HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#1001 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 01. 12:30

Idézet: Adam84 - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 12:24

Azok, amiket írtál, nem változtat azon hogy az analóg csatornákat ugyanúgy tudod fogni mint eddig. Ez technológiai sajátosság, és nem a upc egyéni döntése.
És mivel az HBO is analóg csatorna, ezért amíg lehet fogni analógban (tehát június 30-ig), addig a többi tévéden is bejön box nélkül.
Megtehetnék, hogy leszűrőzik az hbo-t már a box kihelyezésekor, de nem túlzottan lenne értelme.
Hiszen ha most leszűrőzik, akkor az HBO helyére később bekerülő új, még nem bevezetett digitális csatornákat csak úgy tudnák nálad is láthatóvá tenni, ha kiszállnak és leszedik a szűrőt. Ez pedig többletkiadás, és nem nagyon van értelme.
Szerintem kérdezd meg az ügyfélszolgálatot. Ha ők is ezt mondják, akkor lehet hogy elhiszed végre :D

Mivel én beszéltem az üfszolgákkal, akik határozottan a digitális HBO esetén az analóg HBO megszűnéséről beszéltek, és ezt kivételesen egyöntetűen tették, és ennek nincs ellentmondó hivatalos információ, ezért mint "narod"-nak ez a tény.

Hogy véglegesen egy szolgáltatást mikor futtatnak ki, országos szinten az más kérdés.
Főleg, ha az Általad említett verziót említjük, és mondjuk nem szűrőzik ki, akkor is levehetik a fejállomáson az analóg HBO-t azonnal, amikor az azon a fejállomáson elfogytak az analóg HBO fogyasztók. Ezt is nyilván nem június 30-án éjfélkor fogják országosan megtenni.

Így, nem véletlenül nincs garancia az HBO médiabox felszerelését követő időben való megmaradására, így a "miért nem tartod meg júni 30-ig" tipusú érv sem áll meg.

Ugye, nem az egy-egy HBO ügyfél átállítása a fő akadálya az HBO frekvencia újrahasználsásának, hanem az egy fejállomáson vagy egy szegmensen már lekapcsolt analóg HBO kiszűrőzésének megszűntetése a többi, korábban nem HBO ügyfél elosztódobozában.
Tehát, nem nálam kell vacakolniuk a szűrővel (bár, megtehetik éppen), hanem a frekvencia használatba vehetősge miatt a jelenleg nem analóg HBO előfizetőkével (mostantól persze már az enyémmel is .... )

Szerkesztette: llamada 2008. 03. 01. 12:34 -kor

#1002 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 12:47

Idézet: llamada - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 12:02

Nem állítottam én sem, hogy a UPC mindent szarul csinál, úgy látszik erről sem megalapozott a véleményed. Számos esetben védem a UPC-t, amikor jogtalanul fikázzák.

Az tény, hogy amit a UPC a digitális átállásban bejelentett, az végeredményben a nullával egyenlő a műszaki tartalmat illetően, a meglévő hűségszerződések felrúgása meg erősen negatív lépés, amire semmi nem kényszeríti egyébként a UPC-t.

A médiaboxok telepítését és az analóg szolgáltatások (főleg az HBO esetén) tett véleményed ellentmond az üfszolgák által adott tájékoztatásnak, a műszaki lehetőségét viszont illene elismerned, hogy ti. ügyfelenként is kikapcsolható az HBO. Ha máshonnan nem, hát én én onnan tudom, hogy nekem a lemondás után lehúzták az HBO-t, és a többi analóg megmaradt :)

A videófelvétel a másik téma. Külön kérdés lenne a felvevős médiabox esetén az aktuális műsor felvétele, és a már felvett műsor "kijátszása" külső felvevőre. Ha ezt kipróbálnád, például kifejezetten érdekes lenne.

Konkurrencia számos van, a TKábel pontosan ugyanarra lesz képes, mint a DigiKábel, és ha kicsit beindulna a DVB-T, az is meglehetős konkurreciát fog jelenteni, nyilván szűkebb szolgáltatással, de garantáltan olcsóbban. Ráadásul, DVB-T videókba, tv-kbe és dvd felvevőkbe is bekerül, tehát nem kell egy vagy több médiaboxszal megosztani a tv-állványt.

