HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#661 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 27. 12:32

Idézet: Gear79 - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 12:30

Nos, én már régen beletörődtem, hogy ilyen világban élünk. Ha nagyon nem megy ezzel együtt élni, egy megoldás marad. Máshol jobban működnek a dolgok.
Nekem is drágább lesz az egész, mint eddig volt, de most tényleg: érdemes ilyen mértékben felháborodni? Kinek lesz jobb ettől?

Azért meg lehet érteni, én se örülnék neki... viszont attól, hogy most hőbörög, meg így beszél mással azzal szerintem nem jut előre.

Szerkesztette: petne 2008. 02. 27. 12:35 -kor

#662 Felhasználó inaktív   Gear79 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 27. 12:34

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 12:28

Már megbocsáss de én kötöttem egy olyan szerződést a UPC-vel amiben 2008. december 30.-ig garantálták a 3900Ft családi és 1200Ft HBO havidíjat. Erre február végén meg jön egy levél amiben közlik, hogy az Ő kötelezettségvállalásuk már nem lesz érvényes június 30.-tól aztán fizessem a listaárat. Te ezen nem háborodnál fel?? Én már az UPC hazai megalakulásakor ügyfelük voltam. Hosszú éveken át fizettem a nem kevés listaárat és semmilyen kedvezményt soha nem kértem. Akkor talán van min felháborodnom nem???
Vagy szerinted az természetes, hogy a szolgáltató csak úgy kisétálhat egy olyan szerződésből ami rá nézve is kötöttségeket jelent?
Igen, ideg vagyok amióta megkaptam a levelet és amióta az ügyfélszolgálaton megerősítették, hogy az a szerződés ami 2008. december 30.-ig szól június 30.-tól érvénytelen aztán kössek újat a listaárra. Szerinted ez nem mocsokság az ügyféllel szemben??

Nézd, jogos. De amikor aláírtam, én sem olvastam el az egészet. Ha azt írja, hogy megteheti és én aláírtam, akkor megteheti. Volt választásom? Volt: kell vagy nem kell.
Akkor is, nyugodj meg, várjunk vele, amíg lecsillapodnak a dolgok és próbáljunk a topicra koncentrálni.
Egyébként nekem ugyanaz a szerződésem van, mint neked, ha jól emlékszem, novemberig szólt volna. Már fejben kihoztam magamnak a szituból a legtöbbet.
Mármint abból a szituból, amit jelenleg tudunk. A lehetőségek tuti, hogy csak pozitív irányba változhatnak.

Szerkesztette: Gear79 2008. 02. 27. 12:42 -kor

#663 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 12:43

Idézet: Gear79 - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 12:30

Nos, én már régen beletörődtem, hogy ilyen világban élünk.

Pont ezért tehetik meg az olyan multik mint a UPC az ilyen lépéseket.
Anno mikor a Matáv emelte az éjszakai percdíjat (elmaradt profitra hivatkozva) a netezők összefogtak és az emelés kb. 1 hónap után visszavonásra került.
A UPC-t tavalyi év végén azért büntették meg 40 millióra mert inkorrektül járt el az előfizetőkkel amit ők nem hagytak annyiban.
Ha ebben az esetben is lenne összefogás akkor biztos vagyok benne, hogy a hűségszerződések a kifutásukig érintetlenek lennének. Persze ha mindenki csak úgy beletörődik abba, hogy úton, útfélen átb*asszák akkor soha sem fog megváltozni a szolgáltatói szemlélet.

#664 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 12:46

Idézet: alibabusic - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 9:07

Azt honnan lehet megtudni pl. hogy ha merevlemezes médiaboxot kérek,akkor 1 műsor felvétele alatt nézhetek-e vele másik csatornát ? Ugyanez a kérdés a sima boxal ?

szia. a PVR boxok kivetel nelkul 2 tuneresek.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#665 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 12:50

Mondjuk NSD azt irta itt az elejen, hogy lesz HD-s merevlemezes is. Remelem mire hozzank ernek tenyleg lesz olyan is... ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#666 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 12:51

Idézet: lanlaf - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 10:09

Másik fórumban írták, hogy a felvett műsorokat csak addig tudod megnézni, amíg nem változtatsz a programcsomagon, tehát felveszel az HBO-ról, majd lemondod, ugrottak a felvett filmjeid. Ez benne van a leírásban is.

