HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#681 Felhasználó inaktív   Gear79 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 27. 14:31

Idézet: shabba - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 14:26

Gear79:

HBO HD-t adnak a teszt alatt? Nat Geo HD valóban csak angol? Több audio csatorna, nyelv választással van? 5.1-es hang van HD adók alatt?

Tegnap este még nem volt HBO HD. Nat Geo HD angolul volt. A legtöbb csatorna esetében van audio választás, az 5.1-gyel még nem foglalkoztam. Van néhány adó, ami még magyar nyelven nem érhető el.

#682 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 27. 14:44

Idézet: Gear79 - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 12:20

Őrület. Mintha egyesek abból űznének sportot, hogy minél jobban fel tudjanak háborodni. Ez ennyire jó érzés lenne?
Tipikus magyar mentalitás: még sehol semmi, de azt utáljuk nagyon-nagyon. Részben ezért tartunk itt, ahol.
Akkor is ekkora a  :reklamacio:  , ha a villanyt, vizet, gázt emelik? Vagy azt lenyeljük, mert kellenek?

Na ne ilyen lazán:
- Ha van egy többszörös előfizetésed a UPC-nél (TV, net, telefon), amikre megkötöd a hűségeket, majd ebből a UPC megtolja cirka 20%-kal, felrúgja a korábbi megállapodást stb, akkor a minimum, hogy az előfizető összevonja a szemöldökét.

Ráadásul, a digitális csomagban vajon miért nincs közvetlen (tartalmi és ár) helyettesítője az eddigi családi csomagnak?
Erre még nincs válasz, és gondolom, nem is lesz.

#683 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 15:03

A csatornák 80%-a pirossal van írva a most kiküldött wc papíron,azaz pár hónapig nem lesznek elérhetők digitálisan. Hogy van ez a mediaboxnál, akkor majd 2 kábellel kell a tv-be menni, hogy legyen analóg meg digitális is? Nemértek ehhez sose láttam még ilyet :) De így hogy nem kell hűséget aláírni, csak meg kéne nézni ezt a digitális adást.
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#684 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 15:09

Idézet: Peetie - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 15:03

A csatornák 80%-a pirossal van írva a most kiküldött wc papíron,azaz pár hónapig nem lesznek elérhetők digitálisan. Hogy van ez a mediaboxnál, akkor majd 2 kábellel kell a tv-be menni, hogy legyen analóg meg digitális is? Nemértek ehhez sose láttam még ilyet :) De így hogy nem kell hűséget aláírni, csak meg kéne nézni ezt a digitális adást.

Ugyanúgy kötöd be mint a sima videomagnót vagy a DVD felvevőt. A bejövő coax kábel az STB RF in bemenetére, az STB RF out kimenetét meg összekötöd a TV RF in (antenna bemenet) csatlakozójával (vagy a DVD felvevő antenna bemenetével és akkor a DVD felvevő antenna kimenetét kötöd a TV antenna bemenetére).
Magyarul a bejövő kábelre sorba fűzöd fel az eszközöket és így lesz analóg is meg digitális is egyszerre.

De akár az STB kimenetét el is oszthatod egy RF elosztóval ha úgy kényelmesebb.

Szerkesztette: wpepi 2008. 02. 27. 15:11 -kor

#685 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 15:17

Idézet: Gear79 - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 13:58

Ámen.
Hasonlóan közelítettem meg én is.
Most HBO-val 5100 havonta. Júli végétől pápá HBO, marad 55 csatornám 3900-ért.
Ha átállok Silverre, az 6000 Ft kedvezményesen -10% egyéb szolgáltatásért az 5400 Ft 75 csatornáért.
A tegnap esti tapasztalatok alapján nekem valszeg majd az utóbbi lesz.

