HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 Értékeld a témát: **--- 18 szavazás

#3121 Felhasználó inaktív   mgf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 23. 12:28

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. okt. 22., csütörtök - 22:25

Ha a tálcán jobb gombbal kattintok egy programra a régi windowsban közvetlenül az egérkurzornál jelent meg a menü. Ebben viszont mindenképpen a tálca fölé kerül. Már annyira megszoktam, hogy jobb kattintás a minimalizált programon feljön a menü és közvetlenül a bezárás gomb fölött van az egérmutató, csak kattintani kell, hogy nagyon zavar ez az újdonság, hogy feljön és mozgatni kell az egeret a bezárás gomb eléréséhez.

Az hagyján, de én ezt a feature-t XP-nél úgy használtam, hogy jobb gomb a tálcán a programon, menü fel, majd a close gombon is jobb gomb. XP-nél lezárta úgy is. :D Itt már csak a bal gombbal megy.

Egyébként gondolom ha kikapcsolja az ember az Aero-t akkor úgy mŰködik mint eddig.
mgf

#3122 Felhasználó inaktív   mgf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 23. 12:30

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. okt. 23., péntek - 13:13

hiába kapcsoltam be hibernálást powercfg-vel továbbra se jelenik meg, a leállítási menüben. Csak a sleep, restart, log off, lock, switch user opciók  :think:

De lénygetelen ez a kérdés, ugyani nem működik se a hibernálás se a standby. Abban a  pillanatban, hogy leáll a gép, magától újra felkel.

http://www.sevenforums.com/tutorials/819-h...le-disable.html

Egyébként én a munkahelyi nagyonszuper HP géppel jártam úgy, hogy hibernálom aztán visszakapcsolja. :D
Itthon ahol egy egyszerű egyáltalánnemHP gép van, teljesen jól működik a hibernálás.
(csak a Skype szokott kidögleni tőle)
mgf

#3123 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 23. 13:47

Idézet: mgf - Dátum: 2009. okt. 23., péntek - 13:30

Egyébként én a munkahelyi nagyonszuper HP géppel jártam úgy, hogy hibernálom aztán visszakapcsolja. :D
Itthon ahol egy egyszerű egyáltalánnemHP gép van, teljesen jól működik a hibernálás.
(csak a Skype szokott kidögleni tőle)

Egyébként már a vista is ugyanezt csinálta abban sem tudtam használni a hibernálást, meg a standby-t, csak ha lehúztam az egeret a gépről, ami kissé vicces. Úgy látszik ebben ugyanez a probléma. XP-vel bezzeg tökéletesen működött.

#3124 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2009. 10. 23. 15:53

http://index.hu/tech/uzlet/2009/10/22/jol_...lt_a_windows_7/

#3125 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 23. 21:54

Egy kérdés :

A Win 7 Home Premium, kategóriájában ugyanott van mint a Vista Home Premium ?

Mert ugy látom a Home Basic eltűnt.

#3126 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 23. 22:12

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2009. okt. 23., péntek - 22:54

Egy kérdés :

A Win 7 Home Premium, kategóriájában ugyanott van mint a Vista Home Premium ?

Mert ugy látom a Home Basic eltűnt.

Igen.
Nem tűnt el, csak átalakult.

http://en.wikipedia...._Vista_editions
http://en.wikipedia....dows_7_editions

Szerkesztette: Ndrew 2009. 10. 23. 22:14 -kor

#3127 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 23. 22:18

Miért nem látom a c:\-ben levő fájlokat?  :omg: Ez megint valami mórickavédelem, rohadjon szét aki kitalálta, megértem én, de nem akarom, hogy a fenébe lehet kikapcsolni?

#3128 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 23. 22:24

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. okt. 23., péntek - 23:18

Miért nem látom a c:\-ben levő fájlokat?  :omg: Ez megint valami mórickavédelem, rohadjon szét aki kitalálta, megértem én, de nem akarom, hogy a fenébe lehet kikapcsolni?

Én nem értelek téged... az elmúlt pár hozzászólásod arról szól, hogy milyen szar a Win7 és milyen szuper az XP. Nem tennéd meg, hogy maradsz az XP-nél és nem szórod teli a topicot a fikázó hozzászólásokkal? Ilyen, ezt tudja, valamit másképp kell csinálni és kész. Ettől nem szar, max. te nem ezt várod.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#3129 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 23. 23:15

Idézet: VKP - Dátum: 2009. okt. 23., péntek - 23:24

Én nem értelek téged... az elmúlt pár hozzászólásod arról szól, hogy milyen szar a Win7 és milyen szuper az XP. Nem tennéd meg, hogy maradsz az XP-nél és nem szórod teli a topicot a fikázó hozzászólásokkal? Ilyen, ezt tudja, valamit másképp kell csinálni és kész. Ettől nem szar, max. te nem ezt várod.

