HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   Naked Lunch 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 14. 14:28

Idézet: shabba - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 13:27

Miért jelenti a TV készülék halálát, ugyanúgy tovább használható lesz egy STB-vel?

A tv alatt, ahogy írtam, a "megszokott" tv készüléket értettem, tehát az egy készülékházba integrált akármilyen technológiájú képmegjelenítő + analóg tuner egységet. Mert nyilván ha bármilyen hosszú idő alatt is, de kikopik az analóg adás, akkor nem lesz értelme ilyet gyártani.

#262 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 14:31

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 14:23

Plusz Nagykanizsán. Ezért nem értem, hogy itt nincs teszt, illetve van, csak nem publikus.

Ez mindig így van, minden új szolgáltatás bevezetésénél. Tíhóm IPTV-nél is először belső teszt volt, Tíkomos dolgozókkal. Utána lett publikus teszt egy szűkebb előfizető csoporttal akik úgy jelentkeztek, és megkapták ingyen, de cserébe véleményezniük kellett a szolgáltatást és teszt menetét segíteniük a tapasztalatikkal. Utána szélesebb körűvé vált a teszt, majd végül elindult a kereskedelmi szolgáltatást. Az első kapavágások és a végső indulás között eltelt legalább egy év. Ahogy NSD írta itt is hasonló a metodika, először UPC belső teszt, utána szűkebb körű publikus, majd végül lesz szolgáltatás. Csak itt gyorsabban fog haladni a bevezetés, mert kipróbáltabb technológiáról van szó, így az üzembe helyezése is tempósabban tud haladni.

#263 Felhasználó inaktív   Naked Lunch 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 14:31

Idézet: --== SzaboZE ==-- - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 12:51

Nyilván mindenkinek vannak egyéni igényei, de szerintem egy családban 2-3 TV-nél többet használni extrém. Nekünk egy TV van a nappaliban és azt nézzük. Érdekes módon be tudjuk osztani.

Ahogy én magam írtam is a hozzászólásomban, hogy valóban extrém, de előforduló igény. Természetesen nálunk sem az a jellemző, hogy szimultán megy 4 készülék 4 különböző adót véve.

#264 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 14:33

Idézet: Samott - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 13:52

(abban azert biztos vagyok, hogy a Pioneer felvevom nem tudja majd vezerelni az STB-t :( miert is tudna, miert is tartanak a piaci szereplok (akar a Pioneer akar a UPC) magukat valami egyseges szabvanyhoz :legyint: )

Samott

A Pioneer gyárt olyan felvevőket melyekben van DVB-T tuner is ergo a mezei földfelszíni DVB nem okoz gondot. De a kábelTV az egészen más. Ezzel mindenki szívni fog mert csak akkor lenne kiváltható az STB ha minden szolgáltató egységesen ugyanazt használná. Csak ebben az esetben lehetne TV-be, DVD felvevőbe kábelTV-hez is haszálható digitális tunert építeni.

#265 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 14:34

Idézet: shabba - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 14:19

Mert mintha az IPTV olyan régi dolog lenne. Világszerte alig 1 éve, max 2 indultak az első kereskedelmi szolgáltatások...

Megy az ido, 2008-at irunk es a franszoaknal 2004-ben mar volt IPTV ha jol emlekszem (2005-ben biztosan)...

Samott

Szerkesztette: Samott 2008. 02. 14. 14:51 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#266 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 14:35

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 14:33

A Pioneer gyárt olyan felvevőket melyekben van DVB-T tuner is ergo a mezei földfelszíni DVB nem okoz gondot.

Ha mpeg2-ben indulnak... de ha belevagnak az mpeg4-be, akkor lehet kidobni az osszes jelenlegi DVB-T tunert.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#267 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 14:45

Idézet: Samott - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 14:35

Ha mpeg2-ben indulnak... de ha belevagnak az mpeg4-be, akkor lehet kidobni az osszes jelenlegi DVB-T tunert.

Samott

Persze. De ugyebár mint anno a HD is ez is egy kusza fejetlenséggel indul mert csesznek egyeztetni a gyártókkal mielőtt bedobják a piacra az új technológiát. Mert ugyebár akkor a kedves usert nem lehetne sz*patni és ráerőszakolni egy halom STB-t meg távirányító hegyeket meg nem lehetne monopol helyzetbe tenni a PVR-es egységeket. És ebbe az egész digitális maszlagban pont ez a legundorítóbb, hogy ráerőszakolnak az emberre olyan használati szokásokat amit nem akar.
Eddig legalább volt szabad választás és az aki szopatni akarta magát az vett tányéros TV-t de most meg egységesen mindenkire rá akarnak erőszakolni olyat amit nem biztos, hogy akar. Persze itt nem konkrétan a digitális TV-ről van szó hanem azokról az átkozott STB-kről amik az eddigi szokásokat lehetetlenné teszik.

