HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#2281 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 05. 13:00

Idézet: nitrousa - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 9:54

Cserélünk? Nekem van amikor 15-20-szor is meg kell nyomni, hogy történjen valami és a csatornákat nálam is kettessével lépteti. :D

Neked is Philips HD-s nem PVR-es? Ezüst és nem fekete?

EDIT: Most látom, már írtad, neked is ezüst van, mint nekem. Akkor gondolom mind ilyen, vagy szériahiba ez a távirányítós kérdéskör.

Szerkesztette: lanlaf 2008. 04. 05. 13:03 -kor

PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

#2282 Felhasználó inaktív   Laci082 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 13:05

Pár hónapot kell neki adni amíg beállnak a dolgok. Így élesben még kiderülhetnek szoftverhibák is, remélhetőleg ezeket gyorsan javítják. De ahoz képest, hogy nem kis újítás volt, szerintem tisztességesen megoldották (Direct-en anno sokkal nagyon szopások voltak). Augusztusban ha még mindig meglesznek az idegesítő hibák akkor lehet anyázni (fogom is :D ), valamint vissza lehet adni.

Egyébként a vártnál SOKKAL több megrendelést kaptak, nem számítottak ekkora érdeklődésre (én se), szóval ha valakinél nagyon sietnek a szerelők, az azért van, mert már több hétre be vannak táblázva, és pörögniük kell :)

Szerkesztette: Laci082 2008. 04. 05. 13:08 -kor

#2283 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 13:13

Én is alapvetően elégedett lennék a szolgáltatással, ha nem lenne ez az idegesítő távirányító problémakör, illetve ha felvevős dobozom lenne. Mondjuk a kettő valószinűleg együtt fog teljesülni.

Aztán akkor augusztusig el kell döntsem, kell-e, megéri-e a havi 7500 Ft-ot (HBO lemondása után), vagy nem. Örvendetes, hogy  leszokott az HBO a karikázásról (egyelőre), de akkor már HD-s kéne abból is (és nem felkonvertált).

Meglátom.
PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

#2284 Felhasználó inaktív   latency 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 16:16

Idézet: asdf - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 13:20

En szerintem azert ebben az is benne van, hogy az egyszeri juzer eleg heves anyazasba kezdene, ha azt mondana neki az STB, hogy bocsika, most nem channelsurfingelhetsz, nem nezhetsz tv-t, mert ket rogzites megy egyidoben, csak ebbol a kettobol valaszhatsz. Sz'al preventiv jelleggel az ebbol fakado anyazas lehetoseget kizartak.

A T-Home-nál ezt úgy oldották meg, hogy két műsor vehető fel egyszerre, de ilyenkor csak ebből a kettőből választhatsz, hogy melyiket néznéd, a többi csatorna a listában ilyenkor inaktív lesz. Egyébként IPTV-n nem lenne akadálya akár 5-6 csatorna egyidejű felvételének sem, a box bírja csak ott az ADSL a szűk keresztmetszet.

#2285 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 16:20

Idézet: dewfah - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 4:14

de nem áll rendelkezésre az a felirat? úgy értem hbo-n pl csak olyan film van, ami már kijött magyar szinkronnal / felirattal DVD-n. Akkor csak nem lenne akkora meló alárakni.

nemtom mit bűvészkednek, 2005 óta nem tvzem akkor azért másvolt a helyzet. HBOn csak olyan filmek mentek akkor amit már DVDn sem érte meg kiadni  :Đ
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2286 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 16:25

Idézet: latency - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 10:59

A felirat legyártása egy adott műsorhoz kb. a szinkron ötödébe kerül

nah a zóna stúdió óta ez az arány kab 1:2-re változott ;)

#2287 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 16:30

Idézet: Laci082 - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 13:05

De ahoz képest, hogy nem kis újítás volt, szerintem tisztességesen megoldották (Direct-en anno sokkal nagyon szopások voltak).

a teknolodzsit európa vagy 4-5 országában már elöttünk bevezették, úgyhogy neked persze újdonság, nekik az egész hejehuja egy rutinfeladat kéne hogy legyen, merthát ISO9000/9001 meg CMMI plecsineik megvannak  :Đ

#2288 Felhasználó inaktív   andras10 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 05. 17:02

Üdv. a Fórumozóknak !

Azokhoz szólnak a kérdéseim, akik már előfizettek és használatba is vették a UPC digitális kábelTV szolgáltatását.
Örömmel veszem észre a képen, hogy a UPC-s beltéri egységen van HDMI kimenet, de az optikai mellett koax hangkimenetet mintha nem látnék, amivel az erősítőbe lehet átvinni a hangot. Mi a helyzet ez ügyben ?

A másik kérdés : aki véletlenül DVB-C képes televizióval, mint pl. az újabb Sony Bravia modellek, nézi az adás, meg tudja-e találni a digitális csatornákat a beltéri nélkül? Kódoltak, vagy kódolatlanok a digitális csatornák?
A SONY TV hátulján van egy kártyahely, azt hiszem talán PCMCIA. Ilyen kártyáról esetleg nem szól a fáma a UPC-nél ?

#2289 Felhasználó inaktív   elmerfudd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 17:08

Idézet: andras10 - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 17:02

Üdv. a Fórumozóknak !

Azokhoz szólnak a kérdéseim, akik már előfizettek és használatba is vették a UPC digitális kábelTV szolgáltatását.
Örömmel veszem észre a képen, hogy a UPC-s beltéri egységen van HDMI kimenet, de az optikai mellett koax hangkimenetet mintha nem látnék, amivel az erősítőbe lehet átvinni a hangot. Mi a helyzet ez ügyben ?

A másik kérdés : aki véletlenül DVB-C képes televizióval, mint pl. az újabb Sony Bravia modellek, nézi az adás, meg tudja-e találni a digitális csatornákat a beltéri nélkül? Kódoltak, vagy kódolatlanok a digitális csatornák?
A SONY TV hátulján van egy kártyahely, azt hiszem talán PCMCIA. Ilyen kártyáról esetleg nem szól a fáma a UPC-nél ?

Szia.

Van rajta koax kimenet, még az alap Pace beltérin is van kimenet.

Kártya csak a beltérível müxik.

Szerkesztette: elmerfudd 2008. 04. 05. 17:08 -kor

#2290 Felhasználó inaktív   bbmaster 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 19:06

Idézet: andras10 - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 17:02

Üdv. a Fórumozóknak !

Szia!
Nekünk is Sony Braviank van.

A csatornákat már kb. március 11-étől, egy teljes digitális hangolást követően megtalálta mind. Az EPG is működik, de a csatornák kódoltak, tehát nem jelennek meg. A kártyahelyről én is tudok, de a UPC-től nagy csend volt, amikor megkérdeztem, hogy hogyan lehet használni.

Amúgy a BBC-t egyedül behozza, az valamiért nincs kódolva.

Talán ha lesz igény, majd változik.

Van digitális koax és optikai is, és természetesen HDMI. Amúgy szerintem maga a szolgáltatás abszolút korrekt. A Natgeo HD elképesztő (csak egy magyar feliratnak örülnék még nagyon...)!

Üdv:

BB

#2291 Felhasználó inaktív   andras10 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 19:19

Idézet: bbmaster - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 19:06

Szia!
Nekünk is Sony Braviank van.

A csatornákat már kb. március 11-étől, egy teljes digitális hangolást követően megtalálta mind. Az EPG is működik, de a csatornák kódoltak, tehát nem jelennek meg. A kártyahelyről én is tudok, de a UPC-től nagy csend volt, amikor megkérdeztem, hogy hogyan lehet használni.

Amúgy a BBC-t egyedül behozza, az valamiért nincs kódolva.

Talán ha lesz igény, majd változik.

Van digitális koax és optikai is, és természetesen HDMI. Amúgy szerintem maga a szolgáltatás abszolút korrekt. A Natgeo HD elképesztő (csak egy magyar feliratnak örülnék még nagyon...)!

Üdv:

BB

Köszönöm a pontos válaszod. Mely Bravia modellel rendelkezel?
Ezek szerint csak a BBC lenne nem kódolt ?
Nem tudom mi érdeke fűződik a UPC-nek a közszolgálati csatornák lekódolásához. Gondolom azon hülye indokot, ha valaki megkérdezné, hogy ha valakinek nem tetszik a kódolt digitális adás, nézze az analog párhuzamos műsortovábbítás használatával. Ez még 1-2 évig valóban így lehet, de utána már nem igazán.

A Bravia televiziókon lévő kártyahelyre való panel még soha nem volt a kezemben, ránézésre PCMCIA. Reménykedem, hogy a későbbiekben lehet igényelni olyat is a szolgáltatóktól, így az ember megszabadulhat az egy plusz eszközt jelentő beltéri egységtől és egy újabb távirányító sem kell az asztalra.

Szerkesztette: andras10 2008. 04. 05. 19:27 -kor

#2292 Felhasználó inaktív   Naked Lunch 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 21:27

Idézet: andras10 - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 19:19

A Bravia televiziókon lévő kártyahelyre való panel még soha nem volt a kezemben, ránézésre PCMCIA. Reménykedem, hogy a későbbiekben lehet igényelni olyat is a szolgáltatóktól, így az ember megszabadulhat az egy plusz eszközt jelentő beltéri egységtől és egy újabb távirányító sem kell az asztalra.

Én ebben sajnos nem hiszek, mert ez egyszerűen nem érdeke a szolgálatónak. Ha nem érdeke, akkor meg miért tenné? Sőt anyagilag pont abban érdekelt, hogy eladja a boxot a juzernek.

Csak ha esetleg valami külső körülmény (pl. méditörvény?) kényszerítené rá, hogy ha a felhasználó  igényli, akkor köteles adni.

#2293 Felhasználó inaktív   jmpi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 21:31

Valakinek van Székesfehérváron Nat Geo HD? Mivel itt mindenki írja hogy milyen, Én meg nem tudok hozzászólni:(
Egyébként nekem a távírányító jelét egész jól veszi (philips hdtv dcr7101), de a gombjai az tényleg nagyon vacakok. Kipróbáltam, és minden irányból vezérelhető a készülék. (mondjuk nincs szekrénybe rakva, hanem  a TV elött van, nincs eltakarva egyik irányból sem)
Még mindig hiányolom a konverteres adókat.

#2294 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 21:34

Idézet: Naked Lunch - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 21:27

Én ebben sajnos nem hiszek, mert ez egyszerűen nem érdeke a szolgálatónak. Ha nem érdeke, akkor meg miért tenné? Sőt anyagilag pont abban érdekelt, hogy eladja a boxot a juzernek.

Csak ha esetleg valami külső körülmény (pl. méditörvény?) kényszerítené rá, hogy ha a felhasználó  igényli, akkor köteles adni.

Mondjuk, szerintem a szolgáltató a szolgáltatásból él, és a dobozok megfinanszírozása és "bérbe adása" nem hiszem, hogy akkora hatalmas bolt lenne neki. Inkább az lehet mögötte, hogy nem fognak a rendszerbe engedni (kvázi autentikálni) olyan dobozokat, amik fölött nekik nincs kontrolljuk. Persze, a piac és a szabályozás ugyanúgy kikényszerítheti idővel, mint ahogy egyszer csak "kiderült", hogy mégis lehet nem-Matávos telefonkészüléket csatlakoztatni a hálózathoz.

#2295 Felhasználó inaktív   andras10 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 21:41

Idézet: Naked Lunch - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 21:27

Nem tudok igazat adni, mivel egy percig sem állította senki, hogy a televizióba illő panelt ingyen kellene adnia a szolgáltatónak. Ugyanúgy pénzt kérhet érte, mint a beltériért, sőt olcsóbb is neki, mivel gondolom egy nagy és súlyos beltéri egység többe kerül, mint egy PCMCIA nyomtatott áramkör. Pont azért van ott az a kártyahely, hogy a kódolt digitális adásokat is lehessen nézni, ha valaki oda berakja a kártyát. Sőt: információt olvastam arról, hogy szükség esetén a SONY-tól beszerezhető lesz olyan kártya is, amivel az egyébként a csak MPEG-2 norma alapján sugárzott digitális adások vételére alkalmas televiziók képesek lehetnek a fejlettebb MPEG-4-re is. Magyarországon tudtommal még arról van szó, hogy MPEG-2-ben fognak sugározni majd a földi digitális adók, de soha nem lehet tudni, hogy esetleg mégis váltanak az MPEG-4-re.

#2296 Felhasználó inaktív   Naked Lunch 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 21:49

Idézet: andras10 - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 21:41

Nem tudok igazat adni, mivel egy percig sem állította senki, hogy a televizióba illő panelt ingyen kellene adnia a szolgáltatónak. Ugyanúgy pénzt kérhet érte, mint a beltériért, sőt olcsóbb is neki, mivel gondolom egy nagy és súlyos beltéri egység többe kerül, mint egy PCMCIA nyomtatott áramkör.

Többe kerül, de több is a haszna rajta. Akkor mi a gazdasági érdeke? Hogy azt adja amin kevesebb a haszon, vagy azt adja amin több a haszon? Te melyiket adnád a helyébe, ha ebből élnél?

#2297 Felhasználó inaktív   jmpi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 21:51

Szerintem az lehet, hogy akkor a TV-det is a rendszerbe kellene engednie. Mivel most a kártya párositva a box-al, és Te csak a kimeneti jelét használod. Amit rákötsz, az Őket nem érdekli. A boxal a szolgáltató kommunikál, frissít, stb. nem hiszem hogy Én örülnék neki, ha TV-mel is ezt tenné. 
Bocsi ha olyanba avatkoztam volna, amihez nem igazán értek.

#2298 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 21:58

Elmondanám az egy dolog hogy van a tv-d be kártya fogadó hely de nem mindegy milyen panel van benne.A sasungba is mikor ilyeneket gyártottunk külön az ország szerint mennt a dolog.Sokszor volt szivás hogy német panel ültettek angliába menő tv-k be,akkor kellett kiforrasztani és bele az angol szabványt.A chippek se egyeztek a panelon...Ugyan ez a móka van a földi digit sugárzásnál meg a kábelhálózatnál is.Mind ország spec,illetve a kábelhálózatnál adott szolgáltató spec.Tehát összefoglalva ami a tv-be van az sose lesz semmire se jó itthon ha csak maga a szolgáltató nem adja mint külföldön jó pár helyen... :)

Szerkesztette: djculture 2008. 04. 05. 22:05 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2299 Felhasználó inaktív   andras10 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 22:20

Idézet: djculture - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 21:58

Elmondanám az egy dolog hogy van a tv-d be kártya fogadó hely de nem mindegy milyen panel van benne.A sasungba is mikor ilyeneket gyártottunk külön az ország szerint mennt a dolog.Sokszor volt szivás hogy német panel ültettek angliába menő tv-k be,akkor kellett kiforrasztani és bele az angol szabványt.A chippek se egyeztek a panelon...Ugyan ez a móka van a földi digit sugárzásnál meg a kábelhálózatnál is.Mind ország spec,illetve a kábelhálózatnál adott szolgáltató spec.Tehát összefoglalva ami a tv-be van az sose lesz semmire se jó itthon ha csak maga a szolgáltató nem adja mint külföldön jó pár helyen... :)

A televiziónkat a Sony Hungária forgalmazza, tehát feltételezem, hogy ha egyáltalán adnak hozzá valamit, akkor az a hazai rendszerbe lesz jó. Egyébként nem is feltétlenül csak a kábeles szolgáltatásokról van itt szó, hanem a földi sugárzásúakról, azaz a DVB-T-ről. Ott is lesznek kódolt adások és oda kellhet majd ilyen panel. Többet nem tudok én sem mondani, mivel soha nem volt a kezemben, de nem hinném, hogy a SONY dísznek, vagy szórakozásból építi be a kártyahelyet.

A SONY lapján a kártyahelyről ez olvasható :
All Sony TVs include a Common Interface (CI) slot which allows the TV to provide access to encrypted services (typically those requiring payment to the cable operator). To access these services, customers will need to obtain a Conditional Access Module (CAM) which may be available from your dealer or from the cable operator. They will also need to contact the cable operator to arrange payment for these services.

#2300 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 22:36

Idézet: andras10 - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 22:20

A televiziónkat a Sony Hungária forgalmazza, tehát feltételezem, hogy ha egyáltalán adnak hozzá valamit, akkor az a hazai rendszerbe lesz jó. Egyébként nem is feltétlenül csak a kábeles szolgáltatásokról van itt szó, hanem a földi sugárzásúakról, azaz a DVB-T-ről. Ott is lesznek kódolt adások és oda kellhet majd ilyen panel. Többet nem tudok én sem mondani, mivel soha nem volt a kezemben, de nem hinném, hogy a SONY dísznek, vagy szórakozásból építi be a kártyahelyet.

A SONY lapján a kártyahelyről ez olvasható :
All Sony TVs include a Common Interface (CI) slot which allows the TV to provide access to encrypted services (typically those requiring payment to the cable operator). To access these services, customers will need to obtain a Conditional Access Module (CAM) which may be available from your dealer or from the cable operator. They will also need to contact the cable operator to arrange payment for these services.

Itthon még az se dölt el hogy mpeg2 vagy 4 be lesz a sugárzás igy előre nem tudott erre felkészülni semmilyen márka.Ha 4 be lesz tuti hogy csak disznek lesz jó.
Érdekességképpen Angliába ingyen fogható digitális földfelszini adások:=channels]My Webpage

Szerkesztette: djculture 2008. 04. 05. 23:07 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117