HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#1921 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 01. 09:25

Idézet: Samott - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 9:22

Nem mondod, hogy mashol engedik a digitalis kimasolast a dobozbol? ;) (mert en meg ilyenrol nem hallottam)

Sehol nem engedik. A csatornak ehhez termeszetesen nem jarulnanak hozza. Sot, mint mondtam, meg azt is meg akarjak szabni, mennyi anyagot vehessen fel maximum a doboz, mekkora legyen benne maximum a merevlemez. A 250 giga kirivoan jo ertek. TiVo-val is mennyit genyaztak kezdetben, csak olvasni kellett volna a hireket. Persze egyszerubb okosan mutogatni masfele, ahol valojaban nincs is mas...
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1922 Felhasználó inaktív   delphijos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 09:29

Idézet: tfetng - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 8:16

1080i eseteben a fel kepbol interpolalnak egesz kepet, ezert minden kicsit elmosodottabb lesz rajta.

ŐŐ hát nem. Nincs semmiféle interpolálás. Csak nem egy 1920x1080-as kép meg át "egyszerre", hanem először a páratlan, majd a páros sorok. Ezzel felére csökken a sávszélességigény, cserébe interlace-es lesz a jel, amiből a TV úgyis progresszívet "'csinál". Az egyik jobban a másik rosszabbul. Van aki észreveszi, van aki nem, vagy nem zavarja. De szó sincs semmiféle elmosódásról....
PS3 ID: delphijos , PC: Éppen hogy csak AT, kizárólag netezésre

#1923 Felhasználó inaktív   kChris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 09:31

Idézet: Samott - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 9:52

Az meg nagyobb elmeny lehet... :)

Samott

nem tudom pontosan de 2-3 német adó ingyen sugároz HDben.. pl RTL, Pro7. egyéni szerencse hogy értek németül, elég sokszor mennek jó filmek (HBO előnye hogy nincs reklám..). Mivel van rálátásom a Széchenyi hegyre és a TVmben is van DVB-T tuner, azt is ki tudom próbálni. Kiváncsi vagyok mit fognak a DVB-T multiplexekbe belepakolni, szerintem a T-Onlinenak és a UPCnek akkora lobbiereje lesz hogy sok értelmeset nem fognak engedni beletenni, mert különben nagyon sok user felmondaná a hazai/stb csomagot ami normális DVB-T összeállítással értelmét vesztené. (szerintem az előfizetők jó része ilyen kaliberű csomagra fizet elő)

igen teljesen egyetértek. nem kötelező előfizetni. egyszerűen az hogy HDben tvzzek nekem nem ér meg 5-10 rugót havonta. csak azért tvzzek mert HD? egyáltalán nekem a TV nem játszik ekkora szerepet az életemben.. nincs is annyi felesleges időm.. ami kell meg lejön HDben netről, 4-7GB egy film H.264-el kódolva... Planet Earth télleg szép, leszedtem. De csak azért nem fogok megnézni olyat ami nem érdekel mert HD... ez olyan mintha csak azért autózok mert van egy jó kocsim nem pedig azért mert el akarok jutni valahova... főleg azt írták a cikkben hogy újranézi a csóka a NatGeo műsorait mert HD  :D de jó hogy ennyi ideje van egyeseknek... persze mindenki arra szánja az idejét és pénzét amire akarja.

#1924 Felhasználó inaktív   Naked Lunch 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 09:32

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 8:42

Hajra. Sokan irtak mar, ime megegyszer: NEM KOTELEZO ELOFIZETNI.

Ezzel nyilvánvalóan az a gond, hogy nincs igazi verseny, és nem tudsz egy másik szolgáltatóhoz átmenni.

Csak itt nem piaci versenyről, hanem monopólhelyzetről van szó.

#1925 Felhasználó inaktív   delphijos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 09:33

Idézet: kChris - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 7:32

lemondom az egészet, netről úgyis lejön ami érdekel, évekkel korábban mint ahogy odakerülne...

Ez tény. Soha senki nem állította hogy az ingyenes de ILLEGÁLIS letöltés valaha tud majd versenyezni egy fizetős LEGÁLIS szolgáltatásssal. Ez lehetetlen. Ilyen érveket tényleg kár felhozni. Olyan mint a videojáték. Felesleges azzal érvelni hogy xy videojáték bolt szar, mert ott 10000 az a játék amit most töltöttél le ingyen....

Szerkesztette: delphijos 2008. 04. 01. 09:33 -kor

#1926 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 09:33

Idézet

nem tudom pontosan de 2-3 német adó ingyen sugároz HDben.. pl RTL, Pro7.

