HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 30. 23:35

Idézet: Fenyő - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 23:12

Tehát ha jól veszem ki ebből, akkor sima DVB-C (azaz mondjuk benne egy MPEG-2-vel) a kimenete?
Viszont akkor csak egy csatorna, amit épp befog az STB.

pont azt írja, hogy nem, hanem egy tömörítetlen stream.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#62 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 23:36

Idézet: Fenyő - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 22:54

Tényleg, és oylat nem tudnak csinálni, hogy egy STB lesz csak mindenhol, ami csak annyit fog csinálni, hogy az érkező crypted jeleket mindet decrypt-eli, és amúgy ugyanolyan DVB-C jelekként továbbküldi?
Mert ezzel megoldható, h egy STB de mégis akárhány TVn nézheti a user, és a TV-vel váltogathatja nyugodtan a csatikat...

És mit kezdenél egy ilyennel. DVB-C-t nem nagyon építenek TV-k, pont azért mert nem tudja azt a végponti környezetet garantálni amit a szolgáltató által adott STB. Gondolj bele pl. a szolgáltató mondjuk SD MPEG-2-ben adja a csatornákat, a cucc decryptel és átlöki a TV-d tunerének a streamet és az dekódolja, megjeleníti. De a szolgáltató fejleszt, és már HD-ban küldi a jelet, H.264 kódolással. A decrypter leszedi kódolást, átlöki a több százezres plazmának annak a tunere meg csak néz, hogy ez meg mi, én csak MPEG-2-t meg SD-t ismerek. Az ügyfél szidja a szolgáltatót mert miért nincs adás, a szolgáltató meg szétteszi a kezét, az átadási végponti STB-n van, ha oda dugnád a TV-det látnád is, az hogy a te TV-d inkompatibilis a kábelszolgáltató rendszerével az már te egyéni szoc. problémád vegyél újabb generációt újabb százezrekért ami már tudja. De ha újabb fejlesztés lesz, márpedig az mindig van akkor majd mindig vegyél új TV-t is. Az STB-s módszer előnye az hogy a szolgáltató tisztában van azzal mi kell ahhoz hogy a rendszere működjön, ha szükség van a cserére akkor megoldja, kapsz új STB-t a szolgáltató költségére.

#63 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 23:45

Lesz publikus teszt?
"Légy szerény mint én..."

#64 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 23:47

Idézet: Fenyő - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 22:56

Megnéztem ezt a cuccot, komoly....

Eddig csak 1080i -s HD csatikkal találkoztam. Európában ez terjedt el. Jobban örülnék a 720p-nek, jobban idomul a monitorom felbontásához. Állítólag a (távoli?) jövőben a magyar HBO HD 720p-ben fog majd menni.

Idézet: Fenyő - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 22:56

Csak kár, hogy interlace-es... :(

Bekapcsoltad a deinterlace szűrőt? ;)

#65 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 23:47

Idézet: -=ZiCHiE=- - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 23:35

Igaz a DVB-S, DVB-S2, DVB-T és DVB-C rendszerekre, hogy nincs állandó visszafelé menő adatforgalom. DVB-C -t használ egyébként az AntennaDigital annak ellenére, hogy ez nem kábeles.

Műhódnál és földfelszíni DTV-nél egyáltalán nincs visszamenő jel, ezek egyirányú médiák. Visszirányt ezeknél csak kiegészítő kapcsolattal lehet megoldani, pl. mobil, dial-up, broadband. Mivel ezek nem interaktív műsorszórási megoldások ezért VoD-ot sem igazán lehet csinálni, csak kiegészítő szélessávú eléréssel. Ilyen hybrid megoldásokra külföldön van pl. az angol BT egy hybrid STB-t ad a saját Vision szolgáltatásához ami DVB-T-vel oldja meg a TV-t, és mellé netet is kell rendelni amin a VoD szolgáltatás érkezik. De pl. amerikai DirecTv ami műhódas szolgáltató hasonló hybrid STB-vel és földi szélessávú kapcsolattal akarja majd jővőre kialakítani a saját VoD szolgáltatását.

Kábeles vagy IP alapú DTV-nél kétirányú a kapcsolat, így ott az interaktivítás alapban megoldható, így azok a szolgáltatások is nyújthatók amik erre épülnek.

#66 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 23:57

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 23:35

pont azt írja, hogy nem, hanem egy tömörítetlen stream.