Bazdki én segítséget szeretnék, azért írom le  a problémáim hátha valaki tud rá megoldást.

Ezek szerint nem szabad leírni a problémákat a fórumra, mert egyeseket sérthet  :omg:  Egy szóval sem mondtam, hogy milyen jó az xp és milyen szar a 7 leírtam milyen problémák vannak, és egy dologra meg mertem említeni, hogy xp-ben még működött, ez akkora bűn?

#3130 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 23. 23:24

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. okt. 23., péntek - 23:12

Köszi, és a Dobozos verzió ára is kicsivel 50 E Ft alatt  van, ez Cool :D

#3131 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 23. 23:25

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. okt. 24., szombat - 0:15

Bazdki én segítséget szeretnék, azért írom le  a problémáim hátha valaki tud rá megoldást.

Ezek szerint nem szabad leírni a problémákat a fórumra, mert egyeseket sérthet  :omg:  Egy szóval sem mondtam, hogy milyen jó az xp és milyen szar a 7 leírtam milyen problémák vannak, és egy dologra meg mertem említeni, hogy xp-ben még működött, ez akkora bűn?

Nem arról van szó, hogy ott működött itt meg nem, itt már teljesen máshogy működnek dolgok, mint az XP-ben. Más a tálca (van aki szerint jobb, van akinek nem tetszik), sokkal több funkcióra képes mint a régi. A C:\-t az UAC védi, ki lehet kapcsolni, de minek? A tálcát is vissza lehet butítani, de minek? Ha mindent lebutítunk az XP szintjére akkor minek az új oprendszer?
Hibernálás nálam teljesen működik sok gépen (T sorozat Lenovo, itthoni intel lap+core2), párom Dell netbookján is.

Nekem alapvetően nincs vele bajom.

Kérdezz nyugodtan, nem sértettél meg, csak nem annyira értem a problémáidat :D

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#3132 Felhasználó inaktív   Leslysw 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 24. 06:48

Jó reggelt mindenkinek.

Következöben kérnék segítséget ha tudtok. Digi netem van router+2 gép. Internet van a laptopon "wlan" de az asztalin ami kábellel csatlakozik azon nincs mindig ugy értem 2-3 hét után el kezd szakadozni a net.Gépet bekapcsolom és írja nincs internet az óra melletti kis hálózat ikon. Pedig van mert notin megy. TPlink routert használok xp alatt nem volt ilyen probléma sosem. Routert be lehet tárcsázni win7--ről is.Nem használok semmiféle szoftveres tűzfalat csak egy avira fut. Ha telepítem frissen a 7 est rögtön van net de idővel egyre sűrűbben nincsen.
Valakinek ötlete a miért re?
       "Inkább Hős egy pillanatig, mint rabszolga egy életen át"

#3133 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 24. 08:36

Idézet: VKP - Dátum: 2009. okt. 24., szombat - 0:25

Kérdezz nyugodtan, nem sértettél meg, csak nem annyira értem a problémáidat :D

Kényelmi dolog ez, nem értem, hogy miért jó egy bevált tálcát egy olyanra lecserélni, ahol ugyanazon leggyakrabban használt funkciók nehezebben érhetőek el? Show desktop a képernyő jobb alsó sarkán, ami tipikusan a lehető legtávolabb van az egérmutatótól. De ez még talán megszokható, viszont a programok közötti váltás minden esetben több kattintással jár.

Az is rémesen zavar, hogy ha megnyitok egy új ablakot valamiből, akkor nem a legutolsóként kerül be mint legújabb, hanem ha már nyitva van abból a programból egy ablak, akkor a mellé. Ez is értem miért tették bele, de engem inkább zavar minthogy hasznos lennne. És ezeddig nem találtam módját, hogy kikapcsoljam. A quick launch óta a windwos kezelőfelületében értékelhető előrelépés nem volt.

#3134 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 24. 08:47

Idézet: mgf - Dátum: 2009. okt. 23., péntek - 13:28

Az hagyján, de én ezt a feature-t XP-nél úgy használtam, hogy jobb gomb a tálcán a programon, menü fel, majd a close gombon is jobb gomb. XP-nél lezárta úgy is. :D Itt már csak a bal gombbal megy.

Egyébként gondolom ha kikapcsolja az ember az Aero-t akkor úgy mŰködik mint eddig.

Van rá megoldás, és ezzel együtt az ablakok csoportosítása is kikapcsolható ezzel a kis programmal:

http://www.rammichael.com/?proj=29

#3135 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 24. 09:40

Show Desktop funkciót simán lehet csinálni, ha az hiányzik neked.

#3136 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 24. 10:18

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. okt. 24., szombat - 8:36

Kényelmi dolog ez, nem értem, hogy miért jó egy bevált tálcát egy olyanra lecserélni, ahol ugyanazon leggyakrabban használt funkciók nehezebben érhetőek el?