#268 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 14:49

Idézet: shabba - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 14:31

Ez mindig így van, minden új szolgáltatás bevezetésénél. Tíhóm IPTV-nél is először belső teszt volt, Tíkomos dolgozókkal. Utána lett publikus teszt egy szűkebb előfizető csoporttal akik úgy jelentkeztek, és megkapták ingyen, de cserébe véleményezniük kellett a szolgáltatást és teszt menetét segíteniük a tapasztalatikkal. Utána szélesebb körűvé vált a teszt, majd végül elindult a kereskedelmi szolgáltatást. Az első kapavágások és a végső indulás között eltelt legalább egy év. Ahogy NSD írta itt is hasonló a metodika, először UPC belső teszt, utána szűkebb körű publikus, majd végül lesz szolgáltatás. Csak itt gyorsabban fog haladni a bevezetés, mert kipróbáltabb technológiáról van szó, így az üzembe helyezése is tempósabban tud haladni.

Na most én arra értettem, hogy bár egy cég anno két helyen indította el a szolgáltatást, egy új bevezetésnél e za körülmény már nem esik a latba, hiába volt úttörő anno az adott település.

Szerkesztette: zoli62 2008. 02. 14. 14:50 -kor

"Légy szerény mint én..."

#269 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 14:51

Idézet: --== SzaboZE ==-- - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 12:51

Nekünk egy TV van a nappaliban és azt nézzük. Érdekes módon be tudjuk osztani.

Tudod, ott ahol több generáció él egy fedél alatt, gyerek(kek) is már kamaszodnak ott azért nehezen tudok elképzelni az 1 klubhelységes TV-zés esetét.
Persze anno mikor én voltam gyerek nálunk az egész udvar 1 TV-t nézett mert nem volt csak egy lakónak TV-je de ugyebár azok más idők voltak (akkoriban a TV luxus cikk volt).

#270 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 15:03

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 14:49

Na most én arra értettem, hogy bár egy cég anno két helyen indította el a szolgáltatást, egy új bevezetésnél e za körülmény már nem esik a latba, hiába volt úttörő anno az adott település.

Az új termékek pozícionálásánál mindig a versenytársak jelenléte és az általuk kínálsz szolgáltatások a döntők. Pl. ha idehaza lenne erős LLU piac, akkor Tíkom oda rakná az első VDSL fejlesztéseit ahova az LLU-k betelepültek. Külföldön ez így van. Vagy pl. ha a nagyker árazását szétbontja az inkubens, akkor külön fog árazni az LLU-k által már betelepült központokra, ott olcsóbban fogja adni a szolgáltatást hogy versenyképesebb legyen, ahol meg nincsenek LLU-k ott drágábban. De a TV piacon is a UPC ott fogja először erőltetni a digitális szolgáltatását ahol már van konkurens termék vagy tudja hogy rövid időn belül lesz. Ott ahol tudja hogy még jó ideig egyedül lesz a portékájával ott kevésébé fogja agitálni saját magát. Pl. a DOCSIS 3 fejlesztések is először ott fognak megjelenni ahol már lesz VDSL vagy pl. DigiLAN. Vagy ha pl. lenne pre-DOCSIS 3.0 akkor szintén ez motíválni, de nem tartom valószínűnek, mert ha az elmúlt évek sem vitték rá UPC pre-DOCSIS 3.0-ra, most már a finishez közeledve nem hiszem hogy bármi rávenné. A pre technológiák mindig drágák, inkább csak szükség szülte, átmeneti megoldások, akkor ha gyorsan kell valami válaszlépés. A cél sosem a széles körű elterjedés kialakítása, mert ahhoz túl drága, inkább csak mutatóba van hogy lássák ők is tudnak valami hasonlót. Azok a pre-DOCSIS 3.0-ás fejlesztések amik eddig elindultak, szintén ilyenek voltak.

#271 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 16:53

[quote name='shabba' date='2008. febr. 14., csütörtök - 14:19']Szerintem már olyat is látsz abban a cikkben ami nincs is. Semmi köze nincs a cikknek ahhoz amit állítani próbálsz.[/quote] elso bekezdes. ha nem megy az angol, szolj :)

[quote name='shabba' date='2008. febr. 14., csütörtök - 14:19']A Tíhómnál egy STB-t, ami HD-s PVR-os ingyen kapsz az alap csomag mellé, ami nem 10 ezer feletti árkategóriás, ahogy pl. korábban is próbáltad előadni. A második STB 800 pénz. A UPC DTV szolgáltatása elősorban a Tí VDSL és Tíhóm fejlesztéseivel fog versenyezni az elkövetkezendő 2-3 év során ahogy egyre nagyobb mértékben fogják egymás fedni ezek a szolgáltatások. Épp ezért árazásban sem sokkal térhetnek el egymástól, mert különben nem lesznek versenyképesek.[/quote] momentan tavaly kesoosszel mocorogtam ilyen ugyben 150 ezer koruli CPE-rol volt szo, aztan szerzodeskoteskor derult ki, hogy bocs nalam megse...

