HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 20. 02:03

Idézet: Pimpa28 - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 11:25

Én sem kaptam hozzá wc-papírt, pedig budapesti vagyok. Gondoljátok, hogy a fővárosban is fokozatosan (területről-területre) vezetik majd be?

igen, úgy fogják. és lesznek olyan részek, ahol nagyjából sose lesz.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#382 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 02:16

Idézet: Adam84 - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 12:27

Elég egyértelműen cikkeztek arról a neten, hogy egyszerre fog elindulni Budapesten illetve 4 vidéki nagyvárosban a digitális szolgáltatás.

Értelme se nagyon lenne másképp csinálni, hiszen egy adott városon belül mindenki ugyanarra a fejállomásra csatlakozik ...
Tehát ha egy városon belül X háztartáson belül van digitális jel, akkor Y háztartásban is lesz ...

azok akészülékek, amiről shabba beszélget itten (edgeQAM) tudástól és kiépítéstől függően főggően az €25000-€400000 kategóriába esnek. zónánként le köll tenni 1et. azért kivénycsi leszek, amikor a rátok eső végződtetési költség átlagos €300-€600 as árát farzsebből fizetitek, csakhogy legyen. nem ok nélkül fikázom ám a doksziszt. egy fos, szar elvalut, herionárú rencer :Đ

#383 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 02:38

Idézet: Doncarlo - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 20:45

Miért van az, hogy a magyar szakemberek mindíg olyan szűklátókörűek.
Aztán jön egy ázsiai szakember és megvalósítja azt amire a magyar azt mondta, hogy nem lehetséges, azután a magyar meg megy drága tanfolyamokra tanulni.

senki nem lát szűken. énmár láttam ilyet működni is, hdmi over wifi, a gefen gyártja őket. tud pont multipontot is, ha a hdmi forrásod licenszileg engedélyezi (1 playa több TV). attól függően hogy milyen mélyen nyúlsz a zsebedbe 600tól párezer dollárig terjed az ára. de amit mondtam az áll: ha ez elkezd vartyogni akkor a 20 méteres sugarában minden egyéb wifi kommunikáció az nagyjából megdöglend.

#384 Felhasználó inaktív   Neoka1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 10:51

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 20:05

Akkor valószínűleg ezért nem kaptál értesítést. Azt hallottam, hogy Budapesten a kezdetekben csak a HBO-t nyomják majd digitálisan és majd később jön a többi.

én is fővárosi vagyok, és az HBO-t lemondtam még 1.5 éve.. lehet most azért nem kaptam wcpapírt én sem. :( mondjuk amilyen gagyi filmek mentek az HBO-n nem is hiányzik. :)

#385 Felhasználó inaktív   Pimpa28 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 13:02

Az online ügyfélszolgálat a következő infókat adta:
- a fővárosban a digitális cucc március 31-től indul (a jelenlegi tervek szerint)
- a fővároson belül nem lesz eltérés, egyszerre történik a bevezetés
- két HD csatornát említett indulásnak: National Geographic HD és Eurosport HD
- HBO HD-ről még nincs információja

#386 Felhasználó inaktív   Doncarlo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 20. 17:03

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 1:18

ezt próbálom mondani, hogy valami eszköz kell, ami továbbdobja az egyik streamet a levegőbe, mert az összeset nem lehet egyszerre... vagyis de, csak azt már dvb-t-nek hívják, és nem maradna hely mellette az analóg sugárzásnak :p

(báááár... az 50ben még így sem vagyok biztos, valaki hozzáértőbb nyilatkozzon erről plíz :))

De miért kéne mindet átvinni ?
Én egyszerre csak 1 TV adást tudok nézni egyszerre vagy te esetleg egyszerre 5 adást is tudsz nézni - ha igen irigyellek érte.
Ha a laptopon 5 adást állítok be egyszerre akkor természetesen a sávszélességkorlát miatt kiakad - ami jó a szolgáltatónak mert nem egy access pointról nézi az egész város a TV-t.
De 1 adást tudok laptopon nézni.
Amikor internetezel te se töltöd le a világ összes weblapját.

