor ha az eladó ezt a szolgálltatást nem tudja biztosítani akkor szerződést megszegi és kártáritéssel felel a szerződésben foglaltak benem tartásáért.Ez nem egyoldalú móka te se mondhatod fel csak ugy változtathatod meg,meg ő sem következmények nélkül.A haverom küldött is nekik erröl egy szép tájékoztatót és a fogyasztóvédelem is értesítve lett.

Nem ismerem a UPC szerződését, ezért kérdezem, hogy az benne van, hogy akkor mi történik, ha a UPC nem teljesíti a szerződést? Azt feltételezem szerepel benne, hogy mi történik, ha Te szeged meg, csak a másik fél is benne van?

#613 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 14:54

Idézet: petne - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 14:41

Nem ismerem a UPC szerződését, ezért kérdezem, hogy az benne van, hogy akkor mi történik, ha a UPC nem teljesíti a szerződést? Azt feltételezem szerepel benne, hogy mi történik, ha Te szeged meg, csak a másik fél is benne van?

Ami nincs benne arra a PTK idevonatkozó jogszabályai a mérvadóak.

#614 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 15:43

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 14:54

Ami nincs benne arra a PTK idevonatkozó jogszabályai a mérvadóak.

És ez esetben mit mond? Mennyit kell fizetnie a UPC-nek, ha valóban jogos a panasz?

#615 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 15:57

Idézet: petne - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 15:43

És ez esetben mit mond? Mennyit kell fizetnie a UPC-nek, ha valóban jogos a panasz?

Logikusan (szerintem), annyit kell fizetnie, ami a szerződésből a hátralevő időre neki felróhatóan nekem többletköltség, azaz, a kedvezmény mértéke, minden olyan hónapra, amikor én igénybe veszem a szolgáltatást.

Az én telefonos nénim azt mondta, hogy a meglévő végpontok száma szerinti tvnéződobozt hoznak oda, ahol HBO van. A jövőbeni akciós árakról nem mondott semmit. Azt elég "lazán" mondta, hogy megszűnik a  hűségszerződése, mert digitális lesz és az jó :D
(Felteszem, persze csak úgy gondolom, hogy az utolsó érvényes hűségszerződések végéig megmarad az analóg csomag annak, aki nem digitalizálódik.)

Ha nem, akkor elő az antennákkal :D
(Vagy a DigiTV-ékkel..... Azért az előfizetői hűségnek is van határa, azt hiszem....)

Szerkesztette: llamada 2008. 02. 26. 16:01 -kor

#616 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 16:02

Idézet: PaLa - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 13:43

Felhívtam őket, hogy nekem két tévém van, most mi lesz.
Egy alap "médiabox"-ot ingyen kapok, mert csak, a másiknál bérleti díj van. Az alapra 750 Ft-ot mondott a néni, a HD-s dobozra 1000 Ft-ot. És én megnyugodtam :)

Ha ezeket az árakat el tudták mondani telefonon, akkor a nekem küldött 5 papírra olyan nehéz lett volna ráírni vagy esetleg a netre kibaxni.

Az is benne volt a levélben,hogy ezekről a változásokról a: www.upcdigital.hu oldalról tájékozódhatunk - ez jelenleg a upc főoldalra ugrik és lesz 1 ingyenes (80-as) telószám márc. 5-től.

#617 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 16:15

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 12:24

De csak akkor rögzítheted ha előtte közlöd velük, hogy a beszélgetést rögzíteni fogod.

ezen nem fog múlni :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#618 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 16:21

Egyébként, elmondom, hogy fog kibújni a hűségszerződések alól a UPC:
Törvényi kötelezettség a digitalizálódás, ez olyan műszaki változtatásokat követel meg a digitális átállás miatt, ami a korábbi, analóg szolgáltatásra vonatkozó hűség szerinti szolgáltatást nem teszi lehetővé, ezért kénytelen - kellettlen és legangyobb sajnálatára fel kell mondania a hűségszerződést :D

#619 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 16:22

Idézet: llamada - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 17:21

Törvényi kötelezettség a digitalizálódás, ez olyan műszaki változtatásokat követel meg a digitális átállás miatt, ami a korábbi, analóg szolgáltatásra vonatkozó hűség szerinti szolgáltatást nem teszi lehetővé, ezért kénytelen - kellettlen és legangyobb sajnálatára fel kell mondania a hűségszerződést :D

Igen, de 2012-ig kell átállni...

#620 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 16:25

Idézet: PaLa - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 16:22

Igen, de 2012-ig kell átállni...

Az csak a földi sugárzásra vonatkozik...  ;) Azért ez fontos tudni.