[quote name='shabba' date='2008. febr. 14., csütörtök - 14:19']Mert mintha az IPTV olyan régi dolog lenne. Világszerte alig 1 éve, max 2 indultak az első kereskedelmi szolgáltatások és sok fejlett országban még csak most vagy a közeljövőben fog elindulni. Ügyféltábor tekintetében világviszonylagban az IPTV még nem túl jelentős a kábeles vagy műhódas ügyfélkörhöz képes.[/quote] magyarorszag nem a vilag. tudod america online/time-warner, meg ilyesmi. kb 2004 ota vannak IP alapon szolgaltatott megoldasok abban a szep naaagy orszagban. joparszor modom volt hasznalni, VoD, PPV, satobbi.

[quote name='shabba' date='2008. febr. 14., csütörtök - 14:19']Főleg annak tükrében hogy az az IP infrastruktúra amin üzemel(és ami jellemzően ADSL) nem igazán elégséges, jellemzően igencsak korlátja a szolgáltatásnak és a jővőbeli cseréje még évekbe fog telni.[/quote] nem kell a FUD, mert nem igaz. Az hogy neked nem erdeked hogy az IPsek belepiszkitsanak a hagyoamgyos "broadcastosok" vilagaba az egy masik sztori.

[quote name='shabba' date='2008. febr. 14., csütörtök - 14:19']Kábelen a DTV vagy műhódon a DTV már több mint egy évtizede üzemel,  az IPTV akkor még sehol sem volt.[/quote] ahhoz kepest hogy az elso pajlot DTV megoldasok IP alapon tortentek 1994-96 magassagaban ez egy eleg bold statement (microsoft webtv es tarsai) :)

[quote name='shabba' date='2008. febr. 14., csütörtök - 14:19']Nem igazán értem miért erőlteted állandóan ezt az IP alapú műsorszórást kábelen. 1xűen nincs rá szükség, ott van már egy jó évtizede DTV, kipróbált megoldásokkal,[/quote] azert eroltetem mert a felhasznalo szamara egy minosegi ugrast jelent, jobb, modernebb szolgaltatsssal mint a hagyomagyos broadcasting. en tudom hogy a broadcastosoknak az erdeke az, hogy a digitalis konverziot leszamitva minden maradjon a regiben :)

[quote name='shabba' date='2008. febr. 14., csütörtök - 14:19']míg a telco IPTV még igencsak gyermekbetegségeinek korát éli. Majd idővel a kábelesek is át fognak térni IP alapra, de nem kell sietniük, mert van más DTV megoldásuk is, amivel ugyanazt meg lehet csinálni és már sok száz millió háztartásba telepítve van és hosszú évek óta használják az előfizetők.[/quote] :D nem hasznaltal te meg ollyat latszik :) meghogy gyerekbetegsegek :)

[quote name='shabba' date='2008. febr. 14., csütörtök - 14:19']Hát persze mert 10 éve még csak modemes dialup elérés volt 14-28 kbps-en, meg vállatoknak T1/E1-es elérés aranyáron. Minek is volt szükség arra hogy kábeles hálózaton netszolgáltatást csináljanak best effort módszerre, átlag földi halandó által is megfizethető szélessávot kínálva.[/quote] ehhez kepest az USA-ban 1995-ben indul az ADSL az USA-ban :) Akkor ott, az E1/T1 hozzaferes flatrate volt es olcsobb mint nalunk az allamilag tamogatott "mindenkinet" :)

[quote name='shabba' date='2008. febr. 14., csütörtök - 14:19']Végülis ha a kábelesek nem kezdenek el best effort olcsó szélessávú netet szolgáltatni, a telcok sosem lettek volna arra rákényszerítve hogy T1/E1-nél olcsóbban adjanak nagysebességű netet. Az ADSL szolgáltatást is csak azért kellett indítaniuk hasonló best effort modellel, mert a kábeles piac erre rákényszerítette őket.[/quote] ezcsak magyarorszagon volt  igy.

