HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 Értékeld a témát: **--- 18 szavazás

#3301 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 03. 11:42

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 12:34

:offtopic: Hogy ezzel mit szopoltam egyszer XP alatt cégben... Pillanatok alatt kellett megoldani, ott is eltűntek ikonok, gép tiszta volt. Fogalmam se volt, mi van, mondom ennek valami sérülése van. Profilmentés, készülődés reinstallhoz, stb. Aztán kolléga jön röhögve, hogy jobb gomb az asztalon, asztali elemek megjelenítése... Hát fagyott a mosolyom mint a windows, az tuti...

Az a boldogságos Active Desktop... és házirendje. :)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#3302 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 12:21

Idézet: Csokis - Dátum: 2009. okt. 30., péntek - 13:55

Az asztalon? Jobb gomb az asztalon Nézet -> Kis ikonok. Vagy kijelölöd az egyik (esetleg több) ikont, nyomva tartod a Ctrl-t és közben tekered az egér görgőjét.

Köszi. Hogy nem ütötte ki a szemem...
:)

Pedig körbe szoktam nézni mielőtt kérdezek.

#3303 Felhasználó inaktív   1966 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 12:44

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 12:34

:offtopic: Hogy ezzel mit szopoltam egyszer XP alatt cégben... Pillanatok alatt kellett megoldani, ott is eltűntek ikonok, gép tiszta volt. Fogalmam se volt, mi van, mondom ennek valami sérülése van. Profilmentés, készülődés reinstallhoz, stb. Aztán kolléga jön röhögve, hogy jobb gomb az asztalon, asztali elemek megjelenítése... Hát fagyott a mosolyom mint a windows, az tuti...

Na jah... :D Tudod, az volt az egészben a dühítő, ami miatt össze-vissza kapkodtam mindenhez (visszaállítási pont, anyámtyúkja), hogy szinte sosem nyitom meg a jobbklikk-asztal-t. Érdekes adalék ehhez: a visszaállítás sikertelen volt 2x is, ismeretlen hibára hivatkozik. Ettől függetlenül, ismét jó ugye, de továbbra sem tudom, mi a nátha kapcsolta ki az ikonokat... :think:
Kép

#3304 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 19:31

X-Akta:
Telepítés után, több napi használat és számtalan restart után egyszer csak rájött a Win7, hogy van egy XP is a gépen, szépen át is adta írta a boot-ot, hogy az XP induljon helyette. Nem akarom tudni, miért csinálta...

#3305 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 19:34

Nállam eddig bírta tegnap flash animációknál minden féle hiba jött elő,ugyhogy ledurtam folyt köv sp1 kijövetelekor. ;)
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#3306 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 19:52

Idézet: cass!dy - Dátum: 2009. nov. 1., vasárnap - 18:36

szia mindenki!

felraktam a w7 végleges magyar 32bites verzióját amit msdnaa-ról szedtem le (egyetemi szoftverek) és minden megy kivéve a ventrilo összes verziója, igazából elindulnak meg minden, de mikor belépek a szobába és elkezdek dumálni nem hallja senki-.- bárhogyan állítom be nem hall senki és nemtudom miért -.- ha bárki tud segíteni szívesen venném! köszönöm!

Vvégleges magyar msdnaa-n? Melyik egyetemen? Én ma reklamáltam épp, hogy nálunk miért a kínai van fenn (szte), az a válasz jött, hogy még nincs hivatalosan a magyar benne az msdnaa programban.

#3307 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 20:02

Idézet: djculture - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 20:34

Nállam eddig bírta tegnap flash animációknál minden féle hiba jött elő,ugyhogy ledurtam folyt köv sp1 kijövetelekor. ;)

Milyen hibák voltak?
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#3308 Felhasználó inaktív   MPCRS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 01:36

Idézet: MPCRS - Dátum: 2009. okt. 29., csütörtök - 6:14

A legújabb fejlemény: Most már kikapcsolja a gépet start menüből is, de utána nem indul el a gép!  :eek: Se a billentyűzetről (BIOS-ban be van állítva), se a főkapcsolóval... Ha 20-30 másodpercre kikapcsolom a tápot is, utána elindul. Megáll az eszem. Gondoltam már táp hibára is, de más rendszerrel miért jó?

