HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#1981 Felhasználó inaktív   Laci082 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 01. 16:59

Idézet: Pille - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 13:19

Melyik nap?  :OOO  A múlt hét péntekén még működött. Vagy a t-kábeles settopbox csak emlékezetből tette oda a Hd jelet?

Február 15.-én szűntette meg a ProSiebenSat1 csoport a Pro7, és a Sat1 HD sugárzását. Így műholdon már szinte csak promók foghatóüak ingyenesen HD-ben.

#1982 Felhasználó inaktív   ledi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 01. 17:02

Hogyan oldható meg, hogy ha az egyik csatornán nézek egy sorozatot, de a másikon 10 percel előbb elkezdődik a film, láthassam a sorozat végét és a film elejét?

Halottam időeltolásos funkcióról. Ez lehet a megoldás?

#1983 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 17:06

Idézet: ledi - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 17:02

Hogyan oldható meg, hogy ha az egyik csatornán nézek egy sorozatot, de a másikon 10 percel előbb elkezdődik a film, láthassam a sorozat végét és a film elejét?

Halottam időeltolásos funkcióról. Ez lehet a megoldás?

Beállítod felvételre a filmet, aztán amikor véget ér a sorozatod, szépen elkezded nézni miközben még veszi föl...

#1984 Felhasználó inaktív   Naked Lunch 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 17:13

Idézet: Pille - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 12:16

Én írtam, hogy nem kötelező, és tartom is. Ha egy kicsit tájékozódnál, akkor nem írnád azt, hogy az "UPC monopolhelyzetben" van. (Nem a hosszú ó-ra gondolok. :D) Mert nincs. A T-kábelnek már hónapok óta működik a digitális kábeltv-s szolgáltatása. Korábban kezdte, mint az UPC.

Most ezt ugye viccből írtad?

Szerintem neked kéne tájékozódni, és nézd már meg légyszíves, hogy a magyar lakosság hány %-ának van választási lehetősége, hogy eldöntse, hogy a lakásába melyik kábalszolgáltató melyik digitális csomagjára szerződjön?

#1985 Felhasználó inaktív   Naked Lunch 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 17:17

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 12:20

Annyira nincs monopolban, hogy eppen most huzzak be az egyik tarsashazban a 13. keruletben a UPC melle a digikabel kabelet. Sok kisnyugdijas nem kerdes mit fog valasztani. A legolcsobbat.

Krinyo

Neked is az előző válaszom az érvényes.  :)

Azt bírom, hogy amikor a nagy átlagról beszélünk valaki jön és mond egy perifériális jelenséget mint ellenpéldát. Az az egy társaház arányaiban hogy viszonyul a mai magyar valósághoz?

#1986 Felhasználó inaktív   Naked Lunch 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 17:23

Idézet: delphijos - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 12:57

Ez OK, de ki fog szolgáltatni DVB-T-ben

A jelnlegi állás szerint a DVB-T nem lesz más mint közszolgálat (M1, M2, Duna) és pártpropaganda (ATV, HírTV).

#1987 Felhasználó inaktív   latency 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 17:29

Idézet: delphijos - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 14:30

Lehet hogy hasznos volt de nem olvastad elég figyelmesen. :)  Ha ugyanaz lenne a sávszélesség igény, akkor tényleg nem lenne szükség 1080i-re. Egy frame 2 field-ből áll. 1080i-nél a két field csak "fele akkora" mint a teljes kép, mert az egyik a páros, a másik a páratlan sorokat tartalmazza. Ebből "fésüli" össze a deinterlacer egy frame-é. 1080p-nél midíg a "teljes" képtartalmat küldik és nincs szükség deinterlace-re.

The fields in 1080i are composed of 540 rows of pixels or lines of pixels running from the top to the bottom of the screen, with the odd fields displayed first and the even fields displayed second. Together, both fields create a full frame, made up of all 1,080 pixel rows or lines, every 30th of a second.

In 1080p, each frame of video is sent or displayed progressively.This means that both the odd and even fields (all 1,080 pixel rows or pixel lines) that make up the full frame are displayed together.

