HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 274
  • 275
  • 276
  • 277
  • 278
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 Értékeld a témát: **--- 18 szavazás

#5501 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 09. 16. 20:04

Üzenet megtekintéseIdézet: bon - Dátum: 2010. 09. 16. 20:38

Már bocs, de erősen kétlem. pl egy p4 cerkán 256mb-al sokkal gyorsabb az XP mint Egy Windows 7

Ezen mindegyik működésképtelen. Ellenben nagyobb gépen próbáld csak ki nyugodtan.
Make love not Wor.

#5502 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 09. 16. 20:22

Üzenet megtekintéseIdézet: bon - Dátum: 2010. 09. 16. 20:38

ennyi erővel akkor már inkább az elavult XP, ami minden buhera nélkül gyorsabb.

Viszont pl. nem megy fel rá az IE 9, márpedig a készülő honlapjaimat érdemes lenne már azzal is tesztelni.

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#5503 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 16. 20:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 09. 16. 21:04

Ezen mindegyik működésképtelen. Ellenben nagyobb gépen próbáld csak ki nyugodtan.

Jó pár féle gépen volt szerencsém már kipróbálni vagy telepíteni. Volt ahol a tulaj kérte a Windows 7-et, majd fél évvel később ő maga hozta vissza a gépet (p4-es cerka, 1gb ram-os notebook), hogy rakjam vissza az XP-t mert az sokkal gyorsabb volt. Mint írtam XP szintre butításnak mi értelme, akkor már inkább XP. De pl. egy kétmagos gépen 2gb ram-al már valóban gyorsabb egy Windows 7 mint XP, de ilyen gépen meg már nem is kell butítani és XP-t használni sem.
De Nevergone későbbi írásából kiderült végül, hogy virtuális gépen futtatna Windows 7-et, azt tudom javasolni neki, hogy 2gb-ram-ot adva a virtuális gépen egy virtualizációt támogató gépen ahol a rendszertől független meghatón üzemel a virtuális Windows 7 ott nincs értelme a rendszert piszkálgatni, mert jól használható lesz (én így is használom), pláne, hogy vírusirtót és tűzfalat se akar telepíteni, csak különféle böngészőket akar futtatni.
Mondjuk a jövőre gondolva egy IE9 szerintem lassabb lehet mint ha egy fizikai gépen futna, a nagy fokú hardveres gyorsításra támaszkodás miatt.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#5504 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 17. 06:09

Üzenet megtekintéseIdézet: bon - Dátum: 2010. 09. 16. 21:38

... Mint írtam XP szintre butításnak mi értelme, akkor már inkább XP. De pl. egy kétmagos gépen 2gb ram-al már valóban gyorsabb egy Windows 7 mint XP, de ilyen gépen meg már nem is kell butítani és XP-t használni sem. ...

Mármint a GUI megjelenési elemeinek XP-szintre "butítására" gondoltál. Nehogy valaki mást gondoljon, mert attól az a 7 még 7 marad, s nem XP. Aki pedig szereti azt a grafikus felületet, miért ne "butíthatná"? A rendszer nem butul attól még. :)
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#5505 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 17. 12:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2010. 09. 17. 07:09

Mármint a GUI megjelenési elemeinek XP-szintre "butítására" gondoltál. Nehogy valaki mást gondoljon, mert attól az a 7 még 7 marad, s nem XP. Aki pedig szereti azt a grafikus felületet, miért ne "butíthatná"? A rendszer nem butul attól még. :)

Pont, hogy nem gui-ra gondoltam, de egy korábbi hozzászolásban írtam le néhány példát.
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#5506 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 17. 13:06

Korábban írtam, hogy az egyik program leírtotta az iexplore.exe-t.
Azóta se tudtam "visszaszerezni".
Installálni nem tudom, mert a gép azt mondja, hogy fent van az IE. A 64 bites alatt meg nincs flash, így eléggé használhatatlan.
Hogy lehetne visszavrázsolni a sima IE-t?

#5507 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 17. 13:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Lipton - Dátum: 2010. 09. 17. 14:06

Installálni nem tudom, mert a gép azt mondja, hogy fent van az IE. A 64 bites alatt meg nincs flash, így eléggé használhatatlan.

Hasonló rendszerből (na jó, ugyanolyanból) átmásolni lehet? Kérdés persze, hogy van-e arrafelé ugyanolyan oprendszer. Vagy ha nincs esetleg, tedd fel virtuális gépre, s onnan szedd le a fájlt. Ha csak az .exe-vel lesz gond, ez megoldja.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#5508 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 17. 13:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2010. 09. 17. 14:22

Hasonló rendszerből (na jó, ugyanolyanból) átmásolni lehet? Kérdés persze, hogy van-e arrafelé ugyanolyan oprendszer. Vagy ha nincs esetleg, tedd fel virtuális gépre, s onnan szedd le a fájlt. Ha csak az .exe-vel lesz gond, ez megoldja.

Sajnos nincs a közelben Win7-es gép, de este tudok kérni egy exe-t a tesómtól.
Kipróbálom!

