HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#581 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 26. 00:59

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 0:50

nagyon sok olyan kitételt le lehet írni egy polgárjogi szerződésben amiről a PTK alapján kimondja a bíróság hogy semmis :) a műszaki megoldás mibenléte téged fogyasztót nem érdekel. te adott tartalmakhoz való hozzáférési jogot vásároltál, adott kondíciókkal (időtartam, ár). ha ezt a szolgáltató nem teljesíti, holott erre szerződött, akkor az szerződésszegés.

Alapestben rendben van, hgoy téged a műszaki megoldás nem érdekel. Amíg alá nem írtad ezt az ÁSZF-et, amivel viszont elfogadtad, hogy mégiscsak kivételes ok a műszaki megoldás változása és elfogadod az emiatti egyoldalú módosítási jogukat.

És igen, így van! Hozzáférési jogot vásároltál adott kondíciók mellett, de ezen kondíciók nem csak az időtartam és az ár, hanem minden amire a szerződés kitér.

Szóval ha elfogadtad és jelen ÁSZF nem jogsértő akkor nincs szerződésszegés. Ha meg jogsértő, akkor majd kiszedetik belőle a "műszaki ok miatti egyoldalú ÁSZF módosítási lehetőséget" és majd utána mondhatod, hogy nem érdekel a megvalósítás. :)

Szerintem.

Szerkesztette: vipisrac 2008. 02. 26. 01:00 -kor

#582 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 01:11

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 0:59

Alapestben rendben van, hgoy téged a műszaki megoldás nem érdekel. Amíg alá nem írtad ezt az ÁSZF-et, amivel viszont elfogadtad, hogy mégiscsak kivételes ok a műszaki megoldás változása és elfogadod az emiatti egyoldalú módosítási jogukat.

És igen, így van! Hozzáférési jogot vásároltál adott kondíciók mellett, de ezen kondíciók nem csak az időtartam és az ár, hanem minden amire a szerződés kitér.

Szóval ha elfogadtad és jelen ÁSZF nem jogsértő akkor nincs szerződésszegés. Ha meg jogsértő, akkor majd kiszedetik belőle a "műszaki ok miatti egyoldalú ÁSZF módosítási lehetőséget" és majd utána mondhatod, hogy nem érdekel a megvalósítás. :)

Szerintem.

vipisrác azt tudom mondani, hogyha te önmagad ellensége vagy, akkor nem segíthetek. 1etlen okot tudok mondani, egy vismajort amikor a jupiszi kibújhat a szeződés alól: az adó megszűnik és/vagy a magyarországi terjesztése megszűnik.

Ez ugyanaz, mint mikor a MÁV nem vállal felelősséget természeti okokból eredő késésért.
már hogy a csudába ne vállalna?  :rolleyes: a szerződéses fuvarozónak kötbért fizet, személyszállítás esetén, ha az utazást nem kezdted meg visszaválthatod a menetjegyet. éppen nemrégiben fogadott el az unió egy törvényt pl, hogy adott időintervallunon túl késve induló repülöjárat eseten téged 250 euro kártérítés illet meg, sőt adott esetben köteles a légitársaság számodra szállást biztosítani. szal ne beszéljünk már hülyeségeket...

Le van írva, fehéren-feketén. Pont. Ha esik a hó a büdös életbe nem fogsz semmit rájuk kenni.
mondom, ha hagyod magad, megszivatnak. a gondolokdásmódodban van a hiba. az egy dolog hogy ők mit szeretnének. számodra ez közönbös. te a saját érdekeidet nézd.

Szerkesztette: SFIJ 2008. 02. 26. 01:28 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#583 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 01:32

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 0:21

antennadidzsitál?

erősen kérdőjeles, nem is olcsó (~5300 vagymi) + dekóder egyszeri díja + dekóder havidíja.

rálátás elvileg van, google earth szerint semmi magas nincs útban, ami elég jó eredmény egy 15km-es távon, keresztül budapesten :D

Csatolt fájl:

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#584 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 01:47

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 1:32

erősen kérdőjeles, nem is olcsó (~5300 vagymi) + dekóder egyszeri díja + dekóder havidíja.

rálátás elvileg van, google earth szerint semmi magas nincs útban, ami elég jó eredmény egy 15km-es távon, keresztül budapesten :D

jó 5300 a családi 400 a dekóder, az 5700, ugyan ott vagy mint jupiszivel és digitális. igaz nem lesz HBO HD-ben és a dekóderük nemtud HDMI-t. (fekete pont)

persze ez erősen elméleti dolog, csak azért feszegetem, hogy ne legyen parafaktor, van a jupiszinek alternatívája :)

Szerkesztette: SFIJ 2008. 02. 26. 01:52 -kor

#585 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 01:55

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 1:47

jó 5300 a családi 400 a dekóder, az 5700, ugyan ott vagy mint jupiszivel és digitális. igaz nem lesz HBO HD-ben és a dekóderük nemtud HDMI-t. (fekete pont)

persze ez erősen elméleti dolog, csak azért feszegetem, hogy ne legyen parafaktor, van a jupiszinek alternatívája :)

a parafaktor az, hogy most van havi 12ért soksok tévéadónk, 10mbites netünk, este 6 után ingyen pofázhatunk az egész országban, és ez sosem lesz meg ennyiért, ha több cégnél rakjuk össze.