Eddig egyetlen állításomat sem cáfoltad konkrétan, mert mindig kibújtál illetékesség hiányában a válasz alól.
A fizetős szolgáltatás műszaki tartalmát, szűrőzéseket illetően pedig vagy nincs információd, vag oszd meg a néppel, mindenki örülne neki, ha végre tények kerülnének elő, amihez a UPC tartani is fogja magát,és nem csak olyan gondolatok, amiket valamilyen módon összeválogatott tesztelő "techie"-k mondanak. Anélkül, hogy ezeket leértékelném, pusztán jelzem, hogy a normál ügyfél kapcsolata nem technikai szintű a UPC-vel, hanem ehhez tartoznak keményen pénzek, határidők, szerződések, és adott esetben szankciók.
A UPC oldaláról ezért az elvárható minimum az átállással kapcsolatban nem csak ködös megfogalmazások, átlláthatlan és nem teljes szolgálati struktúraváltozásról adni "tájékoztatást", hanem valamennyi olyan határidőt, ütemezést, technikai követelményt és körülményt ismertetni, ami a jelenlegi, teljes hálózatán, a mintegy 700000 ügyfélnél évek óta működő szolgáltatástól eltér.

Még arról nem is beszéltünk, hogy a HD-s médiaboxhoz vajon mit lehet csatlakoztatni, mit lehet felvenni, és milyen miőségben....

A műszaki tartalommal kapcsolatban: elfogadom hogy van akinek nem jelent semmi pluszt az EPG, a PVR, a plusz csatornák, a HD. Nekem nem a nullával egyenlő. Különben ebből a HD nem igazán érdekel, nem fogok venni szélesvásznú tv-t amíg a tvadások nagy része 4:3-ban/SD-ben megy, ezekhez a crt-m sokkal jobban megfelel. A hűségszerződéses témába meg továbbra sem fogsz belerángatni.

Különben meg valóban, van lehetőség arra hogy a mediabox telepítésével együtt az analóg HBO le legyen kapcsolva, különösen ha át kell dugni az ügyfelet a visszirányos elosztóra akkor úgyis matatni kell a szekrényben, de veled ellentétben én nem vagyok biztos abban hogy mi fog történni, abban viszont biztos vagyok hogy ez nem március 31-én fog megtörténni globálisan, ugyanis az lehetetlenség. Viszont mivel az eddigi infók alapján jún 30-án le lesz kapcsolva a HBO freki, fölöslegesnek tartom az analóg leszűrésével foglalkozni. Persze lehet hogy aztán neked lesz igazad, így aztán amikor június másodikán Marinéninél átkötik digitálisra a HBO-t, akkor megszűnik nála az analóg. De nem márc 31-én, hanem az ügyfél által választott időpontban :)

Azt köszönöm hogy a konkurrencia és az általuk használt technológiák emlegetésével alátámasztottad azt az állításomat hogy a simulcast versenyelőnyt jelenthet (a free dvb-t-hez képest is, mert ahhoz le kell cserélned az eszközparkodat).

Konkrét hivatalos információt nem fogsz itt kapni senkitől. Abban viszont igazad van, hogy sok a megválaszolatlan kérdés, minden téren, és jó lenne pontosabb tájékoztatás a hivatalos csatornákon, viszont eddig te úgy nyilatkoztál a témáról, mintha a tied hivatalos infó lenne.

#1003 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 12:48

Idézet: llamada - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 12:30

Mivel én beszéltem az üfszolgákkal, akik határozottan a digitális HBO esetén az analóg HBO megszűnéséről beszéltek, és ezt kivételesen egyöntetűen tették, és ennek nincs ellentmondó hivatalos információ, ezért mint "narod"-nak ez a tény.

Hogy véglegesen egy szolgáltatást mikor futtatnak ki, országos szinten az más kérdés.
Főleg, ha az Általad említett verziót említjük, és mondjuk nem szűrőzik ki, akkor is levehetik a fejállomáson az analóg HBO-t azonnal, amikor az azon a fejállomáson elfogytak az analóg HBO fogyasztók. Ezt is nyilván nem június 30-án éjfélkor fogják országosan megtenni.

