HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • 163
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 Értékeld a témát: **--- 18 szavazás

#3201 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 27. 15:58

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2009. okt. 27., kedd - 14:08

Ez az x64 és a virtualizáció következménye.

És ez konkrétan mit takar? Ez miért jó, vagy akkor ez bug? Nem értem.

#3202 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 27. 17:48

Idézet: padawan - Dátum: 2009. okt. 27., kedd - 16:57

Ha van 2 ablakom es az felso takarja az also cimsorat, akkor hogyan tudom az also ablakot elmozgatni?
Linux alatt ez egyszeruen az alt + egerklikk es huzassal megoldhato volt, de win7 alatt sehogyse jottem ra. Tipp (biztos marha egyszeru, de 6 eve nemnyultam windowshoz)?

win + TAB  :think:  persze, ha aero engedélyezve van.

Szerkesztette: gene 2009. 10. 27. 17:49 -kor

PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#3203 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 27. 18:26

beépített defragról lehet valami bővebbet tudni? mit csinál, mennyire rendez, stb? mi ez a sok pass?
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#3204 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 27. 19:34

Idézet: RaidX - Dátum: 2009. okt. 27., kedd - 15:54

Ha az álltalad használt programok 64 bites verzióban állnak rendelkezésedre, igen. Egyébként nem!
A 64 bites driver ellátottság még mindég elég hiányos! És állítólag közeleg a 128 bites rendszer! Ahhoz mire minden szükséges driver meg lessz már tuúljutunk a 256 bites rendszeren is. Vagy teljesen más felállást használunk!

Köszi a választ, maradok a 32 bitnél. Kapásból egy progit tudok, ami kihasználná a 64 bitet és rendszeresen dolgozom vele: a Vue 7 3D-s rendering progi.
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#3205 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 27. 20:31

Idézet: RaidX - Dátum: 2009. okt. 27., kedd - 14:54

Ha az álltalad használt programok 64 bites verzióban állnak rendelkezésedre, igen. Egyébként nem!
A 64 bites driver ellátottság még mindég elég hiányos! És állítólag közeleg a 128 bites rendszer! Ahhoz mire minden szükséges driver meg lessz már tuúljutunk a 256 bites rendszeren is. Vagy teljesen más felállást használunk!

Egyébként mire gondolsz driver ellátottság hiányosságában? Régi elavult hardvereken kívül szerintem mindenhez régóta van. Kivéve a célhardvereket, de azok alatt nem is szokta az ember évente cserélni a rendszert.

#3206 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 27. 21:00

vistában xpben és társaiban tálcán jobbgombbal rányomtam valamire, akkor volt "move". ez elég hasznos volt 2 képernyős használat mellett, amikor az egyiket nem látom, és mégis elő kellett szedni az ott lévő cuccot.
win7 alatt ezt hogy lehet megoldani?
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#3207 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 27. 21:05

Idézet

Firefox Windows x64 build doesn't work on 32bit Windows even if you use processor that supports Intel EM64T or AMD64. If you want to use this, you have to install Windows x64 version

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#3208 Felhasználó inaktív   Dr. Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 27. 22:23

Idézet: bon - Dátum: 2009. okt. 26., hétfő - 22:34

Floppy meghajtó tiltása a bios-ban próbáltad már? Többeknek segített már.

Bon, ma kipróbáltam, amit mondtál, a CMOS-ban nem is néztem, h ott is van a floppyval kapcsolatos állítgatások, de am, alapból az h A drive le volt tiltva, csak meg volt adva, h Adrive milyen lehet, azt is none-ra állítottam, save 'n' Exit, pendrive bedug, bebootol róla, és tényleg, egyből hozza a menüt :) Szóval, köszi a segítségeket, ha elakadok majd használta közben biztosan visszajövök még a topikba.... De, köszönöm szépen, asszem meglessz a programom a hétvégén.... :)

Freeman
Xfire & Steam : freemanhun88

Gigabyte GA-M52L-S3 lap | AMD Athlon X2 6000+@3.0GHz AM2 BOX | 2Gb RAM | Gainward 9429-BLISS HD 3850 512MB PCIE | Samsung SATA 500GB | Nemtommilyen CD-DVD RW | ...

