HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 326
  • 327
  • 328
  • 329
  • 330
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 Értékeld a témát: **--- 18 szavazás

#6541 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 09. 01. 09:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 08. 27. 17:22

Jelszót adtam a felhasználóknak, control userpasswords2-vel megcsináltam az autologint, de bejelentkezéskor mégis kér jelszót? Mi a rákot lehet ezzel csinálni, azon kívül, hogy kivágom az ablakon?

Megpróbáltam registryvel megoldani, létrehoztam a DafaultPasswordot, de még így is jelszót kér bejelentkezéskor. Mit lehet még ezzel csinálni? M$zabcsi, rád is számítok.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#6542 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 01. 11:52

Végül registryvel oldottam meg, ahogy fent volt írva. Átkozott Win7. A rendszergazdai jog volt a baj, hiába gondoltam erre elsőre, és kapcsoltam ki az UAC-t is. Hiába futtattam "Futtatás Rendszergazdaként" menüponttal a Total Commandert, és annak a parancssorából a netplwiz, control userpasswords2, regedit parancsokat, nem rendszergazdai módban indultak. Bezzeg a Start Menü -> Kellékek -> Parancssort futtattam "Futtatás Rendszergazdaként" menüponttal, egyből kibővült a registry és ott beállítva most már jól bejelentkezik automatikusan.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#6543 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 01. 11:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 09. 01. 12:52

Végül registryvel oldottam meg, ahogy fent volt írva. Átkozott Win7. A rendszergazdai jog volt a baj, hiába gondoltam erre elsőre, és kapcsoltam ki az UAC-t is. Hiába futtattam "Futtatás Rendszergazdaként" menüponttal a Total Commandert, és annak a parancssorából a netplwiz, control userpasswords2, regedit parancsokat, nem rendszergazdai módban indultak. Bezzeg a Start Menü -> Kellékek -> Parancssort futtattam "Futtatás Rendszergazdaként" menüponttal, egyből kibővült a registry és ott beállítva most már jól bejelentkezik automatikusan.

naugye :laugh:
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#6544 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 01. 16:02

Üzenet megtekintéseIdézet: VKP - Dátum: 2011. 09. 01. 12:59

naugye :laugh:

Nem vicces, hogy basznák meg. Nem tudni a Win vagy a TC hibája-e.

Már jó a jelszavas megosztás, csak nem hoz fel ablakot, mint XP-nél, hogy user/passt kérjen. Persze ha eleve az erre szabott felhasználói fiók alól lépek be, akkor jó.

Amúgy ez a jelszavas megosztás mennyivel biztonságosabb, mintha jelszó nélkül lenne csak LAN-ra engedélyezve a tűzfalon (router hw-es tűzfala) a megosztás?

#6545 Felhasználó inaktív   karesz1978 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 09. 01. 17:56

Sziasztok!

Dell inspironon van win7, és mindíg fel és lekapcsolja a külső meghajtókat (Pendrive, Sd card, külső vinyó) ez mitől lehet? Próbáltam mindegyik usb csatiról ugyanezt csinálja. Nme tudok folyamatosan másolni, se gépre, se pendriveról külső vinyóra stb. Meg filmjátszás közben is ugyanez. pórbáltam 3 külső vinyóval, 2 pendrival és ugyanaz...
Valaki??

#6546 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 04. 08:04

Sziasztok!

Nem tudom, volt-e már itt kérdés (keresővel nem találtam), szóval az alábbi megoldandó problémám lenne. Bizonyos időközönként (pl naponta v. hetente) egy adott mappát (pl dokumentumok) át kellene másolni egy másik meghajtóra, mindezt felhasználói interakció nélkül. Az sem gond, ha valami third party programmal lehet megoldani, vagy közben betömöríti etc.

Köszi a választ előre is

szerk: amire eddig gondolotam, feladatkezelő --> batch file --> winrar :) egy elegánsabb megoldás jó lenne :)

Szerkesztette: Diopapa 2011. 09. 04. 08:05 -kor

National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#6547 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 04. 08:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Diopapa - Dátum: 2011. 09. 04. 09:04

Sziasztok!

