HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 256
  • 257
  • 258
  • 259
  • 260
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 Értékeld a témát: **--- 18 szavazás

#5141 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 29. 21:34

Üzenet megtekintéseIdézet: gene - Dátum: 2010. 06. 29. 20:33

w7u 32bit van a gépemen. munkámhoz a vpn 5.0.06.0160-t használom. ha aktiv a vpn-es kapcsolat, akkor a hálózati ikon megszakadást jelez, pedig ilyenkor tudom használni a távoli asztalt.
viszont ilyenkor hiába állítom be a proxy-t ff-ben nem működik a net, pedig xp alatt ment. igaz ott nem volt a hálózati ikon "megszakadva".

mi lehet a gond, h nem megy vpn közben, jól beállított proxy-val a net?

Forrás, plastik.hu

Idézet

a VPN kapcsolat konfigurálásánál a tulajdonságok ablakot megnyitva a hálózat fülön kiválasztjuk a TCP/IP protokoll tulajdonságait, majd ott a speciális gombra kattintva az általános lapon található kapcsolót kikapcsoljuk, amelynek neve: “Alapértelmezett átjáró használata a távoli hálózaton
Csomag-továbbítási problémák, mondhatni routolási kérdés. A vpn kapcsolaton (távoli háló) nyilván nem használhatja átjárónak a saját, alapértelmezettet, ami addig volt beállítva. Mert az egy tunnel.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#5142 Felhasználó inaktív   Sipi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 30. 20:58

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2010. 06. 28. 16:09

Win7 ennyire szopat? XP-t több merevlemezre átköltöztettem egyszerű (fájlszintű) másolással. Másolás után kapott a partíció javítókonzolból egy fixboot c: és egy fixmbr parancsot, aztán már indult is.

Attól függ. Ugyanis ha teljesen üres, particionálatlan hdd-re telepíted, akkor automatikusan létrehoz egy "rejtett" 200 megás rendszerpartíciót. Ez helyreállító eszközöket, rendszer- és boot fájlokat tartalmaz és innen indul a rendszer. Ezt én sem tudtam, csak amikor először telepítettem a saját gépemre, akkor lepett meg a dolog, amikor mentést akartam csinálni a PING-el, hogy mit keres ott az a partíció. Tehát erős a gyanúm, ha a C:-t Win7-nél csak úgy átmásolod, akkor a fentebb leírt trükkök nem fognak működni.

#5143 Felhasználó inaktív   Miksa 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 30. 21:01

Üzenet megtekintéseIdézet: bon - Dátum: 2010. 06. 25. 06:44

Szerintem futtasd VirtualPc alatt a programokat. De úgy látom a gib 3.4-as verzió mükődésre bírható 64bit-es Windows 7 alatt is: link tehát frissítened kell 3.0-ról 3.3-ra.

Halli, köszi mindenkinek a GIB-es ötleteket!
üdv,
M

#5144 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 01. 15:12

Windows 7-hez hogyan lehetne összegyűjteni a javításokat. Nem vagyok zseni, de szeretném az összes jelenleg elérhető frissítést/javítást vinyóra menteni, de az összeset felkutatni elég hosszadalmas. Jelenleg kb 50 csomag van feltelepítve, amik automatikusan a windows update-ről jöttek. Biztos, hogy nem dísznek. De hogyan lehetne ezeket lementeni, hogy később is meglegyenek?

#5145 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 01. 17:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumtaz - Dátum: 2010. 07. 01. 16:12

Windows 7-hez hogyan lehetne összegyűjteni a javításokat. Nem vagyok zseni, de szeretném az összes jelenleg elérhető frissítést/javítást vinyóra menteni, de az összeset felkutatni elég hosszadalmas. Jelenleg kb 50 csomag van feltelepítve, amik automatikusan a windows update-ről jöttek. Biztos, hogy nem dísznek. De hogyan lehetne ezeket lementeni, hogy később is meglegyenek?

Ősszel jön az SP1 és tartalmazni fogja az összes eddig kiadott frissítést. Ha mégse tudsz addig várni kénytelen leszel egyesével levadászni őket.

Itt is búvárkodhatsz egy kicsit. Itt minden van ami Win 7. Win 7 frissítések és minden Igaz angol nyelven.

RaidX

#5146 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 01. 18:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2010. 06. 29. 08:09

Vagy a 3. eset: biztonsági másolat varázslója által készített rendszermentés.