Szerkesztette: Doncarlo 2008. 02. 20. 17:11 -kor

#387 Felhasználó inaktív   Doncarlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 17:08

Idézet: -=ZiCHiE=- - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 0:15

Ez a wifi-s TV nem lenne rossz dolog. A közeljövőben akarok venni LCD TV-t, de főként HD adásokhoz. A gondom az, hogy egyenlőre csak a sz.gépen tudom nézni. Több, mint 15 méternyi HDMI kábel kellene, hogy a gépet összekössem a majdani TV-vel.

Kb. 3 évvel ezelőtt próbáloztam LAN-on HD adást átvinni és több kevesebb sikerrel össze is jött. Az Euro1080 HD1 akkor még elérhető volt mpeg2-ben FTA, de a gép (P4 1,5Ghz), amiben a sat tuner volt nem volt elég erős hozzá, hogy akadozás nélkül nézni lehessen, így multicastban át tudtam küldeni egy erősebb gépre, amin már nem akadt a kép, csak éppen a hang csúszott picit. Ha LAN-on ment, akkor wifi-n is kéne mennie elméletileg. A hang csúszást meg csak meg lehet oldani valahogy.

Ha jobban végiggondolom, akkor abban bukhat bele a dolog, hogy a HD csatik ugye h264-ben adnak és én az átvitelnél a tömörített adatfolyamot vittem át a másik gépre, ami kitömörítette azt. Itt most úgy működne, hogy a sat kártyás gép csak decryptálná a jelet és küldené tovább a h264/avc streamet multicast-ban a wifi-s kliensnek (a TV-nek), ami attól tartok, hogy nem tudna vele mit kezdeni, hacsak nem lenne benne mpeg4 dekóder, de ez kizárt. Ha a kitömörítést a sz.gép végezné, akkor a kitömörített HD-s jel meg akkora sávszéllel menne, hogy a nemhogy wifi-n, hanem LAN-on se menne át, s szoftver se lenne, ami ezt megoldaná.

mpg4 dekódert miért ne lehetne beépíteni a TV-be ?
+1 chip a többi 20 mellett már nem mindegy ?

#388 Felhasználó inaktív   Tom-y 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 17:24

Felkerültek az új digitális csomagok a UPC honlapjára.

#389 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 17:25

Idézet: Doncarlo - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 17:08

Valami ilyesmire gondolsz?  :think:  http://www.pto.hu/post/1/1050

Szerkesztette: rainman35 2008. 02. 20. 17:27 -kor

Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)
Router beállitása:http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=r...oldal=sM3Qjry3x

#390 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 18:45

Idézet: Tom-y - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 17:24

Felkerültek az új digitális csomagok a UPC honlapjára.

Ha jól értelmezem, akkor a jelenlegi analóg Családi csomag kikerül (a jelenlegi előfizetőknek persze megmarad) és helyére kerül a Digital Silver 7 000 forintos listaáron. Még nem jöttem rá, hogy mi az a Silver Gold csomag, de lehet, hogy az lesz a merevlemezes beltéris csomag.
Furcsa számomra, hogy csak a legmagasabb csomaggal érhető el a digitális szolgáltatás.

Szerkesztette: petne 2008. 02. 20. 19:17 -kor

#391 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 18:51

Idézet: petne - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 18:45

...és helyére kerül a Digital Silver 7 000 forintos listaáron. Még nem jöttem rá, hogy mi az a Silver Gold csomag...

Ezek hol vannak? Egyetlen pdf-et talaltam, abban nincs se silver gold se 7e forintos csomag...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#392 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 18:55

Idézet: Samott - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 18:51

Ezek hol vannak? Egyetlen pdf-et talaltam, abban nincs se silver gold se 7e forintos csomag...

Samott

Mivel engem Fehérvár érint, ezért rögtön azt néztem meg:Székesfehérvári csatornakiosztás

Budapesti csatornakiosztás

Debreceni csatornakiosztás

Miskolci csatornakiosztás

#393 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 19:03

Idézet: petne - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 18:55

Mivel engem Fehérvár érint, ezért rögtön azt néztem meg...

Koszonom, a Budapesti oldalon az analog pdf van a digitalis link alatt is, azert nem talaltam.