Válaszolok magamnak: Az összes probléma megoldva. Visszatettem a Vista SP2 32bites változatát... Ennyi baja talán még a vistának sem volt megjelenésekor. Pl. találkozott valaki azzal a problémával, hogy egy fájl mentésekor (pl. az asztalra, vagy a letöltések mappába) nincs írási jogosultsága, de újabb próbálkozás után már van, és akkor már az a kérdés, hogy felülírja-e azt a fájlt, amit az imént nem volt joga odaírni? Nevetséges.  :down:

#3309 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 06:59

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 21:02

Milyen hibák voltak?

Flash animáció nem ugy jelent meg mint xp alatt.Elég feltünően látszódott valami nem oké,ráadásul frissités előtt minden oké volt aztán mindenféle vonalak stb jelentek meg az egyik oldal flashes fejlécébe.Direkt megnéztem 3 féle vga-val egy ati hd val is dettó ugyanez.Amugy maga a rendszer nállam stabil volt de ez idegesített.Valamikor a böngésző is leállt ha sok flash volt az oldalon.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#3310 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 14:01

Szerintetek az mitől lehet, hogy routeren lógó win7-es gépen nem megy a névfeloldás? Net az tuti megy, mert torrent tölt, viszont böngészőben nem jönnek be az oldalak. Ugyan ezen a gépen van linux illetve XP is és azon tökéletes a névfeloldás.

Ha win7-et használom és másik hálóra csatlakozom megy jól, viszont a saját routeremen keresztül nem megy.

:think:

#3311 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 17:28

Jártam már én is így! Okát nem tudom.

Nekem a megoldás: Lekapcsol mindent. Vár cc 1-2 perc. Routert be. Ha minden lámpa megfelel indul a szerver, majd a többi. Nekem az a minden egybe Pirelli T-homos router van.
RaidX

#3312 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 21:34

Ez sem segít, annyir elértem, hogy 1 percig van kb névfeloldás, aztán megint nincs..

Linksys WRT54GL routerem van DD-WRT-vel.

Fax se tudja mi lehet a gond, linuxal meg XP-vel tökéletes :rolleyes:

#3313 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 11. 04. 22:38

Használom a Windows Virtual PC-t. Két virtuális gépet futtatok, egy Windows Server 2003 Enterpriset ( legális ) meg egy XP Pro-t. A server 2003on fut egy DHCP szerver, van fix IP címe, hogy tudnám elérni hogy az XP Pro tőle kapja az IP címet DHCP-n?

Csatoltam egy képet, én úgy vettem ki hogy mind a két gépnek Internal networkon kell lennie, de ez lehet hogy hülyeség, valaki aki jártasabb ebben mint én, segítene?  :respect:  :think:

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  vpc.png (0byte)
    Letöltések:: 1

macbook air 2014

#3314 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 05. 07:52

Idézet: evone - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 23:38

Használom a Windows Virtual PC-t. Két virtuális gépet futtatok, egy Windows Server 2003 Enterpriset ( legális ) meg egy XP Pro-t. A server 2003on fut egy DHCP szerver, van fix IP címe, hogy tudnám elérni hogy az XP Pro tőle kapja az IP címet DHCP-n?