Így, nem véletlenül nincs garancia az HBO médiabox felszerelését követő időben való megmaradására, így a "miért nem tartod meg júni 30-ig" tipusú érv sem áll meg.

Ugye, nem az egy-egy HBO ügyfél átállítása a fő akadálya az HBO frekvencia újrahasználsásának, hanem az egy fejállomáson vagy egy szegmensen már lekapcsolt analóg HBO kiszűrőzésének megszűntetése a többi, korábban nem HBO ügyfél elosztódobozában.
Tehát, nem nálam kell vacakolniuk a szűrővel (bár, megtehetik éppen), hanem a frekvencia használatba vehetősge miatt a jelenleg nem analóg HBO előfizetőkével (mostantól persze már az enyémmel is .... )

De ha az összes digitális hbo-ra áttérő előfizetőnél is leszűrőzik az HBO-t, akkor annyival több helyen kellene a szűrőt levenni újabb digitális csatornák bevezetésekor. Ez pedig nem kis plusz kötlséget jelentene a szolgáltatónak.

Jelen pillanatban pl. le van szűrőzve összesen 5000 előfizető.
Ha most még 1500-at leszűrőz a upc, akkor erre az 1500 helyre újra ki kell szállni, kiszedni a szűrőt. Ez pedig csak dupla munkát jelentene, ami teljesen felesleges.

Az ügyfélszolgálatos pedig nem mindig van képben. Ő csak józan paraszt ésszel gondolkozik (mivel nem műszaki szakember), és azt mondja, hogy: "Igen, ha kivisszük a boxot, akkor nem lesz analóg HBO". Ez majdnem ugyanolyan butaság mintha azt mondta volna, hogy "Ha kivisszük a boxot, akkor nem fogja tudni fogni az analóg csatornákat, hanem már csak digitálisban tudja nézni." :D

Mivel egy fejállomás látja el majdhogynem Budapest egész területét, ezért szinte ki van zárva, hogy június 30. előtt lekapcsolnák az analóg HBO-t a fejállomáson. Örülni fog a UPC, ha addigra sikerül majdhogynem minden HBO előfizetőhöz kihelyezni a boxot.

#1004 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 13:03

Idézet: Adam84 - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 12:48

De ha az összes digitális hbo-ra áttérő előfizetőnél is leszűrőzik az HBO-t, akkor annyival több helyen kellene a szűrőt levenni újabb digitális csatornák bevezetésekor. Ez pedig nem kis plusz kötlséget jelentene a szolgáltatónak.

Jelen pillanatban pl. le van szűrőzve összesen 5000 előfizető.
Ha most még 1500-at leszűrőz a upc, akkor erre az 1500 helyre újra ki kell szállni, kiszedni a szűrőt. Ez pedig csak dupla munkát jelentene, ami teljesen felesleges.

Az ügyfélszolgálatos pedig nem mindig van képben. Ő csak józan paraszt ésszel gondolkozik (mivel nem műszaki szakember), és azt mondja, hogy: "Igen, ha kivisszük a boxot, akkor nem lesz analóg HBO". Ez majdnem ugyanolyan butaság mintha azt mondta volna, hogy "Ha kivisszük a boxot, akkor nem fogja tudni fogni az analóg csatornákat, hanem már csak digitálisban tudja nézni." :D

Mivel egy fejállomás látja el majdhogynem Budapest egész területét, ezért szinte ki van zárva, hogy június 30. előtt lekapcsolnák az analóg HBO-t a fejállomáson. Örülni fog a UPC, ha addigra sikerül majdhogynem minden HBO előfizetőhöz kihelyezni a boxot.

Tudtommal az HBO eleve le van szűrőzve, és ott engedik ki, ahol van HBO szerződés.
Különben alapból mindenkinek lenne HBO-ja,az meg nem hangzik jól.

