HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 248
  • 249
  • 250
  • 251
  • 252
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 Értékeld a témát: **--- 18 szavazás

#4981 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 05. 10. 14:52

Hat beallitottam, hogy dvdrol bootoljon de hiaba, nem igazan akarta beolvasni. Lehet a vegen meg kiderul, hogy tenyleg gebasz van a meghajtoval.

#4982 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 10. 15:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2010. 05. 10. 15:52

Hat beallitottam, hogy dvdrol bootoljon de hiaba, nem igazan akarta beolvasni. Lehet a vegen meg kiderul, hogy tenyleg gebasz van a meghajtoval.

Teszteld a lemezt egy másik géppel, mert az is lehet hibás. Ha lebirod másolni a másik gépen a tartalmát akkor a lemez hiba kizárható.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#4983 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 10. 15:24

Megneztem egy masodik laptopon is, amin ugyszint van beta 7 es XP is, XP-vel inditva egybol beolvasta a lemezt de ugye kiirta, hogy nem kompatibilis a 32 bites rendszerrel. Benyomtam az asztali gepbe, es mifene beolvasta egybol, de mint mondtatok 32 bites oprendszerrol nem lehet telepiteni 64-est, szoval megint beallitottam, hogy bootoljon arrol, de aztan mar megint beszart olvasas kozben, semmi nem tortent percekig ugyhogy kilottem.

#4984 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 10. 18:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2010. 05. 10. 16:24

de aztan mar megint beszart olvasas kozben, semmi nem tortent percekig ugyhogy kilottem.

Már találkoztam olyan géppel, ahol percekig úgy nézett ki mintha semmi sem történne (kétszer ki is lőttem), majd elindult a telepítés. Állítólag csekkolja a hardvert, hogy jó e neki.
RaidX

#4985 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 10. 18:54

Hm, erdekes, majd belovom holnap reggel, aztan remelem mire melobol hazajovok lesz valami :D

#4986 Felhasználó inaktív   yogibear974 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 10. 18:57

Nem tudom, de szvsz ez az AVG rootkit scannert szerintem fals riasztásokat csinál. Egyszer aqmxrq8z.sys vagy az5an76b.sys hidden
drive-ra hivatkozva rootkitet jelez. Viszont nem is találtam ilyen fileokat. Nem lehet, hogy maga a program generálja ezeket?
MSI K7N2 Delta-ILSR (MS-6570G); AMD Sempron ™ 3000+ 2160 MhZ 12*180); X1950PRO; 2GBDDRKingmax; Ergo525; KKB-2050U; SAM840PRO 256GB SSD; SamBX2250 LED 22” ...kicsit öreg,megtáltosodva, de legalább ki van fizetve ;-) no % THM. Azért így is szeretem ;-D

#4987 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 11. 08:59

Üzenet megtekintéseIdézet: RaidX - Dátum: 2010. 05. 10. 19:04

Már találkoztam olyan géppel, ahol percekig úgy nézett ki mintha semmi sem történne (kétszer ki is lőttem), majd elindult a telepítés. Állítólag csekkolja a hardvert, hogy jó e neki.

Megerősítem ezt. Nekem is volt haver, aki azt mondta, azt hitte, win7 install nem indul be, aztán vagy 5 percet várt, amíg mégis... Win98 is csinált ilyet anno, "gyorsabb" gépeken.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#4988 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 11. 09:03

Üzenet megtekintéseIdézet: yogibear974 - Dátum: 2010. 05. 10. 19:57

Nem tudom, de szvsz ez az AVG rootkit scannert szerintem fals riasztásokat csinál. Egyszer aqmxrq8z.sys vagy az5an76b.sys hidden
drive-ra hivatkozva rootkitet jelez. Viszont nem is találtam ilyen fileokat. Nem lehet, hogy maga a program generálja ezeket?