Hopp tényleg, az utsó 8 szó elkerülte a figyelmemet: :D

#67 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 00:03

Idézet: -=ZiCHiE=- - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 23:47

Eddig csak 1080i -s HD csatikkal találkoztam. Európában ez terjedt el. Jobban örülnék a 720p-nek, jobban idomul a monitorom felbontásához. Állítólag a (távoli?) jövőben a magyar HBO HD 720p-ben fog majd menni.

1080p műsorszórásban még sehol nem használt, olyat csak HD-DVD-n és Blu-Ray disken fogsz találni. Sem az encoderek, sem az STB-k nem is támogatják még az 1080p szabványt. Az 1080i az ami széles körben használt, akár ázsiában, akár amerikában, akár itt európában. Mivel európa HD-ban évekkel el van maradva, így nálunk az MPEG-2-es korszak kimaradt, itt 2 év helyből H.264-gyel indul a kereskedelmi sugárzás. Amcsiban, japában ahol már lassan egy évtizede elkezdődött a HD MPEG-2-ben műsorszórnak és a H.264-re való átállás csak mostanában kezdődött meg és jővőtől fog inkább megindulni a migrálás. Ami azért nem egyszerű történet hisz pl. az usa-ban akár száz millió feletti STB-t kell majd szép lassan lecserélni, úgyhogy ott azért ez egy hosszú folyamat lesz.

A 720p-t inkább a sport csatornák preferálják, mert ott a dinamikusan mozgó kép miatt a nagyobb FPS jobban hat a látványra. Nem hiszem hogy nálunk 720p-ben fognak adni, ugyanazt a jelet fogják továbbadni mint csatornatulajtól kapnak. Az HBO is 1080i-ben ad amcsiban is.

Az 1080p-re váltás szerintem majd egy újabb technológia cserével fog járni, encoder és STB cserékkel, először csak prémium kategóriában, aztán majd szépen lassan válik majd átlag termékké. Már készülnek az első ilyen encoderek, őszi kábeles showkon már demostráltak ilyen terméket. Ezeket először inkább csak a távolsági transportnál használják, mondjuk pl. az olimpia műsorjele Pekingben encodolódik 1080p-ben, viszonylag nagy bitrátán, el elmegy akár műhódon akár IP alapon amcsiba a helyi szolgáltató fejállomásához. Ott átkódolják 1080i vagy 720p-re, fellövik így műhódra vagy kiküldik kábelen vagy IP-n. Előfizetői végponton 1080p szerintem még odébb lesz, olyan STB-ket még nem láttam ami ezt támogatja. Az majd egy újabb generáció lesz mondjuk 2010 után. Addig lesznek még komoly sávszél fejlesztések, az analóg kihalásával is sok szabad frekvenciához juthatnak a szolgáltatók és addigra már lesz elég sávszél hogy akár 1080p-vel HD-DVD, Blu-Ray minőségben lehessen műsorszórni. Először gyanítom ez a prémium filmcsatornák fog majd megjelenni.

#68 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 00:05

Idézet: shabba - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 23:36

És mit kezdenél egy ilyennel. DVB-C-t nem nagyon építenek TV-k, pont azért mert nem tudja azt a végponti környezetet garantálni amit a szolgáltató által adott STB. Gondolj bele pl. a szolgáltató mondjuk SD MPEG-2-ben adja a csatornákat, a cucc decryptel és átlöki a TV-d tunerének a streamet és az dekódolja, megjeleníti. De a szolgáltató fejleszt, és már HD-ban küldi a jelet, H.264 kódolással. A decrypter leszedi kódolást, átlöki a több százezres plazmának annak a tunere meg csak néz, hogy ez meg mi, én csak MPEG-2-t meg SD-t ismerek. Az ügyfél szidja a szolgáltatót mert miért nincs adás, a szolgáltató meg szétteszi a kezét, az átadási végponti STB-n van, ha oda dugnád a TV-det látnád is, az hogy a te TV-d inkompatibilis a kábelszolgáltató rendszerével az már te egyéni szoc. problémád vegyél újabb generációt újabb százezrekért ami már tudja. De ha újabb fejlesztés lesz, márpedig az mindig van akkor majd mindig vegyél új TV-t is. Az STB-s módszer előnye az hogy a szolgáltató tisztában van azzal mi kell ahhoz hogy a rendszere működjön, ha szükség van a cserére akkor megoldja, kapsz új STB-t a szolgáltató költségére.