#3209 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 27. 22:54

Idézet: gene - Dátum: 2009. Oct. 27., Tuesday - 18:48

win + TAB  :think:  persze, ha aero engedélyezve van.

Koszi, de nem erre gondolok.

Mondjuk hogy van 2 ablakom. Ebbol mindketto a desktopon latszik, egymas alatt ugy, hogy a felso eltakarja az also egy reszet (a cimsort mindenkeppen). De van meg egy csomo hely a desktopon, szal elfernenek 100%-ban egymas mellett csak valamiert igy kerultek "megnyitasra".

Hogy tudom az also ugy elmozgatni, hogy nem szabaditom fel a cimsorat (amivel ugye siman eltudnam huzni)?
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#3210 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 27. 22:57

Win7 + NFS share mokaval jatszott mar vki?

Szepen felvan mountolva teszemazt X: ala, mukodik is, szep es jo. Azonban a problema az az hogy suspend/reboot/shutdown utan ezt nem tudja magatol ujramountolni automatan es removeolni se lehet (se klikkelve, se cmd-bol umount-al). Egy ujabb rebootnal viszont eltunik :D

Ujramountolva (mapelve) mas drive letter ala persze mukodik megint, csak eleg szivas igy winamp playlistet hasznalni pl.

Tipp?
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#3211 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 27. 23:13

Idézet: padawan - Dátum: 2009. okt. 27., kedd - 22:54

Hogy tudom az also ugy elmozgatni, hogy nem szabaditom fel a cimsorat (amivel ugye siman eltudnam huzni)?

Úgy, hogy külön programot használsz, KATT!
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#3212 Felhasználó inaktív   Dr. Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 28. 00:34

Sziasztok, meggondolta mmagam, nincs olyan sok cuccom, hogy várni kelljen a 7végéig, ezért úgy gondoltam h másik winyóra kimentem, és mehet a móka, de méégmielőtt hozzákezdenék, az is a célom, hogy változtassak a particioimon....

Van nekem ugynis egy ubu-m is, de az egész komplett winchestert formázni akarom... Gparted-el gondoltam, hogy full formázok, de ne mtudtam megcsinálni normálisan bootsectorral a kisebbik pendrive-omra... És az lenne a kérdés, h a win 7 telepítője képes -e arra, h az ext-es particiot is lássa/formázza, v csak a NTFS-est tudja kezelni?? Elég ha annyit mondtok, h mentsem, és tolhatom is, mert lekapja az egész winyó tartalmát....

Ja igen, a D:-ről leválasztottam még az ubuntunak a részét, annak a telepítőjével, szóval a win most egy logikai particionak látja, ami tudtommal törlődik formázás alatt, és mi a helyzet a fizikai particioval?? azt is lehet formázás során "törölni", v az megmarad?? mert ha megmarad nekem úgy is jó, majd ha win 7 mellé teszem újra az ubu-t akk kisebbet adok meg neki, mert magam tettem fle, és 140Gb-ot kapott a linux, ami ugyebár nekem nem jó, me ttúl sok :D

Köszi előre is,

Freeman
Xfire & Steam : freemanhun88

Gigabyte GA-M52L-S3 lap | AMD Athlon X2 6000+@3.0GHz AM2 BOX | 2Gb RAM | Gainward 9429-BLISS HD 3850 512MB PCIE | Samsung SATA 500GB | Nemtommilyen CD-DVD RW | ...

#3213 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 28. 00:46

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. okt. 27., kedd - 15:58

És ez konkrétan mit takar? Ez miért jó, vagy akkor ez bug? Nem értem.

Szó nincsen bugról. Majd ha lesz normális tcmd, mondjuk 64bites akkor menni fog rendesen.

http://support.microsoft.com/kb/942589
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#3214 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 28. 07:52

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. okt. 27., kedd - 13:05

2. fokozatban van, vagyis a kikapcsolás felett 1-el. Már ha a kikapcsolás valóban kikapcsolás.

Ennek a szintnek pedig nem illene problémáznia. A kikapcsolás amúgy valóban lelövi, mert kipróbáltam az ati tray toolt és azt az uac nem engedi futtatni, így lelőttem, hogy elinduljon a tray tool. Újraindítás után nem akadályozta meg a betöltését, ebből arra következtetek, hogy teljesen lelőhető az uac.