Hát gondolj csak bele: egyrészt rootkot-et keresni az éppen futó, feltehetően fertőzött rendszerből már eleve kérdéses, max. mákod lesz, s talál valamit, esetleg még "nem aktív". Másrészt meg nem hinném, hogy van "hivatalos" szoftver, ami ilyen nevű sys-file-okat generál. Az már gyanús. Szóval óvatosan az éppen "futó" rendszer alóli rootkoit kereséssel és megállapításokkal, mert ha tényleg "jó" az a rootkit, simán elrejtőzik, file kezelők nem igazán fogják észrevenni (más detector lehet, de arra meg épp te reagálsz így, hogy nincs is ott a file), hisz a rootkit-nek épp ez a lényege: a rejtőzés. S egyeseknek bizony gyakorlatilag tökéletesen is sikerül. A megoldás az adott partíció másik, garantáltan tiszta rendszeren történő átvizsgálása, "összevetése" a fenti vizsgálat eredményével, na abból lehet már következtetni. Csakhogy az piszok nehéz, majdhogynem lehetetlen. De rootkitet elviekben csakis így lehet tutira megfogni! Tehát a fertőzött rendszer alól csak akkor tudod megfogni, ha mákod van.

ps.: amúgy meg, jó lenne látni a pontos hibaüzenetet, mit is írt az AVG. Mert ha épp valami processz létre akart hozni ilyen file-okat, s az AVG megfogta, akkor naná hogy nem léteznek... :)

Szerkesztette: Warrior 2010. 05. 11. 09:04 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#4989 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 11. 12:44

Teljesen egyet értek veled. De érdekes módon sok cégnek van Rootkit kergetője, ami a működő rendszer alól indítandó! Nemrég próbálkoztam az átrakott meghajtós játékkal, de a kergetők csak a (tiszta) rendszerpartíciót vizsgálták. Mivel az idő sürgetett maradt a tiszta telepítés. Igaz, azért is hozták a masinát, csak kíváncsi lettem volna a kergetők megbízhatóságára. Szóval jobb ha a rootkittel nem találkozunk és van megfelelő mentés!
RaidX

#4990 Felhasználó inaktív   yogibear974 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 11. 16:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2010. 05. 11. 10:03

Hát gondolj csak bele: egyrészt rootkot-et keresni az éppen futó, feltehetően fertőzött rendszerből már eleve kérdéses, max. mákod lesz, s talál valamit, esetleg még "nem aktív"...[
]...ps.: amúgy meg, jó lenne látni a pontos hibaüzenetet, mit is írt az AVG. Mert ha épp valami processz létre akart hozni ilyen file-okat, s az AVG megfogta, akkor naná hogy nem léteznek... :)

Gondloltam az a dolga, hogy rejtett legyen. Viszont elméletileg ki is írtotta az AVG. Legalább is ezt közölte velem
következő indulásnál. Erre újboli keresésnél meg egy másikat talált, de csak egyet. Szintén a windows\system32\drive
mappában. Lehet, hogy rezidens és mindig újragenerálja magát, még mielőtt újraindítanám a gépet?
Amennyiben tényleg nem processz tevékenység.
Az lesz a legjobb, amit javasoltál.Kezdetnek egy Live cd-vel próbálkozom. Már, ha hajlandó lesz így elindulni az
AVG.
Egyébként érdekes, hogy pl a S&D nem talált semmit.
MSI K7N2 Delta-ILSR (MS-6570G); AMD Sempron ™ 3000+ 2160 MhZ 12*180); X1950PRO; 2GBDDRKingmax; Ergo525; KKB-2050U; SAM840PRO 256GB SSD; SamBX2250 LED 22” ...kicsit öreg,megtáltosodva, de legalább ki van fizetve ;-) no % THM. Azért így is szeretem ;-D

#4991 Felhasználó inaktív   Mercury 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 11. 17:41

Hali!