Értem én, ezt már legalább 3x leírtad korábban.
Amúgy egyrészt nagyonis vannak TV-k, amik tudnak DVB-C jelet fogadni, másrészt ha "okosan" csinálnák, akkor pld egy firmware/software frissítéssel el lenne intézve egy ilyen fejlesztés. (feltéve persze, hogy a készülék procija elég erős egy MPEG-2 után egy HD felbontású H.264 dekódolásához)

És miért ne lehetne legalább megadni a lehetőségét a usernek, hogy ne csak STB-n keresztül használja a rendszert, hanem akár "saját" cuccal, ami dekódol neki? (DVB-C -s TV, vagy TVtuner kártya) Nyilván ilyenkor a felelősséget is a user átvállalja ezzel, azaz ha az ő készüléke nem tudja az új fejlesztést, akkor nem panaszkodhat joggal a szolgáltatónál, mert nem a standard STB-t használja.
De ha én egy ilyen user vagyok, akkor nem is fogok menni a szolgáltatóhoz panaszkodni, hanem örülök, hogy egyáltalán van lehetőségem a szolgáltató féle STB nélkül is akár közvetlen hozzáférni a stream-hez, és a problémát megoldom magam egy új software-rel, vagy épp új plazmaTV-vel. (az én esetemben nyilvánvalóan csak egy software update lenne a gépemen)
Szal nem baj az, ha STB-t tekintik "hivatalos" végpontnak, de azért adják már meg a lehetőséget a usernek, hogy saját cuccot használjon, és akkor nem lesz gond...

#69 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 00:06

Idézet: -=ZiCHiE=- - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 23:47

Hát, tényleg inkább 720p mint 1080i. De majd a 1080p lesz az igazi. :)

Idézet

Most épp nem volt kéznél egy DirectShow-os Deinterlace filter. :)

#70 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 00:25

Idézet: Fenyő - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 0:05

Értem én, ezt már legalább 3x leírtad korábban.
Amúgy egyrészt nagyonis vannak TV-k, amik tudnak DVB-C jelet fogadni, másrészt ha "okosan" csinálnák, akkor pld egy firmware/software frissítéssel el lenne intézve egy ilyen fejlesztés. (feltéve persze, hogy a készülék procija elég erős egy MPEG-2 után egy HD felbontású H.264 dekódolásához)

És miért ne lehetne legalább megadni a lehetőségét a usernek, hogy ne csak STB-n keresztül használja a rendszert, hanem akár "saját" cuccal, ami dekódol neki? (DVB-C -s TV, vagy TVtuner kártya) Nyilván ilyenkor a felelősséget is a user átvállalja ezzel, azaz ha az ő készüléke nem tudja az új fejlesztést, akkor nem panaszkodhat joggal a szolgáltatónál, mert nem a standard STB-t használja.
De ha én egy ilyen user vagyok, akkor nem is fogok menni a szolgáltatóhoz panaszkodni, hanem örülök, hogy egyáltalán van lehetőségem a szolgáltató féle STB nélkül is akár közvetlen hozzáférni a stream-hez, és a problémát megoldom magam egy új software-rel, vagy épp új plazmaTV-vel. (az én esetemben nyilvánvalóan csak egy software update lenne a gépemen)
Szal nem baj az, ha STB-t tekintik "hivatalos" végpontnak, de azért adják már meg a lehetőséget a usernek, hogy saját cuccot használjon, és akkor nem lesz gond...

Gondolj azokra a DVB-T-vel értékesített TV készülékekre amiket értékesítettek az elmúlt évek során. Azokban MPEG-2-es SD chipek vannak szerelve, és gyanítom a tuner elektronika nem épp modulárisan cserélhető benne. Azokat a TV-ket aztán firmware frissítheted akárhogy, sehogy nem fognak megbírkózni HD H.264-gyel, ott csak a hardware csere segít. Pont ugyanez a gond pl. angliában ahol a DVB-T már hosszú évek óta van és igen széles körben is elterjedt az ingyenessége által. Anglia a legnagyobb mértékben digitalizált ország 70% feletti penetrációval aminek nagy része DVB-T. Ott is már felvetődött hogy át kellene térni H.264-re MPEG-ről, de igen problémás lenne a kivitelezése, hisz az előfizetők által az elmúlt évek során megvásárolt TV készülék mind használhatatlanná válnának, ugyanígy gond a HD-ra bővítés mert MPEG-2 mellett túl sok szávszélt esik, meg a tunerek sem mind támogatják a HD-t. Ez pedig így a fejlődés gátjává válik.

