HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 325
  • 326
  • 327
  • 328
  • 329
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 Értékeld a témát: **--- 18 szavazás

#6521 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 08. 26. 19:20

mégsem

#6522 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 26. 20:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 08. 26. 18:36

Win7-en Ult. 64bites rendszeren van egyetlen felhasználó, nem jelszavazott, de rendszergazdai (tudom, biztonsági szempontból kétes, de nem az én gépem). Létrehoztam mellé egy másik rendszergazdai felhasználót, jelszóval, mert a hálózati megosztást le akarom jelszavazni XP-s gép felé. Viszont a gép tulaját zavarja, hogy 2 felhasználó miatt be kell jelentkeznie az eredeti felhasználóval, addig is nem fejezi be a Win betöltését a gép. Megpróbáltam az autologint beállítani (netplwiz -> Users must enter a user name and password to use this computer elől pipa kivesz -> Apply -> alapértelmezett felhasználó kijelöl), de bejelentkezéskor mégsem jelentkeztet be a rendszer. Miért?

control userpasswords2
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#6523 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 27. 05:39

Üzenet megtekintéseIdézet: VKP - Dátum: 2011. 08. 26. 21:35

control userpasswords2

Az ugyanazt csinálja, mint a netplwiz, ugyanaz az ablak jön elő, ugyanazokkal a beállításokkal, ugyanazokkal az értékekkel. Megpróbáltam itt újra oda, majd visszaátállítani, de semmi.

Arra gyanakszom, hogy azért nem tölti be a fiókot, mert jelszó nélküli.

Szerkesztette: Raynes 2011. 08. 27. 05:39 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#6524 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 27. 07:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 08. 27. 06:39

Az ugyanazt csinálja, mint a netplwiz, ugyanaz az ablak jön elő, ugyanazokkal a beállításokkal, ugyanazokkal az értékekkel. Megpróbáltam itt újra oda, majd visszaátállítani, de semmi.

Arra gyanakszom, hogy azért nem tölti be a fiókot, mert jelszó nélküli.

Akkor adj meg jelszót és állítsd be, hogy azzal a fiókkal jelentkezzen be automatikusan.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#6525 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 27. 09:00

Üzenet megtekintéseIdézet: VKP - Dátum: 2011. 08. 27. 08:57

Akkor adj meg jelszót és állítsd be, hogy azzal a fiókkal jelentkezzen be automatikusan.

Most pont azért nincs jelszó annak az usernek, hogy rendszergazdai futtatáshoz (Win7 alatt néhány program külön ragaszkodik hozzá az UAC miatt), ne kelljen beütögetni. Ha adok neki, akkor belépéskor még nem lesz gond a jelszó, de később igen. Szívem szerint különben én is adnék jelszót, valóban ez lenne a legjobb megoldás biztonsági szempontból is, és mindent meg is oldana, de a gép felhasználója nem akarja.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#6526 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 27. 12:51

Ha a saját rendszergazdai fiókjával futtat olyan programokat, amelyek felhozzák az UAC-ot, akkor nem fog jelszót kérni, csak a szokásos "futtatod vagy sem" kérdést szegezi neked. Esetleg ott kérhet jelszót, ha a gépet magára hagyva megint a login screen fogadja, de azt ki lehet lőni (Control Panel\Hardware and Sound\Power Options\System Settings)

Szerkesztette: SityiSXT 2011. 08. 27. 12:53 -kor

#6527 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 27. 16:22

Mindjárt tökön szúrom magam. Jelszót adtam a felhasználóknak, control userpasswords2-vel megcsináltam az autologint, de bejelentkezéskor mégis kér jelszót? Mi a rákot lehet ezzel csinálni, azon kívül, hogy kivágom az ablakon?

#6528 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 29. 13:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 08. 27. 17:22

Mindjárt tökön szúrom magam. Jelszót adtam a felhasználóknak, control userpasswords2-vel megcsináltam az autologint, de bejelentkezéskor mégis kér jelszót? Mi a rákot lehet ezzel csinálni, azon kívül, hogy kivágom az ablakon?

ezek alapján csináltad?
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#6529 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 29. 13:44

Üzenet megtekintéseIdézet: gene - Dátum: 2011. 08. 29. 14:37

Igen. Mégse jó. A Win legális, nem buherált telepítős, rendesen frissített. Speciális beállítás, különleges házirend nincs. Vírusirtó, tűzfal, egyéb védelmi sw sincs, ami kavarodást okozna.

#6530 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 08. 29. 19:09

Van egy kérdésem A win7 alatt hogyan tudnám beállítani a sorokat hogy ne így legyenek enter nyomása után?
ghkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

kghcccccccccccccccckghkkgkhhk

djfffffffffffffffffffffffffffffff

hanem így.
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
sssssssssssssssssssss
gggggggggggggggggggggggg
?
Bocs hogy így írtam.
Mind Az ofice2003 ,2007 openofice org és a wordpad nál is így van.
Meg még egy kérdés Aképalá isem tudom követlenül berakni a szöveget hogyan és mit állítsak be?? <br>

Szerkesztette: adax01 2011. 08. 29. 19:33 -kor

A jó pap is holtig tanul én nem vagyok pap de ehez tartom magamat.
Ne szedd a Viagrát mert rászoksz a gumimacira!!!
Ami máshonnan kimaradt
Bocsánat a helyes írási hibákért, de az direkt valá így.
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

#6531 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 30. 13:06

Jó napot!

Az mi picsáért van, hogy beállítom az egész meghajtóra, hogy legyen írási és olvasási jogom, de néhány almappára b@szik működni?

ÁÁÁÁÁ Ez kikészít még véletlenül sem lehet rekurzívan megcsinálni...

Ez mekkora egy trágyadomb. Összevissza maradnak mappák amikre nem érvényesülnek a beállítások, vagy csak simán nem enged hozzáadni törölni felhasználót...

Szerkesztette: mzso 2011. 08. 30. 13:19 -kor

#6532 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 30. 13:06

Üzenet megtekintéseIdézet: adax01 - Dátum: 2011. 08. 29. 20:09

Van egy kérdésem A win7 alatt hogyan tudnám beállítani a sorokat hogy ne így legyenek enter nyomása után?

A sorköz beállítással tudod megváltoztatni. A Wordpad-ban és a Word-ben is ugyan az az ikonja. A Kezdőlap->Bekezdés ablakban találod meg, fel-le nyilak után sorok az ikonja.
Word-ben rákattintasz és a Térköz->Utána értékét átírod nullára, Wordpad-ban pedig kiveszed a pipát a 10 pontos térköz... elől.

És akkor a képek alá is tudsz írni közvetlenül.

#6533 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 30. 17:33

Üzenet megtekintéseIdézet: mzso - Dátum: 2011. 08. 30. 14:06

Jó napot!

Az mi picsáért van, hogy beállítom az egész meghajtóra, hogy legyen írási és olvasási jogom, de néhány almappára b@szik működni?

ÁÁÁÁÁ Ez kikészít még véletlenül sem lehet rekurzívan megcsinálni...

Ez mekkora egy trágyadomb. Összevissza maradnak mappák amikre nem érvényesülnek a beállítások, vagy csak simán nem enged hozzáadni törölni felhasználót...

Mert az öröklés ki van esetleg kapcsolva az almappákra, ill. nem érvényesíted le a "fentebb" megadott jogokat, ill. nem a te tulajdonod az almapparendszer. :omg: Hidd el, meg lehet csinálni, csak először mindenki megszenved vele.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#6534 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 08. 30. 20:29

Üzenet megtekintéseIdézet: zka67 - Dátum: 2011. 08. 30. 14:06

A sorköz beállítással tudod megváltoztatni. A Wordpad-ban és a Word-ben is ugyan az az ikonja. A Kezdőlap->Bekezdés ablakban találod meg, fel-le nyilak után sorok az ikonja.
Word-ben rákattintasz és a Térköz->Utána értékét átírod nullára, Wordpad-ban pedig kiveszed a pipát a 10 pontos térköz... elől.

És akkor a képek alá is tudsz írni közvetlenül.

Köszönöm neked.:respect:
A jó pap is holtig tanul én nem vagyok pap de ehez tartom magamat.
Ne szedd a Viagrát mert rászoksz a gumimacira!!!
Ami máshonnan kimaradt
Bocsánat a helyes írási hibákért, de az direkt valá így.
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

#6535 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 30. 22:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2011. 08. 30. 18:33

Mert az öröklés ki van esetleg kapcsolva az almappákra, ill. nem érvényesíted le a "fentebb" megadott jogokat, ill. nem a te tulajdonod az almapparendszer. :omg: Hidd el, meg lehet csinálni, csak először mindenki megszenved vele.

Hopp! Elfelejtettem feliratkozni. Kúrva szopó amúgy. Tulajdonba se tudtam venni rekurzívan, mert megtagadta azoknál a bizonyos mappáknál. Csak a takeown parancssoros programmal tudtam azt is. És utána a jogokat örökíteni GUI-ban. Röhej az egész. Linux alatt egy chmod -R és kész.

Viszont van egy másik ugyanilyen idegesítő problémám. A linux swap partícióra akarom beállítani a lapozófájlt. Menne is faszányosan a swapfs driverrel. De a nyomorult windows aláírt drivereket követel meg, és csak akkor jó, hogyha az F8 menüben letiltom. Van egy pár ajánlás a neten, hogy lehet deaktíválnil, de rohadtul nem működik egyik sem. Se a gpedi.msc-s megoldás sem a próbaüzem aktiválás.
Szerk.: Ez utóbbi mégis működik. Csak többet kell vele szenvedni. Még alá is kell íratni a driver fájlt... Zseniálisan megnehezítette itt is az ember dolgát a microsoft.

Szerkesztette: mzso 2011. 08. 30. 22:42 -kor

#6536 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 30. 23:06

Már csak az a kérdés, hogy lehet a lapozófájlt 4095-nél nagyobbra állítani. Mert ugy nem gondoltam, hogy ilyen idióta a windows és nem enged 4095-nél többet és csináltam egy kb 5 gigás partíciót...

#6537 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 31. 05:35

Üzenet megtekintéseIdézet: mzso - Dátum: 2011. 08. 30. 23:21

Még alá is kell íratni a driver fájlt... Zseniálisan megnehezítette itt is az ember dolgát a microsoft.

Éppen, hogy a Microsft a felhasználót védi a rosszul megírt driver-ektől 64bit alatt, és ezért követeli meg az aláírt driver használatát alapból.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#6538 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 31. 06:38

Üzenet megtekintéseIdézet: mzso - Dátum: 2011. 08. 31. 00:06

Már csak az a kérdés, hogy lehet a lapozófájlt 4095-nél nagyobbra állítani. Mert ugy nem gondoltam, hogy ilyen idióta a windows és nem enged 4095-nél többet és csináltam egy kb 5 gigás partíciót...

Nálam a munkahelyi gépemen 8gb-ra van beállítva külön partíción NTFS fájlrendszert használva, tehát lehetséges 4gb-nál nagyobb értéket is megadni.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#6539 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 31. 10:06

Idézet

Important Supportability Information: This article is specifically for computers that do not need kernel mode or full memory dump analysis. For business-critical servers where business processes require to server to capture physical memory dumps for analysis, the traditional model of the page file should be at least the size of physical ram plus 1 MB, or 1.5 times the default physical RAM. This makes sure that the free disk space of the operating system partition is large enough to hold the OS, hotfixes, installed applications, installed services, a dump file, and the page file. On a server that has 32 GB of memory, drive C may have to be at least 86 GB to 90 GB. This is 32 GB for memory dump, 48 GB for the page file (1.5 times the physical memory), 4 GB for the operating system, and 2 to 4 GB for the applications, the installed services, the temp files, and so on. Remember that a driver or kernel mode service leak could consume all free physical RAM. Therefore, a Windows Server 2003 x64 SP1-based server in 64-bit mode with 32GB of RAM could have a 32 GB kernel memory dump file, where you would expect only a 1 to 2 GB dump file in 32-bit mode. This behavior occurs because of the greatly increased memory pools.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#6540 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 31. 21:50

Üzenet megtekintéseIdézet: bon - Dátum: 2011. 08. 31. 06:35

Éppen, hogy a Microsft a felhasználót védi a rosszul megírt driver-ektől 64bit alatt, és ezért követeli meg az aláírt driver használatát alapból.

Hát azzal nagyon megvéd, hogy csak harmadik féltől származó cuccal tudom engedélyezni a kívánt drivert. Gondolom van egy csomó ember akinek az akármilyen hardveréhez csak nem aláírt driver van.

@Eleanor
Úgy néz ki a fájlrendszer nem tetszik neki.

Szerkesztette: mzso 2011. 08. 31. 21:51 -kor

Téma megosztása:

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 325
  • 326
  • 327
  • 328
  • 329
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.