HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 275
  • 276
  • 277
  • 278
  • 279
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 Értékeld a témát: **--- 18 szavazás

#5521 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 09. 20. 06:29

Üzenet megtekintéseIdézet: bon - Dátum: 2010. 09. 16. 21:38

Jó pár féle gépen volt szerencsém már kipróbálni vagy telepíteni. Volt ahol a tulaj kérte a Windows 7-et, majd fél évvel később ő maga hozta vissza a gépet (p4-es cerka, 1gb ram-os notebook), hogy rakjam vissza az XP-t mert az sokkal gyorsabb volt. Mint írtam XP szintre butításnak mi értelme, akkor már inkább XP. De pl. egy kétmagos gépen 2gb ram-al már valóban gyorsabb egy Windows 7 mint XP, de ilyen gépen meg már nem is kell butítani és XP-t használni sem.

1G RAM mellett simán jó lesz, ha lebutítja az ember, a merevlemez sebességére kényesebb. A rendszermag meg marad w7, ha hw-támogatásról, vagy szoftverről van szó, ez máris elég érv az XP-vel szemben. Jobb vasakon meg egyszerűen az erőforrás-kezelése hatékonyabb lesz, mint az XP-nek, az már nem tud olyan jól skálázódni erősebb gépekre, mint a W7.
Előtöltést pont nem ajánlott lelőni amúgy, ez Vista esetében valóban szükséges, de W7-nél jól működik szűkös erőforrásokkal is, de sok felesleges szolgáltatás kiiktatásával elég jól meg lehet szabni a W7-et. Volt olyan gépem, ahol 250MB körül fogott a rendszer asztalon, és ebben volt UAC meg antivírus. XP-nél ez olyan 120MB RAM-mal oldható meg.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#5522 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 09. 20. 22:41

Nemrég azt tapasztaltam az asztali gépen a Windows 7 Prof elindulása után, hogy a hangszóró ikon lejátszó eszközök menüpontot lassan nyitotta meg. A kurzor homokórázott. Teszteltem egypárszor a hangszórókat. Egy idő után már nem adott hangot. Utána már az asztalon levő számítógép mappát is lassan nyitotta meg. Újraindítás után megjavult . Időközben a hangszóró hátoldali csatlakozásánál az érintkezést javítottam.. Elképzelhető, hogy a mappák megnyitásának lelassulása összefüggött a hanggal kapcsolatos hibával?

Szerkesztette: zoli62 2010. 09. 20. 22:42 -kor

"Légy szerény mint én..."

#5523 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 21. 06:21

Üzenet megtekintéseIdézet: zoli62 - Dátum: 2010. 09. 20. 23:41

Nemrég azt tapasztaltam az asztali gépen a Windows 7 Prof elindulása után, hogy a hangszóró ikon lejátszó eszközök menüpontot lassan nyitotta meg. A kurzor homokórázott. Teszteltem egypárszor a hangszórókat. Egy idő után már nem adott hangot. Utána már az asztalon levő számítógép mappát is lassan nyitotta meg. Újraindítás után megjavult . Időközben a hangszóró hátoldali csatlakozásánál az érintkezést javítottam.. Elképzelhető, hogy a mappák megnyitásának lelassulása összefüggött a hanggal kapcsolatos hibával?

Gazdag a fantáziánk. Előfordulhatott. Meg még számtalan más is. De választ még akkor is a nálad levő gépen, legalább a Task Manager beindításával lehetne kapni, esetleg. Hogy milyen folyamat fut és fogyasztja az erőforrásokat közben.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#5524 Felhasználó inaktív   INT21H 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 21. 15:34

Üzenet megtekintéseIdézet: mzso - Dátum: 2010. 09. 18. 12:54

Megint előjött ez a genyóság. Nincs valakinek ötlete, hogy egyáltalán milyen irányba kutassak?

Csak egy ötlet:
ránéznék valami SMART figyelővel a vinyóra, nem megdögleni készül-e éppen.

Persze csak akkor van értelme, ha a vinyód rendesen reportol.
"Hanyatló kultúránknak az egyik legkórosabb eleme a járandósági felfogás (entitlement culture) ami szerint az állampolgárnak jár minden, az is, amiért soha életében nem fizetett."

