HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#1541 Felhasználó inaktív   Naked Lunch 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 19. 10:59

Idézet: Pille - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 5:19

Természetesen jön ki jel. Idiótaság volna, ha nem. Abban az esetben dugdosni kellene a kábeleket, pl. a fekete kábel a Hd-hez, a kék kábel a nem Hd-hez, vagy kapcsolgatni a tv-t. Hdmi bemeneten Hd műsor, Scart bemeneten nem Hd. Egyszerű, nem?
A  másik kérdés, hogy mi jön ki. Természetesen felkonvertálja, ugyanúgy, mint egy Hdmi kimenetes asztali Dvd lejátszó. Az ilyen lejátszókon beállítható 576p, 720p, 1080i, esetleg 1080p felbontás. Ezek közül ezen a készüléken is meg lehet néhányat találni. Csak az a kérdés, hogy melyiket?

Már ne haragudj, de ezt én is leírhattam volna, hogy ez a logikus, meg így működnek a DVD lejátszók. Csak én konkrét válaszra voltam kíváncsi ezzel a készülékkel kapcsolatban.

Szerkesztette: Naked Lunch 2008. 03. 19. 11:00 -kor

#1542 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 11:02

Idézet: couguar - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 10:51

Automatikus _zoom_ scarton? Mer az oke hogy 16:9-et vagy 4:3-at folismeri, de a 4:3 letterboxot is?

Sok itt a zavar a fejekben. A SCART-on csak 16:9-4:3 jelzés megy át. Az, hogy a megjelenítés arányos vagy zoom-olt vagy más formában történik az a TV készülék beállításától függ. Ennek semmi köze ahhoz, hogy mi jön a SCART-on. Ha a TV úgy van beállítva, hogy a 4:3 arányú képet arányhelyesen jelenítse meg akkor a TV-n középen 4:3arányban fog megjelenni és a bal, jobb oldalon nem lesz kép. Ha a TV úgy van beállítva, hogy húzza ki 16:9-re akkor úgy fogja megjeleníteni.

#1543 Felhasználó inaktív   Naked Lunch 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 11:05

Idézet: couguar - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 10:51

Automatikus _zoom_ scarton? Mer az oke hogy 16:9-et vagy 4:3-at folismeri, de a 4:3 letterboxot is?

Onnan felismeri, hogy "látja" hogy a képtartalomban alul fölül fekete sáv van, és ezért automaikusan belezoomolhat.

Ezért van az, hogy ha valaki auto módban használja a tv-t, akkor a sima 4:3-as adásoknál is vannak olyan reklámok, amit valami designos megfontolásból "szélesvásznúnak" forgattak le, és emiatt a tv oda-vissza kapcsolgat.

#1544 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 11:06

Idézet: Naked Lunch - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 11:05

Onnan felismeri, hogy "látja" hogy a képtartalomban alul fölül fekete sáv van, és ezért automaikusan belezoomolhat.

Es ha a csatornalogo meg a korhatarkarika belelog a feketebe, akkor mit csinal? :)

#1545 Felhasználó inaktív   Naked Lunch 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 11:06

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 11:02

Sok itt a zavar a fejekben. A SCART-on csak 16:9-4:3 jelzés megy át. Az, hogy a megjelenítés arányos vagy zoom-olt vagy más formában történik az a TV készülék beállításától függ. Ennek semmi köze ahhoz, hogy mi jön a SCART-on. Ha a TV úgy van beállítva, hogy a 4:3 arányú képet arányhelyesen jelenítse meg akkor a TV-n középen 4:3arányban fog megjelenni és a bal, jobb oldalon nem lesz kép. Ha a TV úgy van beállítva, hogy húzza ki 16:9-re akkor úgy fogja megjeleníteni.

Nincs igazad, pont most válaszoltam, hogy egyes tv-knél működik az auto zoom 4:3 letterbox esetén

#1546 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 11:07

Idézet: Gear79 - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 10:59

Akkor feltételezem, a Nat. Geo. vagy a Discovery nem Magyarországról sugároz. Na most, ha az HBO HD Lengyelországból jön, akkor mi a helyzet?

Amit leírtam egyértelmű nem? 
Minden olyan adás mely nem hazai területről kerül sugárzásra az nem tartalmaz karikát. A Nat Geo, Discovery analógban sem tartalmaz karikát akkor digitálisban miért lenne  :omg:
Ha a HBO a HD-t ugyanonnan adja majd mint most az SD-t akkor lesz karika, de ha ez az országhatáron kívülről jön akkor nem lesz karika. És ez igaz az összes hazánkban fogható műsorra.

