HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#501 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 25. 19:22

Idézet: rainman35 - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 19:20

Lehet  :think:   :)
5 csatorna  :D
Ha jó helyen lakik az ember, ennyit szoba antennával is foghat  :)

A többinél nem kell jó helyen lakni? Cegléden nem lesz soha UPC, sem T-Kábel, sem Antenna Digital. :)

Az tény, hogy csak 5 csatorna, de akkor is lehetőség meg van rá, másrészt ha rendel hozzá mondjuk kiegészítő csomagokat, akkor is olcsóbb. :)
És végül a Koktél alapban lévő csatornák közül szobaantennával csak 3-at lehet fogni. :)

Szerkesztette: petne 2008. 02. 25. 19:25 -kor

#502 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 19:24

Idézet: petne - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 19:20

Igen arra gondoltam, mivel shabba a hazai csomagra mondta, hogy az már nem éri meg. Viszont akkor még alap vagy már bronze elnevezésű csomagból lehetne digitális szerintem...

Gondolom a digitális csomagokat választóknak, azért adni fogják az analog csomagokat is?  :think: Már mint párhuzamossan azt is kapják
Ugy mint, ahogy a t-kabel is teszi.
Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)
Router beállitása:http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=r...oldal=sM3Qjry3x

#503 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 19:31

Körbenéztem a többi szolgáltató árait összehasonlításképpen:

Az Antenna Digital kb. 85 csatornás csomagja 5 590 forint 2 éves hűséggel.

A T-Kábel kb. 50 csatornás csomag 5 390 forint, + fél év után 800 forint STB díj, 1 éves hűségnyilatkozattal.

Fibernet kb. 60 csatornás csomagja 4 990 forint, + 3 hónap múlva 800 forint STB díj, 1 éves hűségnyilatkozattal.

T-Home 64 csatornás csomagja 1 éves hűséggel 7 290 forint.

Így nem tűnik drágának a UPC valóban... :)

Szerkesztette: petne 2008. 02. 25. 19:34 -kor

#504 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 19:32

Idézet: shabba - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 17:12

Olvasd át azért az ÁSZF-et

Látom, nem érted. Arról van szó, hogy a UPC december végén ajánlotta fel a határozott idejű szerződést és így a 9120Ft havidíj helyett csak 5100Ft-ot kell fizetnem 1 évig. Én ezzel a szerződéssel vállaltam, hogy 1 évig nem mondom fel (ha felmondom akkor kártérítést kell fizetnem a UPC felé azaz a kedvezményeket vissza kel fizetnem) és a UPC is vállalta, hogy 1 évig nem emel árat. Az amit most a UPC tesz az a szerződés felrúgása mivel megküldött tájékoztatóban szereplő árak sokkal magasabbak mint amit a UPC a velem kötött szerződésben vállalt. És ez itt a bibi. Ha a szerződés úgy kerülne módosításra, hogy a digital silver+HBO vagy az analóg családi+digitális HBO ára 2008. december 30.-ig 5100Ft havidíj akkor egy szavam sem lenne hiszen a szerződésben erre vállalt kötelezettséget. Viszont a mostani információk szerint a digital silver+HBO 8000Ft lesz havonta ami ugyebár több mint az 5100Ft ergo a szerződésben vállalt kötelezettségüknek nem tesznek eleget azaz szerződést szegnek azzal, hogy 2008. december 30. előtt a velem kötött szerződésben lefektetett árakat megemelik. A szerződés pont azért szerződés mert a felek ezen szerződésben kötelezettségeket vállalnak amit nem lehet csak úgy mindenféle jogkövetkezmény nélkül felrúgni.

