HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 169
  • 170
  • 171
  • 172
  • 173
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 Értékeld a témát: **--- 18 szavazás

#3401 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 09. 18:23

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. nov. 9., hétfő - 15:40

Akkor adja magát a megoldás  :Đ

Tisztelt Bíróság! ....hát, így történt. :D
Business as usual. We fucked up everything.

#3402 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 09. 19:21

Idézet: RaidX - Dátum: 2009. nov. 9., hétfő - 16:54

@carr

Ha jól tudom, ezekbe többnyire Chicony webcamok vannak. Próbálj googlba rákeresni és XP SP2 kompatibilis módba telepíteni.

Esetleg Everest ha többet elárul a webcamról, könnyebb lenne a keresés.

Megtörtént mind.
Eredmény ua. :(
Chicony-ék nem adnak ki drivert? :think:  :reklamacio:
Amit everest néniből ki tudtam szedni:
Kép
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Kép

Szerkesztette: carr 2009. 11. 09. 19:48 -kor

#3403 Felhasználó inaktív   gemgeza 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 09. 20:31

Idézet: StSanya - Dátum: 2009. okt. 21., szerda - 9:12

A gépről tudnál valamit mondani? Milyen alkatrészek, stb...

Hali,

Igen persze, csak régen voltam gép előtt, szóval: MSI K9A Platinum alaplap, AMD 5600 Proci, 4 x 1 GB Gail RAM, 9600 GT VGA, 2 db SAMSUNG HDD (250 GB / 1 TB)

Ha még volna valami kérdezzetek, nagyon jó volna a segítségetek.

Ja az számít, hogy bármilyen pendrive-ot dugok a gépbe bármely USB-be mindig ellenőrizni akarja, hogy jó-e?

Üdv GG

#3404 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 09. 20:42

Idézet: nando42 - Dátum: 2009. nov. 7., szombat - 20:17

:mad: Felhasználói szinten tisztában vagyok hálózat működésével, most hogy ez az alapszint alatt, vagy fölött van... lényegtelen!

Tudod, cfosspeedet nem azért használom, hogy kalibrálja a le- és feltöltésemet, mert arra tényleg jobb az, amit te javasolsz! Igazság szerint (közel) így is van beállítva az utorrent - cfosspeed mellett.
Viszont a programnak vannak egyéb jó tulajdonságai is: azt hiszem ezt nevezik "traffic sharping"-nak. Maximális le és/vagy feltöltés mellett is tökéletesen élvezhető marad a böngésző, tehát NINCS semmilyen belassulás, várakozás; tökéletesen lehet - le és/vagy feltöltés mellett - streamelni videókat, skypolni, stb. Ez pedig felbecsülhetetlen felhasználói élményt ad! Már ha csak böngészés közben megszüntetné az idegesítő lassulást, már az megérné! Plusz, ehhez még hozzájárul, hogy holtidőben maximálisan ki lehet használni az internetsebességedet. (ADSL  4M/0.25M)

Kérlek, ne adj ilyen ötleteket másnak! :(

szerk: maximális le- és feltöltést úgy értem, hogy beállítás szerint nincs korlátozás, nyilván a driver lényege az, hogy elveszi a sávszélességet az olyan progiktól, amiket hátrébb priorizálunk.

Windows 7 ben es Vistaban mar van QoS, kb tok felesleges a cfospeed, nekem a routerbe is bevan love a QoS, és minden teljesen ugyanolyan ahogy leirtad, cfospeed nelkul.
macbook air 2014

#3405 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 10. 08:01

Sziasztok,

Gyors javaslatot szeretnék kérni, hogy nekem melyik Windows 7 kiadás lenne a leg megfelelőbb. Amire használom a gépet:
- Office jellegű munka,
- Nagy számítási, de kis grafikus igényű alkalmazások (egyrészt Excelben pivot több száz ezer rekorddal, másrészt SAP alapú alkalmazások),
- zene hallgatás, film nézés (utóbbi gyéren, szóval nem HD filmre kell gondolni),
- virtuális gép(ek) futtatása, jelenleg VMWare-rel, ha ezt tudja a Windows 7 alapból, az sem baj...

A paraméterek:
CPU: Intel T3200@2.00 GHz
RAM: 2x2 GB
VGA: Sis Mirage 3
HDD: 250 GB

Amitől még picit fázok, hogy nem lesz-e kevés ez a VGA teljesítmény a Windows 7-nek?

Előre is köszi a segítséget! :)

#3406 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 10. 10:50

Egy másik topikban olvastam az Enterprise próbaváltozatról, amely 90 napig használható. Ez licenszérvényesítéssel, kóddal használható utána is, vagy mindenképp upgradelni kell, mert eleve más a telepítője, mint a fizetősnek?