Hubazz ha Mumia ideteved lessz ebbol akkora anyazas :)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#667 Felhasználó inaktív   Gear79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 12:52

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 12:43

Persze ha mindenki csak úgy beletörődik abba, hogy úton, útfélen átb*asszák akkor soha sem fog megváltozni a szolgáltatói szemlélet.

Én nem átb*aszásnak veszem a szituációt, hanem egy új lehetőségnek. És szeretném kipróbálni és megtapasztalni, mielőtt véleményt mondok arról, hogy ennek az új dolognak az újdonságai érnek-e nekem annyit, mint amennyibe kerülni fog.

Szerkesztette: Gear79 2008. 02. 27. 12:53 -kor

#668 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 12:57

Idézet: Gear79 - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 12:34

Nézd, jogos. De amikor aláírtam, én sem olvastam el az egészet. Ha azt írja, hogy megteheti és én aláírtam, akkor megteheti.

Olvasd át még egyszer, mert nagyon félreértelmezted. Olyan mérvű változtatást ami a szerződés egészét érinti csak akkor tehet meg ha erre jogszabályváltozás miatt kerül sor. Jelen esetben nincs semmilyen külső kényszerítő hatás ami miatt a meglévő hűségszerződéseket érvénytelenné kellene tenni. Az, hogy lesz digitális szolgáltatás még önmagában nem jelentheti a szerződés megszűnését. Ha arról lenne szó, hogy lekapcsolják az analógot mert erre jogszabály kötelezi a szolgáltatót akkor az megfelelő indok arra, hogy ezeket a határozott idejű szerződéseket felbontsák. De ugyebár itt erről nincs szó. A UPC azon döntése, hogy kiveszi a HBO-t a kínálatból és ezzel egyidőben a hozzájuk kapcsolódó határozott idejű hűségszerződéseket felbontja és a továbbiakban listaáron adja a családi csomagot az pusztán üzleti döntés. E mögött nincs semmi technikai jelleg mert akkor már most március 31.-n meg kellene szűnnie a szerződésünknek hiszen akkortól indul a digitális szolgáltatás.

Nem kéne mindannyiunknak birka módjára fejet hajtania a szolgáltató inkorrektsége felett.

Szerk:
Amit a szolgáltató jogszerűen megtehet az, hogy átrendezi a programokat, elvesz pár csatornát ha az műszaki okok miatt szükséges.

Szerkesztette: wpepi 2008. 02. 27. 13:00 -kor

#669 Felhasználó inaktív   Gear79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 13:01

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 12:57

Olvasd át még egyszer, mert nagyon félreértelmezted. Olyan mérvű változtatást ami a szerződés egészét érinti csak akkor tehet meg ha erre jogszabályváltozás miatt kerül sor. Jelen esetben nincs semmilyen külső kényszerítő hatás ami miatt a meglévő hűségszerződéseket érvénytelenné kellene tenni. Az, hogy lesz digitális szolgáltatás még önmagában nem jelentheti a szerződés megszűnését. Ha arról lenne szó, hogy lekapcsolják az analógot mert erre jogszabály kötelezi a szolgáltatót akkor az megfelelő indok arra, hogy ezeket a határozott idejű szerződéseket felbontsák. De ugyebár itt erről nincs szó. A UPC azon döntése, hogy kiveszi a HBO-t a kínálatból és ezzel egyidőben a hozzájuk kapcsolódó határozott idejű hűségszerződéseket felbontja és a továbbiakban listaáron adja a családi csomagot az pusztán üzleti döntés. E mögött nincs semmi technikai jelleg mert akkor már most március 31.-n meg kellene szűnnie a szerződésünknek hiszen akkortól indul a digitális szolgáltatás.