#505 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 19:33

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 19:32

Látom, nem érted. Arról van szó, hogy a UPC december végén ajánlotta fel a határozott idejű szerződést és így a 9120Ft havidíj helyett csak 5100Ft-ot kell fizetnem 1 évig. Én ezzel a szerződéssel vállaltam, hogy 1 évig nem mondom fel (ha felmondom akkor kártérítést kell fizetnem a UPC felé azaz a kedvezményeket vissza kel fizetnem) és a UPC is vállalta, hogy 1 évig nem emel árat. Az amit most a UPC tesz az a szerződés felrúgása mivel megküldött tájékoztatóban szereplő árak sokkal magasabbak mint amit a UPC a velem kötött szerződésben vállalt. És ez itt a bibi. Ha a szerződés úgy kerülne módosításra, hogy a digital silver+HBO vagy az analóg családi+digitális HBO ára 2008. december 30.-ig 5100Ft havidíj akkor egy szavam sem lenne hiszen a szerződésben erre vállalt kötelezettséget. Viszont a mostani információk szerint a digital silver+HBO 8000Ft lesz havonta ami ugyebár több mint az 5100Ft ergo a szerződésben vállalt kötelezettségüknek nem tesznek eleget azaz szerződést szegnek azzal, hogy 2008. december 30. előtt a velem kötött szerződésben lefektetett árakat megemelik. A szerződés pont azért szerződés mert a felek ezen szerződésben kötelezettségeket vállalnak amit nem lehet csak úgy mindenféle jogkövetkezmény nélkül felrúgni.

A szerződés tartalmazza, hogy mi van akkor, ha a szolgáltató bontja fel?

#506 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 19:40

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 19:32

Úgy beszélsz, mintha a UPC nem engedné, hogy szerződést bonts az áremelés miatt ...
Pedig simán megteheted, tiéd a választás. Az már egy másik kérdés, hogy nincs alternatívád (másik szolgáltató), és emiatt érzed magad hátrányos helyzetben ...

Akkor lenne jogsértő ez a helyzet, ha a UPC az emelt ár mellett is kényszerítene téged arra, hogy előfizess a szolgáltatásra. Azonban erről szó sincs.

Véleményem szerint jogilag nem igazán lehet belekötni a upc lépésébe.
Erkölcsileg természetesen bele lehet, de a bíróság nem az erkölcsöt nézi  :rolleyes:  :cool:

#507 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 19:51

Idézet: petne - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 19:33

A szerződés tartalmazza, hogy mi van akkor, ha a szolgáltató bontja fel?

A határozott idejű (hűség) szerződésre vonatkozó ÁSZF részt már beidéztem. Ebben egyértelműen le van írva, hogy csak minimális változtatásokat lehet eszközölni. Ilyenek pld. a program cserék. De lényeges módosítás nem eszközölhető. A havidíj emelés meg lényeges változtatás hiszen a szerződés tárgya maga a kedvezményes 5100Ft havidíj. Ennek a hűségszerződésnek a felbontása is csak közös megegyezéssel lehetséges. A szolgáltató csak abban az esetben eszközölhet lényeges változtatást ha erre jogszabályi változások okán kerül sor.

Egyébként mikor hazaértem engem is várt a névre szóló értesítés. Szerintem az összes olyan UPC kábelTV előfizető ahol indul ez a digitális maszlag a mai napon megkapta ezen értesítést és holnaptól égni fognak az ügyfélszolgálat vonalai. Én is délelőtt hívom őket és élek a panaszommal, mert amit most bejelentettek ez a legnagyobb pofátlanság. Legalább a pofámba mondták volna december 30.-án amikor az ügyfélszolgálaton személyesen kötettem meg a hűségszerződést, hogy ember max. 6 hónapig fogod élvezni ezt a kedvezményes 5100Ft-ot mert utána jól felemeljük neked. Még nincs 2 hónapja, hogy aláírtam a szerződést és már azzal jönnek, hogy érvénytelenítik. Szerintem országos balhé lesz ebből, mert nem hiszem, hogy az emberek le fogják nyelni ezt a szerződésszegést.