Szerkesztette: N0zer0 2009. 11. 10. 10:51 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#3407 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 10. 11:22

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. nov. 10., kedd - 8:01

Sziasztok,

Gyors javaslatot szeretnék kérni, hogy nekem melyik Windows 7 kiadás lenne a leg megfelelőbb. Amire használom a gépet:
- Office jellegű munka,
- Nagy számítási, de kis grafikus igényű alkalmazások (egyrészt Excelben pivot több száz ezer rekorddal, másrészt SAP alapú alkalmazások),
- zene hallgatás, film nézés (utóbbi gyéren, szóval nem HD filmre kell gondolni),
- virtuális gép(ek) futtatása, jelenleg VMWare-rel, ha ezt tudja a Windows 7 alapból, az sem baj...

A paraméterek:
CPU: Intel T3200@2.00 GHz
RAM: 2x2 GB
VGA: Sis Mirage 3
HDD: 250 GB

Amitől még picit fázok, hogy nem lesz-e kevés ez a VGA teljesítmény a Windows 7-nek?

Előre is köszi a segítséget! :)

Windows 7 Professional 64bit-es változat.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#3408 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 10. 13:38

Idézet: bon - Dátum: 2009. nov. 10., kedd - 12:22

Windows 7 Professional 64bit-es változat.

Köszi,

Ez akkor a "középső" verzió, ha jól tudom, cirka 40 pénzért megkapható és adnak hozzá egy full XP-t is. Ez ugye azt jelenti, hogy az XP-t virtuális gépként futtatja magában. Vagy egy komplett XP telepítőt is adnak hozzá és feltehetem csak azt a hetes nélkül? :think: (jelenleg egy "Dos-os" gépem van, ezen a helyzeten szeretnék változtatni...)

#3409 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 10. 14:17

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. nov. 10., kedd - 10:50

Egy másik topikban olvastam az Enterprise próbaváltozatról, amely 90 napig használható. Ez licenszérvényesítéssel, kóddal használható utána is, vagy mindenképp upgradelni kell, mert eleve más a telepítője, mint a fizetősnek?

"Q: What happens after the trial-period expires?

A: If you wish to continue to use Windows 7 Enterprise please note that you will be required to purchase and perform a clean installation of Windows 7, including drivers and applications. Please keep this in mind; Windows 7 Enterprise is not available through retail channels."

forrás
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#3410 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 10. 14:20

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. nov. 10., kedd - 13:38

Köszi,

Ez akkor a "középső" verzió, ha jól tudom, cirka 40 pénzért megkapható és adnak hozzá egy full XP-t is. Ez ugye azt jelenti, hogy az XP-t virtuális gépként futtatja magában. Vagy egy komplett XP telepítőt is adnak hozzá és feltehetem csak azt a hetes nélkül? :think: (jelenleg egy "Dos-os" gépem van, ezen a helyzeten szeretnék változtatni...)

A "full XP" (XP Mode) így érhető el, külön letölthetően: http://www.microsoft.com/downloads/details...&displaylang=hu

szerk: természetesen magában, külön gépen nem használható, csak a gazda Windows 7-en belül.

Szerkesztette: Szabcsi 2009. 11. 10. 14:21 -kor

"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#3411 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 10. 14:59

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. nov. 10., kedd - 13:38

Köszi,

A T3200-as proci nem támogatja az Intel VT-t így a virualizált XPt nem tudod használni.

#3412 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 10. 15:47

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2009. nov. 10., kedd - 14:17

"Q: What happens after the trial-period expires?

A: If you wish to continue to use Windows 7 Enterprise please note that you will be required to purchase and perform a clean installation of Windows 7, including drivers and applications. Please keep this in mind; Windows 7 Enterprise is not available through retail channels."

forrás

Kár. Pedig ha már a telepítő közös, akkor az MS bevezethetné, hogy le lehessen tőle tölteni az OS-t hivatalos forrásból (http, FTP, torrent) és csak a kulcsot kéne megvenni. Demo kulccsal demoként, más kulccsal a megfelelő módon lenne használható. Újabb SP kiadásakor meg integrált telepítőt lehetne lehúzgálni.

mcsjunior: tudja éppenséggel használni a virualizált XP-t, de nem a gyári úton.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#3413 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 10. 16:02

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. nov. 10., kedd - 15:47

...
mcsjunior: tudja éppenséggel használni a virualizált XP-t, de nem a gyári úton.

Hmm erről nem tudtam.

#3414 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 10. 16:58

Idézet: mcsjunior - Dátum: 2009. nov. 10., kedd - 15:59

A T3200-as proci nem támogatja az Intel VT-t így a virualizált XPt nem tudod használni.