Nem kéne mindannyiunknak birka módjára fejet hajtania a szolgáltató inkorrektsége felett.

Jó, részemről a disputa lezárva. Más nézőpontból vizsgáljuk a dolgokat és ez nem fog változni.
Viszont, ha kérhetem, nyiss(atok) egy új topicot a dolognak, én itt a következőről szeretnék leginkább értekezni: HD adások a UPC kínálatában

#670 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 13:01

Idézet: Gear79 - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 13:52

Én nem átb*aszásnak veszem a szituációt, hanem egy új lehetőségnek. És szeretném kipróbálni és megtapasztalni, mielőtt véleményt mondok arról, hogy ennek az új dolognak az újdonságai érnek-e nekem annyit, mint amennyibe kerülni fog.

Azért szolidan megjegyezném, hogy oké, hogy digitális, oké hogy szép a minősége, DE ezért mégiscsak tévé. A UPC nem ad újat, csak normálisabb minőségben. Biztos, hogy ez azt jelenti, hogy többe akarunk fizetni neki, mint most (ezt is drágának tartom).

Megjegyezném, hogy nem tudom, hogy a UPC hogy kívánja az analóg tévémen üzembe helyezni a "médiabox"-át, mert nincs több bemenet a tévémen. Ugyanis 2 scart van rajta, és az foglalt... Nekem ez erős probléma lesz, mert se a DVD-ről, se a számítógépes összeköttetésről nem szeretnék lemondani...

#671 Felhasználó inaktív   Gear79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 13:03

Idézet: PaLa - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 13:01

Megjegyezném, hogy nem tudom, hogy a UPC hogy kívánja az analóg tévémen üzembe helyezni a "médiabox"-át, mert nincs több bemenet a tévémen. Ugyanis 2 scart van rajta, és az foglalt... Nekem ez erős probléma lesz, mert se a DVD-ről, se a számítógépes összeköttetésről nem szeretnék lemondani...

DVD -> médiabox -> TV
Ez a megoldás.

#672 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 13:05

Idézet: Gear79 - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 14:03

DVD -> médiabox -> TV
Ez a megoldás.

És a "médiabox", amit adnak, az fogad HDMI-t?

#673 Felhasználó inaktív   Gear79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 13:06

Idézet: PaLa - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 13:05

És a "médiabox", amit adnak, az fogad HDMI-t?

Majd megnézem.

#674 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 13:06

Idézet: Gear79 - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 13:01

Jó, részemről a disputa lezárva. Más nézőpontból vizsgáljuk a dolgokat és ez nem fog változni.
Viszont, ha kérhetem, nyiss(atok) egy új topicot a dolognak, én itt a következőről szeretnék leginkább értekezni: HD adások a UPC kínálatában

Azért azt áruld már el, hogy miért kell benyelni azt ami nekünk hátrányos? Itt most nem a technikai részről beszélek. Ha egy adásvételi szerződésben az eladó utólag olyan jellegű módosításokat eszközöl a szerződésen ami neked előre nem tervezett többlet kiadást eredményez akkor te beletörődsz és fizetsz? Ha egy szolgáltatóval szerződésben megállapodsz valamiben amit ő később a maga javára módosít abba beletörődsz?

#675 Felhasználó inaktív   Gear79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 13:13

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 13:06

Azért azt áruld már el, hogy miért kell benyelni azt ami nekünk hátrányos? Itt most nem a technikai részről beszélek. Ha egy adásvételi szerződésben az eladó utólag olyan jellegű módosításokat eszközöl a szerződésen ami neked előre nem tervezett többlet kiadást eredményez akkor te beletörődsz és fizetsz? Ha egy szolgáltatóval szerződésben megállapodsz valamiben amit ő később a maga javára módosít abba beletörődsz?

