Idézet: Visormail - Dátum: 2010. 09. 22. 12:29
Természetesen arra hogy jó a gép (nincs hardware hiba)
Vigyázni kell, mert az nem mindig bizonyítható, hogy nincs baja a vasnak, inkább annak az ellenkezője. Mert a live oprendszerek pl. VGA kártya esetén lehet, hogy valami "standard" drivert töltenek be, ami arra jó, hogy képet adjon, de sok hibás VGA-t láttam már, amik standard driverrel gond nélkül futottak (persze csökkentett képességekkel, pl. nem volt 3d), aztán ha felrakta az ember a hozzá valót, akkor fagyi volt. Hasonlót láttam párat pl. IDE vezérlők esetén, amíg nem volt fenn a megfelelő driver, addig nem volt gond, max. az átvitel volt lassúbb. Tehát az "általános" driverrel lehet, hogy nem lesz gond. Abból nem következik, hogy működik a cucc.
Viszont azért a live rendszer futásából le lehet szűrni dolgokat, nem hibákat kizárni, inkább ha nem fut jól maga a live sem, abból lehet következtetni talán. Próbát megéri.
Márkás gépet láttam mostanában (Dell), amihez USB-s billentyűzet volt. BIOS-ban fain, hozzáadott FreeDOS-ban fain, mindaddig, amíg be nem bootol, onnantól kezdve bizonyos gombok "megzavarodtak", benyomtuk, aztán lökött 1 sornyit belőle, máskor meg nem, aztán a NumLock úgy villogott, ahogy bizonyos másik gombot nyomtunk... A billentyűzet volt hibás. Tehát BIOS-ban hibátlan volt (!), de amint beindult az oprendszer, mindenféle hibák jöttek ki. mert BIOS-ban "másképp" kommunikált vele a gép, ott nem jöttek elő azok a hibák, amik esetleg a nagy sebességű driver megléte esetén simán buktak kifelé.
Szóval a live inkább valamiféle fatal error-keresésre alkalmas, arra nem annyira, hogy egyértelműen megmondható legyen utána, hogy a vas jó. De próbának mindenféleképpen jó, hisz az eredeti rendszerrel nem indul, aztán itt hátha kibukik valami.
Szerkesztette: Warrior 2010. 09. 22. 12:42 -kor
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."