Nem tudom, volt-e már itt kérdés (keresővel nem találtam), szóval az alábbi megoldandó problémám lenne. Bizonyos időközönként (pl naponta v. hetente) egy adott mappát (pl dokumentumok) át kellene másolni egy másik meghajtóra, mindezt felhasználói interakció nélkül. Az sem gond, ha valami third party programmal lehet megoldani, vagy közben betömöríti etc.

Köszi a választ előre is

szerk: amire eddig gondolotam, feladatkezelő --> batch file --> winrar :) egy elegánsabb megoldás jó lenne :)

Ez teljesen jó megoldás.

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#6548 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 07. 08:35

Üzenet megtekintéseIdézet: VKP - Dátum: 2011. 09. 04. 09:30

Ez teljesen jó megoldás.

Még jobb az ütemezett feladatokat használni erre ;)

#6549 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 07. 10:45

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2011. 09. 07. 09:35

Még jobb az ütemezett feladatokat használni erre ;)

Szerintem a feladatkezelő alatt azt értette...

#6550 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 08. 14:33

Ok, totálisan meg vagyok lőve, hátha nektek lesz ötletetek, mert keresztül-kasul olvastam mindent a neten, de megoldást nem találtam.

A probléma a következő: friss Win7 telepítés, játékok szaggatnak, meg úgy az egész rendszer lassú. Lecsekkoltam, a Task Manager/Resource monitorban folyamatosan, bekapcsolástól kikapcsolásig 50%-on pörgeti a procit az NT Kernel/system nevű futó program. Idle állapotban, játék vagy netezés közben, szóval mindig.

Legújabb WHQL driverek vannak fent, semmi malware, vírus vagy akármi nem rondít bele a rendszer működésébe. Safe mode-ban, Safe mode+hálózat módban is ugyanezt produkálja, procit 50%-on pörgeti az NT Kernel...

A neten olvastam mindenfélét mert több fórumon is felmerült ugyanez a probléma sokaknál. Letiltogattam az összes perifériát majdnem, semmi sem segített. Egyébként ugyanezt a windows 7-et raktam fel 5 napja a laptopomra, ott tökéletesen muzsikál.

Tanácstalan vagyok, ha minden kötél szakad, visszarakom a windows XP-t, az legalább működött. :(

#6551 Felhasználó inaktív   NoP 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 08. 15:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Etele - Dátum: 2011. 09. 08. 15:33

...A probléma a következő: friss Win7 telepítés, játékok szaggatnak, meg úgy az egész rendszer lassú. Lecsekkoltam, a Task Manager/Resource monitorban folyamatosan, bekapcsolástól kikapcsolásig 50%-on pörgeti a procit az NT Kernel/system nevű futó program. Idle állapotban, játék vagy netezés közben, szóval mindig.
...

Pedig az driver lesz. Kicsit olvass vissza, nemrégiben volt ilyen jellegű kérdés, és tán a SysInternals-féle Process Explorer használatát javasolta valamelyik fórumtárs. BIOS-od friss egyébként, beállítások rendben? High Performance Event Timer engedélyezve van?
i5 750 - 8GB - GTX 560Ti 2GB/GDDR5 OC - Vertex3 120GB - ST 1TB, 250GB - PX880SA - SB Zx - Cordless Desktop LX710 - 7 x64 Pro - 47" LCD

#6552 Felhasználó inaktív   tibee77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 09. 08. 18:22

Srácok olyan létezik, hogy a Program Files egyik napról a másikra csak úgy eltűnik?Bemegyek Sajátgép--->C: meghajtó ---> és hopp nincsen program files..... :unsure: Próbáltam Total Commander-el is belekukkantani de ott sincs.Valaki tud segíteni?Köszi

#6553 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 09. 08. 18:23

Üzenet megtekintéseIdézet: tibee77 - Dátum: 2011. 09. 08. 19:22

Srácok olyan létezik, hogy a Program Files egyik napról a másikra csak úgy eltűnik?Bemegyek Sajátgép--->C: meghajtó ---> és hopp nincsen program files..... :unsure: Próbáltam Total Commander-el is belekukkantani de ott sincs.Valaki tud segíteni?Köszi

Totalkommandó mutatja a rejtett fileokat?
Make love not Wor.