Tenyleg nem tudod pontosan, a Pro7 tudtommal pont mostanaban allitotta le HD-adasat...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1927 Felhasználó inaktív   delphijos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 09:43

Idézet: tfetng - Dátum: 2008. márc. 31., hétfő - 21:56

- Van arra barmi esely a jovoben hogy legalis/illegalis uton a TV-be epitett DVB-C tunert hasznaljam ehelyett a csunya box helyett ? (tudnatok par tippet adni pls ?

Egész biztos hogy DVB-C tuner van a tévédben? Mert a DVB-T az teljesen más modulációt használ, a DVB-T tuneres TV-k egész biztosan nem tudják kiváltani a settop boxot. Csak azért kérdezem mert én itthon nem láttam még DVB-C tuneres TV-t ( persze ettől még lehet, nem kerestem)

#1928 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 09:47

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 8:42

Hajra. Sokan irtak mar, ime megegyszer: NEM KOTELEZO ELOFIZETNI.

A UPC meg a sajat, tanyerostv-jevel is jobb ajanlatot ad, mint a kabelessel. Latszik, hogy ha van verseny (ebben azert a Digi eros versenytars), akkor tud versenykepes arat is adni.
Ahogy a netnel is volt. (A "netnel van"-t az alsobb csomagok "lemeszarlasa" miatt mar nem lehet mondani, csak mult idoben.)

#1929 Felhasználó inaktív   ale 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 01. 09:51

Tudtok arról valamit, hogy mikortól ad az HBO végre 16:9-ben? Nem arról volt szó, hogyha elindul a HD, akkor a többi HBO is 16:9 lesz?

#1930 Felhasználó inaktív   tfetng 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 09:51

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 9:20

Dehogy lesz "sokkal elmosodottabb". Jezusom. :) Siman osszerakjak a ket felkepet hiba nelkul. A menu meg 720p-n is meg 1080-on is ugyanolyan ocsmany, mert nem a HD-t szem elott tartva keszitettek, ugyhogy szep menure ne szamits a kimenet jeletol fuggetlenul. :)

Ha bevarod a ket felkepet, es osszerakod oket, akkor pontosan fele akkora FPS-ed lesz, mint egy progressziv kep eseten. 12.5 FPS-el meg a TV sem igazan elvezheto. Ergo valami masra van szukseg. Nyilvan a feldolgozo chip-tol fugg hogy mit csinal, de szerintem az elozo felkepbol illetve az aktualisbol interpolal egy kepet, amit megjelenit. Ergo az 1080i csunya, ha nem valtozik folyamatosan a kep (mint mondjuk egy film-nel). Probalj meg PC-t kapcsolni egy FullHD TV-re, es mondjuk webet nezni rajta 1080i-ben. Ki fog folyni a szemed.

Az menu ocsmanysagat az adja, hogy a box szoftvere egy kalap ****. Alacsonfelbontasu bitmap fontokat hasznal, ami aztan tenyleg nem indokolt, hiszen HW-bol birna a box joval tobbet is.

#1931 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 09:53

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 10:25

Sehol nem engedik. ... Persze egyszerubb okosan mutogatni masfele, ahol valojaban nincs is mas...

Tudom en nagyon jol, ezert ertetlenkedtem... nem en elek alomvilagban, hanem akire reagaltam.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1932 Felhasználó inaktív   tfetng 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 09:55

Idézet: delphijos - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 9:43

Egész biztos hogy DVB-C tuner van a tévédben? Mert a DVB-T az teljesen más modulációt használ, a DVB-T tuneres TV-k egész biztosan nem tudják kiváltani a settop boxot. Csak azért kérdezem mert én itthon nem láttam még DVB-C tuneres TV-t ( persze ettől még lehet, nem kerestem)

Pfff. Imadom amikor hulyenek neznek  :smoker:
TV

Olvasd el az utolso sort is:
"A Sony HDTV-tunere megfelel a DVB-T és DVB-C HD műsorszórási előírásoknak, amelyeket több európai ország is átvett. Érdeklődjön a helyi márkakereskedőnél arról, hogy az Ön országa milyen műsorszórási előírásokat követ"
MPEG-2, MPEG-4, DVB-T, DVB-C. Van dekoderkartya bemenet a hatuljan.

#1933 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 09:55

Idézet: delphijos - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 10:33

...az ingyenes de ILLEGÁLIS letöltés...

Itt most nem szoftverekrol van szo, szoval inkabb hanyagoljuk az ilyen jellegu cimkezeseket... :)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1934 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 09:56

Idézet: tfetng - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 9:51

Ha bevarod a ket felkepet, es osszerakod oket, akkor pontosan fele akkora FPS-ed lesz, mint egy progressziv kep eseten. 12.5 FPS-el meg a TV sem igazan elvezheto.