[quote name='shabba' date='2008. febr. 14., csütörtök - 14:19']Neha olyan hülyeségeket írsz, hogy az már fáj. Úgy tűnik számodra a technológia fejlődése az egy nem létező fogalom. Olyan hogy evolúciós fejlődés, ahol bizonyos lépcsőfokokat meg kell lépni hogy tovább haladhass szintén. Lehet számodra újdonság de az ősember sem rögtön HDTV meg CPU gyártással kezdte a fejlődést, hanem kőszerszámokkal.[/quote] tudom hogy faj, hogy szorongat titeket a full IP, alaku, interaktiv, erteknovelt minosegi szorakoztatas, ami a hagyomagyos CATV rendszereken pain in the ass, modon draga, dehat ezmer ne a fogyaszto problemaja legyen

[quote name='shabba' date='2008. febr. 14., csütörtök - 14:19']A DOCSIS a maga korában egyáltalán nem volt elavult, hisz 50 dolláért kaphatott a netező szélessávot, ami töredéke volt egy T1-es elérésnek.[/quote] az elobb azt allitod/bizonygatod hogy nincsenek docsis alapu megoldasok, mostmeg ennek az ellekezojet.. watcha talkin' bout willis? ;)

[quote name='shabba' date='2008. febr. 14., csütörtök - 14:19']Persze FTTH-t már akkor is lehetett volna csinálni, de az szintén annyira drága lett volna hogy még a T1 árát is lepipálja. Annyit pedig nem lett volna hajlandó áldozni rá a fogyasztó. Azt kellene végre felfogni hogy attól mert egy technológia létezik, még nem jelenti azt hogy széleskörűen is alkalmazható, olyan áron hogy azt tömegek is hajlandók megfizetni.[/quote] csinalak, voltak pajlotok. ne feledjuk ugye hogy a DVD 1996-van indul, az ATSC 1997-ben (egy nem teljesen kiforrott mpeg2 technikaval) nem az FTTH miatt volt ez draga, hanem amiatt, hogy a broadcasting meg sehol nem allt egy koherens digitalis konverzio szempontjabol...

[quote name='shabba' date='2008. febr. 14., csütörtök - 14:19']DWDM technológia is létezik már egy évtizede, akár terabites sebességek is elérhetők vele, mégsincs minden háztartásban Tbps-es összeköttetés, mert olyan ára van amit 1xi fogyasztó sosem fog megfizetni.[/quote] a terabites technologia mostanaban kezd olcsovav valni, azert nincs. de 100Mbit jelen helyzetben tobb mint elegendo lenne. vanis sok helyen a naaagy vizen tul :)

[quote name='shabba' date='2008. febr. 14., csütörtök - 14:19']A UPC nincs tíz éves. Először Miskolcon szolgáltattal Broadband szolgáltatást ami drága és forgalom korlátos volt. A chello csak 2000 novemberében indult el a fővárosban és utána Miskolcon is átmigrálták 2001-ben. Szóval a 8. év volt mire érdemben elkezdtek fejleszteni. Akkor ha most nincs tíz éves, akkor ez tavaly volt? Azért megkérdezem ha tavaly volt, hogy lett előtte 200 ezer netezőjük, visszirányított hálózat nélkül. Csak úgy teremtek?[/quote]Fogalmazz ugy inkabb, hogy a datacom uzletaga nincs 10 eves magyarorszagon....

Szerkesztette: SFIJ 2008. 02. 14. 16:54 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#272 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 02. 14. 17:26

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 16:53

tudom hogy faj, hogy szorongat titeket a full IP, alaku, interaktiv, erteknovelt minosegi szorakoztatas, ami a hagyomagyos CATV rendszereken pain in the ass, modon draga, dehat ezmer ne a fogyaszto problemaja legyen

izé, most az úriember, akivel a polémiát folytatod érdekelt valamilyen szinte a szolgáltató biznicben? (mert emlékeim szerint azt bizonygatja úton-útfélen, h mennyire független és csak mellékágon ennyire okos, valamint hobbi szinten űzi az üvegkábelből jóslást, lehetőleg minél szélesebb fórum előtt)

Szerkesztette: avman 2008. 02. 14. 17:27 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#273 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 17:39