Azért, mert számomra nem hátrányos. Én nagyon szívesen becserélem az HBO-mat azokra a csatornákra, amiket így nézhetek. Viszont felbonthatom az HBO-s szerződést, nem nagyon néztem, de előfizettem rá, mert jó áron volt.

#676 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 13:30

Idézet: Gear79 - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 13:13

Azért, mert számomra nem hátrányos. Én nagyon szívesen becserélem az HBO-mat azokra a csatornákra, amiket így nézhetek. Viszont felbonthatom az HBO-s szerződést, nem nagyon néztem, de előfizettem rá, mert jó áron volt.

Csak tudod ott a gond, hogy a hűségszerződés megszűnése nem önkéntes alapon történik hanem kötelező jelleggel azoknak is akik nem kérnek a digitális szolgáltatásból. Ez itt a gond. Mert ha a UPC ad lehetőséget arra, hogy a hűséget becserélje az ember a digitális csomagra akkor az már egy korrekt dolog hiszen indít egy új szolgáltatást és lehetőséget ad minden ügyfélnek arra, hogy jogkövetkezmény nélkül átléphessen az általa választott digitális csomagra. De itt nem ez van. Itt kötelezően megszűnik minden UPC kábelTV előfizetőnek a hűségszerződése akár akar akár nem digitális csomagot. Ez pedig inkorrektség és a szerződés jogtalan egyoldalú felrúgása.

Szerk:
Milyen jogalapon büntet engem és sok más ügyfelet a szolgáltató azért mert 2008-ban nem kérünk a digitális szolgáltatásból és megfelelő az a családi amire szerződtünk? Nem az a havi 1880Ft többlet a gond mert hál istennek van mit a tejbe aprítani hanem a módszer.

A kényszerítést a digitális átállásra csak az nem látja aki nem is akarja. Mert ugyebár elveszik minden családi csomaggal rendelkező ügyféltől a 3900Ft kedvezményes havidíjat és rákényszerítik az 5780Ft-ra de közben lebegtetik előtte a 73 csatornás digital silver csomagot 6000Ft kedvezményes áron.

Szerkesztette: wpepi 2008. 02. 27. 13:44 -kor

#677 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 13:42

megnéztem a hűségszerződést (nem én kötöttem), és abban csak telefon + chello extreme + családi csomag trió van, hbo-ról szó sem esik. ergo kenjék a hajukra, le is fogjuk mondani, mert értelmezésem szerint arra nem vonatkozik a hűség sem.

asztalt borogatni meg ráér majd akkor, ha elkezdenek fogyni az adók az analóg csomagból :smoker:
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#678 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 13:50

Én már azon sem lepődnék meg, hogy ha a következő levélben (az ügyfélszolgálatos közölte, hogy fogunk még kapni levelet) közölnék, hogy az aki 2008. június 30.-ig nem köt szerződést valamelyik digitális csomagra az már csak a listaáron teheti majd meg.

#679 Felhasználó inaktív   Gear79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 13:58

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 13:42

megnéztem a hűségszerződést (nem én kötöttem), és abban csak telefon + chello extreme + családi csomag trió van, hbo-ról szó sem esik. ergo kenjék a hajukra, le is fogjuk mondani, mert értelmezésem szerint arra nem vonatkozik a hűség sem.

asztalt borogatni meg ráér majd akkor, ha elkezdenek fogyni az adók az analóg csomagból :smoker:

Ámen.
Hasonlóan közelítettem meg én is.
Most HBO-val 5100 havonta. Júli végétől pápá HBO, marad 55 csatornám 3900-ért.
Ha átállok Silverre, az 6000 Ft kedvezményesen -10% egyéb szolgáltatásért az 5400 Ft 75 csatornáért.
A tegnap esti tapasztalatok alapján nekem valszeg majd az utóbbi lesz.

#680 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 14:26

Gear79:

HBO HD-t adnak a teszt alatt? Nat Geo HD valóban csak angol? Több audio csatorna, nyelv választással van? 5.1-es hang van HD adók alatt?

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.