#621 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 16:26

Idézet: alibabusic - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 16:02

Ha ezeket az árakat el tudták mondani telefonon, akkor a nekem küldött 5 papírra olyan nehéz lett volna ráírni vagy esetleg a netre kibaxni.

Az is benne volt a levélben,hogy ezekről a változásokról a: www.upcdigital.hu oldalról tájékozódhatunk - ez jelenleg a upc főoldalra ugrik és lesz 1 ingyenes (80-as) telószám márc. 5-től.

Szerintem az ügyfélszolgálatosok sincsenenek 100%-osan biztosak benne, hogy mi lesz... ezért vannak ezek az ellentmondások. :(

#622 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 16:39

Idézet: petne - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 16:25

Az csak a földi sugárzásra vonatkozik...  ;) Azért ez fontos tudni.

Miért a UPC nem a földön szolgáltat?  :think: :Đ  :Đ  :D
Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)
Router beállitása:http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=r...oldal=sM3Qjry3x

#623 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 17:18

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 12:02

A digitális rendszerre nem lesz hűség. Ez még a levélben is benne van. Az analóg mikéntjéről meg konkrétumot a hölgy annak ellenére sem tudott mondani, hogy kb. 5 percet konzultált valakivel erről a kérdésről. Annyit tudott csak leszögezni, hogy 2008 december 31.-ig biztos marad az analóg. Az, hogy 2009-ben elérhető lesz-e külön ill. megy-e majd még párhozamosan a digitális csomagra előfizetőknek azt nem tudta megmondani.
Az én feltételezésem az, hogy 2009-ben elkezdik kurtítatni az analógot aztán mikor már a választék szegényessége miatt az ügyfelek átcsábulnak a digitálisra szépen lekapcsolják. (esetleg hagynak valamilyen szociális alapon elérhető csak közszolgálatikat tartalmazó analógot)

Nekem azt mondták, hogy Budapesten megmarad az analóg Családi csomag, azonban a vidéki városokban (Debrecen, Miskolc, Pécs, Székesfehérvár) előreláthatólag 2008. június 30-al lekapcsolják az analóg (tehát a jelen pillanatban konverterrel fogható) Családi csomagot, így csak digitálisan lesz elérhető.

Szerkesztette: Adam84 2008. 02. 26. 17:19 -kor

#624 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 17:45

Idézet: Adam84 - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 17:18

Nekem azt mondták, hogy Budapesten megmarad az analóg Családi csomag, azonban a vidéki városokban (Debrecen, Miskolc, Pécs, Székesfehérvár) előreláthatólag 2008. június 30-al lekapcsolják az analóg (tehát a jelen pillanatban konverterrel fogható) Családi csomagot, így csak digitálisan lesz elérhető.

Akkor nálam (Pécs) a 3 tv-ből 2-őt már csak virágtartóként fogok használni ?
Vagy jó pénzért bérelek még 2 boxot...

#625 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 18:30

Idézet: petne - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 12:32

A jelenleg érvényes Antenna Digital akcióban a hűségidő végéig elengedik az első STB árát:

A választott főcsomag első két havi előfizetési díját elengedjük. A 3. hónaptól a hűségidő végéig a csomagok árait garantáljuk.

Alapcsomag 2.590 Ft

Családi csomag 3.990 Ft

Extra csomag 5.590 Ft

Az első - AD100 típusú - dekóder havi hozzáférési díját a választott hűségidő teljes időtartama alatt elengedjük.

ha megnezed az upc dajrekt olcsobb. most jonne az hogy szemrevetelezni kene, melyik minosegibb.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#626 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 18:49

Idézet: llamada - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 16:21

ezzel az a baj, hogy a digitalizalodas csak az FTA sugarzasra vonatkozik. kabelen nyugodtan adhat barki analogban.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#627 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 19:22

Idézet: petne - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 14:41

Én továbbra sem hinném, hogy felmerül a nemteljesítés.

Mi jelenleg a helyzet? Van egy ÁSZF+hűségnyilatkozat, aminek megfelelően teljesítenek is.
Mi lesz a helyzet? Meg fog változni az ÁSZF... meg lehet változtatni, mert az előzőben le volt írva, a szerződő pedig  elfogadta ezt, mikor aláírta.

Ebben tisztán és világosan benne van:
"ha azt a szolgáltatás körülményeiben bekövetkezett lényeges változás
indokolja; így például, ha az elfizeti szerzdésben vállaltakhoz képest a
szolgáltatás igénybevételének körülményei mszaki okból megváltoznak,
ideértve a mszaki indokoltságú csatornaváltoztatást, valamint, ha az egyes
programcsomagok tartalma a szolgáltató érdekkörén kívüli okból megváltozik,
tekintettel a programszolgáltatókkal kötött megállapodásokra."