A TV szolgáltatás ahogy pl. a net is a tömegigények kiszolgáltatásra épül, nem igazán az egyedi a tömegestől nagymértékben eltérő igények kielégítése a cél. Szerinted 1 millió előfizetőből mennyinek lenne olyan igénye hogy ő PC-n TV tunerrel akar majd TV-t nézni? Elenyésző. Azzal pedig nem igazán fognak foglalkozni a szolgáltatók, csak miattuk nem adják föl a jól bevált rendszereket. Ha az előfizetők több tíz százalékánál merülne fel ilyen igény, akkor arra nagy valószínűséggel reagálnának a szolgáltatók, de ennek nem igazán látom reális esélyét.

#71 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 00:30

Idézet: shabba - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 0:03

A 720p-t inkább a sport csatornák preferálják, mert ott a dinamikusan mozgó kép miatt a nagyobb FPS jobban hat a látványra. Nem hiszem hogy nálunk 720p-ben fognak adni, ugyanazt a jelet fogják továbbadni mint csatornatulajtól kapnak. Az HBO is 1080i-ben ad amcsiban is.

A 720p -s HBO HD-ről > itt < olvastam. Persze lehet, hogy addigra meggondolják magukat. Azért lenne kezdetben 720p, mert Magyarországon leginkább a HD Ready-s TV terjedtek el, a Full HD még nagyon ritka a háztartásokban. Egy 720p -s HD-s csatinak kisebb bitráta is elég, mint a 1080i -nek.

Euróbában a sportesemények is 1080i -ben mennek. Pl. a Premiere HD és az Anixe HD is 1080i -ben közvetíti a Bundesligát.
A lengyel Canal+ Sport HD-nak menő műholdas átjátszások is 1080i -ben mennek: http://hdtvfeeds.wordpress.com/  Gondolom maga a csatorna is 1080i -ben ad. A HD1-en is vannak néha élő sportközvetítések, ezek is 1080i -sek. Egyedül a Forma 1 közvetítés ment 720p -vel, de az meg 16:9-es SD-ről felkonvertált volt.

Szerkesztette: -=ZiCHiE=- 2007. 12. 31. 00:32 -kor

#72 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 00:46

Idézet: shabba - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 0:25

Gondolj azokra a DVB-T-vel értékesített TV készülékekre amiket értékesítettek az elmúlt évek során. Azokban MPEG-2-es SD chipek vannak szerelve, és gyanítom a tuner elektronika nem épp modulárisan cserélhető benne. Azokat a TV-ket aztán firmware frissítheted akárhogy, sehogy nem fognak megbírkózni HD H.264-gyel, ott csak a hardware csere segít. Pont ugyanez a gond pl. angliában ahol a DVB-T már hosszú évek óta van és igen széles körben is elterjedt az ingyenessége által. Anglia a legnagyobb mértékben digitalizált ország 70% feletti penetrációval aminek nagy része DVB-T. Ott is már felvetődött hogy át kellene térni H.264-re MPEG-ről, de igen problémás lenne a kivitelezése, hisz az előfizetők által az elmúlt évek során megvásárolt TV készülék mind használhatatlanná válnának, ugyanígy gond a HD-ra bővítés mert MPEG-2 mellett túl sok szávszélt esik, meg a tunerek sem mind támogatják a HD-t. Ez pedig így a fejlődés gátjává válik.

Ezért kéne ésszel fejleszteni!
Ha modulárisan építenék a legtöbb TV-t, STB-t meg hasonlókat, akkor az egész váltás egy kis panel cseréjével és minimális költséggel megúszható lenne. És ne mondd, hogy ez nem látszott előre, mert nagyonis lehetett valószínűsíteni, hogy az MPEG-2-nek lesz utódja, amire megéri áttérni, és ez valszeg némi elektronika kicserélését jelenti.

Idézet

A TV szolgáltatás ahogy pl. a net is a tömegigények kiszolgáltatásra épül, nem igazán az egyedi a tömegestől nagymértékben eltérő igények kielégítése a cél. Szerinted 1 millió előfizetőből mennyinek lenne olyan igénye hogy ő PC-n TV tunerrel akar majd TV-t nézni? Elenyésző. Azzal pedig nem igazán fognak foglalkozni a szolgáltatók, csak miattuk nem adják föl a jól bevált rendszereket. Ha az előfizetők több tíz százalékánál merülne fel ilyen igény, akkor arra nagy valószínűséggel reagálnának a szolgáltatók, de ennek nem igazán látom reális esélyét.

