HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 276
  • 277
  • 278
  • 279
  • 280
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 Értékeld a témát: **--- 18 szavazás

#5541 Felhasználó inaktív   Visormail 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 09. 24. 17:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2010. 09. 22. 13:37

Tehát az "általános" driverrel lehet, hogy nem lesz gond. Abból nem következik, hogy működik a cucc.

Leírta ezt is: "csökkentett módig el se jut.." Ha az általános driverekkel nem lenne gond akkor menne csökkentett módban.
AMD X2 7750, 3GB RAM, HD4850 512MB, Windows XP x64 és Windows 7 Pro

#5542 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 26. 20:24

Helló, olyan problémám lenne, hogy régebben kikapcsoltam a windows 7ben a widget szolgáltatást, most pedig vissza szeretném kapcsolni, de amikor menteném a beállításokat, lefagy a gép, csökkentett módban pedig azt írja, hogy hiba miatt sikertelen a bekapcsolás.

#5543 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 27. 16:18

Üdv!

Samba problémára nem home változathoz találok infót, de policy editor nincs, regedites szerkesztés nem hozott sikert. Egyéb infót hol találok ezzel kapcsolatban?
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#5544 Felhasználó inaktív   Visormail 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 27. 17:15

Üzenet megtekintéseIdézet: critical_source - Dátum: 2010. 09. 26. 21:24

Helló, olyan problémám lenne, hogy régebben kikapcsoltam a windows 7ben a widget szolgáltatást, most pedig vissza szeretném kapcsolni, de amikor menteném a beállításokat, lefagy a gép, csökkentett módban pedig azt írja, hogy hiba miatt sikertelen a bekapcsolás.

Általános karbantartást próbáltál?

#5545 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 27. 18:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Visormail - Dátum: 2010. 09. 27. 18:15

Hm?
Úgy tudom a 3.3 alatti sambával van baja a w7nek, de valahogy ez kiiktatható. (A routeren nem a legeslegújabb samba server fut értelemszerűen.)
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#5546 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 27. 21:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Visormail - Dátum: 2010. 09. 27. 18:15

Hogyan?

#5547 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 28. 10:28

Üzenet megtekintéseIdézet: MC Pite - Dátum: 2010. 09. 27. 19:01

Hm?
Úgy tudom a 3.3 alatti sambával van baja a w7nek, de valahogy ez kiiktatható. (A routeren nem a legeslegújabb samba server fut értelemszerűen.)

A választ elnéztem, mindegy :)

#5548 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 28. 12:13

Van egy olyan jelenség, hogy Windows 7 alatt ha újraindítom a gépet akkor leállnak a winchesterek, mintha lekapcsolnám a gépet, de mondom, csak egy sima újraindításról van szó. XP alatt nem csinálja ezt, multibootos a rendszerem és mind az xp mind a win 7 eleve ahci driverrel lett telepítve és ahci módban használom a hdd-ket. Egyszer már cseréltem chipset és ahci drivert windows 7 alatt, de nem segített, ugyanúgy leállnak a hdd-k sima restart-kor. Van valami megoldás erre, hogy ne csinálja ezt? Ja igen, és BIOS-t is frissítettem az alaplapomon, ez talán még fontos lehet, konfigom az aláírásomban.
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#5549 Felhasználó inaktív   yogibear974 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 28. 16:27

Helló!
Újra lehet telepíteni valahogyan a minialkalmazásokat? Mert, ahogyan elindítanám csak egy fehér háttérként
jelenik meg és nem válaszaol. Az érdekesség az, hogy ha letöltök egy minialkalmazást és elindítom, akkor müxik
rendesen. Aero rendben, videokari driver a legfrissebb. Ismerősöm gépe, kezdetektől nem ment rendesen a
minialkalmazás:-o Egyéb ötlet?
MSI K7N2 Delta-ILSR (MS-6570G); AMD Sempron ™ 3000+ 2160 MhZ 12*180); X1950PRO; 2GBDDRKingmax; Ergo525; KKB-2050U; SAM840PRO 256GB SSD; SamBX2250 LED 22” ...kicsit öreg,megtáltosodva, de legalább ki van fizetve ;-) no % THM. Azért így is szeretem ;-D

#5550 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 28. 16:35

Üzenet megtekintéseIdézet: yogibear974 - Dátum: 2010. 09. 28. 17:27

Helló!
Újra lehet telepíteni valahogyan a minialkalmazásokat? Mert, ahogyan elindítanám csak egy fehér háttérként
jelenik meg és nem válaszaol. Az érdekesség az, hogy ha letöltök egy minialkalmazást és elindítom, akkor müxik
rendesen. Aero rendben, videokari driver a legfrissebb. Ismerősöm gépe, kezdetektől nem ment rendesen a
minialkalmazás:-o Egyéb ötlet?

%LocalAppData%\Microsoft\Windows Sidebar\Gadgets

Itt vannak a gadgetet fájljai, elvileg ha innen törlöd, akkor gyakorlatilag uninstallálod a gadgetet.

#5551 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 28. 16:48

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2010. 09. 17. 19:59

Nem tudja valaki véletlenül, hogy a "On slow connections automatically work offline" kapcsoló mitől szürkülhet ki az offline files-nál? Gyanítom, hogy emiatt nem tudom sokszor elérni az amúgy elérhető fájljaimat.