Megnézted már, miket ment el a Win 7? Lemezkép + Biztonsági másolat = OK

RaidX

#5147 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 07. 01. 20:24

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2010. 06. 28. 16:09

Win7 ennyire szopat? XP-t több merevlemezre átköltöztettem egyszerű (fájlszintű) másolással. Másolás után kapott a partíció javítókonzolból egy fixboot c: és egy fixmbr parancsot, aztán már indult is.

:Đ De azt is bonyolultan csináltad. Lemezkezelővel aktívvá teszed a partíciót és ennyi. NTFS kötetnél nem kell fixboot, fájlszintű műsolással helyére kerül mindenki, ha a lemeztérkép/lemezvezérlők elrendezése nem változik, akkor 100%, hogy jó is lesz.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#5148 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 01. 20:57

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 07. 01. 21:24

:Đ De azt is bonyolultan csináltad. Lemezkezelővel aktívvá teszed a partíciót és ennyi. NTFS kötetnél nem kell fixboot, fájlszintű műsolással helyére kerül mindenki, ha a lemeztérkép/lemezvezérlők elrendezése nem változik, akkor 100%, hogy jó is lesz.

Valami olyasmi rémlik, hogy ha pl. egyik lemezen második partíción volt, de a másik lemezen az elsőre került, akkor problémázott. Nem tartott sokáig akkor sem nyomni egy ilyet, ha nem volt ilyen változás, ezért mindig így csináltam.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#5149 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 01. 21:04

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2010. 07. 01. 21:57

Valami olyasmi rémlik, hogy ha pl. egyik lemezen második partíción volt, de a másik lemezen az elsőre került, akkor problémázott. Nem tartott sokáig akkor sem nyomni egy ilyet, ha nem volt ilyen változás, ezért mindig így csináltam.

Ebben nekem csak a javkonzol betöltése hosszas, felesleges idő. Boot.ini szerkesztése eltérő partíció esetén meg szintén rövid, egyszerű. Gyakorlatilag ezek miatt sose használtam konzolt, bár amióta van pendrive-ról futó verzió is, már nem akkora érvágás:)
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#5150 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 01. 22:11

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 07. 01. 22:04

Ebben nekem csak a javkonzol betöltése hosszas, felesleges idő. Boot.ini szerkesztése eltérő partíció esetén meg szintén rövid, egyszerű. Gyakorlatilag ezek miatt sose használtam konzolt, bár amióta van pendrive-ról futó verzió is, már nem akkora érvágás:)

Ha nagyüzemben csinálja az ember, akkor számítana az idő, de én csak az itthoni gépemen csináltam ilyet, átlagosan évente kevesebb mint egyszer, így belefért a dolog.

Szerkesztette: potyo 2010. 07. 01. 22:12 -kor

Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#5151 Felhasználó inaktív   sefy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 07. 02. 05:04

Sziasztok!

A "Gógli" irányított erre a fórumra, és mivel azt látom, hogy itt igen aktív és tartalmas élet folyik, ezért bátorkodom tőletek segítséget kérni.

Nekem olyan gondom van, hogy egy új oprendszer nélküli laptopot vettem és feltelepítettem rá a meglévő 32 bites Win 7-et. Majd ezután derült ki, hogy egy pár eszközhöz nincs driver, csak a 64 bites Win 7-hez van teljes támogatás. Hogyan tudnám lecserélni a 32 bitest 64 bitesre? Egy kicsit be vagyok tojva, mert elég sok helyen azt olvastam, hogy a Win7-et nem lehet eltávolítani, főleg úgy, hogy egy szűz gépre lett rátéve. Ha valakinek volna egy használható ötlete, kérem nyugtasson meg, hogy megoldható a csere házilag, vagy egyáltalán valamilyen módon orvosolni lehet ezt a problémát úgy, hogy teljes értékűen használható lesz a gépem! Előre is köszönöm.

Üdv, sefy

#5152 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 02. 05:39

Üzenet megtekintéseIdézet: sefy - Dátum: 2010. 07. 02. 06:04

Egy kicsit be vagyok tojva, mert elég sok helyen azt olvastam, hogy a Win7-et nem lehet eltávolítani, főleg úgy, hogy egy szűz gépre lett rátéve.

El lehet, miért ne lehetne? Mondjuk vehetted volna a gépet OS-el együtt, akkor most nem szívnál ennyire.
Make love not Wor.

#5153 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 02. 06:11

Sziasztok!

A "Gógli" irányított erre a fórumra, és mivel azt látom, hogy itt igen aktív és tartalmas élet folyik, ezért bátorkodom tőletek segítséget kérni.