Na uraim és hölgyeim, a legjobb:

Ha most, a  tájékoztató szerinti "8 napon belüli lemondható"-sággal él az ügyfél, akkor beterhelik a felhasznált kedvezményt. ("Mai friss tájékoztatóból olvassa.") (HBO, Budapest)

Elmondtam a hölgynek, hogy ha megpróbálják, akkor garantált az NHH.

Egyébként meg hadovált össze-vissza, hogy nem úgy lesz, július után lesz próbaidőszak, és csak utána megy fel az ára, meg nem is megy fel, meg mindent mondott, és az ellenkezőjét is.

Szerkesztette: llamada 2008. 02. 27. 15:17 -kor

#686 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 15:19

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 15:09

Ugyanúgy kötöd be mint a sima videomagnót vagy a DVD felvevőt. A bejövő coax kábel az STB RF in bemenetére, az STB RF out kimenetét meg összekötöd a TV RF in (antenna bemenet) csatlakozójával (vagy a DVD felvevő antenna bemenetével és akkor a DVD felvevő antenna kimenetét kötöd a TV antenna bemenetére).
Magyarul a bejövő kábelre sorba fűzöd fel az eszközöket és így lesz analóg is meg digitális is egyszerre.

De akár az STB kimenetét el is oszthatod egy RF elosztóval ha úgy kényelmesebb.

Köszi. Végülis ha 800 ft körüli áron lenne alap mediabox(nekem nem kell se felvevő se semmi), akkor gyk. ugyanottlennék mint most, mert most is 6050Ft a családi csomag. Ha a 6000-re adnak 10% kedvezményt a net miatt, + rájön a 2. stb ára, akkor csak pár száz Ft-al lesz drágább mint most, cserébe több csatorna és jó minőség - reméljük.
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#687 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 15:24

Idézet: llamada - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 15:17

Na uraim és hölgyeim, a legjobb:

Ha most, a  tájékoztató szerinti "8 napon belüli lemondható"-sággal él az ügyfél, akkor beterhelik a felhasznált kedvezményt. ("Mai friss tájékoztatóból olvassa.") (HBO, Budapest)

Elmondtam a hölgynek, hogy ha megpróbálják, akkor garantált az NHH.

Egyébként meg hadovált össze-vissza, hogy nem úgy lesz, július után lesz próbaidőszak, és csak utána megy fel az ára, meg nem is megy fel, meg mindent mondott, és az ellenkezőjét is.

Szerintem országos botrány van kinézőben. Nem hiszem, hogy mindenki be fogja nyelni a kedvezmények megszűnését.

Az ügyfélszolgálat össze vissza beszélése is arra ad következtetést, hogy a cégen belül sincs egységes álláspont.

Számomra ez a nagy csönd is furcsa mivel régebben ilyen mérvű új szolgáltatás indítása előtt már tele volt a média az új UPC szolgáltatásának reklámozásával.

Szerkesztette: wpepi 2008. 02. 27. 15:29 -kor

#688 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 15:29

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 15:24

Szerintem országos botrány van kinézőben. Nem hiszem, hogy mindenki be fogja nyelni a kedvezmények megszűnését.

Az ügyfélszolgálat össze vissza beszélése is arra ad következtetést, hogy a cégen belül sincs egységes álláspont.

Meg magyarázott össze-vissza, hogy majd júliustól, meg próbahónap stb. után lehet lemondani beterhelés nélkül.
Ja, el is hiszem neki: most, amit leírtak, az is hazugság? Vagy amit mond a telefonban?
Júliusi lemondás esetén viszont - ugyanezen az alapon - héthavi beterhelés néz ki, mert a törvény szerint most volt a "kiugrási" idő, a változás bejelentésekor, nem az életbe lépésekor!
Teljesen hülyének nézik a népet :((

Korábban nagyon sokszor megvédtem a UPC-t itt a topicon, de mostanra teljesen elért a Matáv színvonalra, nincs ezen mit ragozni.