#1547 Felhasználó inaktív   Naked Lunch 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 11:10

Idézet: couguar - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 8:00

Ezt a kérdést nem is értem :)
Természetesen ha 1-es helyen van az M1, akkor 1 illetve 01 gombok nyomására az M1 fog bejönni :)

Szerintem erre gondolt:

set top box teszt cikk

Szerkesztette: Naked Lunch 2008. 03. 19. 11:11 -kor

#1548 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 11:11

Idézet: Naked Lunch - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 11:06

Nincs igazad, pont most válaszoltam, hogy egyes tv-knél működik az auto zoom 4:3 letterbox esetén

A SCART-on csak az van, hogy 16:9 vagy 4:3. Más nincs. Nincs se zoom-ra sem másra vonatkozó pin. A képarány jelzése egy kétállapotú jelzés ami vagy 4:3 vagy 16:9 lehet és más nem. Az, hogy a TV zoom-olja e vagy sem az attól függ, hogy te mit állítasz be a TV-n.

Szerk:

Ezek vannak a SCART 21 pin-jéhez rendelve.

1 AOR Audio Out Right
2 AIR Audio In Right
3 AOL Audio Out Left + Mono
4 AGND Audio Ground
5 BGND RGB Blue Ground
6 AIL Audio In Left + Mono
7 B RGB Blue
8 SWTCH Audio / RGB switch / 16:9
9 GGND RGB Green Ground
10 CLKOUT Clock Out
11 G RGB Green
12 DATA Data Out
13 RGND RGB Red Ground
14 DATAGND Data Ground
15 R RGB Red / Chrominance
16 BLNK Blanking Signal
17 VGND Composite Video Ground
18 BLNKGND Blanking Signal Ground
19 VOUT Composite Video Out
20 VIN Composite Video In / Luminance
21 * SHIELD Ground / Shield ( Chassis )
Kép

A 8. pin az amin a kapcsolójel megy. Ez lehet 4:3/16:9, AV/TV mód

Beraktam a 8. pin vezérlő fesz. jellemzőit ami alapján a TV-k, DVD felvevők, stb. el tudják dönteni, hogy az adott mód melyik módra vonatkozik:

Internal: 0.0...2.0 V
External (16:9): 4.5...7.0 V
External (4:3): 9.5...12.0 V

Szerkesztette: wpepi 2008. 03. 19. 11:26 -kor

#1549 Felhasználó inaktív   Naked Lunch 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 11:15

Idézet: couguar - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 11:06

Es ha a csatornalogo meg a korhatarkarika belelog a feketebe, akkor mit csinal? :)

Nem tudom, mert nem kisérleteztem ki, annyit nem ért meg a dolog, de gondolom ez csak a szoftver intelligenciájának kérdése, hogy statisztikai alapon eldöntse, hogy ha a nagy fekete területből csak egy kis részen van statikus képinformáció, akkor figyelmen kívül hagyhatja.

#1550 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 11:16

Idézet: Naked Lunch - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 11:10

Szerintem erre gondolt:

set top box teszt cikk

Ah, ertem. Mivel ennel a boxnal nem lehet ilyen szinten sem atprogramozni a csatornasorrendet, ilyen gond nincs :)

Van egy kedvencek lista (a tematikus csoportositasokon kivul), oda be lehet rakni a kedvenceket, de ott is az eredeti kiosztas sorrendjeben mutatja oket.

#1551 Felhasználó inaktív   sanya. 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 19. 11:23

Újabb ÁSZF változás:
    *  Az 1/a mellékletben feltüntetésre kerül a szolgáltató új, Digital HD Gold megnevezésű programcsomagja, és a hozzá tartozó havidíj
    * Ugyanitt feltüntetésre kerül a HD DVR médiabox esetében a 2. és 3. médiabox havidíja
    * Az 1. számú mellékletben szereplő csatornakiosztások a digitális szolgáltatással érintett földrajzi területen kiegészítésre kerülnek az újonnan bevezetett programcsomag megnevezésével

link: http://www.upc.hu/pd...F_2008_0417.pdf

#1552 Felhasználó inaktív   goodm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 11:25

Couguar!
Egy praktikus kérdés: milyen méretei vannak a boxnak?

#1553 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 11:27

Idézet: goodm - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 11:25

Couguar!
Egy praktikus kérdés: milyen méretei vannak a boxnak?

Este lemerem :)

#1554 Felhasználó inaktív   Naked Lunch 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 11:28

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 11:11

A SCART-on csak az van, hogy 16:9 vagy 4:3. Más nincs. Nincs se zoom-ra sem másra vonatkozó pin. A képarány jelzése egy kétállapotú jelzés ami vagy 4:3 vagy 16:9 lehet és más nem. Az, hogy a TV zoom-olja e vagy sem az attól függ, hogy te mit állítasz be a TV-n.

A 8. pin az amin a kapcsolójel megy. Ez lehet 4:3/16:9, AV/TV mód

Ebben maximálisan igazad van.

De:

Ahogy írtam az auto zoom-ot nem a bejövő jel vezérli, hanem a tv próbál "gondolkodni" és a képtartalomból kitalálni, hogy 4:3 fullframe vagy 4:3 letterbox képet kapott-e. Tehát ez nem egy szabványos kapcsolójel, hanem a gyártótól függő fícsör, amit vagy beépít a tv-be vagy nem. És vagy jól működik vagy nem, esetleg idegesítően rángatja a képet, és akkor jobb nem ebben az üzemmódban használni a tv-t.

#1555 Felhasználó inaktív   goodm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 11:40

Idézet: couguar - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 11:27

Este lemerem :)

Előre is köszönöm... ;)

#1556 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 11:41

Idézet: Naked Lunch - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 11:28

De:

Ahogy írtam az auto zoom-ot nem a bejövő jel vezérli, hanem a tv próbál "gondolkodni" és a képtartalomból kitalálni, hogy 4:3 fullframe vagy 4:3 letterbox képet kapott-e. Tehát ez nem egy szabványos kapcsolójel, hanem a gyártótól függő fícsör, amit vagy beépít a tv-be vagy nem. És vagy jól működik vagy nem, esetleg idegesítően rángatja a képet, és akkor jobb nem ebben az üzemmódban használni a tv-t.

Viszont ennek semmi köze a SCART-hoz. Ez egy adott TV adott funkciója ami nem köthető csatlakozó és bemeneti jel szabványhoz.

Idézet

tv próbál "gondolkodni" és aképtartalomból kitalálni, hogy 4:3 fullframe vagy 4:3 letterbox képet kapott-e.

Ez azért is egy halva született és értelmetlen fuinkció mert ma divat a sima 4:3-ban a letterbox használata (képi effektként használatos). Én is sokszor élek eme lehetőséggel mikor szerkesztek.  :)

Szerkesztette: wpepi 2008. 03. 19. 11:45 -kor

#1557 Felhasználó inaktív   Gear79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 12:12

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 11:07

Minden olyan adás mely nem hazai területről kerül sugárzásra az nem tartalmaz karikát. A Nat Geo, Discovery analógban sem tartalmaz karikát akkor digitálisban miért lenne  :omg:
Ha a HBO a HD-t ugyanonnan adja majd mint most az SD-t akkor lesz karika, de ha ez az országhatáron kívülről jön akkor nem lesz karika. És ez igaz az összes hazánkban fogható műsorra.

Megerősítést vártam, köszönöm.

#1558 Felhasználó inaktív   Naked Lunch 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 12:43

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 11:41

Viszont ennek semmi köze a SCART-hoz. Ez egy adott TV adott funkciója ami nem köthető csatlakozó és bemeneti jel szabványhoz.

Szerintem soha nem is írtam, hogy köze lenne. Végig következetesen képtartalomról írtam, ami független attől, hogy scarton, kompozit RCA-n vagy bármi máson jut el a jel a tv-hez.

Ez azért is egy halva született és értelmetlen fuinkció mert ma divat a sima 4:3-ban a letterbox használata (képi effektként használatos).

Ezért is írtam, hogy néha idegesítő. Én nem is használom. De azért ne mi döntsük el, hogy a Sony vagy Pana fejlesztési vezetője milyen fícsört talál ki, és valósíttat meg.
Ráadásul ezt én is jól tudom. Mert mit is írtam?

Ezért van az, hogy ha valaki auto módban használja a tv-t, akkor a sima 4:3-as adásoknál is vannak olyan reklámok, amit valami designos megfontolásból "szélesvásznúnak" forgattak le, és emiatt a tv oda-vissza kapcsolgat.

Én is sokszor élek eme lehetőséggel mikor szerkesztek.  :)

Ez meg szvsz egy öncélú és felesleges játszadozás, a hasznos képterület elvesztése.

#1559 Felhasználó inaktív   Modika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 12:44

Nem tud valaki fotót felteni a PVR-s UPC mediaboxról? Előröl és hátulról is?
A Csatlakozásokra vagyok kiváncsi
Köszi
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása..

#1560 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 12:44

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 12:07

Már csak az a probléma, hogy az HBO annó ide rendezte be a kelet európai bázisát. Aztán jöttek a karikák, meg az ötletelés, hogy adjon híradót az HBO is (éljen a sóhivatal). Jobb lenne, ha nem tőlünk kerülne adásba a csatorna, akkor nem lenne ez a probléma.
PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.