"I meditate diligently every morning. The subjects are life and love. I quit after 3 seconds."

#5525 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 21. 16:17

A Wondows 7-ben van egy fájl ami a hangszínszabályozásért felel (pontos nevére nem emlékszem, valami grafikus is van a névben) ennek szokása a memóriát és a CPU-t felzabálni, ami álltal az egész rendszer belassul. Hangkártyánál kikapcsolni minden hangszínszabályzós dolgot és nem eszi meg a gépet. Na sikerült előcsalnim! "audiodg.exe" a neve! Főleg ha a hanghatás cucc közül valami bevan kapcsolva! 

Szerkesztette: RaidX 2010. 09. 21. 16:18 -kor

RaidX

#5526 Felhasználó inaktív   Visormail 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 21. 16:23

Ezt milyen hangkártyával tapasztaltad?
AMD X2 7750, 3GB RAM, HD4850 512MB, Windows XP x64 és Windows 7 Pro

#5527 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 21. 18:00

Üzenet megtekintéseIdézet: INT21H - Dátum: 2010. 09. 21. 16:34

Csak egy ötlet:
ránéznék valami SMART figyelővel a vinyóra, nem megdögleni készül-e éppen.

Persze csak akkor van értelme, ha a vinyód rendesen reportol.

Everesttel néztem, de aszerint minden rendben.

#5528 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 21. 23:35

Üzenet megtekintéseIdézet: RaidX - Dátum: 2010. 09. 21. 17:17

A Wondows 7-ben van egy fájl ami a hangszínszabályozásért felel (pontos nevére nem emlékszem, valami grafikus is van a névben) ennek szokása a memóriát és a CPU-t felzabálni, ami álltal az egész rendszer belassul. Hangkártyánál kikapcsolni minden hangszínszabályzós dolgot és nem eszi meg a gépet. Na sikerült előcsalnim! "audiodg.exe" a neve! Főleg ha a hanghatás cucc közül valami bevan kapcsolva! 

Kösz. Én is erre gyanakodtam.
"Légy szerény mint én..."

#5529 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 22. 00:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2010. 09. 17. 14:22

Hasonló rendszerből (na jó, ugyanolyanból) átmásolni lehet? Kérdés persze, hogy van-e arrafelé ugyanolyan oprendszer. Vagy ha nincs esetleg, tedd fel virtuális gépre, s onnan szedd le a fájlt. Ha csak az .exe-vel lesz gond, ez megoldja.

Végül ezt csináltam. Egy másik gépról átmásoltam és működik rendesen. :)

#5530 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 22. 07:02

Sziasztok!

Ugye azt jól gondolom, hogy amennyiben a gépet elindítom és az (ahelyett, hogy betöltené a win-t) leáll, akkor ott valami hardveres és nem szoftveres hiba lehet?

#5531 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 22. 07:18

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2010. 09. 22. 08:02

Sziasztok!

Ugye azt jól gondolom, hogy amennyiben a gépet elindítom és az (ahelyett, hogy betöltené a win-t) leáll, akkor ott valami hardveres és nem szoftveres hiba lehet?

Igen. Vagy nem.

#5532 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 22. 07:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2010. 09. 22. 08:18

Igen. Vagy nem.

Ha nem, akkor mi okozhat leállást?

#5533 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 22. 08:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2010. 09. 22. 09:17

Leállást nem sokminden. Lehet, hogy baj van a vassal. Meg kéne próbálni rendre: csökkentett móddal, optikai médiáról bootoló oprendszerrel ( :) ), BIOS default-ok betöltésével, javítókonzollal, rendszervisszaállítással, kisbaltával...

Próbálom hamar kizárni a szofveres problémát, hogy le tudjam minél előbb adni szervízbe.
A BIOS defaults már játszott, csökkentett módig el se jut.. kb. ott áll le.
Optikáról bootolható oprendszerrel (van ilyenem) mire tudnék következtetni, ha esetleg menne?