Szerkesztette: qnadam 2008. 02. 26. 01:56 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#586 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 02:33

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 1:55

a parafaktor az, hogy most van havi 12ért soksok tévéadónk, 10mbites netünk, este 6 után ingyen pofázhatunk az egész országban, és ez sosem lesz meg ennyiért, ha több cégnél rakjuk össze.

ja :D
o 8192/512-es ADSL - cafeteria
o céges mobil havi 15 ezres keretig
o TVadók - m1,rtlk tv2 (m2, duna, duna autonomia DVB-T) - de nem tvzek...

todmit? - nempanaszkodom  :Đ

#587 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 08:02

Idézet: petne - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 23:51

Az analógot se tudod újrakötni akciós áron, amit beidéztem az arra vonatkozott... :)

Dehogynem. Én már két éve ezt csinálom, szerződés megszüntetésre hivatkozva. Ilyen esetekben (ez eddig kétszer fordult elő  minden évben április táján), amikor a számlázási csoport illetékeseihez kapcsolnak, mindig felajánlanak egyedi kedvezményt régi előfizetői mivoltomra hivatkozva. Eu a módszer eddig még működött nálam. Igaz, néha erélyesen kellet kérnem, hogy kapcsoljáka "lemondási" csoportot.  :) Cserébe viszont szoktam kapni 10 százalék kedvezményt, egy év határozott idejű szerződékötés ellenében. (Nekem olyat  is mondtak az egyik levelemre válaszolva, hogy idén át lesz dolgozva a hűségpolitika.  Levelet írtam, de nem voltak képesek válaszolni, inkább felhívtak kb egy hónap múlva.)
"Légy szerény mint én..."

#588 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 08:12

OFF Azért T-Home IPTV-nél is van elég sok gond. (ott műszakilag: értsd szoftverileg :) )

#589 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 08:30

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 8:12

OFF Azért T-Home IPTV-nél is van elég sok gond. (ott műszakilag: értsd szoftverileg :) )

OFF Ez olyan mondja, aki nem is használta még soha... teljes mértékben meg vagyok elégedve vele, már több hónapja az égatta világon semmi gond nincs vele, pedig kettő előfizetésem is van. Persze mint minden szolgáltatásnál itt is előfordulhatnak hibák, de azt legalább orvosolják, nem úgy, hogy kijön a UPC és széttárja a kezét, mert szellemképes, meg szar a kép. Szóval légyszi először tapasztald meg és azután mondjál véleményt. Köszi!

#590 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 08:32

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 8:02

Dehogynem. Én már két éve ezt csinálom, szerződés megszüntetésre hivatkozva. Ilyen esetekben (ez eddig kétszer fordult elő  minden évben április táján), amikor a számlázási csoport illetékeseihez kapcsolnak, mindig felajánlanak egyedi kedvezményt régi előfizetői mivoltomra hivatkozva. Eu a módszer eddig még működött nálam. Igaz, néha erélyesen kellet kérnem, hogy kapcsoljáka "lemondási" csoportot.  :) Cserébe viszont szoktam kapni 10 százalék kedvezményt, egy év határozott idejű szerződékötés ellenében. (Nekem olyat  is mondtak az egyik levelemre válaszolva, hogy idén át lesz dolgozva a hűségpolitika.  Levelet írtam, de nem voltak képesek válaszolni, inkább felhívtak kb egy hónap múlva.)

De Te is csak akkor tudod csinálni, hamár lejárt a hűséged, nem? Neki még nem járt le, ezért ezt nem tudja megcsinálni... olvass vissza.  ;)

#591 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 08:34

Idézet: petne - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 8:32

De Te is csak akkor tudod csinálni, hamár lejárt a hűséged, nem? Neki még nem járt le, ezért ezt nem tudja megcsinálni... olvass vissza.  ;)

Általában már lejárat előtt egy hónappal szoktam szólni, figyelembe véve a számlázási ciklust, mert nem akartam még részarányosan sem többet fizetni.