Van egy bosszantó problémám:
Felraktam az Ashampoo HDD Control progit, aminek van egy HDD Guard része, ami figyeli a wincsit a systray-ben megülve. Ennek a proginak minden induláskor automatán be kéne töltődnie, de nem töltődik be és nem tudom vajon miért...
Win7-et használok, rendszergazdaként vagyok bejelentkezve. Minden más program betöltődik csak ez nem akar.
msconfig-ban ott van a bejegyzés, hogy induljon el. Külön beleraktam az indítópultba, de úgy sem akar elindulni. Ellenben ha akár önmagában, akár az indítópultban rákattintok, akkor meg elindul.

Van valami ötletetek rá?

#4992 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 11. 21:01

Idézet: Mercury - Dátum: 2010. 05. 11. 16:41

Hali!

Van egy bosszantó problémám:
Felraktam az Ashampoo HDD Control progit, aminek van egy HDD Guard része, ami figyeli a wincsit a systray-ben megülve. Ennek a proginak minden induláskor automatán be kéne töltődnie, de nem töltődik be és nem tudom vajon miért...
Win7-et használok, rendszergazdaként vagyok bejelentkezve. Minden más program betöltődik csak ez nem akar.
msconfig-ban ott van a bejegyzés, hogy induljon el. Külön beleraktam az indítópultba, de úgy sem akar elindulni. Ellenben ha akár önmagában, akár az indítópultban rákattintok, akkor meg elindul.

Van valami ötletetek rá?

Admin jogot követel magának UAC-on keresztül? Csak mert az ilyet nem szeresse a Win7 (meg a Vista sem). Megoldás: új feladat létrehozása a feladatütemezőben (fusson bejelentkezéskor, legmagasabb jogosultságokkal).

#4993 Felhasználó inaktív   Mercury 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 11. 21:12

Idézet: Sityi - Dátum: 2010. 05. 11. 22:01

Admin jogot követel magának UAC-on keresztül? Csak mert az ilyet nem szeresse a Win7 (meg a Vista sem). Megoldás: új feladat létrehozása a feladatütemezőben (fusson bejelentkezéskor, legmagasabb jogosultságokkal).

Igen, követel. Megpróbálom akkor amit írtál, köszi!

#4994 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 11. 21:57

Internet Explorer 8 alatt néha a hivatkozások lassabban nyílnak meg egy új fülön. Előfordulhat, hogy valamelyik frissítés okozza ezt?
"Légy szerény mint én..."

#4995 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 12. 18:43

Idézet: Mercury - Dátum: 2010. 05. 11. 22:12

Igen, követel. Megpróbálom akkor amit írtál, köszi!

Mire jutottál? Mert nálam a quiethdd csinál ilyet, nem indul el, ha csak bemásolom a startmenu/indítópultba, külön el kell indítani.

Egyébként azt tudja valaki, hogy miért ketet-matat a vinyó állandó jelleggel a laptopon (Acer e725-w7 home prem oem)? Meg nem áll egy percre sem. A quiethdd segít, de akkor is idegesít, hogy miért csinálhatja ezt.
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#4996 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 12. 18:47

Idézet: bigsee - Dátum: 2010. 05. 12. 19:43

Mire jutottál? Mert nálam a quiethdd csinál ilyet, nem indul el, ha csak bemásolom a startmenu/indítópultba, külön el kell indítani.

Egyébként azt tudja valaki, hogy miért ketet-matat a vinyó állandó jelleggel a laptopon (Acer e725-w7 home prem oem)? Meg nem áll egy percre sem. A quiethdd segít, de akkor is idegesít, hogy miért csinálhatja ezt.

indexel, töredezettség mentesít, vírust ellenőriz, kártevőt ellenőriz, így hirteln ennyi jutott az eszembe.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#4997 Felhasználó inaktív   yogibear974 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 12. 18:48

Idézet: yogibear974 - Dátum: 2010. 05. 11. 17:18

Amennyiben tényleg nem processz tevékenység.
Az lesz a legjobb, amit javasoltál.Kezdetnek egy Live cd-vel próbálkozom. Már, ha hajlandó lesz így elindulni az
AVG.
Egyébként érdekes, hogy pl a S&D nem talált semmit.