#508 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 19:53

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 19:22

sajnos nekem nem, mert utban van nehany cuccos az am mikro tornya fele :(

Ahogy nekem is... volt am-mikronk, de egy magas pozna kellett hozza. Nem akarom ujra elronditani a hazat vele, meg kozben a tetoteret is beepitettuk. Ja, es meg ugy is morzsas volt.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#509 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 19:58

Idézet: Adam84 - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 19:40

Véleményem szerint jogilag nem igazán lehet belekötni a upc lépésébe.
Erkölcsileg természetesen bele lehet, de a bíróság nem az erkölcsöt nézi  :rolleyes:  :cool:

Szerintem bele lehet hiszen a szerződésszegés miatt kell elállnom a szerződéstől ami engem hátrányosan érint mert így egyrészt más szolgáltatóval kell szerződnöm ami nekem utánjárás és költség, másrészt erkölcsileg is hátrányosan érint mivel így a szerződés felbontása után nem juthatok hozzá a közszolgálati csatornák műsoraihoz.

#510 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 20:02

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 19:03

mellesleg nezz re a joostra, a multkor nagyon lesajnaltad. allitom neked jupiszi sem fog adni jobb kepminosegben...

Kipróbáltam újra, anno először akkor szántan rá magam akikor kijött a final, publikusan tölthető verzió. Én sehol nem láttam 4 Mbps-es bitrátát, amiről írtál, sem állítási lehetősége, ugyanúgy 100 kbyte körüli stream jön mint korábban is, minőség nem túl fényes. Az elérhető tartalom számomra elég szegényes, én pl. negyed órányi értelmetlen bóklászás után mintkét alkalom után ráuntam és bezártam. Nem tudom mit tudnak ezen egyesek napi szinten órákat joostolni, én nem találtam rajta olyan tartalmat ami tartósan lekötne.

#511 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 20:02

Idézet: Samott - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 19:53

Ahogy nekem is... volt am-mikronk, de egy magas pozna kellett hozza. Nem akarom ujra elronditani a hazat vele, meg kozben a tetoteret is beepitettuk. Ja, es meg ugy is morzsas volt.

Samott

de ez mar ugyanazt a DVB-C technologiat hasznalja mint a jupiszi.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#512 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 20:03

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 19:58

Szerintem bele lehet hiszen a szerződésszegés miatt kell elállnom a szerződéstől ami engem hátrányosan érint mert így egyrészt más szolgáltatóval kell szerződnöm ami nekem utánjárás és költség, másrészt erkölcsileg is hátrányosan érint mivel így a szerződés felbontása után nem juthatok hozzá a közszolgálati csatornák műsoraihoz.

Az ÁSZF egyértelműen fogalmaz, csak te -vszleg lelki felindulásból-, mindenképp a saját igazadat próbálod meg bizonyítani.

Az ÁSZF szabályozza a jogaidat:

8.3. Az Előfizetőt, igénylőt az ÁSZF egyoldalú módosítása esetén megillető jogok

Az Előfizető jogosult a módosítás tárgyában megküldött értesítés kézhezvételét, illetőleg a közlemény megjelenését követő 8 (nyolc) napon belül az Előfizetői Szerződés azonnali hatályú felmondására.
Amennyiben a módosítás az Előfizető számára hátrányos rendelkezéseket tartalmaz, az Előfizető az értesítés kézhezvételétől, illetőleg a közlemény megjelenésétől számított 15 napon belül további jogkövetkezmények nélkül jogosult – azonnali hatállyal - felmondani az Előfizetői Szerződést.
Amennyiben az Előfizető az egyedi Előfizetői Szerződésben kötelezettséget vállalt arra, hogy a Szolgáltatást meghatározott időtartamig, az ebből eredő kedvezményekért veszi igénybe, úgy az Előfizető a Szerződést csak akkor mondhatja fel, ha a módosítás az általa igénybe vett kedvezményeket kedvezőtlenül érinti. Amennyiben az Előfizető e feltételekkel mondja fel a Szolgáltatásra irányuló Szerződést, úgy a Szolgáltató nem követelheti a kedvezményeknek a felmondást
követő időszakra eső összegét. "