#6554 Felhasználó inaktív   tibee77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 09. 08. 18:43

Jahno ezer hála a szememet kiverte a megoldás! :D De ez magától, hogy rakhatta magát csak úgy rejtettbe?:blink:

#6555 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 09. 10:20

Üzenet megtekintéseIdézet: NoP - Dátum: 2011. 09. 08. 16:38

Pedig az driver lesz. Kicsit olvass vissza, nemrégiben volt ilyen jellegű kérdés, és tán a SysInternals-féle Process Explorer használatát javasolta valamelyik fórumtárs. BIOS-od friss egyébként, beállítások rendben? High Performance Event Timer engedélyezve van?

Ó, process explorer már régen megvolt, azzal sem lettem okosabb.

Ma reggel aztán végső kínomban elkezdtem lehúzogatni a HDD-ket szépen sorban, és kiderült: a baj okozója nem más volt, mint az 1TB-os WD vinyóm... ami egyébként tökéletesen szuperál. Nosza, SATA adatkábel csere, átdugtam másik alaplapi SATA foglalatba, letiltottam a SMART-ot, de a probléma továbbra is fennállt: 50%-ban leterhelte a procit bármit variáltam. Most itt pihen a vinyó az asztalomon, tolok róla egy adatmentést és egy formázást ha lesz érkezésem, meg átviszem tesómhoz, és kipróbálom az ő gépében is.
Bevallom mióta PC-t használok ilyen esetem még SOHA nem volt. Érdekes.

#6556 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 16. 17:55

Üzenet megtekintéseIdézet: fcseh - Dátum: 2011. 09. 16. 12:32

... Shot Down...

Shut down.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#6557 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 17. 09:43

Tegnap óta a hálózati ikon sárga felkiáltójeles háromsöggel is jelzi, hogy nem azonosított hálózat, nincs internetkapcsolat. Valójában van Diginet közvetlenül, router nincs, de az adapter tulajdonságainál a Wan miniportnál az IPv4 kapcsolatnál kiírja, hogy nincs kapcsolat Érdekes mindenestre. Mi lehet az oka ?
"Légy szerény mint én..."

#6558 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 17. 09:57

Üzenet megtekintéseIdézet: zoli62 - Dátum: 2011. 09. 17. 10:43

Tegnap óta a hálózati ikon sárga felkiáltójeles háromsöggel is jelzi, hogy nem azonosított hálózat, nincs internetkapcsolat. Valójában van Diginet közvetlenül, router nincs, de az adapter tulajdonságainál a Wan miniportnál az IPv4 kapcsolatnál kiírja, hogy nincs kapcsolat Érdekes mindenestre. Mi lehet az oka ?

IP-címet kap a kártya?
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#6559 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 17. 10:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2011. 09. 17. 10:57

IP-címet kap a kártya?

Adtam neki fix IP-t, úgy sem változott semmi, és az a poén, hogy internetkapcsolat van, ipconfig szerint kap külső IP-t, de érdekes módon az alapértelmezett átjáró 0.0.0.0.
"Légy szerény mint én..."

#6560 Felhasználó inaktív   NoP 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 17. 20:31

Üzenet megtekintéseIdézet: fcseh - Dátum: 2011. 09. 16. 12:32

Miért szokott időnként a Win7 Ultimate Shot Down-nál kifagyni???
...

Eseménynapló? Hálózati kapcsolatok? Nincs felmap-pelt hálózati drive, ilyesmik, ISO mount-olva NAS-ról, ilyesmik?

szerk.: ja, egyébként nem szokott!

Szerkesztette: NoP 2011. 09. 17. 20:37 -kor

i5 750 - 8GB - GTX 560Ti 2GB/GDDR5 OC - Vertex3 120GB - ST 1TB, 250GB - PX880SA - SB Zx - Cordless Desktop LX710 - 7 x64 Pro - 47" LCD

Téma megosztása:

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 326
  • 327
  • 328
  • 329
  • 330
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.