Idézet: avman - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 17:26

izé, most az úriember, akivel a polémiát folytatod érdekelt valamilyen szinte a szolgáltató biznicben? (mert emlékeim szerint azt bizonygatja úton-útfélen, h mennyire független és csak mellékágon ennyire okos, valamint hobbi szinten űzi az üvegkábelből jóslást, lehetőleg minél szélesebb fórum előtt)

ahhoz picit sokat tud a honi helyzetrol meg a szandekokrol hogy mellekagon legyen ennyire okos :) amugy nekem meg a f@cnak kell kijarkalnom a zusaba hogy lassam milyen a jo, mertha nem igy lenne akkor enis tunek tapsikolni annak amit a helyi enyhen kartellszeru, minel jobban lehuzos draga szolgaltatoink elem akarnak vetni uveggyongykent. de egyre inkabb latom, hogy meg jo 5-6 evig nem lesznek versenykepesek a BTTV-vel :) mondjuk azis igaz, hogy alattam szekelnek 4 emelettel a HBOs luvnyak igy aszondom hogy jelenleg meg nofelhozatalban jobbak mint filmfelhozatalban, dehat annyi baj legyen :Đ

Szerkesztette: SFIJ 2008. 02. 14. 17:45 -kor

#274 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 18:27

Shabba rengeteg forumon mozog, es ha van akinek a velemenyere adok ilyen temakban akkor o az. De az nem tunt meg fel nekem, hogy barmelyik ceg szekeret tolta volna. Szovel szerintem csak lelkes erdeklodo... mondjuk a helyeben mar csinaltam volna legalabb egy szakmai blogot, mert aki ennyire kepben van, az feleslegesen szorja szet a dolgait ilyen forumokban.

Samott

#275 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 19:20

[quote name='SFIJ' date='2008. febr. 14., csütörtök - 16:53'] elso bekezdes. ha nem megy az angol, szolj :) [/quote]
Akkor most már nem szólok. Ezzel tökéletesen meggyőztél fogalmad sincs arról, mi áll az első bekezdésben, ezek után a cikk egésze már nem is kérdéses.

[quote]momentan tavaly kesoosszel mocorogtam ilyen ugyben 150 ezer koruli CPE-rol volt szo, aztan szerzodeskoteskor derult ki, hogy bocs nalam megse...[/quote]

A CPE-k ára egyre csökken. Anno 2.5 éve amikor elindut Euróában az első H.264-es HD adás, az okozta a gondot hogy nem volt hozzá STB, mert még olyan kicsi volumenű tesztgyártás folyt. Aztán 2006-ra egyre több gyártó kezdett el chipeket gyártani az újgenerációs STB-khez, 2007-ben ezeknek a chipeknek már kijött az újabb generációja 65nm-en. Egy év múlva lehet már a 45nm-es 3. generáció fog érkezni még olcsóbban. Ennek hatására az árak pedig folyamatosan esnek.

A másik dolog a rendelési volumen. Minél nagyobb tételre köt szerződést egy szolgáltató annál olcsóbban kapja, töredékért annak mint egy kiskereskedelmi árnál kellene kifizetnie egy fogyasztónak. Ez ugyanúgy működik pl. modemeknél, de STB-knél is.

[quote]magyarorszag nem a vilag. tudod america online/time-warner, meg ilyesmi. kb 2004 ota vannak IP alapon szolgaltatott megoldasok abban a szep naaagy orszagban. joparszor modom volt hasznalni, VoD, PPV, satobbi.[/quote]

A Time-Warner kábeles "DVB-C" szolgáltató, nem IP alapon szolgáltat. Ahogy én is írtam az USA-ban már közel egy évtizede van DTV szolgáltatás, akár műhódas akár kábeles alapon.

[quote]nem kell a FUD, mert nem igaz. Az hogy neked nem erdeked hogy az IPsek belepiszkitsanak a hagyoamgyos "broadcastosok" vilagaba az egy masik sztori. [/quote]

Mivel nem vagyok érdekelt az iparágban, nekem aztán érdesmindegy. Én csak egy mezei fogyasztó vagyok. Az hogy az ADSL nem igazán alkalmas IPTV szerintem tény, de ha neked csak FUD akkor nekem mindegy. Majd ha rendelsz egy Tíhómot rájössz, ha épp nem megfelelők a vonali jellemzők.

[quote]azert eroltetem mert a felhasznalo szamara egy minosegi ugrast jelent, jobb, modernebb szolgaltatsssal mint a hagyomagyos broadcasting. en tudom hogy a broadcastosoknak az erdeke az, hogy a digitalis konverziot leszamitva minden maradjon a regiben [/quote]

Mi az a minőségi ugrás amit az IPTV tud, de egy kábeles DTV nem? Jelen világszerte az IPTV megoldások még nem tartanak ott ahol amit kábeles DTV-k már évek óta elértek. Legfőképp a több streames HD-val gond az IP kapacitások korlátozottsága miat, ami elsősorban az ADSL infrastruktúrából ered.

[quote]nem hasznaltal te meg ollyat latszik  meghogy gyerekbetegsegek [/quote]

Akkor szerinted Tíonlány fórumán miért az IPTV topicba van a legtöbb hozzászólás? Az elmúlt egy év alatt igen sok probléma volt vele és még a mai napig is van, ez még a Tíonlányos alkalmazottak is elismerik. Persze te ezt biztos jobban tudod.