Ujra lesz Nickelodeon :rock:  :up:

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#394 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 20:01

Na akkor ugy nez ki nem csak nalunk (monortel) nevezik at a csomagokat ilyen silver, bronz meg hasonlokra. Azt az egyet nem ertem, ha szoke kapitanyba meg a hazai csomagba beleoltek egy nagyon sok szamjegyu osszeget, akkor mi ertelme van ezutan fel-haromnegyed evvel a csomagnev-modositas miatt elveszteni a felepitett brandet?
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#395 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 20:34

Ahogy nézem hollandoknál, ahol 2-2.5 éve indult a digitális átállás, már elég alaposan megkúrtították az analóg kínálatot. Az alap analóg csomagba 30-35 adó van ~4360Ft árszinten. Ennél még van két nagyobb digitális csomag, 50 és 90 csatornával ~5420 és ~6750Ft árszinten, alap SD STB-vel. PVR-os SD STB-vel még további ~1330-at kell fizetni.

Ezekhez lehet még rendelni további, köze 20 féle prémium adókat ~1330 és 6650 között szóró felárakkal, viszont úgy tűnik csak a 90 csatornás legnagyobb digitálishoz rendelhető prémium adó, a kisebbekkel nem kombinálható. Van három alapba összerakott csomag is, amiben a 90 adós legnagyobb csomag mellé pakolnak 2,3 vagy 5 közkedvelt préimum adó + PVR vagy HD opciót. Ezekért  ~12330, ~13660, ~16320Ft-okat kérnek.

Alapban egy STB jár, de lehet továbbit rendelni. Az alap SD modell ~1060Ft, az SD PVR-s vagy a HD ~2400Ft többlet havidíjat kóstál. Ami számomra érdekes hogy nincs HD PVR-os STB.

Az On-Demand igény szerinti filmkölcsönzés ~530Ft-ba kerül, nem túl nagy 400-500 film körüli kínálatból. HD adó ahogy nézem náluk sincs túl sok National Geographic és Discovery, valamint a Film1 és Sport1. Ezen csodálkozok is hogy nálunk miért nem került be a Discovery HD a kínálatba a Nat Geo mellé, úgy tudom a UPC tulajdonosa a Discovery cégcsoport tulajdonosa is egyben így az ehhez a cégcsoporthoz tartozó adók valahogy értelemszerűek lennének. Hasonló alapon az MGM HD is képbe kerülhetne, anno amikor az MGM bekerült a kínálatba, nagyon hypeoltál.

Gyanítom pár év múlva nálunk is hasonló csomag kialakításra fognak majd törekedni. Persze ez nem lesz olyan 1xű, hisz míg hollandoknál nincs Digi féle óccsó TV, addig idehaza ez elég erősen behatárolja a UPC mozgásterét.

Szerkesztette: shabba 2008. 02. 20. 20:42 -kor

#396 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 21:27

Majd Szőke kapitány elintézi, hogy olcsóbb legyen. Gondolom ezek listaárak, majd itt is jön a hűség.
Viszont érdekes, hogy pl. a HD Natgeot és eurosportot csak akkor láthatod ha hbo maxpackot is rendelsz. Úgy meg már egy picit drága.

Szerkesztette: mozesapo 2008. 02. 20. 21:33 -kor

-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#397 Felhasználó inaktív   sailman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 21:46

Idézet: mozesapo - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 21:27

Viszont érdekes, hogy pl. a HD Natgeot és eurosportot csak akkor láthatod ha hbo maxpackot is rendelsz. Úgy meg már egy picit drága.

A csillagok összevissza vannak, szerintem ezekhez elég lesz a Silver HD és logikusan a HBO HD-hez kell a Silver HD + Maxpak kombó.

Kezdésnek elég jónak tűnik, végre van NASN is, csak nem értem miért nincs angolul is.
Macbook Pro 15" 2.4 4GB

#398 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 21:51

Nem HD téma, de azért: mától 16:9-ben adja a BL meccseket az M1.
Papesz

#399 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 22:04

Idézet: sailman - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 21:46

A csillagok összevissza vannak, szerintem ezekhez elég lesz a Silver HD és logikusan a HBO HD-hez kell a Silver HD + Maxpak kombó.

Annal is inkabb, mert az HBO-nal ertelmetlenebb csatorna nem nagyon van... rohadt draga es olyan filmeket ad amelyek kozul ami erdekel mar lattam, ami meg nem erdekel... nos, az nem erdekel. Es persze ok dontik el hogy mikor nezzem. Mindezt a XXI szazadban... ;)

Samott

#400 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 21. 11:21

Idézet: Doncarlo - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 17:08

feltaláltad az apple TV-t :)

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22