Úgy mindenképpen tudom használni, hogy felrakok egy VMWare-t és arra felinstallálom újra és azon futtatom, csak jobb lett volna, ha "natív" módban megy... Vannak már olyan mobil CPU-k, amik támogatják a VT-t? Lehet, a következő gép olyan lesz...

Mondjuk nem tudom, mennyire száguldana egy Win 7 alatti VMWare-es Win 7 alatti XP... :think:

Izé, ennek a változatnak a kulcsa feljogosít "csak" XP telepítésére? Vagy eleve bukó a dolog, mert a VMWare-es gép már másik gépnek számít és csak egy gépre érvényes a licenc... :think:

#3415 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 10. 17:04

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. nov. 10., kedd - 16:58

Vagy eleve bukó a dolog, mert a VMWare-es gép már másik gépnek számít és csak egy gépre érvényes a licenc... :think:

eleve bukó

CPU kérdésben pl ez segíthet: http://www.tomshardware.com/news/windows-x...intel,7709.html

#3416 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 10. 18:03

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2009. nov. 10., kedd - 17:04

eleve bukó

CPU kérdésben pl ez segíthet: http://www.tomshardware.com/news/windows-x...intel,7709.html

Ne hallgass Szabcsira. Ezek szerint elvileg nem jár hozzá XP licenc, de gondolom eddig is használtál valamit és arra volt licenced  :) Ha másnem, csak rendelkeztél egy olyan Vista verzióval, ami downgrade-elhető XP-re. Különben ez szőrözés az MS részéről. Annyi engedményt tehetnének, hogy aki natív virtuális gépen, kompatibilitási céllal futtat XP-t, annak ne kelljen licenc csak ezért külön.

#3417 Felhasználó inaktív   hhatika 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 10. 19:08

Sziasztok!

Most kezdem a visszaolvasást, de előtte megkérdezem, hogy sikerült-e az ominózus SATA driveres telepítős problémára megoldást találni? Miszerint még a legelején kéri a Win7 telepítő a drivert a DVD olvasóhoz. Ami egyébként Pioneer, maga a vas nem mai gyerek: 939-es Abit KN8 Ultra alaplap, plusz a többi.
Még egy gyenge pontot érzek: ez a Hauppauge PVR150 tv kártya. Ez lenne a lelke az egésznek, ugyanis médiacenterezés a használat lényege.

Valakinek ilyesféle tapasztalat, javaslat?

Thx in advance  :respect:

#3418 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 10. 20:47

Idézet: carr - Dátum: 2009. nov. 9., hétfő - 19:21

Megtörtént mind.
Eredmény ua. :(
Chicony-ék nem adnak ki drivert? :think:  :reklamacio:
Amit everest néniből ki tudtam szedni:
kép
kép
kép

Nem találtam semmit. Volt ugyan egy prószálkozás, de nem segített...
Erre...hátha valakinek hasznára válik. :)
Felraktam, de semmi. eredmény ua.
Csak a skype jelezte, h izémizé, figyi... van webcamod, ha akarod konfigolni, akkor katt ide.
Cöh... nagy boldogan rámegyek, s ugyanaz a fekete kép fogad tesztképnek, mint előtte...
:banghead:

#3419 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 10. 20:52

Idézet: hhatika - Dátum: 2009. nov. 10., kedd - 19:08

Sziasztok!

Most kezdem a visszaolvasást, de előtte megkérdezem, hogy sikerült-e az ominózus SATA driveres telepítős problémára megoldást találni? Miszerint még a legelején kéri a Win7 telepítő a drivert a DVD olvasóhoz. Ami egyébként Pioneer, maga a vas nem mai gyerek: 939-es Abit KN8 Ultra alaplap, plusz a többi.
Még egy gyenge pontot érzek: ez a Hauppauge PVR150 tv kártya. Ez lenne a lelke az egésznek, ugyanis médiacenterezés a használat lényege.

Valakinek ilyesféle tapasztalat, javaslat?

Thx in advance  :respect:

Sztem majdhogynem mindegy.
Benne van minden. Csak a gép lógjon a neten.
Hadd szerezze be ami kell. :)
Egy szót se szól jóformán, míg telepszik. :up:

#3420 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 11. 09:17

miért van az, h az avast honalapján a home verzióra azt írják, h támogatja a 64bit-es oprendszert és nálam a win7 rc 64bit alatt a feladatkezelőben az avast futó programjai *32-vel futnak?

Csatolt fájl:

PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

Téma megosztása:

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 169
  • 170
  • 171
  • 172
  • 173
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.