[quote]ehhez kepest az USA-ban 1995-ben indul az ADSL az USA-ban  Akkor ott, az E1/T1 hozzaferes flatrate volt es olcsobb mint nalunk az allamilag tamogatott "mindenkinet" [/quote]

Ne keverd a szabvány készültét a kereskedelmi lakossági szolgáltatással, alma és körte esete. ADSL-ből erőször üzleti szolgáltatások voltak, sőt azok inkább G.SHDSL-re alapultak, hisz ez passzult leginkább a T1-hez. Világszerte a legelső lakossági ADSL szolgáltatást Dél-koreában a Hanaro Telecom indította 1999 áprilisában. Európában a legelső lakossági ADSL-t a British Telecom indította 2000 tavaszán, idehaza a Tíkom 2001 februárjában indult el a lakossági ADSL-lel.

Hogyne persze, tudod egyáltalán mi az a T1, mert erős a gyanum fogalmad sincs mi az. Hogyne olcsóbb volt mint idehaza a mindekinet. megaLOL. Komolyan mondom olyan hülyeségeket tudsz írni hogy ezzel csak saját magad hitelességét járatod le. Amcsiban 95-96 körül igen drága áron tartották a telcok a szélessáv árát, jellemzően azt lehetett mondani 1 dollárba kerül 1 kbps sávszél. Egy dual channel IDSN ára 120 dollár, egy T1-es vonal ára pedig 1500 dollár volt.(akkoriban még 300 körül volt a dollár) A T1 ára egyébként még ma is 300 dollár az USA-ban. Épp ezért ekkoriban nem is létezett olyan hogy lakossági szélessávú előfizető, mert lakossági szinten ezt nem fizette meg senki. Ezzel szemben 10 éve jelentek meg az első kábelnetes csomagok 35 dollár körüli árszinten, jóval gyorsabb sebességet kínálva mint egy betárcsázós kapcsolat.

Broadband Thanksgiving
[url="http://www.lightreading.com/document.asp?doc_id=139739&site=cdn"]http://www.lightreading.com/document.asp?d...139739&site=cdn[/url]

[quote]ezcsak magyarorszagon volt  igy. [/quote]

Hogyne persze, mert csak mi vagyunk ilyenek, a határon túl minden kerítés kolbászból van. Legalább a saját tudatlanságodat nem reklámozd ilyen hevesen, bár az kevésbé zavar, mint amikor ilyen dezinformációval próbálják egyesek elhitet hogy csak nálunk szar minden, máshol minden nagyon szép, minden nagyon jó, minden nagyon rendben van.

[quote]tudom hogy faj, hogy szorongat titeket a full IP, alaku, interaktiv, erteknovelt minosegi szorakoztatas, ami a hagyomagyos CATV rendszereken pain in the ass, modon draga, dehat ezmer ne a fogyaszto problemaja legyen [/quote]

Te csak azért érdez az IP alapú olyan olcsónak, mert torrenten ingyen töltöd. Úgy persze hogy olcsóbb. Végülis lopni is olcsóbb mint megvenni, mégis furcsa lenne arra bíztatni az embereket hogy akkor lopjanak mert ez a jővőbe mutató, hisz így ingyen van. Egy valódi IP szolgáltatás, ahol a tartalomszolgáltatóknak ugyanúgy fizetnek mint a kábelcégek, nem igazán olcsóbb, lásd pl. Tíhóm.

[quote]csinalak, voltak pajlotok. ne feledjuk ugye hogy a DVD 1996-van indul, az ATSC 1997-ben (egy nem teljesen kiforrott mpeg2 technikaval) nem az FTTH miatt volt ez draga, hanem amiatt, hogy a broadcasting meg sehol nem allt egy koherens digitalis konverzio szempontjabol...[/quote]

Európában volt pár FTTH pilot, pl. az olasz Fastweb vagy a svéd BB. Ezek mind bebuktak üzletileg, túl drágák voltak, még a mai napig is megtérülési szakaszban vannak. Hamar fel is adták a beruházók és nem bővültek tovább. Anno 2000 elején a pilot által kiépített száz ezernyi háztartásban megcsinálták az FTTH, ezek viszont a mai napig nem bővültek. Helyette a szolgáltatók inkább áttértek ADSL-re, mert azt költséghatékonyabban lehetett kialakítani és azóta az ügyfélkörül döntő része xDSL alapú. Ezek a cégek az IPTV szolgáltatást is ADSL csinálták meg, az FTTH-n anno csak VoD volt.