Szerkesztette: zoli62 2008. 02. 26. 09:32 -kor

#592 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 08:37

Idézet: petne - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 8:30

OFF Ez olyan mondja, aki nem is használta még soha... teljes mértékben meg vagyok elégedve vele, már több hónapja az égatta világon semmi gond nincs vele, pedig kettő előfizetésem is van. Persze mint minden szolgáltatásnál itt is előfordulhatnak hibák, de azt legalább orvosolják, nem úgy, hogy kijön a UPC és széttárja a kezét, mert szellemképes, meg szar a kép. Szóval légyszi először tapasztald meg és azután mondjál véleményt. Köszi!

Sok sok szoftveres újraindulásról, felveendő anyag nem rögzítésről lehet olvasni a megfelelő fórumba, nem én találtam ki.

#593 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 08:45

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 8:37

Sok sok szoftveres újraindulásról, felveendő anyag nem rögzítésről lehet olvasni a megfelelő fórumba, nem én találtam ki.

HGW újraindulása előfordulhat, de ki kell cseréltetni, illetbe be kell jelenteni és megoldják. A felveendő anyag nem rögzítése is ritka, de már annak a megoldása is meg van és az új szoftver ezt is megoldja. Ezért mondom, hogy attól hogy néhány eset előfordul a több ezer előfizetőből, az még nem azt jelenti, hogy rossz mindenkinél.

Szerkesztette: petne 2008. 02. 26. 08:46 -kor

#594 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 08:59

Én a számla mellé kaptam még 1 levelet -összesen 5 papírt -melyből az egyik kb. 1 m-es !
Ezekben taglalják,hogy milyen jó lesz nekem +,hogy minden csomag mellé ingyen! jár 1 mediabox.
Viszont,hogy a többi box (ászf szerint max. 3 lehet) bérleti díja mennyi lesz, erről hallgatnak.
Fizess elő paraszt,aztán ha több tv-n akarod nézni, akkor annyiért adjuk amennyiért akarjuk.
Tudom,hogy az analógot nézhetem még akár 8 tv-n is....1 ideig.

#595 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 09:23

nekem most van családi hűséggel 3900 Ft-ért 2008.dec.31-ig, és HBO 1990 Ft-ért hűséggel 2008. áprilisig. Hogy április eleje, vagy vége, azt nem tudom jelenleg.

Azt hiszem, azt fogom tenni, hogy váltok Digital Silver HD-ra, így ki tudom próbálni, milyen a HD STB, a HD adók, az HBO-t lemondom amint lejárt a hűség, így 4900 Ft lesz a havidíjam áprilistól augusztus 11-ig. Aztán meglátom, vagy lemondom az egészet (mert 7000 Ft/hó sok érte, napi 2 órát ha tv-zünk), vagy ha jön valami kedvező ajánlat, akkor kötöm azt.

Persze legjobb a HD-s PVR-es STB lenne, de az nincs egyelőre. PVR-em van, max az analóg kínálatból vehetek fel vele, illetve az STB-ről Scart-on át. Viszont az utóbbi kényelmetlen, mert nem tudja váltani a csatornákat a PVR az STB-n.
PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

#596 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 10:58

Na felhívtam az ügyfélszolgálatot és megkérdeztem, hogy mi is van ezzel a 2008. június 30.-i családi+HBO hűség megszűnéssel. Sajnos a tegnapi fejtegetésem igaz mert a hűség valóban megszűnik június 30. dátummal. A családi csomag 3900Ft-os hűségszerződése helyett 5780Ft lesz a családi csomag és nem lesz hűség. A digitális csomagokra való átállás esetén a hűséggel rendelkezők számára július végéig (Budapestieknek augusztus 11.-ig) garantálják azt az árat amit most a hűséggel fizetnek ami ezen dátum után az értesítőn szereplő árra változik automatikusan. Az analóg szolgáltatás megmaradásával kapcsolatban nem tudtak konkrétumot mondani. Az egyelőre biztos, hogy 2008 végéig biztos, hogy elérhető marad az analóg (azoknak is akik átállnak digitálisra) de, hogy 2009-től marad-e vagy megszűnik vagy lényegesen lecsökkentik az elérhető programok számát azt még most nem tudta megmondani. Ami egyértelműen lejött a beszélgetésünkből az, hogy a UPC fokozatosan át akarja terelni az ügyfeleket a digitális rendszerre majd az analógot lekapcsolni vagy a programválasztékot minimálisra csökkenteni.
Hűség nem lesz ezért az új előfizetői rendszerből bármikor ki lehet majd lépni. Azt nem tudták konkrétan megmondani, hogy március 31. és június 30. között lesz-e a tájékozatón kiadott árakhoz képest valamilyen akció vagy személyre szabott árkonstrukció. Persze a lehetőségét sem zárták ki annak, hogy ezek az árak még módosulhatnak lefelé.