Mert ha minden marad a régiben, akkor ezt is XP-nek hívnák. Eljárt felette az idő, mint a CP/M, a DOS, a 3.1-es windows stb. felett is.

Nekem pl. sokkal jobban tetszik a tálca is meg a start menü is. Kell a kutyának a 8 éves XP, szeretem a változatosságot! :D

#3137 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 24. 10:31

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. okt. 24., szombat - 9:36

... A quick launch óta a windwos kezelőfelületében értékelhető előrelépés nem volt.

...SZÁMODRA.

#3138 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 24. 13:14

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. okt. 24., szombat - 11:18

Mert ha minden marad a régiben, akkor ezt is XP-nek hívnák. Eljárt felette az idő, mint a CP/M, a DOS, a 3.1-es windows stb. felett is.

Nekem pl. sokkal jobban tetszik a tálca is meg a start menü is. Kell a kutyának a 8 éves XP, szeretem a változatosságot! :D

Jajj istenem, tényleg azt képzelitek az új windows csak arról szól, hogy hogy néz ki a kezelőfelület?  :omg: Ha így lenne még mindig 98-at használnék.

Idézet: VKP - Dátum: 2009. okt. 24., szombat - 10:40

Show Desktop funkciót simán lehet csinálni, ha az hiányzik neked.

Igen, lehet meg is csináltam, nem mondtam, hogy nem lehet.

Idézet: mcsjunior - Dátum: 2009. okt. 24., szombat - 11:31

...SZÁMODRA.

Miért, kit gondolsz még a felhasználó mögé rajtam kívül? Én egyedül vagyok, persze, hogy amit leírok az számomra.

Viszont a c:\-ben szeretném látni a fájlokat attól függetlenül, hogy az uac be van kapcsolva, nem értem mi köze hozzá, mert nem ír semmi ilyesmit. Biztos az csinálja?

A másik problémám, hogy a program files könytárban nem tudok egy nyamvadt lemezműveletet se elvégezni, biztos, hogy ezek fontos biztonsági újítások, de nem látom értelmét. Különösképpen úgy nem, hogy eddig vistát használtam, és soha nem volt vírus meg spyware gondom, most meg feltettem a 7-est és annak ellenére, hogy az uac be volt kapcsolva előjött valami szép kis féreg, ötletem sincs hogyan.

Inkább csak abban gátolnak meg ezek a dolgok, hogy ha már bekövetkezett a baj, akkor leírtsam, mert a különféle védelmek a spy fájljait is védik, ha már bekerültek a védett könytárba.

Az is az én felfogási szintem fölött van, hogy hogy lehet az, hogy bekapcsolom, hogy mutassa a rejtett fájlokat a total commander mégis rengeteg könytár nem látható, meg sem jelenik benne, és erre semmi sem figyelmeztet, itt szívtam vele tegnap is a féreg leírtásánál mire rájöttem, hogy azért nem találom mert a könyvtárak felét nem is látom a windows könytárban, még úgy se, hogy administrrátorként futtatom a tc-t.

Szerkesztette: Mumia 2009. 10. 24. 13:16 -kor

#3139 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 24. 14:46

angol win7 64bit RC-t használok.

hol és mire keressek rá win7 alatt, ha a hibaüzenet érdekel egy lefagyott program után, amin csak a restart segített, mert elsötétedett a kép?  :think:
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#3140 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 24. 15:15

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. okt. 24., szombat - 13:14

Jajj istenem, tényleg azt képzelitek az új windows csak arról szól, hogy hogy néz ki a kezelőfelület?  :omg: Ha így lenne még mindig 98-at használnék.

Inkább csak abban gátolnak meg ezek a dolgok, hogy ha már bekövetkezett a baj, akkor leírtsam, mert a különféle védelmek a spy fájljait is védik, ha már bekerültek a védett könytárba.

Te nyavalyogtál a tálca miatt, vazze! Én (meg szerintem mások is) ebből azt szűrtem le, hogy a tálcával vagy összeveszve. :D

De most már kezdem érteni a problémádat! Te sem a boltban veszed a programokat, letöltöttél egyet és szépen benyaltál vele valamit. Pedig az UAC biztosan szólt, te meg mondtad neki, hogy "hajrá, bátran irkálhat a program a rendszerfájlokba, megbízható forrásból van!"

Egyáltalán milyen könyvtárat hiányolsz? Csak mert egy csomót átneveztek/áthelyeztek az XP-hez képest...

Egyik mondatoddal ellentmondasz a másiknak, így aztán nehéz eligazodni a problémádon: egyszer azt mondod, hogy semmilyen fájlt nem látsz a C:-n, a másikban, meg azt, hogy a Program Files-ből nem tudsz törölni.

Arra nem gondolsz, hogy azért nem tudsz valamit kitörölni, mert éppen használatba van a fájl? Lehet előbb le kéne állítani a programot, ami használja!

Téma megosztása:

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.