Az ügyfélszolgálatos gondolkodási képességeivel nekem még sosem volt problémám. Többségében intelligens, józan ésszel gondolkodó, segítőkész emberek. Ugyanakkor, ők természetesen abból "főznek", amit nekik a cég ad. Azonban, ez abból a szempontból érdektelen (!), hogy amit ők mondanak,és ami alapján ők intézkednek, az az ügyfél felé "a" UPC. És pont.

Sajnos arra nem lehet hivatkozni, csak bosszankodni rajta, ha ennek ellenére bizonyos dolgokban nem összehangolt dolgokat mondanak.
Ugyanakkor, mindannyiszor, amikor velük beszéltem, és tanácstalanok lettek, akkor mindig megkérdeztek valakit, és annak alapján mondták az infót, tehát abba sem megyek bele, hogy az ügyfélszolgálat mondásait sem kell komolyan venni, mégha nehéz is néha.
Egy ügyfélszolgálati "pedig de"-vel szemben az ügyfél csak a felügyeleti hatóságnál tud reklamálni, ha mégsem tetszik.

A részletekről pedig:
A sima analóg (családiig bezárólag) megmaradásáát az üfszolga is mondta, de bizonytalan ideig. Ugyanakkor, ha már valaki kifizeti a digitális, (jelenleg) eleve prémiumszolgáltatás árát, akkor azt nyilván szeretné is igénybe venni. Ha nem minden vételi helyén veszi igénybe, akkor voltaképpen ott a 3900Ft-os hagyományos szolgáltatást kapja, de ez is csak max. jövő tavaszig tart. Ha pedig ugyanúgy az eddigi vételi helyeken akar digitálisat igénybe venni, akkor a többlethelyekre meg kell fizetnie a médiaboxot.

Ha viszont bármit jobban tudsz az üfszolgáknál, írj nekik mailt, biztosan örülni fognak neki.

Tudtommal a budapesti fejállomásból több, területi szegmenshez megy üvegkábel, amin a műsor digitálisan halad, és ott van valami fiber-to-coax átalakító. Ha ebben tévedek, akkor pontosíts. Az biztos, hogy a jelenlegi hálózati minőség a PAL 625 soros kép maximumát nagyjából eléri ezen a digitális beltéri szerény javulást tud hozni.

A többlethelyek szempontjából meg gyakorlatilag a videó vagy dvd felvevő is az, ha nem akarod hozzákötni a nézett műsort a felvetthez.
Felvevősnél a "kiírás" lehetősége a kérdés, HD-snél meg még a felvétel is.

Szerkesztette: llamada 2008. 03. 01. 13:08 -kor

#1005 Felhasználó inaktív   Gear79 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 01. 13:15

Sziasztok,

Aki rajtam kívül még teszteli a digitális szolgáltatást, és előfordul itt a fórumon, dobjon egy privát üzit! Köszi!

#1006 Felhasználó inaktív   halaci 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 01. 13:46

Cougar vagy Adam84, bocs, már nem emlékszem melyikőtök írta, de próbáld már meg a SCART-on keresztüli felvételt a PVR-ről a dvd íróra! Kíváncsi vagyok, hogy mi az eredmény.

#1007 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 13:51

Idézet: halaci - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 13:46

Cougar vagy Adam84, bocs, már nem emlékszem melyikőtök írta, de próbáld már meg a SCART-on keresztüli felvételt a PVR-ről a dvd íróra! Kíváncsi vagyok, hogy mi az eredmény.

Sajna nincs erre most scart kábelem, nem bombáznám szét azt ami a tvbe megy mert kicsit bonyolult ott hátul meg a fiókban szerelni...

#1008 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 13:51

Mondjuk érdekes lenne tv-nézés és visszajátszás közben is, egyébként.

#1009 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 14:02

Idézet: Adam84 - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 11:06

Nálam is fel van szerelve a médiabox, és mégis jön minden más csatorna analógon is. És ez így is fog maradni, mert ha az analóg jeleket nem engednék be a lakásba, akkor a digitális műsorok se jönnének be  :Đ

Tehát a digitális és analóg műsor egymás mellett működik.