Szóval a vita el van döntve. A UPC valóban a lejárat előtt szűnteti meg a hűségszerződéseket. Viszont cserébe azoknak akik ezt kívánják ennek a levélnek kézhezvételétől számított 15 napon belül megadja a jogot arra, hogy felbonthassák a szerződést.

Szerkesztette: wpepi 2008. 02. 26. 11:01 -kor

#597 Felhasználó inaktív   elwoodblues2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 11:26

wpepi:
Köszi, én is fel akartam hívni.  Majdnem értem.  A családi csomagot azért nem, mert a tájékoztatón nincs szó családi csomagról csak az új digitálisakról.  Vagyis ok HBO-t elbuktam,  de a családit vajon miért nem lehet 3900-ért vagy ilyesmi tartani,  ha van hűségnyilatkozatom és a csatornák is megvannak az analógon akár 2008 végéig ?

Az HBO-t még értem, ha nem is szép dolog, hogy felmondják a hűséget egyoldalúan,  (még biztos lesz egy pár körük a fogyasztóvédelemnél)  de a családi az még izgalmasabbnak tűnik.  Adott egy hűségnyilatkozat,  a csatornák elérhetők az analógon (vagyis műszaki ok sincs a változásra)  és 3900-ről 6000-re ugrik, jól értem ?

#598 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 11:33

Én is felhívtam őket. Nekem azt mondták, hogy a hűségszerződések, mint az előfizetési típusok biztos, hogy meg fognak maradni. Jelenleg bővebbet nem tudtak információt adni. Nekem az a gondom, hogy két hónap múlva ugyanúgy nem fognak tudni többet mondani az ügyfélszolgálaton.

Szerkesztette: zoli62 2008. 02. 26. 11:34 -kor

#599 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 11:56

Idézet: elwoodblues2 - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 11:26

Vagyis ok HBO-t elbuktam,  de a családit vajon miért nem lehet 3900-ért vagy ilyesmi tartani,  ha van hűségnyilatkozatom és a csatornák is megvannak az analógon akár 2008 végéig ?

Az HBO-t még értem, ha nem is szép dolog, hogy felmondják a hűséget egyoldalúan,  (még biztos lesz egy pár körük a fogyasztóvédelemnél)  de a családi az még izgalmasabbnak tűnik.  Adott egy hűségnyilatkozat,  a csatornák elérhetők az analógon (vagyis műszaki ok sincs a változásra)  és 3900-ről 6000-re ugrik, jól értem ?

Azért ugrik a családi 3900Ft mert a hűségszerződés csak a HBO-val együtt érvényes. Tavaly ugyanis a régi előfizetők csak úgy köthettek családira hűséget, hogy be kellett vállalni plusz egy kábeles szolgáltatást. Az akinek nem kellett a net ill. telefon annak kellett a HBO ahhoz, hogy megfeleljen a kiírásnak. Mivel a HBO megszűnik ezért a szerződésnek nem csak a HBO-ra vonatkozó része szűnik meg hanem a hozzá kacsolódó hűség is ami így a 3900Ft-os családi kedvezmény megszűnését is jelenti. Mivel új szerződés kerül aláírásra ez már a jelenlegi családi listaárra fog vonatkozni ami 5780Ft.

Idézet

Adott egy hűségnyilatkozat,  a csatornák elérhetők az analógon (vagyis műszaki ok sincs a változásra)  és 3900-ről 6000-re ugrik, jól értem ?

Maga a szerződés szűnik meg mivel a szerződés tárgyát jelentő családi+HBO kerül szétszedésre. Ha maradsz az analógnál akkor június 30. dátummal új szerződést kell kötnöd külön csak a családira.

#600 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 12:02

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 11:33

Én is felhívtam őket. Nekem azt mondták, hogy a hűségszerződések, mint az előfizetési típusok biztos, hogy meg fognak maradni. Jelenleg bővebbet nem tudtak információt adni. Nekem az a gondom, hogy két hónap múlva ugyanúgy nem fognak tudni többet mondani az ügyfélszolgálaton.

A digitális rendszerre nem lesz hűség. Ez még a levélben is benne van. Az analóg mikéntjéről meg konkrétumot a hölgy annak ellenére sem tudott mondani, hogy kb. 5 percet konzultált valakivel erről a kérdésről. Annyit tudott csak leszögezni, hogy 2008 december 31.-ig biztos marad az analóg. Az, hogy 2009-ben elérhető lesz-e külön ill. megy-e majd még párhozamosan a digitális csomagra előfizetőknek azt nem tudta megmondani.
Az én feltételezésem az, hogy 2009-ben elkezdik kurtítatni az analógot aztán mikor már a választék szegényessége miatt az ügyfelek átcsábulnak a digitálisra szépen lekapcsolják. (esetleg hagynak valamilyen szociális alapon elérhető csak közszolgálatikat tartalmazó analógot)

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.