Az a baj ezzel az uac-vel, hogy hiába rugalmasabb szart se ér. Olyan nagy biztonságot azért nem ad, míg a napi használatban ez is csak a usert basztatja. Lehetne inteligensebb, nem hinném, hogy nagy cucc lenne, ha hozzá lehetne adni kivételeket, akkor talán nem kerülne néhány program telepítése után kikapcsolásra. Engem mondjuk az is idegesít az uac-ben, hogy pl: TC kilépéskor nem engedi menteni az utolsó beállításokat, könyvtárpoziciót csak akkor, ha a TC-t adminként futtatom. Nem tudom miért olyan kurva nagy bűn, hogy a progi a saját könyvtárában frissíti néhány ini fájl tartalmát.  :omg:
My photos

#3215 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 28. 08:11

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. okt. 28., szerda - 8:52

Engem mondjuk az is idegesít az uac-ben, hogy pl: TC kilépéskor nem engedi menteni az utolsó beállításokat, könyvtárpoziciót csak akkor, ha a TC-t adminként futtatom. Nem tudom miért olyan kurva nagy bűn, hogy a progi a saját könyvtárában frissíti néhány ini fájl tartalmát.  :omg:

Ha oda mentené, akkor nem is lenne gond. De TC a WINDOWS mappába teszi a win.ini file-t amibe a beállításokat menti.
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#3216 Felhasználó inaktív   janmano 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 28. 08:28

Sziasztok!

Tegnap egy normál leállítást követő gépindításnál azt tapasztaltam, hogy a desktop és a tálca ikonjai eltüntek. Az asztalon csak a parancsikonok feliratai láthatóak, a tálcán a gyorsindítás gombjai megvannak ugyan, de ikonok nélkül + a startmenü az istennek se jeleníthető meg. parancsikonok tuladonságainál mutatja a hozzájuk tartozó képet, működik is mindegyik. A tálcán az elindított proghoz tartozó gomb jó, a kép látható. Ez mos egy hiba vagy kettő? Van ötlete valakinek a megoldásra? RTM 7600 x64
A64 X2 5200+,Sapphire HD3870 512MB, 4 GB RAM, ASUS 616A, NEC ND3500AG, Samsung 225MW, CANON IP4200

#3217 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 28. 08:39

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. okt. 28., szerda - 7:52

Lehetne inteligensebb

Lehetne intelligensebb, de úgy látom felesleges ha a felhasználók nem olvasnak, és pl a TC telepítésekor nem a saját profiljukba irányítják a beállításfájlok mentési útvonalát...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#3218 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 28. 08:49

Idézet: Csokis - Dátum: 2009. Oct. 28., Wednesday - 0:13

Úgy, hogy külön programot használsz, KATT!

Ez most ugye vicc? Ehhez kulon program kell? :D

#3219 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 28. 09:46

Idézet: Sityi - Dátum: 2009. okt. 27., kedd - 14:54

Vistáról upgrade-eltem Windows 7-re (64 bit) és a resource monitor szerint a system interrupts eszi a CPU-mat. Mi lehet ennek az oka? Minden drivert újratelepítettem (VGA, LAN, WLAN, Bluetooth, chipset, hang), és mégis... Nincs valami progi, amely részletesen megmutatja, mi is zajlik ezen a folyamaton belül pontosan?

Csak lenyugodott lassan. A neten keresgélve találtam egy olyan magyarázatot (is), hogy a ReadyBoost a RAM-ot tölti ilyenkor mindenfélével a gyorsabb indulás érdekében.  :think:

#3220 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 28. 09:51

Idézet: Lenny - Dátum: 2009. okt. 28., szerda - 9:11

Ha oda mentené, akkor nem is lenne gond. De TC a WINDOWS mappába teszi a win.ini file-t amibe a beállításokat menti.

A TC telepítéskor megkérdezi, hogy hová tegye az ini file-okat, tessék szépen beállítani, hogy máshová tegye ahol írható.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

Téma megosztása:

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • 163
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.