Valami processz lehet tényleg, mert csak W7-nél jelentkezik.
C:\Windows\System32\Drivers\adta9ezu.SYS,Hidden driver file
Kiírtom, és legközelebbi boot után újrakeresésnél egy másik
filet generál.
Más rendszer alól (külön vinyó+xp) nem talál semmit
az adott meghajtón.
Úgyhogy passz, melyik program csinálhatja.
Lehet, hogy az ESS4?

#4998 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 12. 19:39

Idézet: bon - Dátum: 2010. 05. 12. 19:47

indexel, töredezettség mentesít, vírust ellenőriz, kártevőt ellenőriz, így hirteln ennyi jutott az eszembe.

Három hónapja? Ha a quiethdd fut, akkor ezeket elméletben csinálja csak meg? Nem kötekedni akarok, csak érdekel. :)
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#4999 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 12. 20:43

@ bon 

Kiegészítés:

Idézet

Prefetching

A Windows XP gyorsaságának lelke az úgynevezett prefetch (előtöltés): a rendszer első indulásakor naplózza az összes lemezműveletet. A legközelebbi induláskor pedig az előző naplók alapján előre, párhuzamos, kötegelt lemezműveletekkel betölti a rendszerindítás során szükséges fájlokat, adatokat (eszközmeghajtók fájljait, a registry részeit, stb.), még mielőtt a rendszer rájönne, hogy szüksége van rá. Amikor pedig kell, rögtön kéznél (azaz a memóriában) van az adat. A betöltés a "rendes" indítással párhuzamosan működik, így míg például az eszközmeghajtók az eszközök felismeréséhez szükséges elkerülhetetlen üresjáratukat töltik, a Windows szépen előkészíti a terepet a folytatáshoz. A Windows XP emellett a naplók alapján automatikusan átrendezi a rendszertöltésben résztvevő fájlokat a merevlemezen (így lényegesen megnő az egy műveletben betölthet komponensek száma, és persze lecsökken a betöltésükhöz szükséges idő ). Ennek köszönhetően a boot loader máris négy-ötször gyorsabb lesz, mint a Windows 2000-ben. A műveletekhez az XP (alapértelmezésben) az előző nyolc rendszerindítás adatait veszi alapul.
Mindezeken túl a Windows XP optimalizálja az eszközmeghajtók betöltésének sorrendjét, hogy a felhasználó minél előbb hozzájuthasson a bejelentkező képernyőhöz. Ha például a Windows XP nincs tartományban, és a bejelentkezéshez nincs szükség a hálózati komponensekre, azok indítása időben hátrébb csúszik (a Winlogon tehát nem vár többé a hálózat elindítására!). Sok eszközmeghajtó már nem sorban, egymást megvárva, hanem egymással párhuzamosan indulhat el.

Na ugyanez vonatkozik a Win 7-re is (ez alapján át is rendezi a winyót a gyorsabb eléréshez). Mindenki döntse el, neki szüksége van e eme szolgáltatásra, vagy inkább ne kerregjen a winyó folyamatosan. 

Én véleményem szerint otthoni használatnál nem kell. Nálam ki is van kapcsolva.

RaidX

#5000 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 17. 00:12

Idézet: Sityi - Dátum: 2010. 05. 04. 00:36

BIOS-ban engedélyezni kell a Memory Remap Feature-t, akkor látni fogja mind a 4 GB-ot. Alaplaptól függően ezt máshogy is hívhatják: ha megadod az alaplapod típusát, utánanézhetek.

Köszi, most már látja. Win7-nél mennyi minimum pagefile-t érdemes beállítani? 1-2GB elég, vagy a Windows Managed Size jobb teljesítmény szempontjából?

Szerkesztette: spidey 2010. 05. 17. 00:20 -kor

Téma megosztása:

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 248
  • 249
  • 250
  • 251
  • 252
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.