[quote]a terabites technologia mostanaban kezd olcsovav valni, azert nincs. de 100Mbit jelen helyzetben tobb mint elegendo lenne. vanis sok helyen a naaagy vizen tul [/quote]

A nagy vízen túl pl. az AT&T FTTN+VDSL projectje nem tud 100 Mbps-et, 25 Mbps-re méretezték, amit év végéig vagy 2009-og bondinggal(két érpár összeforásával) 40 Mbps-re lehet majd növelni. A Verizon FIOS-ával már jobban lehetne. Ott B-PON infrastruktúra van ami 622 Mbps-et oszt szét 32 ugyfél között egyetlen optikai szálon. Ezt a Verizon G-PON-ra akarja majd cserélni 2009-től, ami már 4x nagyobb kapacitást nyújt, a 100 Mbps-es szolgáltatás megjelenése onnantól várható. Viszont ehhez le kell cserélni az összes eddig telepített optikai hálózati eszközt mind a 1.5 millió bekötött előfizetőnél. Kölség szempontból $900 körül van egy háztartás elérése PON-nal és újabb $900 egy előfizető bekötése. 2010 végére ez várhatóan 750-750-re csökken, addigra fejezi be Verizon 21 milliárd dolláros fejlesztési projectjét, amivel szolgáltatási területének felét fedi lesz a FIOS szolgáltatással, elsősorban nagyvárosokban.

[quote]Fogalmazz ugy inkabb, hogy a datacom uzletaga nincs 10 eves magyarorszagon....[/quote]

Nem olyan nagy ördöngőség, felmész upc.hu-ra, és jéé ott van: "A UPC Magyarország Kft. 1998. július 1-jén jött létre"

#276 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 19:30

Pedig nem vagyok benne semmilyen szolgáltatói businessbe, akár hiszed akár nem. Az aki csak Hwsw-t meg SG-t olvas, azokból biztos nem sok mindent fog megtudni arról mi történik IT fronton más országokban, mivel jellemzően csak a magyar helyzetről születnek cikket. De aki olvas külföldi hírodalakat, külföldi FTTH, telco blogokat, fórumokat akkor valamennyire szélesedik a látóköre. Ilyen 1xű a képlet.

Igazából anno azért kezdtem el külföldi oldalakat nézegetni, mert én nem dőltem be csak úgy a magyar oldalakon olyan soxor megjelent cikkeknek, amikben állandóan azt taglalták, nálunk minden olyan rossz, nálunk minden szélessáv lassú, meg drága, de bezzeg a nagy vízen túl meg nyugaton. Átlag webes olvasó ezt szépen bekajolja, mert az XY oldalon olvasta, pedig csak annyit kellene tennie a webböngészője előtt utána néz, tényleg így van-e. Megnézhetné más országok netszolgáltatóinak weboldalát, híreket, guglival oly sok mindent lehet találni. De az átlag netező nem néz utána, hanem elhiszi amit olvas, és olyan gyakran írtak nagy sületlenségeket magyar portálokon az elmúlt évek során.

De ez ebben a topicban már nagyon offtopic, itt inkább a HD-ról és a DTV-ről kellene csevegni.

Szerkesztette: shabba 2008. 02. 14. 19:31 -kor

#277 Felhasználó inaktív   Neoka1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 19:37

Az utolsó 3 oldal hozzászólásait elolvasva, már annyira nem is akarom ezt az egész digitális mizériát.

Tudom majd megkapom, hogy ne ragaszkodjak a régi dolgokhoz, de igen is az analógnak meg van az az előny, hogy A csatornát nézve B csatornát felveszem és megnézhetem a felvételet műsort.

Ehelyett most nézhetek egy adást a "hülye" digitális dobozon keresztül.. ja és én is dobhatom ki az egy éve vásárolt Pio DVD felvevőmet, mert ugye nem fogja lekezelni az STB-t. "Hurrá! még, hogy belőlünk élnek a szolgáltatók és fontos nekik, hogy nkünk mi a jó." :(

Én is decemberben írtam alá a hűséget, kíváncsian várom ezzel milyen hátrányba kerülök egy új előfizetővel szemben.

röviden, már tényleg nem hiányzik a digitális TVzés.