Azért viszik ki a médiaboxot, hogy lásd: mi a különbség a digitális és az analóg HBO között.
Az analóg HBO-t pedig azért csak június 30-al szüntetik meg, mivel szerintem kb. addigra tudják mindenkinél kihelyezni a boxot.

Valamint azért battyognak ki a dobozzal, mivel aki át akar térni már most próbaképpen a digital silver csomagra, az tudja fogni a digitális csatornákat. :D De ez egyértelmű ...

És még egyszer hangsúlyozom, hogy az analóg jelek is jönnek a digitális mellett!

Az jön, ami a koax másik végén rá van pakolva a kábelre _és_ ami nincs kiszűrve az előfizetőnél.
Ha kiszűrik, akkor már nem jön.

Ugyanakkor, a médiabox jelenléte nem jelenti a digitális csatornák vételét, ha analóg családi mellett a csak digin jövő HBO-t nézed.

A júni 30-as megszüntetés a legkésőbbi határideje, a médiabox felszerelése után már nem kell analógon is szolgáltatnia, sőt , a szerződéses feltételek szerint tudtommal nem is fogja. Ezért állítja határozotta a UPC, hogy a digitális HBO után az analóg nem marad az ügyfélnél. Hangsúlyozom, hogy ügyfélszolgálati info, többszörösen megerősítve, és nem tesztelőkre, hanem a "narod"-ra vonatkozik.
Lehet, hogy Téged ez (technikai) tesztügyfélként nem érint, a nép továbbra is ár és szolgáltatás alapján választ és dönt.

Tehát, amiket írsz, azok a valóságtól (árak, csomagok, szerződések) egyre jobban elrugaszkodott dolgok.

A médiabox kivitele a mielőbbi HBO analóg lekapcsolás előkészítése miatt sürgős. Aztán a többi digit csatornára meg ráér átállni akármikor az ügyfél.

A vidéki helyzet ennél valószínűleg bonyolultabb, de erről legfeljebb UPC belsős mondhatna tényeket, de úgy látom, itt olyanok nincsenek. Véleménye persze mindenkinek lehet.

#1010 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 14:14

Utánaérdeklődtem, mondhatni a tűz középpontjából... nemhivatalos, de megbízható infó: nem lesz HBO szűrőzés augusztusig - mármint analóg HBO leszűrése digit HBO előfizetőknél. A hónapot lehet hogy félreértettem, lehet hogy július...

Szerkesztette: couguar 2008. 03. 01. 14:17 -kor

#1011 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 14:20

Idézet: couguar - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 14:14

Utánaérdeklődtem, mondhatni a tűz középpontjából... nemhivatalos, de megbízható infó: nem lesz HBO szűrőzés augusztusig - mármint analóg HBO leszűrése digit HBO előfizetőknél. A hónapot lehet hogy félreértettem, lehet hogy július...

Köszi!
Majd meglátjuk, hogy végülis mi lesz akkor. Egyre többféle tuti infó van.
Gondolom áprilisra már valami ki fog alakulni, és akkor majd ki-ki eldönti, hogy merre a hány méter.

Szerkesztette: llamada 2008. 03. 01. 14:24 -kor

#1012 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 14:22

Idézet: llamada - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 14:20

Köszi! Nekem ugyan pillanatnyilag már nyolc a dolog.
Ezzel együtt, mivel nem hivatalos, ezért majd augusztusban fog kiderülni, hogy ténylegesen hogy néz ki.

Ebből viszont azt gondolom, hogy már  most láthatóan csúszni fognak az átállás körül.

Eddig az analóg HBO jún 30-ig tartó állapota volt a téma, augusztusban ez már nem derül ki... :)

#1013 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 14:26

Idézet: couguar - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 14:22

Eddig az analóg HBO jún 30-ig tartó állapota volt a téma, augusztusban ez már nem derül ki... :)

Majd a fórumokról és az NHH eljárásából fog kiderülni, hogy mikor, mivel mi lesz ekörül az egész digitális átállás és migráció téma körül.
Azért majd augusztusban derül ki, mert akkor tudjuk meg tutira, hogy márciustól augusztusig hogy volt, úgy látom, digit átállás közben max. az a biztos, ami már megtörtént.