Egy meghajtót megosztottam egy távoli gépen, csatlakoztattam a helyin, és a két legfontosabb könyvtárat offline is elérhetővé tettem. Sokszor előfordul, hogy csak ezeket tudom elérni egy pár percig, de nem a hálózattal van a gond, mert ugyan ezt a megosztást más néven el tudom érni. Szerintem a fenti kapcsoló okozhatja ezt, de nem tudom kikapcsolni. valamiért. Kérdeztem ismerőst, nála is szürke.

:up:

#5552 Felhasználó inaktív   Visormail 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 28. 17:02

Üzenet megtekintéseIdézet: critical_source - Dátum: 2010. 09. 27. 22:35

Hogyan?

Mondjuk ilyen sorrendben:
1) Windows update legyen bekapcsolva ha nincs, egy frissítés is megjavíthat akár egy nem működő komponenst.
2) Start menü futtatásba beírni:
sfc /scannow
chkdsk C: /f /x /r
3) Vírus és spyware irtás, registry pucolás ill helyreállítás. Én ezeket szoktam használni mind ingyenes: ccleaner, malwarebytes anti-malware, spybot search & destroy, superantispyware. Ezek meg szokták találni ha valami rendszerbeállítás el van piszkálva amitől nem működik valamelyik win szolgáltatás.
4) A windows telepítőlemezről javító telepítés.

Meg lehet nézni az eseménynaplót hátha van benne valami infó hogy miért nem indul a szolgáltatás.
(Az Eseménynapló megnyitásához kattintson a Start gombra Kép, majd a Vezérlőpult parancsra, azután a Rendszer és biztonság lap Felügyeleti eszközök lehetőségére, végül az Eseménynapló parancsra.‌)

Persze az általános karbantartásba tartoznak még más dolgok is pl átmeneti fájlok törlése, lemeztöredezettség mentesítés, automatikusan induló programokból a feleslegesek kigyepálása stb, de azokat próbáltam összeszedni ami segíthet ebben a helyzetben. Mondanám még a rendszervisszaállítást is, csak nem tudom mennyire régi állapotot kellene visszaállítani amikor még működött és az megérné e neked ez miatt (ha egyáltalán be van kapcsolva). Link

Ha valakinek van még ötlete majd szól. Egyébként minden rendben a win-nel semmi más hiba nem jelentkezett csak ez?

Szerkesztette: Visormail 2010. 09. 28. 17:03 -kor

#5553 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 28. 19:20

Telepítőlemezes javítás kivételével minden volt, de még így sem jó, log semmi használhatót nem ad.

#5554 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 28. 19:42

Windows 7 - Gadgets - Turn On or Off

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#5555 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 28. 19:51

Újra fel tenném a W7-et a gépre, de mielőtt nekiesek... melyiket tegyem fel a 32 vagy a 64bitest? 2Gb ramom van, de úgy halottam, hogy a 64bites OS jobb teljesítményt nyújt, mint a 32-es társa.

Illetve a 64bites rendszeren lehet használni a 32bites programokat vagy mindenből 64bites kell? :)

szerk.: lan-al nem lesz gond, ha a másik gépen xp van?

Szerkesztette: Trebron09 2010. 09. 28. 19:54 -kor

Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#5556 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 28. 20:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2010. 09. 28. 20:42

Igen, ismerem a menetét, csak én nem jutok el a restart now or late ablakhoz, mert mikor alkalmazná a változásokat betölt végi, és újraindítja magát.

#5557 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 28. 21:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Trebron09 - Dátum: 2010. 09. 28. 20:51

Illetve a 64bites rendszeren lehet használni a 32bites programokat vagy mindenből 64bites kell? :)

A driverekből kell 64 bites, a többi működik (általában)

2 GB memóriával nem fogod észrevenni a "jobban teljesítést", ugyanis a 64 bites működés több memóriát vesz igénybe.

#5558 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 28. 21:45

Üzenet megtekintéseIdézet: critical_source - Dátum: 2010. 09. 28. 21:22

Igen, ismerem a menetét, csak én nem jutok el a restart now or late ablakhoz, mert mikor alkalmazná a változásokat betölt végi, és újraindítja magát.

Én innen meg nem tudom mondani, mi sérült a rendszereden.... és hogyan "kapcsoltad" ki.

#5559 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 28. 22:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2010. 09. 28. 22:43

A driverekből kell 64 bites, a többi működik (általában)

2 GB memóriával nem fogod észrevenni a "jobban teljesítést", ugyanis a 64 bites működés több memóriát vesz igénybe.

Igen, tudom, azért is írtam, hogy csak 2giga memó van, akkor megy fel a 32bites. :)
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#5560 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 29. 17:23

Sambát még mindig nem látom, de egyre jobban idegesít hogy a W7 többedik próbálkozásra indul csak. XP rendesen és stress teszteket bírja, hw gyakorlatilag kicsukható. Bootlogban különböző helyeken áll meg a betöltés. Mit/mivel/hogyan tudnám még nyomon követni hogy mi lehet a ludas?

+1: szülői felügyeletet home premium alatt hogy kapcsolom ki? Természetesen a felhasználói fióknál nincs ott ez az opció.

Téma megosztása:

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 276
  • 277
  • 278
  • 279
  • 280
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.