Ezt olvasd el, mert van egy pár pontatlanság abban amit írsz: LINK

#1988 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 17:29

Idézet: tfetng - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 17:27

lol  :cool:

Szal, nem azt irtam, hogy a dvb-c szabvany mukodott regen, ezt ertetted felre.

Muti, hol irtad, hogy nem dvb-c-rol beszelsz egy dvb-c topicban?

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1989 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 18:37

Idézet: Naked Lunch - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 17:17

Azt bírom, hogy amikor a nagy átlagról beszélünk valaki jön és mond egy perifériális jelenséget mint ellenpéldát. Az az egy társaház arányaiban hogy viszonyul a mai magyar valósághoz?

Senki sem tiltja meg, hogy az adott helyre mondjuk a T-Kabel, vagy Digi betelepuljon... oket kerdezd, miert nincsenek ott, es miert nincs valasztasi lehetoseg.
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1990 Felhasználó inaktív   tfetng 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 04. 01. 18:43

Idézet: Samott - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 17:29

Muti, hol irtad, hogy nem dvb-c-rol beszelsz egy dvb-c topicban?

Samott

"Miert ? Adott a szabvany, elvileg minden iparagi szereplo megvalositja, es a gadgetek remekul mukodnek eggyutt. (Legalabbis regen meg ez volt a moka) Most meg mit kapunk ? Kotsog DRM-et mindenhol... "

Ezt mondtam. Valoban nincs kiemelve, hogy "ez most nem DVB-C" de altalanossagban beszeltem. Nem jott at, pontatlanul fogalmaztam, pontositottam, erre meg mindig flamelunk.  :eek:

A mondandom lenyege, hogy a szabvanyokat manapsag lassan elfelejthetjuk, mert semmi ertelmuk. A szolgaltato ugyis csak a sajat cuccaval enged hozza a halozatahoz, ergo tokmind1 nekem, hogy az belul DVB-C van, vagy eppen UPC-UTKKSYCKSLAASKD (nem)szabvany adatfolyam, ha ugysincs valasztasi szabadsagom a felhasznalt eszkozt illetoen.

#1991 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 19:00

Idézet: tfetng - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 19:43

Ezt mondtam. Valoban nincs kiemelve, hogy "ez most nem DVB-C" de altalanossagban beszeltem. Nem jott at, pontatlanul fogalmaztam, pontositottam, erre meg mindig flamelunk.  :eek:

Csak te... :) Maskor tessek pontosan fogalmazni. :)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1992 Felhasználó inaktív   tfetng 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 04. 01. 19:42

Idézet: latency - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 17:29

Ezt olvasd el, mert van egy pár pontatlanság abban amit írsz: LINK

Most mar kepben vagyok, koszi :)
Tehat akik a savszelesseg sporolasrol beszeltek az 1080i50-t hasonlitottak az 1080p50-el. En viszont 1080p25-re gondoltam, es a cikk szerint nem is beszeltem akkora baromsagokat (vagyis 1080i50 ==1080p25 savszelesseg igeny teren) 1080p50 egyenlore meg Star Trek technologia :)

#1993 Felhasználó inaktív   Naked Lunch 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 20:09

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 18:37

Senki sem tiltja meg, hogy az adott helyre mondjuk a T-Kabel, vagy Digi betelepuljon... oket kerdezd, miert nincsenek ott, es miert nincs valasztasi lehetoseg.

Elvileg nem tiltja senki, de szerintem máshonnan kell nézni a dolgot: nem akarok összesküvéselméletet gyártani, de szvsz a 2 nagy szolgáltató felosztotta a piacot területileg, és ahol az egyik van, oda már nem megy a másik. Így nem lesz konkurrencia, és nem kell árversenybe kezdeniük. Ez jó mindettőjüknek, csak éppen a fogyasztó szívja meg.

#1994 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 20:20

Idézet: Naked Lunch - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 21:09

...nem akarok összesküvéselméletet gyártani, de szvsz a 2 nagy szolgáltató felosztotta a piacot területileg, és ahol az egyik van, oda már nem megy a másik...