Ezt a marhaságot honnan vetted?  :omg:
A félképes rendszerben 50 félkép megy át másodpercenként azaz a félképek 20ms-onként követik egymást ami azt jelenti, hogy 1 másodperc alatt 25 teljes kép lesz az eredmény.

#1935 Felhasználó inaktív   tfetng 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 09:58

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 9:23

USA-ban, Nyugat-Europaban hol fersz hozza barmihez is hasonlo szolgaltatasnal? Sehogy. Es nyilvan viccesnek tartom, mert neked is tudnod, erezned kellene, hogyan allnak ehhez az egeszhez a tartalomszolgaltatok... nyilvan nem technikai akadalya van. Ahogyan pl. annak sem lenne technikai akadalya, hogy egyszerre ket adast vegyek fel. Megsem lehet es en nem is csodalkozom rajta.

A tobbert kevesebbet alatt nem a box-bol kimasolhatosagot ertettem, hanem azt, hogy kevesebb penzert kapsz 8-10 HD csatornat, mig a UPC HD jelen pillanatban egy fel HD csatit ad (azert fel, mert csak angolul jon, meg felirat sincs hozza)
Tudom hogy mashol sem lehet kimasolni a cuccot a box-bol.

#1936 Felhasználó inaktív   tfetng 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 10:00

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 9:56

Ezt a marhaságot honnan vetted?  :omg:
A félképes rendszerben 50 félkép megy át másodpercenként azaz a félképek 20ms-onként követik egymást ami azt jelenti, hogy 1 másodperc alatt 25 teljes kép lesz az eredmény.

Nemtom honnan vettem. Talan onnan, hogy egy 1080i jel savszelesseg igenye fele akkora mint egy 1080p jelnek ? Valahol azt meg kell sporolni.
Persze lehet igazad van, nem szakteruletem a TV technika... :respect:

Szerkesztette: tfetng 2008. 04. 01. 10:01 -kor

#1937 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 10:05

Idézet: tfetng - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 10:00

Nemtom honnan vettem. Talan onnan, hogy egy 1080i jel savszelesseg igenye fele akkora mint egy 1080p jelnek ? Valahol azt meg kell sporolni.
Persze lehet igazad van, nem szakteruletem a TV technika... :respect:

A spórolás az, hogy a félképek csak minden második sort tartalmazzák azaz a teljes képpel ellentétben a félképes rendszerben csak fele akkora információnak kell átmennie. De ez nem jelent képkocka/másodperc különbséget.

Szerkesztette: wpepi 2008. 04. 01. 10:06 -kor

#1938 Felhasználó inaktív   kChris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 10:18

nem fog versenyezni a legalis az illegalissal?
nezzuk csak meg mi van a zenepiacon.. nem veletlenul történik az ami... rájöttek a kiadók hogyha nem lépnek valamit teljesen meg fognak halni. gondolom hallottatok arrol hogy több együttes megtette azt hogy ingyenesen feltették a zenét a netre támoagatási kéréssel és több jött be nekik mint az az alamizsna amit a kiadók visszacsöpögtetnek nekik... véleményem szerint ilyesmi előjöhet a filmpiacon is. (egy film elkészítése más tészta de a amikor az illegális beszerzés eléri a legális beszerzés nagyságrendjét ott VAN valami gubanc (magas ár amit SENKI vagy legalábbis nagyon kevesen hajlandók megfizetni???)...)

#1939 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 10:21

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 10:23

Ahogyan pl. annak sem lenne technikai akadalya, hogy egyszerre ket adast vegyek fel. Megsem lehet es en nem is csodalkozom rajta.

Lehet,hogy te nem csodálkozol rajta, de én az 1.0-ás user igen  ;)
Ha az egyik adás felvétele alatt nézhetek 1 másik csatornát, akkor miért nem vehetném fel azt is ?
Nyílván,akkor már nézni nem nézhetnék semmit.

#1940 Felhasználó inaktív   tfetng 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 10:31

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 10:05

A spórolás az, hogy a félképek csak minden második sort tartalmazzák azaz a teljes képpel ellentétben a félképes rendszerben csak fele akkora információnak kell átmennie. De ez nem jelent képkocka/másodperc különbséget.

Na, itt elvesztem.

1080p jelnel 1920x1080 pixel informacio megy at 25 FPS-el. Vagyis 40ms alatt kell attolni egy kepet.

1080i jelnel 1920x540 pixel informacio megy at, 50FPS-el.

Regen volt mar a matek ora, de szerintem 1920x1080x25 == 1920x540x50.
Hol itt a sporolas ?

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.