A Szolgáltató az előfizetői szerződést az alábbi esetekben módosíthatja egyoldalúan:

a) ha azt jogszabályváltozás, vagy hatósági döntés indokolja;

b) ha azt a szolgáltatás körülményeiben bekövetkezett lényeges változás indokolja; így például, ha az előfizetői szerződésben vállaltakhoz képest a szolgáltatás igénybevételének körülményei műszaki okból megváltoznak, ideértve a műszaki indokoltságú csatornaváltoztatást, valamint, ha az egyes
programcsomagok tartalma a szolgáltató érdekkörén kívüli okból megváltozik,
tekintettel a programszolgáltatókkal kötött megállapodásokra.

Lefordítva:

1. ha nem tetszik az ár, akkor következmények nélkül szerződést bonthatsz.
2. műszaki okokból történik az ÁSZF módosítása, hiszen egy teljesen új műszaki alapokon fekvő szolgáltatás kerül bevezetésre.

Szerkesztette: Adam84 2008. 02. 25. 20:10 -kor

#513 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 20:12

Idézet: shabba - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 20:02

Én sehol nem láttam 4 Mbps-es bitrátát, amiről írtál, sem állítási lehetősége, ugyanúgy 100 kbyte körüli stream jön mint korábban is, minőség nem túl fényes.

nem hinnem hogy az en netem kulonlegesebb lenne mint a tied, de a 100kbps az kb egy 176x144-es mobiltelefonos belyegmozira eleg. nalan tokeletes, tomoritesi hibaktol szinte teljesen mentes SD kepminoseggel jon. a programvalszatas teren kb 40 tematikus stream van, azon belulis egy csomo opcio. tudom, boseg zavara meg minden, de van benne jo nehany elvezheto. sot vanmar subtitling funkcio is, igy pl ha valaki magyar nyelven elkeszitettet egy musor feliretet, akkor felirattal is nezheted.

#514 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 20:15

Idézet: Adam84 - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 20:03

Az ÁSZF egyértelműen fogalmaz, csak te -vszleg lelki felindulásból-, mindenképp a saját igazadat próbálod meg bizonyítani.

Az ÁSZF szabályozza a jogaidat:

8.3. Az Előfizetőt, igénylőt az ÁSZF egyoldalú módosítása esetén megillető jogok

Az Előfizető jogosult a módosítás tárgyában megküldött értesítés kézhezvételét,
illetőleg a közlemény megjelenését követő 8 (nyolc) napon belül az Előfizetői
Szerződés azonnali hatályú felmondására.

Amennyiben a módosítás az Előfizető számára hátrányos rendelkezéseket tartalmaz,
az Előfizető az értesítés kézhezvételétől, illetőleg a közlemény megjelenésétől
számított 15 napon belül további jogkövetkezmények nélkül jogosult – azonnali
hatállyal - felmondani az Előfizetői Szerződést.

Amennyiben az Előfizető az egyedi Előfizetői Szerződésben kötelezettséget vállalt
arra, hogy a Szolgáltatást meghatározott időtartamig, az ebből eredő
kedvezményekért veszi igénybe, úgy az Előfizető a Szerződést csak akkor
mondhatja fel, ha a módosítás az általa igénybe vett kedvezményeket kedvezőtlenül
érinti. Amennyiben az Előfizető e feltételekkel mondja fel a Szolgáltatásra irányuló
Szerződést, úgy a Szolgáltató nem követelheti a kedvezményeknek a felmondást
követő időszakra eső összegét. "

Lefordítva: ha nem tetszik az ár, akkor következmények nélkül szerződést bonthatsz.