Szerkesztette: Neoka1 2008. 02. 14. 19:38 -kor

#278 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 19:43

:offtopic:

Shabba minden tiszteletem mellett en azt tudom neked mondani, hogy nem blogolvasasi hanem IRL, menlo parki, seattle-i, salt lake city beli, newyorki tapasztalataim vannak, de vannak kisvaros beliek is, pl livermoore. ja es ezek 2 eves vagy regebbi tapasztalataok mert nem jartam az uccso 2 evben sokat a naagy vizen tul. es bizony sajnos, ami itten zajlik nalunk, az massziv lehuzas, nalunk kerestetik meg a nagy nemzetkozi szolgaltatok eluken a tre-vel a levedlett/nem bevalt/stb dolgaiknak az arat.
persze usakia egy masik tema, ott nagyjabol igaz, hogy a nagy szolgaltatok a legnagyobb tartalomgyartok is egyben...

#279 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 19:50

Idézet: Neoka1 - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 19:37

Az utolsó 3 oldal hozzászólásait elolvasva, már annyira nem is akarom ezt az egész digitális mizériát.

Tudom majd megkapom, hogy ne ragaszkodjak a régi dolgokhoz, de igen is az analógnak meg van az az előny, hogy A csatornát nézve B csatornát felveszem és megnézhetem a felvételet műsort.

Ehelyett most nézhetek egy adást a "hülye" digitális dobozon keresztül.. ja és én is dobhatom ki az egy éve vásárolt Pio DVD felvevőmet, mert ugye nem fogja lekezelni az STB-t. "Hurrá! még, hogy belőlünk élnek a szolgáltatók és fontos nekik, hogy nkünk mi a jó." :(

Én is decemberben írtam alá a hűséget, kíváncsian várom ezzel milyen hátrányba kerülök egy új előfizetővel szemben.

röviden, már tényleg nem hiányzik a digitális TVzés.

ez meg a masik bajom, igen - hogy keseru a szajiz amiatt, hogy nalunk igy tortenik. van ugyanis olyan is, hogy nalad bagy a kozpontban van a recorder es mikozben nezed "A"-t felveheted "B"-t vagy a kozpontban eleve rateszik "B"-t a te teruletedre. Mi kimaradtunk sajnos a TiVo-bol is, ami egy zsenialis kis ketyere volt, megis olte az onTime TVzest - de vegulis kegyvesztett lett, mert eleg okos volt ahhoz, hogy a reklamokat a felveteleibol automatice kiszurje :)
ami a DVD recordert illeti, sajnos affele halad a vilag, meg a szolgaltatok, hogy ne tudd a tartalmat a rendszerukbol kivinni :(

#280 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 20:12

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 19:43

:offtopic:

Shabba minden tiszteletem mellett en azt tudom neked mondani, hogy nem blogolvasasi hanem IRL, menlo parki, seattle-i, salt lake city beli, newyorki tapasztalataim vannak, de vannak kisvaros beliek is, pl livermoore. ja es ezek 2 eves vagy regebbi tapasztalataok mert nem jartam az uccso 2 evben sokat a naagy vizen tul. es bizony sajnos, ami itten zajlik nalunk, az massziv lehuzas, nalunk kerestetik meg a nagy nemzetkozi szolgaltatok eluken a tre-vel a levedlett/nem bevalt/stb dolgaiknak az arat.
persze usakia egy masik tema, ott nagyjabol igaz, hogy a nagy szolgaltatok a legnagyobb tartalomgyartok is egyben...

Én tisztában vagyok azzal hogy a hazai DTV szolgáltatás el van maradva az usabelitől. Főleg HD fronton, de ott egész Európai el van maradva. USA a legnagyobb kábeles piac, ott jelennek meg legelőször a legújabb technológiák, sőt a eszközgyártók az ottani igények szerint fejlesztenek. Tudom hogy ott már sok éve van HD és hogy tavaly év végén beindult egy folyamat ami egyre több HD csatornát eredményez majd a szolgáltatóknál, közelítve vagy meghaladva a 100 HD csatornát. VoD is van a kábeles szolgáltatóknál már vagy 4 éve, és tavaly már a HD VoD is megjelent, az idei év pedig a HD VoD felfutásáról fog szólni. A DTV térnyerése egyre nagyobb az usa-ban és az elmúlt évek során egyre jobban kiteljesedik, amire az egy év múlva esedékes váltás egyre inkább rásegít majd. És a PVR-os térnyerése is egyre nagyobb mértékű az usa háztartásokban, minden ötödikbe van PVR és ez pár év múlva 50% fölé nő majd.

Ettől mi igencsak el vagyunk maradva, az amit pl. a Tíkábel, meg a Digi, AD vagy UPC-D csinál DTV alatt, az nem az igazi, mert csak a sugárzás digitális, nincsenek kiegészítő szolgáltatások, nincs HD, nincs PVR, egyebek. De idén talán változni fog valami, pont ezért is indult el a topic, mert látszik hogy végre pozitív változások jönnek és idehaza is megjelenhetnek ezek az értéknövelt pluszok.

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.