(A pillanatnyi tuti infót mindig felülírja egy "mai info, most olvasom" tipusú. Aminek illik köszönő viszonyban lennie az ÁSzF-fel, aminek a március 3-tól érvényes kiadása már ki kéne, hogy térjen a digit átállásra, ehhez képest először a márc 31-től érvényesben van róla néhány kósza szó. Ami meg nincs ászf-ben vagy mellékletben, az szóbeszéd.)

Szerkesztette: llamada 2008. 03. 01. 14:29 -kor

#1014 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 15:05

Idézet: couguar - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 13:51

Sajna nincs erre most scart kábelem, nem bombáznám szét azt ami a tvbe megy mert kicsit bonyolult ott hátul meg a fiókban szerelni...

naaa azért a scart kábel eléggé a filléres cikk kategória. t ;)

Szerkesztette: SFIJ 2008. 03. 01. 15:08 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1015 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 15:11

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 15:05

naaa azért a scart kábel eléggé a filléres cikk kategória. t ;)

Fél havi HBO előfizetés!!! :)

#1016 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 15:14

Bocs, de nincs dvd íróm, csak a számítógépben :D

Úgy tudom, hogy a upc-s DVR-os media box le van butítva, így felesleges a kimenetekkel szórakozni, mert nem enged semmilyen külső egység számára műsort felvenni...

Van rajta USB csatlakozó is, az nem tudom, hogy mire lenne jó ...

Szerkesztette: Adam84 2008. 03. 01. 15:16 -kor

#1017 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 15:25

Idézet: Adam84 - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 15:14

Bocs, de nincs dvd íróm, csak a számítógépben :D

Úgy tudom, hogy a upc-s DVR-os media box le van butítva, így felesleges a kimenetekkel szórakozni, mert nem enged semmilyen külső egység számára műsort felvenni...

Van rajta USB csatlakozó is, az nem tudom, hogy mire lenne jó ...

Nekem most eszembe jutott, hogy a TV-m van olyan intelligens, hogy az egyik inputon (tuner, vagy scart) bejövő jelet ki tudja nyomni a másik scarton a dvd rekorder felé, így közvetlen scart kábel hiányában is ki tudtam próbálni az átjátszást a dvdrekorderre. Működött, felvett és élő adás esetében is :)

Az USB tudtommal ugyanarra lenne jó, mint egy kábelmodemen, pc csatlakoztatására ethernet nélkül. Ugyanis van a boxban egy teljes értékű kábelmodem is, elvileg internetszolgáltatásra is használható lenne.

#1018 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 15:28

Idézet: couguar - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 15:25

Nekem most eszembe jutott, hogy a TV-m van olyan intelligens, hogy az egyik inputon (tuner, vagy scart) bejövő jelet ki tudja nyomni a másik scarton a dvd rekorder felé, így közvetlen scart kábel hiányában is ki tudtam próbálni az átjátszást a dvdrekorderre. Működött, felvett és élő adás esetében is :)

Az USB tudtommal ugyanarra lenne jó, mint egy kábelmodemen, pc csatlakoztatására ethernet nélkül. Ugyanis van a boxban egy teljes értékű kábelmodem is, elvileg internetszolgáltatásra is használható lenne.

Bocs, rosszul fogalmaztam ... :D
Azt nem engedi, hogy a merevlemezen tárolt adásokat áttegyük egy másik eszközre ...
A két dolog kicsit más  :Đ

Szerkesztette: Adam84 2008. 03. 01. 15:29 -kor

#1019 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 15:30

Idézet: Adam84 - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 15:28

Bocs, rosszul fogalmaztam ... :D
Azt nem engedi, hogy a merevlemezen tárolt adásokat áttegyük egy másik eszközre ...

Megint rosszul fogalmaztál. Azt nem engedi hogy a merevlemezen tárolt adásokat digitálisan áttegyük egy másik eszközre. Az analógot éppen most próbáltam, működött.

#1020 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 15:32

Idézet: couguar - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 15:11

Fél havi HBO előfizetés!!! :)

Vagy egyhavi mezei médiabox :)

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első