HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#1421 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 15. 13:14

Idézet: Pille - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 13:08

Nem akarok az első hozzászólással nagyon okosnak tűnni, de az UPC a Philips HDTV DCR7101-et adja, illetve fogja adni a HD-s csomaghoz. Ezzel a készülékkel a kezemben tartott használati útmutató szerint rögzíteni lehet a műsort.
Szerintem ez DVR-es, ráadásul a 7101 az 5000 és a 9000 közé esik. Vagy nem?  :think:

Nem, a 7101 nem dvr-es. Milyen használati útmutatót nézel hozzá?

A 8111 viszont tényleg dvr-es.

#1422 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 13:34

Idézet: couguar - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 13:14

Nem, a 7101 nem dvr-es. Milyen használati útmutatót nézel hozzá?

A 8111 viszont tényleg dvr-es.

UPC Digitális TV
Üzembehelyezési kézikönyv.

#1423 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 13:41

Bocs,  :respect:  valamit félreértettem. A részemre kipostázott ajánlaton az szerepel, hogy vagy műsorrögzítés van, vagy HD. Ezzel szemben az upcdigital.hu-n a csomagszolgáltatások között már az olvasható, hogy a "rögzítéses csomag" vagy HD-s, vagy sem. A honlapnak inkább hittem, mint egy szórólapnak, mert kedvezőbb lett volna így.
Ezek szerint az UPC honlapján található információk sem felel meg minden tekintetben az igazságnak.
A kézikönyvvel kapcsolatban meg nem voltam eléggé figyelmes.
"Most megkövetek mindenkit, akit az egyik előző hozzászólásommal megbántottam, vagy megsértettem volna."  ;)

Szerkesztette: Pille 2008. 03. 15. 13:50 -kor

#1424 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 13:53

Idézet: Pille - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 13:41

Bocs,  :respect:  valamit félreértettem. A részemre kipostázott ajánlaton az szerepel, hogy vagy műsorrögzítés van, vagy HD. Ezzel szemben az upcdigital.hu-n a csomagszolgáltatások között már az olvasható, hogy a "rögzítéses csomag" vagy HD-s, vagy sem. A honlapnak inkább hittem, mint egy szórólapnak, mert kedvezőbb lett volna így.
Ezek szerint az UPC honlapján található információk sem felel meg minden tekintetben az igazságnak.
A kézikönyvvel kapcsolatban meg nem voltam eléggé figyelmes.
"Most megkövetek mindenkit, akit az egyik előző hozzászólásommal megbántottam, vagy megsértettem volna."  ;)

Pár hete még arról volt szó, hogy három box lesz: SD, SD PVR, HD. Aztán kiderült hogy megérkezik a HD PVR, erre a sima HD boxot elrakták talonba.

#1425 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 14:00

Idézet: couguar - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 13:53

Pár hete még arról volt szó, hogy három box lesz: SD, SD PVR, HD. Aztán kiderült hogy megérkezik a HD PVR, erre a sima HD boxot elrakták talonba.

Hát persze!  :D  Később majd lehet fejleszteni, cserélni,  :up: jó pénzért.  :down:

#1426 Felhasználó inaktív   steven7 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 14:42

Úgy nagy összeségében azt mondhatom, hogy kapja be az UPC  :(

Az nagyon jól hangzik, hogy 73 csatorna lesz, de ennek több mint a fele nekem teljesen felesleges. Sosem fogom nézni a kínai nyelvű CCTV-t, a lengyel nyelvű Polonia-t, a spanyol nyelvű TVE-t és még sorolhatnám. Szóval ez a 73 nekem legfeljebb 25-30  :down: Külön "csatornának" adják a saját reklámjukat adó UPC+ nevű csatornát  :]  :grrr:

Beszélnek mindenféle prémium csatornáról, de hogy mi lenne az, arról szó sincs sehol  :( Az HBO-t csak digitálisan adják majd  :(

Aki erre gerjedt, annak már van HDD-s DVD írója, szóval az élő adás megállítása annyira ujdonság, mint a kettes számrendszer  :lol: Szóval úgy látom, hogy a HD adás csak a méz a madzagon, ebbe csomagolják be a drágítást és a csak számukra előnyöket hozó digitális átállást  :mad:

#1427 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 17:19

Nagyrészben egyetértek Veled.  :reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:

#1428 Felhasználó inaktív   drummond 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 15. 17:22

Idézet: steven7 - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 15:42

Úgy nagy összeségében azt mondhatom, hogy kapja be az UPC  :(

Az nagyon jól hangzik, hogy 73 csatorna lesz, de ennek több mint a fele nekem teljesen felesleges. Sosem fogom nézni a kínai nyelvű CCTV-t, a lengyel nyelvű Polonia-t, a spanyol nyelvű TVE-t és még sorolhatnám. Szóval ez a 73 nekem legfeljebb 25-30  :down: Külön "csatornának" adják a saját reklámjukat adó UPC+ nevű csatornát  :]  :grrr:

Beszélnek mindenféle prémium csatornáról, de hogy mi lenne az, arról szó sincs sehol  :( Az HBO-t csak digitálisan adják majd  :(

Aki erre gerjedt, annak már van HDD-s DVD írója, szóval az élő adás megállítása annyira ujdonság, mint a kettes számrendszer  :lol: Szóval úgy látom, hogy a HD adás csak a méz a madzagon, ebbe csomagolják be a drágítást és a csak számukra előnyöket hozó digitális átállást  :mad:

A kinai CCTV-n tudod nézni az Olimpiát. a Lengyel Polonián jó boxmeccsek szoktak lennei, a Spanyol TVE meg adja a legrangosabb kerékpárosversenyeket, köztük a Vuelta Espanat:)

#1429 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 17:27

A jelenleg látható csatornakiosztási táblázatban az van, hogy a NatGeo HD minőségben angol nyelven lesz elérhető. Szerintetek ugyanaz a műsor megy a HD-sen is, meg a nem HD-sen is? Azért érdekel, mert a nem HD-s magyar nyelven elérhető a másik meg nem.  :think:

#1430 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 17:29

Idézet: drummond - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 17:22

A kinai CCTV-n tudod nézni az Olimpiát...

Engem inkább magyarul fog érdekelni.  :cool:

#1431 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 17:41

Idézet: Pille - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 17:27

A jelenleg látható csatornakiosztási táblázatban az van, hogy a NatGeo HD minőségben angol nyelven lesz elérhető. Szerintetek ugyanaz a műsor megy a HD-sen is, meg a nem HD-sen is? Azért érdekel, mert a nem HD-s magyar nyelven elérhető a másik meg nem.  :think:

Nem, az külön csatorna más műsorkínálattal.

#1432 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 17:57

Idézet: steven7 - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 10:46

Aki nem akar ilyen digitális hókuszpókuszra áttérni, annak mi lesz az HBO-jával? Mintha azt vettem volna ki a levelükből, hogy július-augusztustól az HBO-t csak HBO PAK formájában digitálisan lehet venni (budapesti vagyok).

Még vagy másfél év hűségszerződésem van, amiben benne van HBO is, a hűségszerződés csak rám vonatkozik (én nem mondhatom fel), de a UPC-re nem vonatkoznak a kötelmek, ők nyújthatnak alacsonyabb szolgáltatást?

OFF: A digitális szolgáltatás ellen semmi kifogásom, de az itt olvasottak alapján PHILIPS PVR-t akarnak használni, a múltbeli keserű tapasztalatok alapján én megfogadtam, hogy PHILIPS márkájú készüléket a lakásomba az életben többet be nem engedek  :reklamacio:

Szerintem nem kötelező áttérni a digitális hókuszpókuszra. Én úgy értelmeztem az eddig megjelent dolgokat, hogy ha áttérsz arra, akkor x lesz az előfizetésed, ha maradsz, és lejárt a régi szerződés, de újat kötsz, akkor meg 3500Ft. Nálad a régi szerződés még hártalevő másfél éve miatt meg annyi, amennyi.
Nálunk Miskolcon (állítólag) már régóta digitálisan megy a HBO. Azt mondják, hogy azért van szükség a konverterre.
OFF: Itt egyébként van társasházi csomag is, de az szigorúan analóg, és jóval kedvezőbb árú. Ez az egy csomag működik úgy, hogy a korábbi hűségvállalásokat fel lehet bontani, de ennél két évet kell aláírni. De viszonylag olcsó.  :)
ON: A mediaboxról meg annyit, hogy ha nem kell Neked a HD, akkor Thomson-t kapsz, nem Philips-et. Ez így már megnyugtató?