(PS: Két nap alatt, három ügyinzétő háromféleképpen tudja - ugyan már, csak ügyfélmegtartás, mert azért van a call centeres, "ismerjük mi jól ezt a műfajt, artisták...." mondta erre Nagy Endre :D )

#689 Felhasználó inaktív   elwoodblues2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 15:35

Végül is mikor kell dönteni ?

Ugye 8 vagy 15 napunk van de mihez képest ?  A mostani levéltől kezdve,  vagy majd amit még megkapunk levéltől számítva ?

Remélem nem most kell dönteni ...

#690 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 15:36

Idézet: llamada - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 15:29

Meg magyarázott össze-vissza, hogy majd júliustól, meg próbahónap stb. után lehet lemondani beterhelés nélkül.
Ja, el is hiszem neki: most, amit leírtak, az is hazugság? Vagy amit mond a telefonban?
Júliusi lemondás esetén viszont - ugyanezen az alapon - héthavi beterhelés néz ki, mert a törvény szerint most volt a "kiugrási" idő, a változás bejelentésekor, nem az életbe lépésekor!
Teljesen hülyének nézik a népet :((

Korábban nagyon sokszor megvédtem a UPC-t itt a topicon, de mostanra teljesen elért a Matáv színvonalra, nincs ezen mit ragozni.

(PS: Két nap alatt, három ügyinzétő háromféleképpen tudja - ugyan már, csak ügyfélmegtartás, mert azért van a call centeres, "ismerjük mi jól ezt a műfajt, artisták...." mondta erre Nagy Endre :D )

Én tegnap direkt rákérdeztem, hogy mi lesz az analóg kínálattal mire a hölgy kb. 5 perc várakoztatás után közölte, hogy csak annyit tud mondani, hogy 2008 végéig biztos elérhető marad az analóg azoknak akik nem fizetnek elő digitálisra és azoknak is akik párhuzamosan kapják a digitálissal. 2009-ről nem tudott nyilatkozni. Számomra ez azt jelenti, hogy tervben van drasztikus programcsökkentés vagy teljes lekapcsolás csak vagy le van tiltva a nyilatkozat vagy ők sem tudják a menetet.

#691 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 15:39

Idézet: elwoodblues2 - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 15:35

Végül is mikor kell dönteni ?

Ugye 8 vagy 15 napunk van de mihez képest ?  A mostani levéltől kezdve,  vagy majd amit még megkapunk levéltől számítva ?

Remélem nem most kell dönteni ...

A mostani levél kézhezvételétől számított 8 napon belül de ha van olyan hűségszerződésed mely érintett és rád nézve hátrányosan érintő lesz a változás (pld. 3900Ft-os családi emelkedése 5780Ft listaárra) akkor 15 napon belül írásban kell jelezned feléjük. Ez a levélben szépen le van írva.

#692 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 15:40

Számomra ez a nagy csönd is furcsa mivel régebben ilyen mérvű új szolgáltatás indítása előtt már tele volt a média az új UPC szolgáltatásának reklámozásával.

Hova reklámozzanak még, amikor csak 1 hónap múlva indul a szolgáltatás? Majd biztos fognak reklámozni áprilistól, akkor majd beindul Szőke kapitány. Kíváncsi leszek hogy fogják majd tálalni a DTV-t.

Egyébként én nem várok túl nagy reklám felhajtást, lesz majd de nem orrba-szájba csak mutatva hogy megjelentek a piacon. Az elején úgyis csak egyes városokban lesz lefedettség, még nincs értelme nagy reklám hadjáratnak. Szerintem év végéig a szolgáltatási területük le lesz fedve DTV-vel, addig ez megoldható. Én inkább 2009-től számítok nagyobb marketing hadjáratra, amikor már meglesz a kell lefedettség és valóban az lesz a cél hogy minél nagyobb mértékben migráltassák az ügyfeleket.