Szerkesztette: chris77 2010. 09. 22. 08:34 -kor

#5534 Felhasználó inaktív   Visormail 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 22. 11:29

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2010. 09. 22. 09:34

Optikáról bootolható oprendszerrel (van ilyenem) mire tudnék következtetni, ha esetleg menne?

Természetesen arra hogy jó a gép (nincs hardware hiba)
AMD X2 7750, 3GB RAM, HD4850 512MB, Windows XP x64 és Windows 7 Pro

#5535 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 22. 12:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Visormail - Dátum: 2010. 09. 22. 12:29

Természetesen arra hogy jó a gép (nincs hardware hiba)

Vigyázni kell, mert az nem mindig bizonyítható, hogy nincs baja a vasnak, inkább annak az ellenkezője. Mert a live oprendszerek pl. VGA kártya esetén lehet, hogy valami "standard" drivert töltenek be, ami arra jó, hogy képet adjon, de sok hibás VGA-t láttam már, amik standard driverrel gond nélkül futottak (persze csökkentett képességekkel, pl. nem volt 3d), aztán ha felrakta az ember a hozzá valót, akkor fagyi volt. Hasonlót láttam párat pl. IDE vezérlők esetén, amíg nem volt fenn a megfelelő driver, addig nem volt gond, max. az átvitel volt lassúbb. Tehát az "általános" driverrel lehet, hogy nem lesz gond. Abból nem következik, hogy működik a cucc.

Viszont azért a live rendszer futásából le lehet szűrni dolgokat, nem hibákat kizárni, inkább ha nem fut jól maga a live sem, abból lehet következtetni talán. Próbát megéri.

Márkás gépet láttam mostanában (Dell), amihez USB-s billentyűzet volt. BIOS-ban fain, hozzáadott FreeDOS-ban fain, mindaddig, amíg be nem bootol, onnantól kezdve bizonyos gombok "megzavarodtak", benyomtuk, aztán lökött 1 sornyit belőle, máskor meg nem, aztán a NumLock úgy villogott, ahogy bizonyos másik gombot nyomtunk... A billentyűzet volt hibás. Tehát BIOS-ban hibátlan volt (!), de amint beindult az oprendszer, mindenféle hibák jöttek ki. mert BIOS-ban "másképp" kommunikált vele a gép, ott nem jöttek elő azok a hibák, amik esetleg a nagy sebességű driver megléte esetén simán buktak kifelé.

Szóval a live inkább valamiféle fatal error-keresésre alkalmas, arra nem annyira, hogy egyértelműen megmondható legyen utána, hogy a vas jó. De próbának mindenféleképpen jó, hisz az eredeti rendszerrel nem indul, aztán itt hátha kibukik valami.

Szerkesztette: Warrior 2010. 09. 22. 12:42 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#5536 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 22. 12:55

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2010. 09. 22. 09:34

Hogy a szoftver-hardver találkozásánál van valami bibi... amikor a meghajtókat tölti be, például.

És onnan lehet hardver teszteket is futtatni....

#5537 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 22. 13:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2010. 09. 22. 13:55

Hogy a szoftver-hardver találkozásánál van valami bibi... ...

:offtopic: Szóval vagy proci, vagy hdd hiba... :D Az sw és hw e 2 helyen találkozik leginkább... :)
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#5538 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 23. 07:01

Köszönöm a tippeket.
Igazából csak a leállás miatt kérdeztem meg, mert ha lefagyna, vagy újraindúlgatna akkor az többesélyesebb dolog lenne, de így hogy le is kapcsol, nagyeséllyel hardveres a gond.
Úgyhogy jön a szervizes. :)

#5539 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 23. 07:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2010. 09. 22. 14:14

:offtopic: Szóval vagy proci, vagy hdd hiba... :D Az sw és hw e 2 helyen találkozik leginkább... :)

Valamint az összes többi eszköz... ami árammal él és biteket rág. :)

#5540 Felhasználó inaktív   reddragon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 23. 17:26

Üdv!

Engem az érdekelne,miként lehetne win 7-et telepíteni egy USB-s merevlemezre?

Téma megosztása:

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 275
  • 276
  • 277
  • 278
  • 279
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.