Nem a felmondásról van szó hanem arról, hogy egy megkötött szerződést a szolgáltató önkényesen felrúg. A felmondás csak egy következmény de ezt a következményt az váltja ki, hogy a UPC a szerződésben vállalt kötelezettségét megszegi azzal, hogy árat emel. A szerződés tárgya az maga a kedvezményes havidíj.
Ez az egész eljárás az ami kegyetlenül bosszant hiszen a UPC pont azért kötött velem ilyen jellegű szerződést mert tudta, hogy garantálni tudja 1 évig az 5100Ft havidíjat. Ezzel az erővel minden szolgáltatói szerződés felrúgható lenne ha emelkedik az euró mert akkor a szolgáltatónak már veszteséges lenne az amit vállalt.
Ha Te mint szolgáltató vállalod, hogy egy meghatározott ideig egy adott áron adod a szolgáltatásod akkor az, hogy közben emelkedik a valuta, gyengül a forint nem lehet indok a szerződés felrúgására. A UPC adja a digitális maszlagát 5100Ft áron addig amíg a hűségszerződés tart aztán mikor lejárt emelhet annyit amennyi csak belefér.
Szóval nem arról van szó, hogy én kiugorhatok vagy nem.

Idézet

2. műszaki okokból történik az ÁSZF módosítása, hiszen egy teljesen új műszaki alapokon fekvő szolgáltatás kerül bevezetésre.

A havi 8000Ft-ra történő emelés az nem műszaki ok. A műszaki ok a digitális átállás de ezt a szerződés értelmében változatlan áron kellene neki megtenni.

Miért én szívjak azért mert a UPC-nek a digitális átállás után a havi 5100Ft veszteséges lenne?

Hogy érthető legyen. Nem a digitális átállással van a gond hanem azzal, hogy ezt az átállást áremelés követi.

Szerkesztette: wpepi 2008. 02. 25. 20:20 -kor

#515 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 20:19

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 20:15

Nem a felmondásról van szó hanem arról, hogy egy megkötött szerződést a szolgáltató önkényesen felrúg.

pontosan a jelen ASZF idezet csak annyit takar, hogy amennyiben a szolgaltato onkenyesen megvaltoztatja a szolgaltatas arat/tartalmat, akkor a fogyasztonak jogaban all a szerzodestol anyagi kovetkezmenyek nelkul elallni. de az ASZF ezen resze nem korlatozza a fogyaszto jogait pusztan erre.

#516 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 20:24

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 20:15

Nem a felmondásról van szó hanem arról, hogy egy megkötött szerződést a szolgáltató önkényesen felrúg. A felmondás csak egy következmény de ezt a következményt az váltja ki, hogy a UPC a szerződésben vállalt kötelezettségét megszegi azzal, hogy árat emel. A szerződés tárgya az maga a kedvezményes havidíj.
Ez az egész eljárás az ami kegyetlenül bosszant hiszen a UPC pont azért kötött velem ilyen jellegű szerződést mert tudta, hogy garantálni tudja 1 évig az 5100Ft havidíjat. Ezzel az erővel minden szolgáltatói szerződés felrúgható lenne ha emelkedik az euró mert akkor a szolgáltatónak már veszteséges lenne az amit vállalt.
Ha Te mint szolgáltató vállalod, hogy egy meghatározott ideig egy adott áron adod a szolgáltatásod akkor az, hogy közben emelkedik a valuta, gyengül a forint nem lehet indok a szerződés felrúgására. A UPC adja a digitális maszlagát 5100Ft áron addig amíg a hűségszerződés tart aztán mikor lejárt emelhet annyit amennyi csak belefér.
Szóval nem arról van szó, hogy én kiugorhatok vagy nem.

1. A UPC nem rúgta fel a szerződésedet, csupán az ÁSZF-et egyoldalúan módosította
2. Az áremelésre vonatkozó rész is benne van az ÁSZF-ben (magyarán az, hogy ilyen esetben következmények nélkül szerződést bonthatsz)
3. A UPC elismeri, hogy a hűségszerződés áremelés esetén "semmissé válik", pont ezért informált levélben az előtted álló lehetőségekről.