Szerkesztette: shabba 2008. 02. 27. 15:46 -kor

#693 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 15:40

T-Com egy évet tesztelt, és publikusan is. Hol van ettől a tisztelt UPC?Most csak műszakilag megközelítve kérdést. És én még vártam, hogy kidolgoznak egy tisztességes hűségpolitikát. A digitális átállás inkább ártott ennek a kérdésnek, mint használt.

Szerkesztette: zoli62 2008. 02. 27. 15:42 -kor

"Légy szerény mint én..."

#694 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 15:42

Az logikusnak tűnik hogy a mostani konverteres családi csomagokat megszüntetik és marad a digitális. A régi konverterhez legalább nem kell supportot fenntartaniuk. Az analóg csatornák száma meg nyilván csökkenni fog, mert valahova a digitálisakat is be kell rakni.

#695 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 15:43

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 15:36

...2008 végéig biztos elérhető marad az analóg azoknak akik nem fizetnek elő digitálisra és azoknak is akik párhuzamosan kapják a digitálissal. 2009-ről nem tudott nyilatkozni. Számomra ez azt jelenti, hogy tervben van drasztikus programcsökkentés vagy teljes lekapcsolás csak vagy le van tiltva a nyilatkozat vagy ők sem tudják a menetet.

Semmi gond nincs azzal, ha analogban csak az alap/hazai csomag marad meg es minden mas megy digitalisba, ott csesztek el hogy mindenfele husegszerzodessel bebolonditottak a nepet akkor amikor mar jol tudtak hogy valtani fognak. Egyszeruen csak az atallas kezdeteig kifuto husegakciokat lett volna szabad inditaniuk...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#696 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 15:44

Idézet: shabba - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 15:40

Hova reklámozzanak még, amikor csak 1 hónap múlva indul a szolgáltatás? Majd biztos fognak reklámozni áprilistól, akkor majd beindul Szőke kapitány. Kíváncsi leszek hogy fogják majd tálalni a DTV-t.

Azért ez a digitális indulás van akkora jelentőségű, hogy a médiában meglebegtessék mint hamarosan elérhető szolgáltatás.

#697 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 15:45

Idézet: Peetie - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 15:42

Az logikusnak tűnik hogy a mostani konverteres családi csomagokat megszüntetik és marad a digitális. A régi konverterhez legalább nem kell supportot fenntartaniuk. Az analóg csatornák száma meg nyilván csökkenni fog, mert valahova a digitálisakat is be kell rakni.

Budapesten nincs konverter.

#698 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 15:48

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 15:45

Budapesten nincs konverter.

De ha már vidéken beszedik a konvertereket és áttérnek digitálisra, biztos úgyvannak vele, hogy akkor a Pestiektől is el kell venni, különben jön a sírás vidékről :) Meg akkor nem kell külön csomagot fenntartani, egyszerűbb a számlázás - gondolom én.

#699 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 15:51

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 15:44

Azért ez a digitális indulás van akkora jelentőségű, hogy a médiában meglebegtessék mint hamarosan elérhető szolgáltatás.

A megemelt sávszél sem onnantól reklámozták hogy megjelent az ÁSZF-ben(ami egy hónappal megeleőzi a bevezetést), hanem onnantól amikor már átállították a modem profileokat. Nincs igazán értelme egy olyan szolgáltatást reklámozni ami még nem hozzáférhető. Azzal csak az előfizetőket zavarnák össze. Onnantól kell reklámozni ha már kapható, az meg még odébb lesz.

#700 Felhasználó inaktív   Gear79 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 27. 15:52

Szerintem országos botrány van kinézőben.

Én azért finoman fogalmaznék ezzel az országos üggyel.
Ha bárki megnézi a vidéki szolgáltatásokat és árakat, egyértelmű, hogy a vidék a legtöbb esetben nyer a változással. Plusz hozzá vannak szokva a konverterhez, így a dobozzal kapcsolatban sem lesz ez a nyafogás.

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.