Erre a UPC azt fogja mondani, hogy íme az ok... ez van.
Miután pedig megváltozott a szerződés kétféle dolog lehetséges:
1. Választasz abból, amit a szerződés szerint megtehetsz: felmondod 8-15 napon belül vagy nem.
2. Pereskedni kezdesz, de az szvsz szigorúan a szerződés megtámadását fogja jelenteni, nem pedig azt, hogy a szerződés hibátlan és a teljesítésükbe kötsz bele. Ez utóbbi szerintem nem fog menni...

Egyébként megnéztem az egyedi (hűség) szerződést is. Nemes egyszerűséggel annyi van benne, hogy a szolgáltató felbonthatja a szerződést az "érdekkörében" történt okok miatt 60 napon belül.
Kész, ennyi!

Mondom még egyszer: logikusan két eset van:
1. Ha a szerződést szentírásnak tekintjük akkor semmit nem lehet tenni. Nemteljesítésről szó sincs.
2. A szerződésben leírtakat lehet megkérdőjelezni. Vagyis teljesítetteka  szerződés szerint, csak épp a szerződés gázos.

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 1:11

vipisrác azt tudom mondani, hogyha te önmagad ellensége vagy, akkor nem segíthetek.

Szóval önmagam ellensége nem vagyok... vagy legalábbis nem most. Hanem akkor mikor alírtam egy ilyen szart. :D

Szerkesztette: vipisrac 2008. 02. 26. 19:27 -kor

#628 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 05:22

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 19:22

Én továbbra sem hinném, hogy felmerül a nemteljesítés.

Meg fog változni az ÁSZF... meg lehet változtatni, mert az előzőben le volt írva, a szerződő pedig  elfogadta ezt, mikor aláírta.

Ebben tisztán és világosan benne van:
"ha azt a szolgáltatás körülményeiben bekövetkezett lényeges változás
indokolja; így például, ha az elfizeti szerzdésben vállaltakhoz képest a
szolgáltatás igénybevételének körülményei mszaki okból megváltoznak,
ideértve a mszaki indokoltságú csatornaváltoztatást, valamint, ha az egyes
programcsomagok tartalma a szolgáltató érdekkörén kívüli okból megváltozik,
tekintettel a programszolgáltatókkal kötött megállapodásokra."

Miután pedig megváltozott a szerződés kétféle dolog lehetséges:
1. Választasz abból, amit a szerződés szerint megtehetsz: felmondod 8-15 napon belül vagy nem.
2. Pereskedni kezdesz, de az szvsz szigorúan a szerződés megtámadását fogja jelenteni, nem pedig azt, hogy a szerződés hibátlan és a teljesítésükbe kötsz bele. Ez utóbbi szerintem nem fog menni...

Egyetértek veled, tehát szerződésszegésről szó sincs. Mindkét félnek jogában áll szerződést bontani ÁSZF szerint, valamint a szolgáltató jogosult az ÁSZF-et módosítani, ami a szolgáltatás műszaki sajátosságaiban bekövetkező változás (az előző hozzászólásban idézett ÁSZF részlet) miatt teljes mértékben alátámasztott jogilag.

Röviden összefoglalva a lehetőségeket:

1. Szerződést lehet bontani UPC-vel, ha nem tetszik
2. A határozott idejű szerződés felbontása miatt kártérítési igényt lehet benyújtani bíróságon polgári peres úton (minimum 3-4 év pereskedés). Akinek megéri, az tegye nyugodtan  :Đ

#629 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 07:06

Itt a HD-s mediabox quick setup guide-ja angolul pdf-ben (kinézet, csatlakozók, távirgány, menü stb.):

http://www.upc.nl/pd...181_01_00_1.pdf

A másik fórumban (netboard) egy valószinűleg UPC-s kolléga tett fel pár képet az elsőként beüzemelt mediabox-okról, és tapasztalatokról.
PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

#630 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 07:11

Még egy kérdés, amolyan üldözési mániás stílusban, leginkább az adatvédelmi managernek lehetne feltenni.

Ha már kétirányú kommunikáció kell a mediaboxoknak, vajon jelentik-e, hogy mely csatornákat mennyi ideig nézted? Lesznek-e ilyen statisztikák? Mondjuk olyan szempontból jó lenne, hogy a legkevésbé nézett csatornákat így ki tudná szórni a UPC...
PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.