#5509 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 17. 13:41

Amúgy ilyen régi p4 kategóriás gépen a sokat szidott vista sp2 gyorsabb mint a win7.Én legtöbb ilyen gépre ezt teszem fel, ha játékra nincs használva a konfig.Ha játékra is van használva szigorúan maradok az xp sp3 nál.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#5510 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 17. 14:11

Adobe Flash Player Square - Preview 1. 2010.09.15 Internet Explorer 64bit

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#5511 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 17. 14:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Lipton - Dátum: 2010. 09. 17. 14:06

A beta IE9 nem jöhet szóba? De ha gondolod feltölthetem valahova az iexplore.exe-t.

#5512 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 17. 16:15

Hogyan lehet a meghajtók betűjelét módosítani?

#5513 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 17. 16:29

Angol Win7-em van, ezért írom úgy: Start menü -> Computeren jobb klikk -> Manage... -> bal oldalt a listában Storage címke alatt Disk Management -> középen alul jobb klikk a meghajtóra/partícióra -> Change drive letter and paths... -> innentől egyértelmű ;)

#5514 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 17. 16:34

diskmgmt.msc -> meghajtóbetűjel és elérési út módosítása

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#5515 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 17. 17:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2010. 09. 17. 15:11

Erről van szó! :D
Megy mint az álom!
Köszi!

Szerkesztette: Lipton 2010. 09. 17. 17:46 -kor

#5516 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 17. 17:47

Üzenet megtekintéseIdézet: bon - Dátum: 2010. 09. 17. 15:36

A beta IE9 nem jöhet szóba? De ha gondolod feltölthetem valahova az iexplore.exe-t.

Köszi szépen, tesómmal majd elboltolom az exe-t, ne fáradj ezzel.
A 9 mivel tud többet? Mennyire béta állapotú?

#5517 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 17. 18:59

Nem tudja valaki véletlenül, hogy a "On slow connections automatically work offline" kapcsoló mitől szürkülhet ki az offline files-nál? Gyanítom, hogy emiatt nem tudom sokszor elérni az amúgy elérhető fájljaimat.

Egy meghajtót megosztottam egy távoli gépen, csatlakoztattam a helyin, és a két legfontosabb könyvtárat offline is elérhetővé tettem. Sokszor előfordul, hogy csak ezeket tudom elérni egy pár percig, de nem a hálózattal van a gond, mert ugyan ezt a megosztást más néven el tudom érni. Szerintem a fenti kapcsoló okozhatja ezt, de nem tudom kikapcsolni. valamiért. Kérdeztem ismerőst, nála is szürke.

Csatolt fájl:

#5518 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 17. 19:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Lipton - Dátum: 2010. 09. 17. 18:47

Köszi szépen, tesómmal majd elboltolom az exe-t, ne fáradj ezzel.
A 9 mivel tud többet? Mennyire béta állapotú?

Info az IE9-ről: link
Én még csak néhány apró bug-al találkoztam csak, tehát használható.

#5519 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 18. 11:54

Üzenet megtekintéseIdézet: mzso - Dátum: 2010. 09. 16. 14:52

Egy elképesztően idegesítő problémám támadt tegnap. Itt hagytam a gépet pár órára, majd visszaültem elé és elkezdtem az epsxe-vel játszani. Erre elkezdett szaggatni. Kiléptem, és akkor észrevettem, hogy az egész mindenség szaggat: kurzor, zenelejátszás, stb... néhány másodpercenként fellvillan a vinyó led hallani valami b@sztatja a vinyót és ilyen van az akadás. Tegnap pár újraindítás kikapcsolás után megszűnt, de ma megint előjött ez az idegesítő dolog. Most úgy nézem a process explorer alapján, hogy a DPCs folyamattal vannak szinkronban ezek az akadások. Valakinek ötlete, hogy mi a kínja?

Ha már említettem a process explorer-t. Azzal az a problémám, hogy nem működik az "always on top" funkció amikor a feladatütemező indítja, csak ha kiveszem a pipát majd visszateszem. Anélkül meg elég szopás, mert ha valami teljes képernyőn odafagy akkor esetleg vakon tudom kilőni, ha tudom a process nevét és nem gépelem el, mert akkor isten se tudja mit lövök ki. Erre tud valaki megoldást?

Megint előjött ez a genyóság. Nincs valakinek ötlete, hogy egyáltalán milyen irányba kutassak?

#5520 Felhasználó inaktív   -STALKY- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 18. 14:53

Üzenet megtekintéseIdézet: bon - Dátum: 2010. 09. 17. 21:47

Info az IE9-ről: link
Én még csak néhány apró bug-al találkoztam csak, tehát használható.

Ennyire használható IE-vel sem találkoztam még. :D Már csak a reklámokat kéne szűrni valahogy. Erre nincsen valami megoldás? Olyasmi mint a Firefox-ban az Adblock például.

szerk.: Közben találtam is egyet. Elvileg még a 8-as verizóhoz van, de működik a 9-essel is. :)

Ja és a link: Simple- AdBlock

Szerkesztette: -STALKY- 2010. 09. 18. 15:05 -kor

Téma megosztása:

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 274
  • 275
  • 276
  • 277
  • 278
  • Utolsó »