Nekem olyan gondom van, hogy egy új oprendszer nélküli laptopot vettem és feltelepítettem rá a meglévő 32 bites Win 7-et. Majd ezután derült ki, hogy egy pár eszközhöz nincs driver, csak a 64 bites Win 7-hez van teljes támogatás. Hogyan tudnám lecserélni a 32 bitest 64 bitesre? Egy kicsit be vagyok tojva, mert elég sok helyen azt olvastam, hogy a Win7-et nem lehet eltávolítani, főleg úgy, hogy egy szűz gépre lett rátéve. Ha valakinek volna egy használható ötlete, kérem nyugtasson meg, hogy megoldható a csere házilag, vagy egyáltalán valamilyen módon orvosolni lehet ezt a problémát úgy, hogy teljes értékűen használható lesz a gépem! Előre is köszönöm.

Üdv, sefy

És mihez nincs 32b-es ilesztő? ugyanis amit írtál, annak ellenkezője szokott divat lenni.

#5154 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 02. 07:58

Hogyan tudnám lecserélni a 32 bitest 64 bitesre?
lemented az adataidat, majd berakod a 64 bites telepitot, es feltelepited friss rendszerkent. mi ebben a kerdeS?
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#5155 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 02. 08:51

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 07. 02. 07:11

És mihez nincs 32b-es ilesztő? ugyanis amit írtál, annak ellenkezője szokott divat lenni.

Gondolom a gyártó 64bites winnel szereli a gépet, így a support honlapon is csak ahhoz vannak driverek.

sefy: Érdemes lenne az egyes eszközök gyártójának honlapján körülnézni driver ügyben, úgy gondolom mindenhez lesz megfelelő driver.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#5156 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 02. 09:09

... Egy kicsit be vagyok tojva, mert elég sok helyen azt olvastam, hogy a Win7-et nem lehet eltávolítani, főleg úgy, hogy ...

Elég sok helyen írnak akkora baromságokat, mint egy huzat. Szoftverről lévén szó, mindent el lehet távolítani, nem "ragad fel" a gépre. Se szűz gépre, se semilyenre. Szoftver szempontjából érdekes volna, ha szűz gépet megkülönböztetnének a nem szűztől. Ki a franc mond ilyen marhaságot, hogy szűz gép? Egyáltalán mit jelent a szó? Hogy lehet egy gép szűz... :D :D
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#5157 Felhasználó inaktív   indipendent 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 02. 09:42

Egy érdekes jelenséggel van dolgom Windows 7-ben.

Egy ideje nem kapcsol ki rendesen a gépházam power gombjára az oprendszer, noha rendesen be van állítva windowsban ez a funkció.

Kép

A fenti kép szerinti beállítással se lép ki és áll le a windowsom :(
Kérdésem az lenne, hogy esetleg egyéb rendszerbeállításnál van-e mód helyreállítani a power gombos windows kikapcsolást? Amúgy a gépemet rendesen belehet kapcsolni, meg a hosszúidejű nyomvatartott kikapcsolás is működik,azzal nincs gond.

#5158 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 02. 09:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2010. 07. 02. 10:09

Egyáltalán mit jelent a szó? Hogy lehet egy gép szűz... :D :D
szerintem ne menjunk bele a reszletekbe.. kiskoruak is olvashatjak a forumot.. ;-)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#5159 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 02. 10:44

Üzenet megtekintéseIdézet: indipendent - Dátum: 2010. 07. 02. 10:42

Egy érdekes jelenséggel van dolgom Windows 7-ben.
...

Az energiagazdálkodás részben is skubizd meg, amúgy ha ott is OK minden látszólag, akkor állítsd át más értékre, alkalmazd le, majd állítsd vissza, s alkalmazd le, oszt kiderül.

Szerkesztette: Warrior 2010. 07. 02. 10:46 -kor

#5160 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 02. 10:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2010. 07. 02. 10:09

Elég sok helyen írnak akkora baromságokat, mint egy huzat. Szoftverről lévén szó, mindent el lehet távolítani, nem "ragad fel" a gépre. Se szűz gépre, se semilyenre. Szoftver szempontjából érdekes volna, ha szűz gépet megkülönböztetnének a nem szűztől. Ki a franc mond ilyen marhaságot, hogy szűz gép? Egyáltalán mit jelent a szó? Hogy lehet egy gép szűz... :D :D

Szerintem arra értette, hogy op.rendszer nélküli gép... :D
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

Téma megosztása:

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 256
  • 257
  • 258
  • 259
  • 260
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.