#1433 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 18:01

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 17:41

Nem, az külön csatorna más műsorkínálattal.

Pedig összekombináltam volna. A Tv-n a HD-s kép, a Dvd íróról meg a hang az erölködőbe.  :confused:
Meg tudod mondani, hol tudom megnézni, hogy mi megy a két csatornán?

#1434 Felhasználó inaktív   latency 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 18:11

Idézet: drummond - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 18:22

A kinai CCTV-n tudod nézni az Olimpiát.

Nem hiszem, hogy a CCTV 4-en majd adni fognak olimpiat, legalábbis élőben biztosan nem. A CCTV4 azért van, hogy a világ sok részén élő kínaiaknak kínáljanak műsort a saját nyelvükön és nem az a műsor megy amit a kínaiak otthon néznek. Kb. olyan ez, mint nálunk az DunaTV a határontúliaknak.

Szerkesztette: latency 2008. 03. 15. 18:13 -kor

#1435 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 19:00

Idézet: latency - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 18:11

Nem hiszem, hogy a CCTV 4-en majd adni fognak olimpiat, legalábbis élőben biztosan nem. A CCTV4 azért van, hogy a világ sok részén élő kínaiaknak kínáljanak műsort a saját nyelvükön és nem az a műsor megy amit a kínaiak otthon néznek. Kb. olyan ez, mint nálunk az DunaTV a határontúliaknak.

Nem baj nekem,akkor is kell a kínai tv  ;)

#1436 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 19:13

Idézet: alibabusic - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 19:00

Nem baj nekem,akkor is kell a kínai tv  ;)

Gyakran jársz kinai boltba vásárolni? Pl vázát? :)

#1437 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 19:27

Idézet: Pille - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 18:01

Pedig összekombináltam volna. A Tv-n a HD-s kép, a Dvd íróról meg a hang az erölködőbe.  :confused:

Szerintem már csak azért sem menne, mert nem tudnád a dvd íróról pontosan késleltetni a hangot. A digitálison ugyanis az mpeg kódolás/muxolás/dekódolás miatt van 1-2 másodperc késleltetés. 

#1438 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 19:36

Na ja, mar a budapesti es a kekesi sugarzasu radioadas is jol eszrevehetoen nincs szinkronban, ugyanezt eljatszani muholdasan, plane, ha neadjisten nem is ugyanarrol a muholdrol jon a cucc, meg belegondolni is rossz ;)
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#1439 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 16. 01:57

Idézet: Pille - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 18:01

Én ugyan ezt akartam eljátszani tavaly a Discovery-vel. A német Discovery HD képe sat kártyán keresztül a 19-es TFT kijelzőmre, a hang meg kábeltévéről. Sajna esélyem sem volt, mert teljesen más a műsor a német HD-s verzión, mint a kelet európain.  :mad:  Arra is gondoltam, hogy külön felveszem a képet TS-be a németről és később (amikor a magyar leadja) a hangot analógon, aztán összeszinkronizálom, de nagyon babrás meló, mert a HD-s esetében műsor közben nincsenek reklámok, míg az analóg kábelesben vannak. Szóval elvetettem az ötletet, ennyit nem ér.

Gondolom a NatGeo HD-nál sincsenek reklámok műsor közben.

#1440 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 16. 02:18

Idézet: couguar - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 19:27

Szerintem már csak azért sem menne, mert nem tudnád a dvd íróról pontosan késleltetni a hangot. A digitálison ugyanis az mpeg kódolás/muxolás/dekódolás miatt van 1-2 másodperc késleltetés. 

A mpeg kódolás/muxolás/dekódolás az analóg esetében is megvan, de azelőtt, mielőtt analóg lesz belőle a kábeltévé központban, mivel az analógként továbbított NatGeo -t is digi műholdas forrásból veszi a szolgáltató és alakítja át analógra.  ;)

Élő sportközvetítéseknél működhet a dolog, de ott az analóg csúszik 3-4 másodpercet. Egyszer kipróbáltam. Korábban egy spanyol meccsnél sikerült elcsípni egy HD-s közvetítést. A hangot hozzá az analóg kábeles Sport 1-ről hallgattam, ahol 3-4 másodperc csúszás volt. Gólnál a csúszás elég zavaró tud lenni.   ;)

Szerkesztette: -=ZiCHiE=- 2008. 03. 16. 02:23 -kor

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.