Értem, hogy erkölcsileg hol a probléma, de jogilag szerintem rendben van a dolog...

#517 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 20:24

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 20:19

pontosan a jelen ASZF idezet csak annyit takar, hogy amennyiben a szolgaltato onkenyesen megvaltoztatja a szolgaltatas arat/tartalmat, akkor a fogyasztonak jogaban all a szerzodestol anyagi kovetkezmenyek nelkul elallni. de az ASZF ezen resze nem korlatozza a fogyaszto jogait pusztan erre.

Igen. Én nem akarok elállni. És pont ezért vannak ott a szerződések végén a PTK-ra történő hivatkozások hiszen a szerződésben nem említett részekre a PTK idevonatkozó jogszabályai vonatkoznak

"Jelen ÁSZF-ben nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyv, illetőleg az
elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény, valamint annak végrehajtási
rendeletei az irányadóak.
"

#518 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 20:28

Idézet: Adam84 - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 20:24

1. A UPC nem rúgta fel a szerződésedet, csupán az ÁSZF-et egyoldalúan módosította

polgarjogi ingo szerzodest modositani csak a felek kolcsonos egyet ertesevel lehet. a szerzodes egyoldalu modositasa a megkotott szerzodes felmondasat es uj szerzodes koteset jelenti formaljogilag. aki az eredeti szerzodest felmondja, az a masik fel szamara igy okozott velelmezheto karert jot allni koteles.

Szerkesztette: SFIJ 2008. 02. 25. 20:32 -kor

#519 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 20:35

Idézet: Adam84 - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 20:24

3. A UPC elismeri, hogy a hűségszerződés áremelés esetén "semmissé válik", pont ezért informált levélben az előtted álló lehetőségekről.

Értem, hogy erkölcsileg hol a probléma, de jogilag szerintem rendben van a dolog...

Már megbocsáss de az, hogy a szerződés tárgyát képező 5100Ft havidíjat 8000Ft-ra emeli az nem a szerződés felrúgása? A hűségszerződés egy olyan határozott idejű szerződés melyben a szolgáltató kötelezi magát, hogy a szerződésben szereplő havidíj mértékét 1 évig nem változtatja, az előfizető meg kötelezi magát, hogy 1 évig nem mondja fel a szerződét. A szerződésben benne van, hogy a mennyiben az előfizető a lejárat előtt felbontja a szerződést úgy köteles kártérítés címszó alatt a kedvezményeket részarányosan visszafizetni.

Idézet

2. Az áremelésre vonatkozó rész is benne van az ÁSZF-ben (magyarán az, hogy ilyen esetben következmények nélkül szerződést bonthatsz)

Hányszor írjam le, hogy nem akarok bontani és erre a szolgáltató nem kötelezhet. Mivel az ÁSZF ezen lehetőségen kívül mást nem említ ezért a PTK idevonatkozó jogszabályai a mérvadóak. Ezeknek utána kell nézni.

#520 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 20:39

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 20:28

polgarjogi ingo szerzodest modositani csak a felek kolcsonos egyet ertesevel lehet. a szerzodes egyoldalu modositasa a megkotott szerzodes felmondasat es uj szerzodes koteset jelenti formaljogilag. aki az eredeti szerzodest felmondja, az a masik fel szamara igy okozott velelmezheto karert jot allni koteles.

Szerintem laikusok között teljesen meddő ez a jogi vita. Ügyvéd vagy hivatalos szerv állásfoglalását kell kérni az ügyben, és akkor talán ti is tisztábban fogtok látni.

Én is leírtam a saját véleményemet, valamint ti is. Ez tipikus alperes-felperes játékához hasonlít  :Đ

Azonban jogilag csak egyetlen/egyfajta igazság létezik, ezért kell hozzáértő ember véleményét kikérni.

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.