Nem kell am feltetlenul osszeeskuvest sejteni mogotte, valoszinuleg arrol van szo, hogy ahol mar az egyik megtelepult ott mar a masik nem tudna annyi elofizetot osszeszedni, hogy megerje neki kiepiteni a halozatot.

Samott

#1995 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 20:27

Idézet: Naked Lunch - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 20:09

Elvileg nem tiltja senki, de szerintem máshonnan kell nézni a dolgot: nem akarok összesküvéselméletet gyártani, de szvsz a 2 nagy szolgáltató felosztotta a piacot területileg, és ahol az egyik van, oda már nem megy a másik. Így nem lesz konkurrencia, és nem kell árversenybe kezdeniük. Ez jó mindettőjüknek, csak éppen a fogyasztó szívja meg.

Lásd samott válaszát.

+ a társasház nem engedélyezi a betelepülést. Igen van ilyen sok helyen és indok nélkül.

Szerkesztette: szaki 2008. 04. 01. 20:27 -kor

Az informatika atok de jo hogy van.

#1996 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 20:47

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 5:57

Ez volt a lenyeg. Kiprobaltuk, ilyen volt. Nem vesezos, sajnos az egy-ket emberen kivul nem erdekel senkit, akik meg itt a forumban siman megtalaljak, amit keresnek. Hurraoptimizmus? Nana. :) Erre varok evek ota, es szerintem nem csak en... teljesen mindegy melyik ceg allt volna a masik oldalon.

Én is várok rá, csak kár, hogy itt T-kábel van és ezek már régen elinditották a digit szolgáltatásukat, így bent ragadtak a felhasználóknál a boxok, és mikorra elinditották a HD adásokat (mostanában), addigra  nem maradt szufla (pénz?), hogy értelmes eszközöket szerezzenek be, mire a "konkurencia" is belép a digitális tv-zés piacára (+ HD), jó nyílván a UPC tőkeerősebb vállalat... Én ezt a következtetést tudom levonni, mármint abból, hogy amit a T-kábelnél inditottak, az picit gagyi. Jó lenne itt is a kábeles piacon valami liberalizáció vagy mifene, mint a  telefonos piacon, talán majd egyszer. :)
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#1997 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 20:50

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 9:06

Nem is ertem mibol gondoljatok, hogy ezt, vagy a szerkesztest, vagy barmi hasonlot barmelyik csatorna tulajdonosa engedelyezne. Az is csoda, hogy ilyen nagy winyoval rendelkezo STB-t kitelepit a UPC...
A beepitett winyora azert nagyon sok anyag fer SD-ben.

Krinyo

van rá megoldás :D kell hozzá 1 150 dodós kínai cucc az kikulcsolja a HDCP-t me kell egy kb 300 ezer forintos canopus kártya mi képes direct stream rögzíteni/tömöríteni a HDMI adatfolyamát ;)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1998 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 20:53

Idézet: tfetng - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 9:16

1080i eseteben a fel kepbol interpolalnak egesz kepet, ezert minden kicsit elmosodottabb lesz rajta. (FullHD TV-t feltetelezve.

ez ebben a formában megint nemigaz. illetve csak a legolcsóbb bob deinterlészt tudó ketyerékre igaz. van rendes faroudja cucc ami 16 félképet vesz figyelembe a progresszív kép előállításához. persze ennek ára van, esp. a 160ms-nyi input lag...

#1999 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 20:57

Idézet: delphijos - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 9:33

Soha senki nem állította hogy az ingyenes de ILLEGÁLIS letöltés

egsrészt nem ingyenes másrészt magyarországon nem illegális :D

#2000 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 20:57

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 19:37

Egy megvásárolt közössajátzsebképviselő (pl. nem lehet antenna a háztetőn), illetve az önkormányzat, ahol az upc a kábelfektetés után fullos járdaaszfaltozást csinált olyan kitétellel, hogy csak az engedélyével lehet bontani?
Az első biztos, a második lehet, hogy csak urban legend. De gátló tényezőnek elég hatásos.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »