HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 327
  • 328
  • 329
  • 330
  • 331
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 Értékeld a témát: **--- 18 szavazás

#6561 Felhasználó inaktív   KoLaMan 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 09. 21. 20:21

Sziasztok, segítség kellene.
Win7 Home Prémiumot használok, megjelenése óta fent van. Magyar, 32 bites OEM verzió, még a Pecsában vettem az első napon (vagyis magam vagyok a rendszerépítő).
Azért a 32 bitest választottam, mert driver támogatási gondok voltak pár eszközömnél a 64 biten (igazából 32 biten is - pl. a HP LJ 1010 nyomtatóm W7 alatt nem támogatott -, de 32 bit alatt sikerült régi driverrel ügyeskedni, míg 64 bit alatt nem).
Most váltanék 64 bitre (új nyomtató, miegymás) - és itt akadok el.
Első gond.
Egyáltalán lehet-e a meglévő kulcsommal egy tiszta, 64 bites (egyébként persze ugyanolyan) W7 telepítést, majd aktiválást csinálni a gépemre (természetesen lemondva a 32 bitesről)? Ha nem, hát nem, ok, nyugi van, marad a 32 bit, mégegyszer nem veszem meg. Csakhogy azt hiszem lehetséges a váltás, és mindössze egy megfelelő média (mármint 64 bites telepítő) kellene. Megemlítem, hogy igencsak kutattam Ms meg mindenféle oldalakon, hogy hogyan is van ez, de egyértelmű hiteles OEM licenc értelmezést NEM találtam a 32-64 bit átjárhatósággal kapcsolatban (nyugodtan bénázzatok le, nem vagyok sértődős). Pl. az answers.microsoft.com oldalon találtam hasonló kérdéseket. Egyikre adott válasz szerint az OEM esetében se nyelvi, se 32-64 bit átválthatóság nincsen. A másikra adott válasz azt mondja, csak egy megfelelő telepítő média kell, és ugyanazzal a meglévő kulccsal telepíthető, és aktiválható. És mindkét válasz jónak van megjelölve...
Persze én is feltettem ott a magam kérdését, kaptam egy linket, ahol igényelhetek telepítő médiát (vagyis az általam kapott válasz szerint is lehet). Sajna a kapott link nem müxik (error page és kéri, hogy engedélyezzem a sütiket, holott engedélyezve vannak. IE8, IE9, és Chrome alatt is ugyanez, sőt a szomszéd gépén is). Jeleztem, hogy a link nem működik nálam, erre válasz nem érkezett.
Második gond.
Tud-e valaki egy működő linket, ahol megigényelhetem azt a fránya 64 bites telepítőt? (Feltételezve persze, hogy lehetséges legálisan váltani 32 bitről 64-re).
Vicces tán, de egyszerűen nincs senki a környezetemben, ismerőseim között, akinek volna egy ilyen telepítője, az Ms egyszerű halandónak nem ad letöltési lehetőséget, a torrent pedig ebben az esetben kizárt.
A poén a végére, hogy gyakorlatilag mindenfajta telepítőhőz hozzáférek, csak pont a home prémium 64 bites OEM hiányzik.
(Mellesleg jól sejtem, hogy egy home prémium OEM, és home prémium dobozos telepítője ugyanaz, csak a kulcsuk alapján lesz a licencelésük más??)

Előre is köszönöm.

#6562 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 09. 22. 21:05

asus u3100mini_plus/t/rc/nsw ezt miért ismeri fel a win7 64 bit ill 32 bites is rádiófrekvenciás billentyűzetnek leg frissebb driverekkel telepítve van ?
A jó pap is holtig tanul én nem vagyok pap de ehez tartom magamat.
Ne szedd a Viagrát mert rászoksz a gumimacira!!!
Ami máshonnan kimaradt
Bocsánat a helyes írási hibákért, de az direkt valá így.
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

#6563 Felhasználó inaktív   KoLaMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 23. 06:46

'HyperVisor': "a torrent pedig ebben az esetben kizárt"
Ennek melyik részét nem értetted?

#6564 Felhasználó inaktív   KoLaMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 23. 06:54

Másrészt pedig.
Gyanítom azért a nagy csönd a kérdésemre, mert a warez tilalom miatt (amivel egyetértek) félnek segíteni.
Máshogy mondom-kérdem akkor.
Ha NEM lehet legálisan váltani 32 bitről 64 bitre OEM verziót, akkor NEM is akarok (ahogy írtam is volt). Oks?.
Mindössze szeretném ezt leírva látni hivatalos hihető helyen. Ebben kérek segítséget.

#6565 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 23. 07:54

Üzenet megtekintéseIdézet: KoLaMan - Dátum: 2011. 09. 23. 07:54

Másrészt pedig.
Gyanítom azért a nagy csönd a kérdésemre, mert a warez tilalom miatt (amivel egyetértek) félnek segíteni.
Máshogy mondom-kérdem akkor.
Ha NEM lehet legálisan váltani 32 bitről 64 bitre OEM verziót, akkor NEM is akarok (ahogy írtam is volt). Oks?.
Mindössze szeretném ezt leírva látni hivatalos hihető helyen. Ebben kérek segítséget.

OEM esetében, úgy emlékszem, az első telepítés/aktiválás után már nem legálisan nem átjárható a 32/64bit, tehát ha 32bitesként már rendszerépítőként felhasználtad akkor, még ha a termékkulcs működik 64bites telepítővel is, már nem lesz legális a dolog.
64bites Windows 7 Home Premium OEM telepítőt tudsz készíteni más 64bites telepítőből az ei.cfg módosításával/törlésével.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#6566 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 23. 08:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Szabcsi - Dátum: 2011. 09. 23. 08:54

úgy emlékszem

Ezt nektek Rencsmonydban nem kéne pontosan tudni? Hivatalos oldalról kért linket, nem emléxemet. Ennek ellenére elhiszem, hogy úgy van, ahogy írod. Csak azt nem tudom, hogy ha egyszer valaki beaktiválta az egyik verziót, mi kára van abból a M$-nak, ha mégis a másik bites verziót használják fel? Először lehet választani, utána miért nem? Főleg, ha 64 bitest aktivált be és 32-re áll vissza, még csak elvi pluszt sem nyer a júzör. Megint tipikus, M$-féle megbecsülés a vásárlókat illetően.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#6567 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 23. 09:45

@KoLaMan: ment egy privi

#6568 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 23. 10:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 09. 23. 09:45

Ezt nektek Rencsmonydban nem kéne pontosan tudni? Hivatalos oldalról kért linket, nem emléxemet. Ennek ellenére elhiszem, hogy úgy van, ahogy írod. Csak azt nem tudom, hogy ha egyszer valaki beaktiválta az egyik verziót, mi kára van abból a M$-nak, ha mégis a másik bites verziót használják fel? Először lehet választani, utána miért nem? Főleg, ha 64 bitest aktivált be és 32-re áll vissza, még csak elvi pluszt sem nyer a júzör. Megint tipikus, M$-féle megbecsülés a vásárlókat illetően.

Dobozost kell venni, akkor egyből van 32/64bit média, azt oda viszi, annyiszor aktiválja, 32/64-bit oda vissza használja ahányszor nem szégyelli... itt most OEM-ről van szó, annál a konstrukcióból eredően egyrészt marginális ez az átjárási igény, másrészt első telepítéskor mégis van rá legális lehetőség, és technikailag később is megoldható.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#6569 Felhasználó inaktív   KoLaMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 23. 10:57

Akik priviben próbáltak segíteni, azoknak köszönöm.

Üzenet megtekintéseIdézet: Szabcsi - Dátum: 2011. 09. 23. 11:06

Dobozost kell venni, akkor egyből van 32/64bit média, azt oda viszi, annyiszor aktiválja, 32/64-bit oda vissza használja ahányszor nem szégyelli... itt most OEM-ről van szó, annál a konstrukcióból eredően egyrészt marginális ez az átjárási igény, másrészt első telepítéskor mégis van rá legális lehetőség, és technikailag később is megoldható.

Szabcsi, ezeket én is tudom-tudtam. Ügyfeleimnek kivétel nélkül dobozos licencei vannak. Nos, izé, az egyik rétegnek... a másiknak semmilyen - ezek ragadtak le az XP-nél. Én lennék tök egyedül a köztes réteg az OEM-el. Azzal is tisztában vagyok, hogy megy a 64 bites telepítés a 32-es kulccsal (jó,jó, nem hagsúlyoztam ki - a HWSW-n vagyunk). Sőt, van ügyfelem, aki az Asus supporttól kérésre megkapta a 64 bites telepítőt, hogy lecserélhesse az előtelepített 32 bitest (pár ezret fizetett a postázásért-médiáért). Nekem viszont magamnak kell adnom a supportot. Egyrész feketén-fehéren tudni-látni akarom, hogy esetemben ez lehetséges-e, és ha igen, hogyan juthatok legálisan telepítőhőz.
Tehát nem az a kérdés, hogy lehetséges-e amit akarok, hanem hogy legálisan megtehetem-e.

#6570 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 23. 11:56

Üzenet megtekintéseIdézet: KoLaMan - Dátum: 2011. 09. 23. 11:57

Nekem viszont magamnak kell adnom a supportot. Egyrész feketén-fehéren tudni-látni akarom, hogy esetemben ez lehetséges-e, és ha igen, hogyan juthatok legálisan telepítőhőz.
Tehát nem az a kérdés, hogy lehetséges-e amit akarok, hanem hogy legálisan megtehetem-e.

Ok, akkor ha rendszerépítő vagy, akkor go to http://oem.microsoft.com/ és szerintem elég gyorsan ki lehet deríteni hogy pl az OEM System Builder Media Replacement lefedi-e ezt az igényt, pl ezen a csdsbc@msdirectservices.com rákérdezve...

Szerkesztette: Szabcsi 2011. 09. 23. 12:03 -kor

#6571 Felhasználó inaktív   KoLaMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 23. 15:18

'Szabcsi': Kösz, hogy segíteni akarsz, de az alap dolgokon már túl vagyok, a fenti linket is próbáltam már. Az OEM oldalra be sem tudok jelentkezni a Live azonosítómmal, mert nekem nincs más, nem vagyok Ms partner, csak vásárló (az answer.ms oldalra simán beléptem pl., de az nem segített). Ha próbáltam valami support e-címet keresni mindig elakadtam ott, hogy egy mezei OEM vásárlónak nem jár Ms támogatás. Olyan címet meg - akár angol, akár magyar oldalon - hogyaszongya 'ide írjon, akinek kérdése van' nem találtam sehol (gondolom a várható dömping miatt). Egyszer kaptam egy Ms címet mint Tőled is a fentit (ki fogom próbálni), arra a mai napig nem kaptam választ.

Részemről zárnám a témát. Annyira nem fontos a dolog (lehetőségem lett volna olcsón memórát bővíteni, közben megszüntek a 64 bites driver gondjaim, ezért váltottam volna csak 64 bitre), a világon semmi gondom a 32 bittel, 2009 októbere óta fent van, és semmi baja, szóval ez marad a win8-ig.
Köszönöm mindenkinek aki segíteni próbált.

#6572 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 23. 16:01

Mivel, ahogy írtad ilyenkor valóban saját magadnak kell adnod a supportot, de ahhoz legalább OEM rendszerépítőnek kell lenned hogy ezt maradéktalanul meg is tudd oldani. A általad említett "mezei" OEM vásárlók nagyrésze nem maga telepíti a szoftvert és válik a saját OEM rendszerépítőjévé, hanem megveszi vassal és megkapja a támogatást pl az Asus supporttól ahogy korábban szóba került...

#6573 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 23. 19:24

KoLaMan! MSDN-en sem tudnád leszedni a megfelelő .iso-t?

http://msdn.microsof...lt(en-us).aspx?
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#6574 Felhasználó inaktív   KoLaMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 23. 20:31

'StSanya': Kösz, nem. Semmilyen hozzáférésem nincs egyetlen (loginhez kötött) Ms letöltéshez sem.
De talán kiderült a végére, nem ez a gond.
Tudod, úgy képzeltem naívan, bejelentem valahol az Ms-nél mit akarok, erre küldenek egy telepítőt (mert gondolom linket nem adnak), én átutalok mondjuk (hasamra ütök) 2-3 ezer forintot valahova, a régi 32 bites win töröl, 64 bit telepít, aktivál és mindenki hepi. Azt gondolom ez volna az egyetlen mód, hogy vitathatatlanúl legális legyen (vagy, ha valahol hivatalosan le lenne dokumentálva, hogy 32 helyett telepíthető 64 - de ilyen nincs).

#6575 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 23. 20:49

Sziasztok.

Milyen mód van rá, hogy kiderítsem mi okozza ezt?

Kép

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#6576 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 23. 20:55

Üzenet megtekintéseIdézet: szabi - Dátum: 2011. 09. 23. 21:49

Sziasztok.

Kép

Üdv
szabi

Izé, megpróbálhatsz átváltani a folyamatok fülre.

#6577 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 09. 23. 22:10

Üzenet megtekintéseIdézet: adax01 - Dátum: 2011. 09. 22. 22:05

asus u3100mini_plus/t/rc/nsw ezt miért ismeri fel a win7 64 bit ill 32 bites is rádiófrekvenciás billentyűzetnek leg frissebb driverekkel telepítve van ?

No akkor az asus u3100mini_plus/t/rc/nsw falhoz baszom és köszönöm a nem válaszokat és ki dobtam 12.000 ft-t az ablakon ott aholvettem azt mndják hogy jó.
A Gép Asus P8H67-M EVO /8GB Kingmax DDR3 1333/ CPU Intel® Core™ i7-2600K Processor (8M Cache, 3.4 GHz) 3.2 TB vinyo win 7 64 bit ultimate oprendszer.
Ebbe szerettem volna hogy mennyen.
A proci Az alaplap

Szerkesztette: adax01 2011. 09. 23. 22:36 -kor

A jó pap is holtig tanul én nem vagyok pap de ehez tartom magamat.
Ne szedd a Viagrát mert rászoksz a gumimacira!!!
Ami máshonnan kimaradt
Bocsánat a helyes írási hibákért, de az direkt valá így.
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

#6578 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 25. 08:00

Üzenet megtekintéseIdézet: mzso - Dátum: 2011. 09. 23. 21:55

Izé, megpróbálhatsz átváltani a folyamatok fülre.

Mint látod a kernel okoz nagy terhelést, azt viszont a folyamatok fül alatt nem látod!

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#6579 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 25. 10:44

Üzenet megtekintéseIdézet: szabi - Dátum: 2011. 09. 25. 09:00

Mint látod a kernel okoz nagy terhelést, azt viszont a folyamatok fül alatt nem látod!

Üdv
szabi

Lehet... Már rég nem használtam a feladatkezelőt. Nézd meg Process Explorerrel. Szerintem az mindent mutat. Ha pl az interrupts process a ludas akkor driver vagy hardver hiba valószínű.

#6580 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 25. 12:37

Üzenet megtekintéseIdézet: szabi - Dátum: 2011. 09. 23. 21:49

Sziasztok.

Üdv
szabi

Process Explorer program is segíthet, ha a folyamatok füll nem lenne elegendő.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

Téma megosztása:

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 327
  • 328
  • 329
  • 330
  • 331
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.