Csatoltam egy képet, én úgy vettem ki hogy mind a két gépnek Internal networkon kell lennie, de ez lehet hogy hülyeség, valaki aki jártasabb ebben mint én, segítene?  :respect:  :think:

Remélem Virtual PC szaki vagy. Hogyan lehet rávenni a virtualizált xp-t arra, hogy lássa a rendes videókártyámat és ne egy emulált s3 mittudoménmit? Vga drivert nem tudok alá telepíteni azt írja nincs ilyen hw.  :confused:
My photos

#3315 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 05. 08:02

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. nov. 5., csütörtök - 7:52

Remélem Virtual PC szaki vagy. Hogyan lehet rávenni a virtualizált xp-t arra, hogy lássa a rendes videókártyámat és ne egy emulált s3 mittudoménmit? Vga drivert nem tudok alá telepíteni azt írja nincs ilyen hw.  :confused:

A Microsoft Virtual PC egy S3 Trio 64-et  emulál. Ez nem bug, ez feature.

#3316 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 05. 08:20

sebgutkopf: Nem vagyok az. :(

Közbe a saját problémám megoldottam.
macbook air 2014

#3317 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 05. 08:40

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. nov. 5., csütörtök - 7:52

Ez a lehetőség csak igen limitált virtualizációs megoldás/hardver párosítás esetében elérhető: http://www.parallels...oducts/extreme/
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#3318 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 05. 09:07

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2009. nov. 5., csütörtök - 9:40

Ez a lehetőség csak igen limitált virtualizációs megoldás/hardver párosítás esetében elérhető: http://www.parallels...oducts/extreme/

Ja közben kigugliztam a dolgot. A válasz: sehogy! Virtual PC alatt nem futtatható se DX, és semmi féle 3D alkalmazás.
Ezzel lényegében a Win7 kérdése is megoldódott.  :( Nincs mire tovább várnom megcsinálom az új partició felosztásra a vista 64 újratelepítését.
Talán egyszer egy kompatibilitás frissítéssel, vagy fejlesztett virtualizációval működhet a dolog, de erre nem fogok fület hegyezve várni és állandóan ellenőrizgetni.

Nem vagyok az az ember aki szeret több op rendszert párhuzamosan használni, egy progi miatt nem fogom a gépet újraindítani, nekem egy rendszer kell, amin minden működik.

Pá Win7! :hello:
My photos

#3319 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 05. 09:13

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. nov. 5., csütörtök - 9:07

Ja közben kigugliztam a dolgot. A válasz: sehogy! Virtual PC alatt nem futtatható se DX, és semmi féle 3D alkalmazás.
Ezzel lényegében a Win7 kérdése is megoldódott.  :( Nincs mire tovább várnom megcsinálom az új partició felosztásra a vista 64 újratelepítését.
Talán egyszer egy kompatibilitás frissítéssel, vagy fejlesztett virtualizációval működhet a dolog, de erre nem fogok fület hegyezve várni és állandóan ellenőrizgetni.

Nem vagyok az az ember aki szeret több op rendszert párhuzamosan használni, egy progi miatt nem fogom a gépet újraindítani, nekem egy rendszer kell, amin minden működik.

Pá Win7! :hello:

Konkrétan mi nem mukodik Windows 7en nálad ami Windows Vista 64 biten igen?  :eek:
macbook air 2014

#3320 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 11. 05. 11:38

Akkor már én is kérdeznék a virtual pc-vel kapcsolatban. Szeretném futtatni az Xp módot egy hp dc7700-as gépen amiben egy e6400-as core2-es van, nos elindítom az Xp módot és Virtual Pc panaszkodik hogy a hardveres virtualizációt engedélyezzem a Bios-ban különben nem működik. Ezt eddig is tudtam hogy kell neki, nade nem gondoltam hogy egy ilyen gépben ez nem fog menni. A procinak ezt hardveresen tudnia kéne ugye és valószínü BIOS-ban van letiltva ez a funkció, jól sejtem? De, ami aggaszt hogy a Hp bios-ban semmi ilyenre utaló beállítást nem találtam :(
Szerintetek?(amíg ír vki, nézek újabb Bios-t hp oldalon)

Üdv: Dan

Szerkesztette: td 2009. 11. 05. 11:50 -kor

Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

Téma megosztása:

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.