Szerintem pedig nagyonis megvan 10% a PCs vagy más TVtuneresek aránya a sima TV-sekhez képest.
Ha nem lenne, akkor nem mozdult volna rá annyi gyártó a TV-tuner kártyák gyártására.

#73 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 01:22

Idézet: Fenyő - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 0:46

Szerintem pedig nagyonis megvan 10% a PCs vagy más TVtuneresek aránya a sima TV-sekhez képest.
Ha nem lenne, akkor nem mozdult volna rá annyi gyártó a TV-tuner kártyák gyártására.

DVB-C tunerkártyából azért nem sok van. Ritka mint a fehérholló.

#74 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 01:58

Idézet: -=ZiCHiE=- - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 1:22

DVB-C tunerkártyából azért nem sok van. Ritka mint a fehérholló.

Én az analóg TV tuner kártyákra értettem. Akinek ilyen van, az nyilván igényt fog tartani egy digitális változatra is, amikor digitálisra áll át a rendszer.

#75 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 09:49

viszont ha a upc is áttér ugye erre, és minden tévéhez kell dekoder, akkor viszotn, ha még ezekhez kulon fel is szamit dijat, akkor mi gatolja meg majd az embereket, hogy áttérjenek valami muholdas megoldasra?

azért a lakosság nagy része inkabb árérzékeny, mint minoseg erzekeny.

valamint, ezzel dobhatjak ki az osszes szurot, meg mindent amit eddig felepitettek, nem?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#76 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 12:03

Idézet: charlie - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 9:49

viszont ha a upc is áttér ugye erre, és minden tévéhez kell dekoder, akkor viszotn, ha még ezekhez kulon fel is szamit dijat, akkor mi gatolja meg majd az embereket, hogy áttérjenek valami muholdas megoldasra?

Csupán az, hogy van-e hova tenni a tányért és van-e rálátás a műholdra, ill. hogy a kábeles netre van-e alternatíva (pl. ADSL vagy WLAN).

Ha a kábelszolgáltatóm (Fibernet) digire vált és megszűnik az analóg, akkor én tuti, hogy kiköttetem és marad a tányéros megoldás. Két beltéri és a PC-ben lévő sat kártya (amivel fel tudok venni) biztos hogy kell majd valami cardsharing-os megoldással. A cardsharing UPCD-nél megy, Diginél sajna nem, mert ott beltérihez van kötve a szolgáltatás. Az egyik beltéri egy Linux alapú lenne, ebben lenne az előfizetői kártya és futna a cardsharing szerver, LAN-on meg össze lenne kötve a két beltéri meg a PC a routerrel. Ha házon (családon) belül cardsharing-elek az még nem illegális, vagy igen? Persze a tányéron a fejet le kell cserélnem majd egy quad-ra. Falat fúrkálni is kell, hogy el lehessen vezeti az antennából jövő kábeleket, plusz a LAN kábeleket. Szóval nem egyszerű, de szerencsére ez még a távoli jövő, mert ha a szolgáltatók átálnak digitálisra, akkor 1-2 évig párhuzamosan fog futni az analóggal.

#77 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 12:05

najo, de a catv, meg a net szolgaltatast miert veszed egybe?
a ketto ket kulon dolog, mukodnek egymastol fuggetlenul.

nekem sincs tévém, csak csello.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#78 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 12:23

Tegyük félre a kételyeket, az analóg kábeltv adás nem szűnik meg csak jó pár éve múlva. Marad párhuzamosan, viszont aki digitálisra vált az több csatornát nézhet...  tehát nem dobják ki az analóg eszközöket.

Szerkesztette: petne 2007. 12. 31. 12:26 -kor

#79 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 12:27

Idézet: charlie - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 12:05

Feltételezem azért, mert ugyebár köztudott, hogy ha egy szolgáltatótól veszed igénybe a telefont, a netet és a tévét, akkor több kedvezményt kapsz, mintha mindegyik külön szolgáltatótól lenne.

#80 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 12:33

Idézet: charlie - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 12:05

OK, nem tudtam, hogy a UPC-nél így van. Sok más szolgáltatóknál csak akkor lehet net, ha van TV előfizu is. Erre jó példa egy ismerősöm esete aki egy kis vidéki szolgáltatónál van. A faluban csak kábelen lehetséges neki a szélessávú net. Kábeltévéből a legolcsóbb alapcsomagot használta, de netet is szeretett volna. A szolgáltatójánál csak akkor lehetett előfizetni netre, ha a kábeltévén a legdrágább csomagot fizeti elő, így kénytelen volt átváltani arra a csomagra.

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.